Plansul bebelusului - Mod de manifestare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, February 14, 2006 12:30 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In primul rand nu trebuie sa uitati ca pentru un nou nascut plansul e singura modalitate de comunicare.
Trebuie sa va urmati intotdeauna instinctul. Unii copii sunt mai plangaciosi, chiar daca au aceeasi ingrijire cu altii.
Se pare ca daca nasterea a fost mai dificila, copiii sunt mai iritabili, la fel si daca mama a primit medicamente in timpul nasterii.
Daca plange excesiv, adica prelungit si in crize, trebuie sa cereti sfatul medicului.

De ce poate sa planga bebe ?
- de foame (sau sete)
- cand il dezbracati sau imbracati
- cand ii faceti baita
- cand este murdar
- daca ii este prea cald sau prea frig (puteti sa verificati punandu-i mana pe burtica; atentie, mainile si picioarele nu vor da o indicatie corecta)
- daca il deranjeaza ceva la hainute
- daca ii este teama de ceva (a auzit un zgomot puternic, a vazut vreo miscare brusca, etc)
- daca se simte singurel
- daca e obosit
- daca e bolnavior sau ii dau dintisorii
- daca are colici (colicile apar de obicei noaptea, dar pot aparea si in timpul zilei; copilul plange ascutit, poate chiar si ore intregi, e tensionat, cu genunchi stransi pe burtica; in general colicile dispar pe la 3 luni)

Uneori, orice ati face, copilul continua sa planga , voi o sa deveniti mai nervoase si obosite (poate, mie asa mi se intampla).

Nu uitati ca aceasta etapa va trece curand si acceptati faptul ca unii sugari plang orice le-ati face.

Pe www.7p.ro aveti un articol detaliat despre acest subiect : Lacrimile unui copil – explicarea tipurilor diferite de plansete
codruta
Scris: Tuesday, February 14, 2006 12:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
din fericire, Medeea nu plange inutil. Are un fel de a plange, mai mult maraiala, cand ii este fomica. Sia mai plans de vreo doua ori in somn, probabil speriata de ceva. Nu exagerez, dar cred ca cea mai lunga "criza de plans" a durat cam un minut, maxim.
Sper sa-si pastreze obiceiul pe mai departe
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, February 14, 2006 1:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Of... cat am plans eu cu el in brate ca nu stiam ce sa ii fac! acum stiu ca trebuie sa ii verific pampersul, sa ii dau tzitzi sau sa il tin pe piept ca sa ma simta langa el... am grija la shcimbarea pampersului sa i-l asez cat mai confortabil ca s anu se irite, hainutele sa ii fie bine asezate... dar el are o problema cu ...paturica... nu ii place dom'le nicicum! cu mare greutate se lasa convins ca nu ii face nimic rau paturica... dupa ce adoarme, e ok!
sper sa nu stiu niciodata ce inseamna colicile pt ca mi se rupe sufletul cand il vad ca plange... azi de dimineata mi-a tras o maraiala cu racnetepale dupa ce si azi-noapte s-a marait vreo 2 ore intruna... de am inceput si eu sa plang ca ma lasau nervii...
Kiki
Scris: Tuesday, February 14, 2006 4:42 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Mai fetelor, verisoara mea a patit una de mi-au tremurat mie picioarele...Poate ati vazul la copilasi ca atunci cand se pregatesc sa urle deschid gurita sa traga aer si apoi dau drumul urletului...Ei bine, fetita verisoarei mele a deschis gurita sa traga aer si a ramas asa pana s-a invinetit - cam 10-15 secunde. Eram cu verisoara mea la telefon si ma avertizase ca o sa urle...De unde a inceput sa planga ca s-a invinetit copilul si s-a gandit sa ii sufle ea aer in gurita...si si-a revenit, ca am auzit-o tipand...Mie sincer mi se taiasera picioarele si nu stiu ce as fi facut in situatia ei.
Fiind ea patita, de cate ori plange David, nu ma misc de langa el, ca sa nu pateasca ceva la fel...
Elia
Scris: Thursday, February 16, 2006 4:34 PM
Nivel: Guest

John nu a plans decat de foame si de colici. Asta cand era mic de tot, in primele luni. Apoi plangea ca sa fie bagat in seama. el a fost un bebe cumintel speram sa ii semene toti fratii si surorile.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, February 27, 2006 7:48 AM
Nivel

Aveti idee de ce plang bebelusii in timpul somnului? si uneori la san?
AdrianaC
Scris: Monday, February 27, 2006 8:35 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

In timpul somnului pot sa mai scanceasca, asa, doar cateva secunde, in principiu, si atunci pentru ca viseaza de cele mai multe ori.

La san poate sa planga insa din mai multe motive:
1. Nu mai are suficient debit si te anunta ca e timpul sa il treci la celalalt san
2. Nu sta intr-o pozitie in care sa poata sa suga bine
3. Are colici

Pentru primul caz, e simplu, il pui la celalalt san.

Pentru al 2-lea caz, copilul ar trebui sa stea perfect orizontal, pe o parte, cu fata spre mama, cu gurita sa cuprinda bine sanul, inclusiv areola, capul nu trebuie sa fie mai sus decat corpul.

Pentru al 3-lea caz, e indicat sa il mai ridici putin pe umar si sa il bati pe spate sa dea aerul afara si apoi il pui din nou la san. Daca tot nu se potoleste, vezi daca nu are vreo afta in gurita (si din cauza asta poate sa planga atunci cand mananca), daca nu are, da-i niste picaturi de Sab Simplex sau ce ti-a recomandat medicul pentru colici.
Kiki
Scris: Monday, February 27, 2006 8:35 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Poate il doare burtica, poate are febra...cel putin David plange din motivele astea doua, si mai nou cu dintisorii...
Anaida
Scris: Monday, February 27, 2006 8:58 AM
Nivel

Eu deja am inceput sa cunosc plansul Alexandrei, stiu cand plange daca o doare ceva (acum o mai doare piciorusul, de la vaccin), cand ii e somn (are o maraiala specifica)...cam astea sunt morivele pentru care plange ea. E o cuminte!
Elia
Scris: Monday, February 27, 2006 10:55 AM

Eu am citit ca atunci cand mama este prea nervoasa, devine iritata de plansul copilului sau nelinistita, trebuie, daca e posibil, sa dea copilul altcuiva sa incerce sa il linisteasca (tatal bunica). Este bine si pentru mama, care se poate relaxa un pic, si pentru copil, care de obicei se va linisti cand este preluat de o persoana mai linistita.
monique
Scris: Wednesday, March 1, 2006 3:12 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Alexuta mea nu plange deloc, doar scanceste putin atunci cand ii e foame sau somn... sunt o fericita, nu?!?
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, March 14, 2006 9:45 AM
Nivel

Mai fetelor sunt eu nebuna sau este ceva firesc: vi s-a intamplat sa deveniti depresive, anxioase si iritabile din cauza plansului copilului? Adica, eu, daca plange mult si nealinat desi incerc toate metodele existente, simt ca imi vine sa ma arunc pe geam.... incep si plang, uneori tip sau ma ratoiesc la el (mai rar, ce e drept), devin ciufuta si nu se mai intelege nimeni cu mine... ati patit asa ceva? e firesc? pt ca eu incepusem ca cred ca trebuie sa ma caut bine de tot la cap! traiesc si acum cu frica ca sare din somn si incepe sa planga si nu am ce sa ii fac... sunt oare dusa cu pluta?
Tina
Scris: Tuesday, March 14, 2006 9:53 AM

Si eu patesc la fel...slava domnului ca am crezut ca sunt singura pe care o apuca nervii cateodata...lol, si eu ma enervez si imi vine sa ma cert cu toti cand nu reusesc sa o calmez pe Bri, si in mod special cu sotul meu fool
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 14, 2006 9:57 AM
Nivel

Anca este greu de crescut un copil si mai ales sa rezisti plansului. Eu sunt tare pacatoasa cand vine voba ca Alex plange, cand sunt in masina neaparat oprim la marginea drumului ca altfel innebunesc sa o aud miorlaind.
La voi cred ca burtica este vinovata si pana la 4 luni mai are de bocit zdravan. La noi plangea ore in sir pana dadea o besinutza, imi venea sa ma dau cu capul de patut pana dadea una.
Asa ca nu esti singura care te descurci ai greu cu un copil. Eu aratam ca un zombi pana ce a facut fata 4 luni.
Elia
Scris: Tuesday, March 14, 2006 12:05 PM

La noi cand plangea John (de la 8 la 9 sau si mai mult) era tragedie. CA nu numai io innebuneam, dar innebunea si mama si nu te mai intelegeai cu nici una dintre noi. Acum sa vedem cum o fi, ca am citit intre timp ca daca bebe plange, trebuie schimbat din brate in brate, pe masura ce persoana care il tine isi pierde calmul. Cum noi o sa avem 4 oameni la dispozitie, sper sa functioneze metoda.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.