Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Budinca de cornuri
Ingrediente - 2 persoane
* 5-6 cornuri * 150g sunca presata * 150g smantana * 100ml lapte * 1 ou * 30g cascaval * 2 linguri de margarina
1. Se taie cornurile in doua si se scobesc cu ajutorul unui cutit. 2. Miezul din cornuri se amesteca cu 120g smantana, cu sunca taiata cubulete, o lingura de margarina, se adauga sare, piper si, daca este necesar, pentru o omogenizare mai buna a pastei, se pot adauga si 2-3 linguri de lapte. 3. Se unge vasul de yena cu margarina. 4. Se umple fiecare corn cu pasta obtinuta dupa care cornurile se inmoaie in lapte. 5. Se aranjeaza cornurile in vas cu deschizatura in sus. 6. Galbenusul unui ou se amesteca cu restul de smantana si amestecul obtinut se toarna peste cornuri. 7. Se rade cascaval peste cornuri si se da la cuptor pentru 20-25 minute. 8. "Budinca" se serveste calda, eventual alaturi de un sos de smantana cu marar sau de cateva felii de ardei gras. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Azi am facut placinta cu carne si mini-pizza ( dar sunt inca in cuptor )... taki attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Si eu am facut aseara mini-pizza de a papat si Sonya, am mai facut si strudel cu mere si saratele cu cascaval (doar ca astea s-au terminat inainte de a apuca sa le pozez). mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pe 9 martie se fac mucenici, stie cineva sa faca??? Vreau sa-i fac sotului meu, ca el nu a mancat pana acum. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Pe 9 martie se fac mucenici, stie cineva sa faca??? Vreau sa-i fac sotului meu, ca el nu a mancat pana acum. Mucenici Moldovenesti (fara zeama)
-1kg faina -50-600 ml apa minerala -40gr drojdie -300 gr. margarina Se face maiaua (putina apa+ putina faina +drojdia- sa fie cam ca o ciulama de groasa)si se lasa sa se umfle. Se adauga in maia restul de apa, faina si margarina si se framinta o coca nu foarte tare. Se fac optulete, se pun in tava distantat si se lasa la crescut. Se baga in cuptor si cind sunt gata, dar fierbinti se ung cu multa miere , nuca si putina scortisoara.
Mucenici muntenesti (cu zeama)
Mucenicii se pot face in casa din faina, apa si putina sare (o coca de taitei), apoi se modeleaza cu mana, cerculete sau opturi, care se pun la uscat... sau se pot cumpara.
Pentru prepararea a 500 gr. de mucenici se procedeaza astfel : Intr-o oala de 6 litri se pune apa rece (cam trei sferturi din vas) si putina sare, la fiert. Cand fierbe in clocot se reduce focul la "potrivit", apoi se pun mucenicii, care trebuie sa fiarba pina se inmoaie bine. Trebuie mestecat din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Dupa ce s-au fiert se adauga zahar + coaja de lamiie dupa gust, apoi se opreste focul . Nuca pisata + scortisoara se pun in farfurie sau se pot fierbe cu mucenicii ( deasemenea dupa gust).
Daca zeama in care au fiert vi se pare prea subtire puteti adauga o lingura de faina desfacuta cu putina apa, (ca un rintas), se mai lasa putin sa fiarba apoi se pun zaharul si coaja de lamiie. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki , multumesc frumos! Am sa fac mucenici moldovenesti ca nu pare asa complicata reteta si am toate ingredientele in casa. Ai idee cam cat ii tin la cuptor si la ce temperatura? Ca noi aici avem doar cuptoare electrice si daca nu stiu temperatura, mi-e sa nu-i fac prea crocanti sau sa-i ard . |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Kiki , multumesc frumos! Am sa fac mucenici moldovenesti ca nu pare asa complicata reteta si am toate ingredientele in casa. Ai idee cam cat ii tin la cuptor si la ce temperatura? Ca noi aici avem doar cuptoare electrice si daca nu stiu temperatura, mi-e sa nu-i fac prea crocanti sau sa-i ard . Mai, taki, legat de temperatura, nu stiu ce sa zic, al meu nu afiseaza temperatura (nu-i asa destept ) dar eu las focul mic la inceput pana se coc inauntru, apoi daca e cazul dau focul mai mare. Nici de timp nu pot sa iti zic nimic, dar poti verifica daca s-au copt cu un fir din matura sau cu o scobitoare. Infigi firul sau scobitoarea in ei si cand o scoti de acolo trebuie sa nu mai aiba aluat crud pe ea. deci cand sunt copti scoti scobitoarea uscata. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Mai, taki, legat de temperatura, nu stiu ce sa zic, al meu nu afiseaza temperatura (nu-i asa destept ) dar eu las focul mic la inceput pana se coc inauntru, apoi daca e cazul dau focul mai mare. Nici de timp nu pot sa iti zic nimic, dar poti verifica daca s-au copt cu un fir din matura sau cu o scobitoare. Infigi firul sau scobitoarea in ei si cand o scoti de acolo trebuie sa nu mai aiba aluat crud pe ea. deci cand sunt copti scoti scobitoarea uscata.
Mercik, o sa vad eu cam fac . Crede-ma ca imi doresc un cuptor ca al nostru, ca tare-mi lipseste cel din Ro, dar aici numai electrice gasesti si mereu trebuie sa fiu atenta la mancare ca nici eu nu stiam inainte de temperaturi si timp. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Fursecuri fragede
Ingrediente: -un pachet margarina(250 g) -300g zahar pudra -2 oua intregi -250 ml ulei -2,3 plicuri zahar vanilat -1 lingurita amoniac stins -800-1000 g faina -sare -rahat colorat, 3-4 cubulete -coaja rasa de lamaie si portocala Se freaca margarina cu ouale si cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Se pune un praf de sare. Apoi se toarna usor, ca la maioneza, uleiul, mestecandu-se continuu. Se adauga zaharul vanilat, faina, coaja de portocala si amoniacul stins in otet. Se incorporeaza bine toate. Aluatul trebuie sa fie pufos, de aceea cantitatea de faina nu este fixa, ci in functie de marimea oualor. Mai bine puneti mai putin faina, iar daca e prea moale atunci cand faceti fursecurile, mai adaugati putina faina. Se fac fursecurile (cu forma speciala sau cu spritul, pot fi facute fursecuri spritate cu masina de tocat carne si cu acel adaptor special pt prajituri) si pe fiecare se pune un cubulet de rahat colorat. Se coc la foc mediu pana devin aurii si apoi se pudreaza cu zahar.
Sfat: cand taiati cubuletele de rahat, treceti cutitul prin zahar pudra si bucatelele nu se vor mai lipi intre ele! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| [quote=AdrianaC]Placinta cu mere
Am facut si eu aceasta placinta cu mere de 2 ori si cred ca maine am sa fac iar mmmmmmmm buna rau si usor de facut,am mancat amandoi de am uitat de dieta |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| AM EU O RETETA BETON DE CLATITE!!!! 3 oua 300 g faina 1 pliculet zahar vanilat un virf de cutit de sare putina coaja de lamiie sau de portocala o lingurita rasa de zahar 1 pahar de apa plin cu bere lapte cit cuprinde, cam 300 ml, cit sa iasa ca o smintina mai subtire.
Modul de preparare e cel clasic,iar inainte de a pune berea se lasa maiaua sa se odihneasca 30 de minute, dupa care se mai subtiaza cu lapte daca e nevoie si se adauga berea si putin ulei sau unt topit.
Iasa delicioase..........yummmmy-yummmmy!!!!!! Ideale pentru tort de clatite cu finetti. Se pot umple cu ce vreti. Daca folositi umpluturi sarate, puneti mai multa sare in maia si renuntati la zahar si la zaharul vanilat. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Am facut si eu simbata un tort... sa te lingi pe degete.
Daca tot e primavara si e sezonul capsunilor am cumparat si noi capsuni. Dar am facut greseala sa-mi trimit sotul la cumparaturi.... Fereasca sfintul ca a venit acasa cu 3 kg de capsuni si nimic altceva. Acum ce sa fac eu cu atitea capsuni. De dulceata erau prea putine, pentru mincat prea multe. Asa ca am incropit repede un tortulet de toata frumusetea.N-am apucat sa mai fac si poze...
Dar hai sa va spun si cum l-am facut. Am pus capsunile cam 30 de minute, poate si mai mult, sa stea cu zahar ca sa lase putina zeama. Am uns o tava de-aia normala dreptunghiulara cu unt, am pus biscuiti intregi, apoi capsunile taiate in jumatate,un strat de zahar, zeama care au lasat-o capsunile si un pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de la o lamiie, o lingurita bicarbonat de sodiu, zeama de la o lamiie. Si l-am pus la copt la foc mai mare la inceput, vreo 10 minute, apoi la foc mic inca vreo 20 minute. Dar acum depinde si de puterea fiecarui cuptor. De exemplu la soacra-mea un pandispan il fac in 45 de minute, iar la mine in 45 de minute e si mincat. Inca un pont, daca pui hirtie pentru copt e si mai bine ca nu trebuie sa asezi biscuitii la locul lor dupa ce rastorni tava cu tortul.
Dupa ce s-a copt, l-am rasturnat, l-am lasat sa se raceasca si l-am invelit in frisca. Asa de repede s-a terminat, ziceai ca au tabarit turcii.... Si s-a facut foarte repede. POFTA BUNA LA CAPSUNI, CIRESE..... SI ALTE ASEMENEA, CA DOAR E PRIMAVARA. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Facut si eu o tarta, doua, trei intai una (sa o incerc) apoi direct doua... Asta este reteta:
1 blat din 4 oua, 4 linguri faina, 3 linguri zahar, 2 pachetzele de zahar vanilat, 1 vîrf de cutzit praf de copt.
Albusurile se bat cu zaharul vanilat, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se introduce faina si praful de copt, cîte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul). Se pune la copt în tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180°C.
Crema - 1 budinca de vanilie de la Dr. Oetker si gelatina transparenta tot de Dr. Oetker - ajunge pentru doua tarte...
Fructe: capsuni, kiwi, banane, piersici din compot
Iar aici rezultatele mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Mama, ce pofta mi-ai facut!!! Vrei sa fii si mamica mea? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Woaw....vrem si noi!!! |
|
|