Lectia mea de croitorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 10:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Masurile: pentru luarea lor se foloseste doar metrul de croitorie. Ele se masoara astfel:
B -circumferinta bustului, masurata peste sutien in partea cea mai proeminenta.
T -circumferinta taliei
S -circumferinta soldului masurata, deasemenea, in partea cea mai proeminenta.
Aceste masuri se folosesc la jumatate din valoarea lor la constructia tiparului.
Lu -lungimea umarului-se masoara de la baza gatului pana la extremitatea claviculei
Lm -lungimea manecii reprezinta cat de lunga vreti sa fie maneca. Daca maneca trebuie sa fie lunga, se masoara de la extremitatea claviculei cu mana indoita, pe langa cot pana dincolo de incheietura mainii.
Ls -lungimea spatelui, masurata de la a saptea vertebra cervicala pana la linia taliei.
Lt -lungimea totala a confectiei
Aceste masuri se folosesc la valoarea intreaga.
Pe schita am omis sa trec aceasta ultima valoare , Lt=120cm.

aurishta attached the following image(s):
img_2790.jpg

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 10:46 PM
Nivel

Necesarul de material pentru o silueta normala este de o lungime totala plus lungimea manecii. In cazul de fatza, Lt+Lm=12o+24, aprox 1,5m dublu-lat, adica material cu latimea de 1.5m. Mai este necesara intaritura termocolanta ,nasturi de marime medie considerandu-se un interval de 8-10cm intre ei. Eu am luat 10 nasturiras ca sa am si de rezerva. Mai trebuie ata potrivita cu culoarea materialului. Eu recomand folosirea atei din poliester, cea din bumbac cauzand multe probleme la cusutul cu masina.
Maine incepem constructia tiparului de baza, pas cu pas ras
olguta
Scris: Friday, April 6, 2012 11:46 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/5/2012
Sunt prezenta aici la aceasta sectie,Aurista.Maine o sa-mi iau masurile si o sa-mi notez ce ai postat tu aici.Eu am luat 1,30 m de material dublu lat (asa a considerat vanzatoarea ca trebuie)avand in vedere ca vreau sa confectionez halatul pentru servici.Sper ca imi ajunge,insa am omis sa cumpar intaritura termocolanta si nasturiiplans Dupa ce am vazut schita ta,am realizat ca as vrea sa-i fac revere,sper ca nu te superi ca te sucesc,drept pt care ar fi vreo problema?sorry
aurishta
Scris: Saturday, April 7, 2012 7:46 AM
Nivel

Nu este nici o problema, este chiar mai bine fiindca devine putin mai complex cu guler si rever. O sa fac alta schitzapupici Materialul iti este indeajuns fiindca tu il vrei mai scurtutz.
olguta
Scris: Saturday, April 7, 2012 4:45 PM
Nivel

ok,am inteles.Mi-am notat indicatiile tale si urmeaza sa iau masurile.love
carla
Scris: Saturday, April 7, 2012 5:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Foarte frumoasa rochie Aurishta,dara are si cine s-o poarte,o frumusete de fata!newclap newclap newclap
aurishta
Scris: Saturday, April 7, 2012 6:23 PM
Nivel

hail Carla, multumesc pupici
madanuta
Scris: Saturday, April 7, 2012 9:03 PM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
Ce frumoasa e rochita! Aurishta, felicitari! Sa o poarte sanatoasa fata, ii vine perfect!newclap
Astept cu interes tiparul pt capot.
aurishta
Scris: Saturday, April 7, 2012 11:02 PM
Nivel

Multumesc Madanuta!computerlove Maine cu siguranta incep cu tiparultopai , azi am avut un munte de treaba si n-am reusituff
andrushka
Scris: Sunday, April 8, 2012 2:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/9/2011
carla wrote:
Waw!Super,eu sunt aproape de final dar e muuult mai simpluuff

Multumesc!!!pupici computerlove Hai si tu cu finalul!majoreta majoreta majoreta
aurishta
Scris: Sunday, April 8, 2012 6:17 PM
Nivel

Am revenit cu alta schitaras Olguta, sa-mi spui daca mai vrei vreo modificarebounce
aurishta
Scris: Sunday, April 8, 2012 6:50 PM
Nivel

Aceasta este schema cu liniile ajutatoare necesare trasarii tiparului de baza. . Ne amintim ca b, t si s reprezinta jumatate din circumferintele bustului, taliei si soldului.
La inceput trasam un dreptunghi ABCD in care AB=b+4cm=48+4=52cm iar AD=Lt=120cm
Adancimea rascroiturii bratului se afla la b:3+4=48:3+4=20cm pe care ii coboram din A si obtinem pctG.Din G ducem oparalela cu AB care se intalneste cu BC in pct G1.
Linia taliei se afla la 47cm in jos de pct A,aceasta reprezentand lungimea spatelui Lsp. Din pct obtinutse deseneaza o paralela la AB notata T-T1
Mai coboram 18cm de la T-T1 si obtinem segmentul L-L1, linia soldului.
Latimea spatelui este notata cu G-G2 si este egala cu b:3+2,5=18.5cm
Latimea rascroiturii notata G2-G3 reprezint b:4=12cm
Pentru completarea umarului se ridica din G1 pct S care este b:2+0.5=24.5cm Tot aceasta valoare se ridica din si din pctG3 si se obtine P1 care se uneste cu S . P2 este pct in care se intalneste AB cu G3P1.
G2-P si G3-P1 se impart in patru parti egale.
Acestea sunt cotele necesare desenarii tiparului. Sper ca nu v-am speriat cu prea multa geometrieras Poate ca pare complicat, dar in realitate nu este chiar asa, este doar o constructie geometrica asa cum am invatat la scoalasic Toate astea folosesc pentru constructia unui tipar personalizat care imbraca frumos corpul pentru care a fost conceput.
olguta
Scris: Monday, April 9, 2012 11:51 AM
Nivel

banghead bottle E perfect asa;aseara nu am putut posta pe forum pt ca uitasem parola si am recuperat-o abia astazi.Astazi si maine sunt la servici,asa ca intarzii putin executia tiparului pt ca seara vin tarziu si mai am si copiibottle si mai e si bolnavior cel micbanghead
aurishta
Scris: Monday, April 9, 2012 12:14 PM
Nivel

Am uitat sa te intreb daca vei purta halatul peste imbracaminte sau direct pe corp,ca sa stiu cata lejeritate lasam. scratch Si....multa sanatate micutuluipupici
sweet angel
Scris: Monday, April 9, 2012 1:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
aurishta ce super e rochita , imi place mult. sa o poarte sanatoasa.

am uitat sa specific ca si modelul e frumos.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.