Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Alba ca zapada
Foile: 2 oua; 6 linguri cu lapte; 6 linguri cu ulei; 6 linguri cu zahar; 1 lingurita cu amoniac; faina cat cuprinde.
Se face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand.
Crema: 200 g unt; 10 linguri zahar pudra; 2 pahare lapte; 2 linguri de faina; 1/2 zeama lamaie.
Intr-un pahar cu lapte rece se dizolva cele 2 linguri cu faina, iar celalalt pahar se pune la fiert. Cand laptele fierbe se adauga restul de lapte amestecat cu faina. Se lasa sa fiarba pana se face ca o ciulama. Se raceste aceasta compozitie peste care se pune zeama de lamaie, apoi untul frecat cu zaharul. Se umplu foile si se dau la rece.
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Azi am facut clatite, mi-au iesit bune, le-am umplut cu gem de zmeura. Pentru cine vrea reteta, sa-mi spuns si am sa o postez.
Singurul lucru care ma deranjeaza cand fac clatite, este fumul si mirosul...offf am lasat 1 ora geamul deschis si vad ca s-a mai dus din miros.
Vreau si eu reteta de clatite, please.
Vreau si eu sa fac cremsnit. Stie cineva cum se face? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:taki wrote:Azi am facut clatite, mi-au iesit bune, le-am umplut cu gem de zmeura. Pentru cine vrea reteta, sa-mi spuns si am sa o postez.
Singurul lucru care ma deranjeaza cand fac clatite, este fumul si mirosul...offf am lasat 1 ora geamul deschis si vad ca s-a mai dus din miros.
Vreau si eu reteta de clatite, please. Vreau si eu sa fac cremsnit. Stie cineva cum se face?
Bai, cremsnit si eu vreau sa fac, dar sa iasa bun...va rog veniti cu reteta ( probata ).
Clatite
Sunt o mie si una de retete de clatite, dar asta mi se pare cel mai buna si cea mai gustoasa, o recomand cu mare drag
- 2 albusuri - 4 galbenusuri - 2 ling zahar pudra - 3 ling faina - 1 cana si jumate de lapte caldut - 1 ling unt topit
Intr-un castron bateti spuma cele 2 albusuri, apoi adaugati: galbenusurile, zaharul pudra, faina, untul topit, laptele si mixati totul.
Incingeti tigaia, o ungeti cu ulei si puneti cate un polonic din compozitie...bla bla bla treaba asta o stie toata lumea. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Reteta normala stiam si io. Banuiam eu ca ai una beton! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Reteta normala stiam si io. Banuiam eu ca ai una beton!
Ai mah ca m-am emotionat , dar sa stii ca este o reteta buna, fara sa ma laud, dar clatitele ies super pufoase |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Kiki wrote:Reteta normala stiam si io. Banuiam eu ca ai una beton! Ai mah ca m-am emotionat , dar sa stii ca este o reteta buna, fara sa ma laud, dar clatitele ies super pufoase :hohot: hai mah alinutza, fii serioasa. probabil de la sarcina ti se trage oricum la cate retete ai pus aici, ai putea sa iti deschizi un restaurant |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Tiramisu
-400 grame piscoturi -250 grame crema mascarpone, -4 oua, -4 linguri zahar, -3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar, -cacao pentru ornat.
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul. Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare. Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa. Piscoturile se inmoie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema. Apoi punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema. Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Ciocolata de casa (ca tot am facut acum cateva zile pentru aniversarea noastra)
Ingrediente: 500 gr. lapte praf (eu folosesc Raraul) 150 gr. cacao praf 1 kg zahar 1 pachet unt 300 ml apa esenta de vanilie si migdale optional miez de nuca, visine din visinata, nuca de cocos
*inainte de inceperea pregatirii propriu-zise: se cerne pe o foaie mai mare de hartie laptele praf si cacaoa (ca sa nu aiba cocoloase); se curata nucile si se taie marunt (nu e necesar sa fie date prin masina de nuca pt ca nu se mai simte in ciocolata); se scot visinele din visinata si se lasa la scurs; se scoate untul din frigider (se foloseste aproape la temperatura camerei); se tapeteaza tava de aragaz cu folie de plastic sau celofan si putin in sus, sa depaseasca marginile tavii. *pregatirea propriu-zise: se pune apa + zaharul la foc iute; cand incepe sa faca clabuci mici (da in clocot) se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert 8-10 min pentru a se lega siropul; se da jos de pe foc; se toarna esentele de vanilie si migdale; se toarna in ploaie laptele praf+cacaoa mestecandu-se incontinuu ca sa nu apara cocoloase; se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare; se pune intr-un castron o cantitate de ciocolata (pe care o veti face bomboane de ciocolata cu visine din visinata), iar in ce a ramas se pun nucile; se toarna in tava si se la sa pe masa sa se raceasca (si sa se intareasca) *bomboane de ciocolata cu visine din visinata: ciocolata pusa separat se ia cu lingurita si se pune in mana; se intinde usor si se pune visina in centru, apoi se imbraca in ciocolata (ca galustile cu prune) si se freaca intre palme sa se rotunjeasca; se tavaleste prin cacao sau nuca de cocos...
Ca sa vedeti cum a iesit va pun si o poza mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Woaw, salivez nu alta...ce bine arata |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| taki wrote:Woaw, salivez nu alta...ce bine arata
Nu vrei sa stii cum se mananca... Haplea mare (sotul) si haplita mica (Sonya) trec pe langa farfurii si mai iau una-doua-trei bucati... Norocul meu ca mie nu-mi place cacaoa si nu pap ciocolata, ca altfel ar fi razboi. :geek: |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| criss, am incercat si eu , ca tot ne da tara lapte praf gratis.. a iesit superbuna dar tot n-am facut ceva bine ca nu mi s-a intarit. Ori n-a apucat (ca eram prea multi haplea pe langa ea) ori trebuia sa pun si viagra. In rest am respectat reteta codruta attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Cine stie sa faca rulada?Ma intereseaza numai blatul ca eu o umplu cu frisca.Nu-mi iese niciodata, se rupe la rulat si nu-mi dau seama care e secretul.Am incercat nu stiu cate retete si toate mi se rup la rulat |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:Cine stie sa faca rulada?Ma intereseaza numai blatul ca eu o umplu cu frisca.Nu-mi iese niciodata, se rupe la rulat si nu-mi dau seama care e secretul.Am incercat nu stiu cate retete si toate mi se rup la rulat
Stai asa sa o caut in caietul cu retete, pana atunci uite poza:
Hai ca am revenit: Rulada
-4 oua -4 linguri faina -4 linguri zahar -esenta de vanilie
Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul. Prima data, frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care batem albusurile spuma ( separat ). Punem amestecul de galbenusuri cu zahar peste albusurile spuma, faina si cam 1/2 fiola de esenta de vanilie si mixam. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem tava in cuptor la 175 grade Celsius si o lasam cam 10-15 minute ( atentie, se face foarte repede, dupa 8-10 minute o incercam cu paiul ). Dupa ce o desprindeti usurel din tava ( trebuie rabdare ), o rasturnati pe un prosopel umed si o ungeti cu dulceata ( gem, crema de ciocolata ), dupa care incepeti sa o rulati usor, ajutandu-va de prosopelul umed ( sa nu se crape ). O inveliti in folie de aluminiu si o dati la congelator pentru 10 minute. O putei pudra si orna cu ciocolata topita sau sirop de ciocolata. taki attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| codruta wrote:criss, am incercat si eu , ca tot ne da tara lapte praf gratis.. a iesit superbuna dar tot n-am facut ceva bine ca nu mi s-a intarit. Ori n-a apucat (ca eram prea multi haplea pe langa ea) ori trebuia sa pun si viagra. In rest am respectat reteta
Daca nu s-a intarit exista doua greseli care se fac frecvent: ori nu ai tinut-o destul pe foc ori nu ai masurat cum trebuie apa... Nici mie nu mi s-a intarit beton, dar a fost si stratul mai subtire si s-a intarit mai repede (ca vezi ca am taiat-o) ca am pus si ciocolata de-o parte pentru bomboane; si apoi, din laptele "gratis" ar trebui sa pui mai mult, ca nu are aceeasi consistenta cu Raraul.
Si nu-i problema, ca daca a iesit mai moale se poate modela usor (daca mai este) si sa faci bomboane de ciocolata din ea tavalite prin nuca de cocos sau cacao, umplute sau nu cu visine din visinata sau alte fructe confiate sau alune nesarate...
Ma bucur ca v-a placut, la noi s-a terminat ieri, ca am avut grija sa ma ipun o bucata bine sa nu i-o las pe toata la indemana...
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Da, Taki, asta e reteta buclucasa,ma gandeam ca gresesc eu pe undeva.O mai fac o data si daca tot nu iese imi iau gandul... |
|
|