Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Monday, February 2, 2009 9:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
vreau si eu reteta de la creme de croix...please!!!!!!!pupici pupici ca arata superrrrrrrrrrr
georgy
Scris: Monday, February 2, 2009 9:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2009
Mesaje: 1842
abiand wrote:
Pozele.
prajitura cu mere
, croix a la creme, astea le facusem mai demult dar acum am descarcat pozele





vreau si eu reteta la croix a la cremeessen
abiand
Scris: Monday, February 2, 2009 12:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Mesaje: 659
Choux a la creme
Ingrediente gogosele 250 ml apa, 100 gr unt, 1 lingurita zahar, sare, 125 gr faina, 4 oua, un varf de lingurita praf de copt

Se pune sa fiarba intr-o cratita apa+unt+sare+zahar. Cand apa incepe sa fiarba, se ia cratita de pe foc si se toarna faina (proaspat cernuta) si se amesteca cu o ligura de lemn. Cand nu mai sunt cocoloase se pune iar pe foc pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se ia cratita iar de pe foc, se lasa sa se racoreasca ( nu rece de tot) se adauga ouale puse pe rand si se amesteca fff bine.
Se pune compozitia intr-un cornet de patiserie si se fac gogosele ( 3-4 cm diametru). Se dau la cuptor circa 25-30 minute, depinde de cuptor.
Cand sunt crescute, mari, grase si ..... uscate, se scot calde de pe tava.
Dupa ce s-au racit se taie un capacel si se umplu cu ce doriti :crema vanilie sau/cu frisca.Eu am facut un plic de budinca de vanilie din comert si frisca deasupra.

Nu se deschide usa la cuptor dupa ce au inceput sa creasca(se lasa).
georgy
Scris: Monday, February 2, 2009 5:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2009
Mesaje: 1842
abiand wrote:
Choux a la creme
Ingrediente gogosele 250 ml apa, 100 gr unt, 1 lingurita zahar, sare, 125 gr faina, 4 oua, un varf de lingurita praf de copt

Se pune sa fiarba intr-o cratita apa+unt+sare+zahar. Cand apa incepe sa fiarba, se ia cratita de pe foc si se toarna faina (proaspat cernuta) si se amesteca cu o ligura de lemn. Cand nu mai sunt cocoloase se pune iar pe foc pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se ia cratita iar de pe foc, se lasa sa se racoreasca ( nu rece de tot) se adauga ouale puse pe rand si se amesteca fff bine.
Se pune compozitia intr-un cornet de patiserie si se fac gogosele ( 3-4 cm diametru). Se dau la cuptor circa 25-30 minute, depinde de cuptor.
Cand sunt crescute, mari, grase si ..... uscate, se scot calde de pe tava.
Dupa ce s-au racit se taie un capacel si se umplu cu ce doriti :crema vanilie sau/cu frisca.Eu am facut un plic de budinca de vanilie din comert si frisca deasupra.

Nu se deschide usa la cuptor dupa ce au inceput sa creasca(se lasa).




iti multumesc mult pt retetapupici pupici pupici
abiand
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Mesaje: 659
Cu placere Pofta bunaessen
georgy
Scris: Tuesday, February 3, 2009 11:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2009
Mesaje: 1842
Tort Diplomat fara aluat
4 pachetele gelatina de 10 gr Dr Oetker
- 1 cutie compot ananas
- 1 cutie cokteli de fructe
- 1 portocala
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca "HULALA"
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore) Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza). Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic ca se desprinde mai usor dupa intarire!)
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.
crista
Scris: Tuesday, February 3, 2009 11:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Mesaje: 1849
Mammi super a iesit Choux a la creme firstprize si reteta e destul de simpla, mi-ai dat o idee cu ce prajitura sa fac in weekend. bounce
raly
Scris: Wednesday, February 4, 2009 7:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
georgy interesanta reteta,o sa o incerc si eu.Poze nu ai?newclap newclap newclap
koko2008
Scris: Wednesday, February 4, 2009 8:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Mesaje: 5442
Buna fetele..Eu nu pot sa i fac evelinei mai nimic dulce din cauza alergiei. Stiti vreo reteta de prajitura care sa nu contina albus de ou?LApte nu i problema ca i pun lapte de soia.iloveyou
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, February 4, 2009 8:51 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 8978
Da, prajitura mea cu biscuiti nu contine oua (e cu cateva pagini in urma). Si mai sunt multe alte retete care nu necesita oua!
georgy
Scris: Wednesday, February 4, 2009 11:56 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2009
Mesaje: 1842
raly wrote:
georgy interesanta reteta,o sa o incerc si eu.Poze nu ai?newclap newclap newclap






nu am poze
ninetem
Scris: Thursday, February 5, 2009 8:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Mesaje: 1404
[quote=shirel]PRAJITURA CU VISINE

-500 gr visine proaspete sau din compot
-2 oua
-150 gr.zahar+1 plic zahar vanilat
-125 ml ulei
-1 pahar iaurt simplu(125 gr)
-300 gr. faina +praf de copt
Tava 28/28 pregatita cu hartie de copt.


Se amesteca ouale intregi,iaurtul,uleiul,zaharul si zaharul vanilat cu robotul.La crema obtinuta se adauga faina cu praful de copt mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen.Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca visinile inauntru.
Se coace la foc potrivit de 185 grade .Prajitura se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Iata si ce mi-a iesit.Foarte delicioasa si pufoasa!
[quote]


Daca nu am hartie de copt pot unge cu putina margarina tava? Sau cu ce o pot inlocui?
koko2008
Scris: Thursday, February 5, 2009 9:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Mesaje: 5442
cute_baby_of_mine wrote:
Da, prajitura mea cu biscuiti nu contine oua (e cu cateva pagini in urma). Si mai sunt multe alte retete care nu necesita oua!


Multumesc frumos!pupici pupici
Laura&Alfonso
Scris: Thursday, February 5, 2009 9:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
Laura&Alfonso
Scris: Thursday, February 5, 2009 9:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
ninetem ungi tava cu margarina, unt sau ulei si o pudrezi cu faina dupa pui aluatul pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.