Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Am si eu nevoie de ajutor si inspiratie. Luni , la scoala la Maria se organizeaza o strangere de fonduri pentru supravietuitorii din Haiti. Se deschide un " chiosc " cu dulciuri facute de mamici , portionate , de vanzare ! Particip si eu, doar ca as vrea sa le gatesc eu si nu sa le cumpar ! Asa ca ..... sugestii, idei , retete testate , recomandari ...... pleasee ! Sa poata fi feliate ( portionate ) si sa nu aiba nuci , alune - pentru alergii ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| Maria & Mario wrote:Am si eu nevoie de ajutor si inspiratie. Luni , la scoala la Maria se organizeaza o strangere de fonduri pentru supravietuitorii din Haiti. Se deschide un " chiosc " cu dulciuri facute de mamici , portionate , de vanzare ! Particip si eu, doar ca as vrea sa le gatesc eu si nu sa le cumpar ! Asa ca ..... sugestii, idei , retete testate , recomandari ...... pleasee ! Sa poata fi feliate ( portionate ) si sa nu aiba nuci , alune - pentru alergii !
o reteta de amandine ar tenta? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nu e complicat ? Ca eu la dulciuri sunt dezastru. Ma gandeam la un check , la o tarta , poate un tort usor de taiat ..... nu pretentios si usor de mancat , ca pentru copii ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| mie nici o reteta nu mi se pare complicata poate doar mai .. "provocatoare"
iata reteta de amandine..oi pune una si de chec
Pentru blat, avem nevoie de: - 6 oua mari - 200 gr de zahar - 40 ml de apa - 40 ml de ulei - 3 linguri cu varf de cacao - 200 gr de faina - un pliculet de praf de copt
Incingem cuptorul la 180 de grade. Separam cu mare grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).
Pentru siropul de zahar ars avem nevoie de: - 500 ml de apa - 250 gr de zahar - 2 plicuri de cappucino de ciocolata - 2 fiole de rom
Intr-o craticioara (cam de sacrificiu, pentru ca se curata foarte greu apoi), punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Daca zi se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa fiarba linistit si zaharul se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.
Pentru crema de ciocolata avem nevoie de: - 3 galbenusuri - 150 gr de zahar pudra vanilat - un cub de margarina (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom) - 4 linguri de cacao - rom
Margarina trebuie sa fie moale, dar NU topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este foarte aromata.
Scoatem blatul de la cuptor, il taiam in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul e cald, crema se topeset si se strica toata combinatie. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3-4 ore
Pentru glazura, folosim un plic de glazura de cacao, glazura pe care o intindem peste fiecare prajitura in parte. Eu am ornat cu un mot de frisca si migdale, pentru ca altceva nu aveam la indemana.
pare dificila ca e mult explicat..dar e ca dificultate medie zic eu..plus ca..merita efortul! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| Chec rapid
Ingrediente
4 oua 150 g zahar 100 g faina 2 plicuri de zahar vanilat 1 praf copt stafide sau/si fulgi cioco
Mod de preparare
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat;
Se adauga faina si un praful de copt si se omogenizeaza;
Se pune o mana de stafide(sau fulgi de cioco dupa preferinte) si se coace in forma de chec unsa si tapetata cu faina
mai usor de atat.. e super simpla si senzationala la gust..eu fac varianta cu stafide si cioco
ies cam 10-12 portii! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| sau alta varianta..checul rapid, taiat cubulete cu latura cam de 3 cm, trase printr un sirop de zahar ars si date prin fulgi de nuca de cocos. iese ceva mai de "efect" |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Tarta alpina cu mere(super usoara,pufoasa si foarte foarte gustoasa)Acum cateva zile am facut-o prima data dar sigur voi mai repeta reteta: 220 gr faina 100 gr zahar 125 gr unt 2 oua coaja lamaie/coaja portocala 2 mere mari 1 plic praf copt 6 linguri lapte esenta rom esenta vanilie miere pentru uns Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.Intre timp se bat ouale intregi cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.Se adauga untul topit,esentele,laptele dupa care se amesteca incet faina cu praful de copt(eu la orice blat fac,in momentul cand trebuie sa adaug faina scot mixerul si amestec cu lingura de lemn).Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si-l nivelam frumos cu o spatula.Asezam deasupra merele curatate,taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat)si le pudram cu putin zahar.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.O ungem cat e calda cu miere.Imi pare rau ca n-am poze cu sectiunea(s-a papat prea repede).Dimensiunea tavii este de 26cm.Pofta buna! crinutza77777 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Nu stiu de ce, dar eu la tarta asta as taia merele feliute si le-as aseza frumusel una langa alta. O s-o incerc si eu poate chiar wee. viitor. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Astept pozici daca te hatarasti Aseara am facut langosi: Am facut maiaua dintr-un cocolos de drojdie proaspata(cat o nuca),o lingura zahar si putina apa calduta,am presarat putina faina peste si am lasat la crescut 15 minute langa soba Dupa ce a facut destui bulbuci am pus maiaua in mijlocul fainii(1 kg faina),4lg.de zahar,un ou( se poate si fara)si am framantat cu 500ml apa calduta.Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.Se lasa la crescut iar ca sa-l putem rasturna pe masa ne ungem cu ulei pe maini(si masa bineinteles).Rupem cu lingura bucatele cat vrem de mari si le turtim bine cu mana pe masa apoi le aruncam in uleiul incins.O bunatate Pun imediat si o poza crinutza77777 attached the following image(s):
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Eu fac astazi o prajiturica umpluta cu budinca de capsuni...dar nu pentru mine eu nu pap.... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multumesc mult ! Garantat fac reteta aia de chek si poate si o tarta cu visine , daca nu face tati tiramisu o tava mare si gata ! O sa va spun detalii luni ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Uite inca o idee...ceva f usor de facut: prajitura cu miere, glazurata cu cioco si fulgi de cocos.
250 gr zahar un ou 200 gr margarina/ unt 2linguri miere 250 ml lapte 300 gr faina 30 gr cacao 1 praf de copt 200 gr nuca de cocos
In cazul meu, cantitatile sunt sproximative, le cam pun dupa ochi.
Mod de preparare Blatul: Se amesteca bine ingredientele pana se obtine un aluat relativ curgaret.Apoi il pui in tava unsa si tapetata sau mai bine pe hartie de copt si dai la cuptor. Verrifici dupa cca 30-40 nmin cu scobitoarea. Dupa ce se racoreste, se taie astfel incat bucatile sa aiba forma de cuburi. Siropul: Se amesteca si se fierb 250 gr zahar, 200 gr unt, 30 gr cacao, 4 linguri lapte. Bucatile de blat se scufunda in sirop, dupa care se "tavalesc" prin nuca de cocos.
Mentiuni
Daca siropul se intareste in timp, se mai poate pune putin pe foc. Este de preferat ca nuca de cocos sa se foloseasca treptat, in strat subtire, si nu toata cantitatea de la inceput.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| mai nou eu fac cate o praji pe saptamana,poate ma mai ingras si eu putin
ieri am facut una cu miere,acuma imi pare rau ca n-am pozat-o,dar va scriu reteta.e simpla,rapida,delicioasa.
Blat 300 g faina 200 g zahar 50 g unt 1,5 dl lapte 2 linguri miere un ou o lingurita bicarbonat
ingredientele se amesteca toate cu mixerul,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se coace la foc potrivit.
Crema puteti pune de care doriti,eu am facut dupa o reteta de-a Bereei de la un tort. o canuta smantana lichida 200 g cioco un pachet de frisca
am topit ciocolata in smantana fierbinte,am lasat sa se raceasca si am adaugat frisca.
am scos prajitura din cuptor,am taiat-o in doua (dupa ce s-a racit),am uns o parte cu un strat de gem de coacaze,am pus crema,foaia cealalta,restul de crema iar deasupra de tot un rand de fulgi de migdale. iam,iam! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| sami wrote:mai nou eu fac cate o praji pe saptamana,poate ma mai ingras si eu putin ieri am facut una cu miere,acuma imi pare rau ca n-am pozat-o,dar va scriu reteta.e simpla,rapida,delicioasa. Blat300 g faina 200 g zahar 50 g unt 1,5 dl lapte 2 linguri miere un ou o lingurita bicarbonat ingredientele se amesteca toate cu mixerul,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se coace la foc potrivit. Cremaputeti pune de care doriti,eu am facut dupa o reteta de-a Bereei de la un tort. o canuta smantana lichida 200 g cioco un pachet de frisca am topit ciocolata in smantana fierbinte,am lasat sa se raceasca si am adaugat frisca. am scos prajitura din cuptor,am taiat-o in doua (dupa ce s-a racit),am uns o parte cu un strat de gem de coacaze,am pus crema,foaia cealalta,restul de crema iar deasupra de tot un rand de fulgi de migdale. iam,iam!
Suna f buna... si apropo: o praji/ saptamana=familie fericita si o mamica ....sa spun? Din proprie experienta? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Prajitura cu branza
Se maruntesc 250-300g biscuiti si se amesteca cu 250 g unt moale.Se aseaza intr-o tava . Se amesteca 5 galbenusuri cu 200g zahar , apoi se adauga 500g mascarpone si 5oo g ricotta.Se zbat albusurile cu un pic de sare si se amesteca in compozitia de mai sus.Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor. Cand este rece se unge cu dulceata acrisoara, de preferat de fructe de padure. |
|
|