Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Thursday, February 5, 2009 10:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
ninetem
Scris: Tuesday, February 10, 2009 2:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Mesaje: 1404
Am facut prajitura cu visine (reteta de la Shirel). Laura asa am facut, am uns cu unt si am pudrat. A iesit o bunatate, doar ca nu a crescut prea inalta caci era tava mai mare.



Problema e ca al meu cuptor nu prea mai arde cum trebuie, si a iesit un pic rumenita.
ninetem
Scris: Tuesday, February 10, 2009 2:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Mesaje: 1404
Din ciclul ce am mai gatit impreuna cu Teo ras va prezentam biscuiti nostri preferati.

Biscuiti de casa

100 g zahar pudra
200 g margarina sau unt
1 ou
300 g faina
1 praf de copt
1 pliculet zahar vanilat

Se amesteca toate ingredientele, se pun pe o planseta si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie de cca 0.5 cm grosime si se taie cu diferite forme. Se pun in tava( care nu se unge si nici nu se pudreaza), si se dau la cuptor 10-15 minute la 180 C.



Va dorim pofta buna!
AlexandraL
Scris: Tuesday, February 10, 2009 6:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Am un blat de tarta dar nu reusesc sa gasesc praf pentru budinca...ce as putea pune in loc? Please, help!
Maria & Mario
Scris: Tuesday, February 10, 2009 7:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Pune Custard din comert, gata pregatit , poti pune si orice fructe in el, ca tot iese delicios ! spor, Alex !
AlexandraL
Scris: Tuesday, February 10, 2009 7:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Maria & mami wrote:
Pune Custard din comert, gata pregatit , poti pune si orice fructe in el, ca tot iese delicios ! spor, Alex !


Multumesc computerlove
Kiki
Scris: Tuesday, February 10, 2009 7:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Ninetem, cu bunatati ai facut tu acolo essen essen essen essen
ninetem
Scris: Tuesday, February 10, 2009 9:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Mesaje: 1404
Multumesc, Kiki!
Ely
Scris: Tuesday, February 10, 2009 10:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Ninetem wow ce dulciuri bune...vreau si eulove love love hearts thumright
marivic
Scris: Saturday, February 14, 2009 7:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Am facut si eu PRAJITURA CU MERE a lui ingeras,topai topai topai dar nu am avut zahar pudra,...plans
bereea
Scris: Saturday, February 14, 2009 7:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
si nu a fost buna si fara? eu nu pun pe nimic zahar pudra pentru ca mie nu-mi place
marivic
Scris: Saturday, February 14, 2009 9:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Ba da,BEREEA,a fost super!Nu stiu pe unde sa mai pitesc niste bucati sa-i opresc si tatei pt.maine ,ca termitele mele rod tot ce intalnesc.Astazi de faimoasa zi,eu am bucatarit de mi-au sarit capacele;am facut o oala de 10litri cu supa de piept de pui cu galusti,o cratita cu vreo 15 ciocanele cu sos de rosii si cimbru,si o cratita cu iahnie de fasole si prajitura cu mere.Sunt nokaut!Am zis ca nu mai bucataresc pana luni dupa amiaza,...banghead banghead banghead si apoi o iau de la capatplans
leut
Scris: Tuesday, February 17, 2009 1:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
Si pentru ca nu mai cumparam din comert, facem in casa, in special pentru Alex. Am facut o prajiturica foarte usoara...cea cu gem.

Uite-asa...
Ingrediente:
-2 cani faina;
-1 cana zahar;
-1 cana apa;
-4 linguri ulei, 4 linguri gem de care aveti prin casa;
-praf de copt, 1 pliculet;
-esenta de vanilie e in reteta, mie-mi place cu rom.

Pentru glazura:
-6 linguri zahar;
-4 linguri apa;
-2 linguri cacao;
-1 lingura margarina sau unt;
-nuca...eu nu am pus sa nu-i place lui Alex, 200g.

Se amesteca apa cu zaharul, se adauga uleiul, gemul, faina amestecata cu praful de copt si romul. Se amesteca foarte bine si se toarna intr-o tava in care se pune hartie de copt, unsa cu unt si tapetata cu faina. Sa coace la foc potrivit 30-35 minute.

Glazura: se fierbe apa cu zaharul si cacaua, se adauga margarina si se mai da intr-un clocot. Am pus rom pentru gust...

Dupa ce s-a racit prajitura, se taie in cubulete peste care se toarna glazura fierbinte.
Pofta mare!
sic



Este o prjiturica foarte rapida si gustoasa! Hai Alex!topai
Maria & Mario
Scris: Tuesday, February 17, 2009 7:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Leuto, sa va fei de bine ! Arata delicios ! Pofta mare si .... sa stiti ca data viitoare venim si noi la o degustare ! computerlove angel

Eu ma pregatesc de o tarta cu visine pentru week end , ca avem o invitatie la masa de onorat si trebuie sa ma prezint cu ceva home made , romanesc , desert ! majoreta
Maria & Mario
Scris: Saturday, February 21, 2009 6:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Acum suntem in plin proces creator de placinta de dovleac ! Fotografiile , dupa , daca ramane ceva ! dance hainoroc yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.