Paradontoza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Monday, August 22, 2011 10:06 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Cum necum , m-am pricopsit cu aceasta "boala a civilizatiei" cum mai este numita.Pe de o parte am mostent de la mama, pe e alta parte radioterapia m-a masacrat si mi-a distrus dantura.Asa ca ncetul cu incetul gingia a inceput sa se retraga, dintii sa aba mobilitate(chiar daca foarte mica).
N-am avut niciodata frica de dentist si ma duc foarte linistita la cabinetul medical.Dn aceasta cauza m-a descoperit boala n faza de inceput.Doctorita mea mi-a recomandat un intervent chirurgical la Iasi, intervent pe care l-am facut si deja ma simt mai bne.Gingiile au inceput sa aiba o culoare mai sanatoasa si in 8 luni vor arata ca la un bebelus.Dupa cum spuneam am facut un intervent chirurgic unde mi s-au dezvelit gingiile, mi-au curatat dintii si mi-au implantat un gel care in contact cu sangele va forma os.Nu stiu cum se numeste acest intervent dar nu este dureros , iar urmarile nu sunt de speriat.M-am umflat putin, durerea a disparut cu medicamente si am avut un pic de dificultate sa manac pentru 7 zile.Il recomand tuturor celor care au probleme.

Ce este paradontoza?

Paradontoza este o afectiune a gingiilor de care sufera aproximativ 70% dintre oamenii din intreaga lume. Cunoscuta si sub numele de parodontopatie sau mobilitate dentara, parodontoza este o afectiune cronica de tip inflamator care consta in degenerarea paradontiului, adica tesutul prin care sunt fixati dintii in osul maxilarului. Acest lucru duce la retragerea gingiilor si la dezvelirea pronuntata a dintilor, iar intr-un final, la pierderea dintilor.

Simptomele paradontozei

In afara de retragerea gingiilor, paradontoza se manifesta prin gingii dureroase, rosii, care sangereaza, respiratie urat mirositoare, dar si abcese dentare.

Paradontoza se poate vindeca, daca aceasta este tratata inca de la primele simptome, astfel incat sa nu progreseze si sa nu fie afectate in totalitate gingiile. De aceea, este obligatoriu sa mergi la medicul stomatolog inca din momentul in care observi vreo schimbare neplacuta in ceea ce priveste dantura.

Factori favorizanti in aparitia paradontozei
Cauza aparitiei paradontozei nu este cunoscuta, dar se considera a fi provocata de un dezechilibru neuroendocrin pe o imunitate scazuta a organismului, in prezenta factorilor predispozanti si favorizanti.

Fumatul scade puterea de autocuratare a dintilor, prin scaderea vascularizatiei la nivelul gingiilor si diminuarea fluxului salivar.
Periajul excesiv al dintilor contribuie la marirea gradului de mobilitate a acestora. Alergiile la diferitele metale utilizate la confectionarea lucrarilor protetice constituie un alt factor predispozant in paradontoza.

Factorii care maresc riscul aparitiei paradontozei sunt: igiena orala defectuoasa, varsta, automedicatia, stresul, afectiunile endocrine, o dieta saraca in vitamine si minerale, consumul mare de zahar, anticonceptionalele, diabetul, chimioterapia, imunitatea scazuta. Paradontoza este o boala genetica, agravata de fumat, consum de alcool, placa bacteriana, tartru dentar (piatra pe dinti), o igiena bucala deficitara, lucrari protetice neadaptate.

Intre factorii predispozanti majori ai paradontozei este citata civilizatia. Omul modern consuma alimente moi, prelucrate si ultrarafinate, care stagneaza intre spatiile interdentare si anihileaza abraziunea (tocirea fiziologica dentara, favorizand inflamatia de tip iritativ, precum si asocierea leziunilor in muscatura traumatica).

sursa: http://www.avantaje.ro/Sanatate/Sanatate/Paradontoza
Dr. Mihnea cafadaru
Scris: Sunday, September 4, 2011 11:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/19/2008
Multumim! Exista inca un topic deschis de mine referitor la parodontoza, cauze, tratament, etc.
Andra_gabriela
Scris: Friday, September 9, 2011 12:24 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/15/2008
Si eu am probleme cu dantura...e tare nasol. Iar dentistul este scump...abia astept sa imi gasesc un loc de munca..si sa rezolv problemele....Aveti grija de danturile voastre. Un zambet frumos este ca oglinda noastra! Mare grija deci!sorry1
okioasa
Scris: Wednesday, April 25, 2012 6:53 PM
Nivel

Inregistrat: 4/25/2012
buna ziua!
Logodnicul meu are o problema cu gingiile.A consultat diversi doctori si a urmat diverse tratamente.Ultimul tratament a fost clorura de zinc(sa se unga cu un betisor de urechi inmuiat in aceasta solutie)si tetraciclina unguent sa se dea dupa ce termina tratamentul cu Cl de zinc.Cand am fost la farmacie astazi, farmacista s-a uitat cam ciudat cand am cerut acest unguent pentru gingii.e potrivit acest tratament?
Va multumesc!
Stomatologie.moderna
Scris: Friday, July 13, 2012 12:23 PM
Nivel

Inregistrat: 7/13/2012
Acest tratament se face pentru a omora acele bacterii ce se gasesc in pungile gingivale.
Eu recomand si un periaj corect, in cazul lui realizat si cu o periuta moale si cu o pasta de dinti speciala pentru aceasta afectiune. Din propria experienta recomand parodontax.
In timpul periajului va face un fel de masaj gingival, pentru a stimula circulatia de la nivelul gingiilor.
Sa nu se sperie daca sangereaza, este un lucru bun deoarece schimba sangele vechi si infectat cu sange nou care contine factori de vindecare.
Recomand deasemenea o data la 6 luni o igienizare profesionala (detartraj + periaj) deoarece depozitele de tartru sunt una din cauzele acestei boli. Tartrul se depune pe dinti si impinge gingia luandu-i locul. Atfel gingia se retrage, se inflameaza, si lasa descoperita radacina dintilor. Iar de aici pana la a pierde dintii, este o distanta mica
Mami_de_gemeni
Scris: Friday, July 13, 2012 1:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Brandusa multumim pentru informatii. Din pacate si eu am aceasta boala. Sper din tot sufelut sa le insuflu copiilor obisnuinta de a se peria zilnic si corect pe dintisori.
Ma doare sufletul cand vad copii mici pe scaun intr-un cabinet de stomatologie, fie el pentru copii sau adulti.
Cele doua sarcini au mai adancit si ele problema. Momentan lucrez impreuna cu un doctor stomatolog sa rezolvam problema, sau sa o aducem pe o linie de plutire.
Paradontax folosesc si eu, impreuna cu periuta medie care este mai moale pentru un periaj cat se poate de satisfacator.
bereea
Scris: Friday, July 13, 2012 2:05 PM
Nivel

Mihaela, cu placere.Eu sper sa fi scapat dupa operatia pe care am facut-o.Sincera sa fiu, abia astept sa ajung la dentist sa-mi rezolv problemele.Din fericire fetita mea mosteneste dantura lui taica-su, deci nici o carie pana la 8 ani.
Nicoleta C
Scris: Friday, July 13, 2012 6:47 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/9/2011
Si mie imi sangerau gingiile si mult timp am folosit paradotax sau lacalut activ si degeaba. Pana cand a luat un tratament cu amoxicilina si metranidazol si de atunci am scapat de asta . La o perioada de timp repet, asta nu stiu daca este corect. Dar am scapat si de sangerare si de mirosul neplacut . noroc cu cei apropiati ca nu imi dadeam seama si tare nepacut e cand simti la altii .Pana ajungi sa percepi tu, e dezastru ptr ceilalti .Nu sunt medic nu pot sa recomand asta dar chiar mi-a facut bine.
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, July 14, 2012 4:36 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Stomatologie.moderna wrote:
Acest tratament se face pentru a omora acele bacterii ce se gasesc in pungile gingivale.
Eu recomand si un periaj corect, in cazul lui realizat si cu o periuta moale si cu o pasta de dinti speciala pentru aceasta afectiune. Din propria experienta recomand parodontax.
In timpul periajului va face un fel de masaj gingival, pentru a stimula circulatia de la nivelul gingiilor.
Sa nu se sperie daca sangereaza, este un lucru bun deoarece schimba sangele vechi si infectat cu sange nou care contine factori de vindecare.
Recomand deasemenea o data la 6 luni o igienizare profesionala (detartraj + periaj) deoarece depozitele de tartru sunt una din cauzele acestei boli. Tartrul se depune pe dinti si impinge gingia luandu-i locul. Atfel gingia se retrage, se inflameaza, si lasa descoperita radacina dintilor. Iar de aici pana la a pierde dintii, este o distanta mica

Well...sincer nu stiam de notiunea de "sange vechi si infectat" si "sange nou" si tartrul impinge gingia luaindu-i locul????...Cred ca intru eu prea mult in detalii dar procesul e cu totul altul, inclusiv de pierdere a dintilor...Scuze, dar nu am putut sa ma abtin cand am vazut ceva aberatii stomatologice...ras
Iuli
Scris: Thursday, March 13, 2014 7:03 AM
Nivel

Inregistrat: 6/14/2009
Dupa un consult stomatologic se pare ca am si eu aceasta boala -parodontoza. Recomandarea medicului a fost scoaterea dintilor cu probleme, curatarea locului si apoi proteza dentara.
Vreau sa va intreb daca este cineva care sa mai aiba proteza dentara sa-mi spuna si mie cum se comporta si cum e cu ea.Pe mine ma cam speriat gandul asta dar decat sa investesc intr-o lucrare fixa care sa cada in cativa ani iar apoi sa ajun tot la proteza mai bine o fac de la bun inceput.
Oare ar trebui sa mai intreb si alti medici, stiti sa existe si alte solutii?
bereea
Scris: Thursday, March 13, 2014 9:08 AM
Nivel

Eu as intreba si alti medici.Si eu am doua masele pe care le voi pierde pentru ca in urma operatiei facute au ramas cu mobilitate, dar vad ca inca stau bine mersi.Doctorul tau nu ti-a sugerat operatia? Consulta un chirurg stomatolog, nu renunta asa usor la dintii tai.
Iuli
Scris: Thursday, March 13, 2014 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 6/14/2009
Trist e ca eu o sa pierd unul din dintii din fata sus. Mi-a vorbit si medicul meu de operatie in sensul de a curata sub gingie. Treaba e ca medicul la care am ajuns este unul din cei mai buni din oras.
magduta
Scris: Sunday, March 16, 2014 12:33 PM
Nivel

Inregistrat: 10/6/2012
Un prieten al fratelui meu s-a tratat de parodontoza la un cabinet de pe Calea Mosilor, LLL Dental. Este ok acum, dar nu stiu in ce stadiu era cand a inceput tratamentul.Poate ar fi bine sa mai ceri o parere unui medic. Multa sanatate!
miriam
Scris: Sunday, March 16, 2014 1:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
bereea wrote:
Cum necum , m-am pricopsit cu aceasta "boala a civilizatiei" cum mai este numita.Pe de o parte am mostent de la mama, pe e alta parte radioterapia m-a masacrat si mi-a distrus dantura.Asa ca ncetul cu incetul gingia a inceput sa se retraga, dintii sa aba mobilitate(chiar daca foarte mica).
N-am avut niciodata frica de dentist si ma duc foarte linistita la cabinetul medical.Dn aceasta cauza m-a descoperit boala n faza de inceput.Doctorita mea mi-a recomandat un intervent chirurgical la Iasi, intervent pe care l-am facut si deja ma simt mai bne.Gingiile au inceput sa aiba o culoare mai sanatoasa si in 8 luni vor arata ca la un bebelus.Dupa cum spuneam am facut un intervent chirurgic unde mi s-au dezvelit gingiile, mi-au curatat dintii si mi-au implantat un gel care in contact cu sangele va forma os.Nu stiu cum se numeste acest intervent dar nu este dureros , iar urmarile nu sunt de speriat.M-am umflat putin, durerea a disparut cu medicamente si am avut un pic de dificultate sa manac pentru 7 zile.Il recomand tuturor celor care au probleme.

Bereea te-a costat mult interventia?
Tot cu boli ciudate ma pricopsesc si eu,mai intai psoriazis apoi paradontozaCray
De curand mi s-a rupt si mie o masea imbracata din cauza ca a scazut mult gingia in jurul ei si nu a mai tinut, ca noroc ca era singura.
bereea
Scris: Sunday, March 16, 2014 3:07 PM
Nivel

Miriam, nu tin minte exact. Pe mine m-a operat acum 3ani un chirurg di Iasi.Nu am avut nevoie toata gura, partea de sus si jumatate din partea de jos si am platit , cred 250 de euro.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.