Lectia mea de croitorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 8:45 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Montarea fermoarului ascuns: insailez fermoarul fara a executa cusatura de imbinare a partii laterale-stanga in partea de jos, il inchei pentru a verifica pozitionarea corecta,insemnez lungimea dorita apoi incep coaserea . Montez piciorusul pentru fermoar la masina de cusut, indepartez putin cu unghia dintisorii fermoarului si cos cu mare atentie pe langa ei pana la semnul inferior de lungime.Scurtez fermoarul si intaresc cu cateva tighele, ca sa nu se desfaca abia apoi cos impreuna rezervele din stanga ale fustei pana langa fermoar, dupa care le calc desfacut. Abia acum montez volanul inferior care este format din doua dreptunghiuri de 1,5m lungime si 45cm latime,cusute si surfilate si descalcate pe lateral. Surfilez, calc si tivesc tivul volanului la "varf de ac", dupa care il incretesc si il montez la partea inferioara a rochiei. Il cos, il surfilez si calc rezerva in sus.

aurishta attached the following image(s):
img_2707.jpgimg_2708.jpgimg_2714.jpgimg_2715.jpgimg_2723.jpg

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 9:09 AM
Nivel

Urmeaza jupa. Pentru croit, folosesc aceleasi tipare ca la fusta,dar le las putin mai multa largime, pentru lejeritate.Lungimea este de 40cm, masurand de sub bust. Le cos,neuitand sa las in stanga desfacut cat este necesar pentru slitul fermoarului, le surfilez si le calc. SUrfilez si tivul jupei. Croiesc apoi din tulle o fasie lunga de 4m si de latime 80cm, o indoi de la mijloc pe toata lungimea, o tighelesc pe doua randuri cu pasul cel mai mare si o incretesc potrivit cu circumferinta jupei . O fixez in bolduri si o cos de tivul jupei.Apoi, pentru a da mai multa amploare, croiesc din tulle doua fasii lungi de 4m si late de 20cm si le fixez in bolduri, formand mici cute, in jumatatea inferioara a primului strat de tulle al jupei, apoi cos de jur imprejur. Presez putin cu fierul de calcat cusaturile, ca sa "cumintesc" putin jupa, dar doar folosind o bucata umeda de panza intermediar fiindca tulle-ul se topeste foarte repede. Montez jupa pe cusatura de sub bust, surplusul de lejeritate il distribui in mici cute si tighelesc cu atentie pe fatza rochiei.Rezerva jupei din dreptul slitului o cos cu pas ascuns pe rezerva fermoarului.Din panglica decorativa folosita am format o funda pe care am fixat-o sub bust. Panglica care vine in jurul gatului am fixat-o cu patenti cusuti, ca sa o poate detasa.

aurishta attached the following image(s):
img_2701.jpgimg_2702.jpgimg_2703.jpgimg_2725.jpgimg_2726.jpgimg_2727.jpgimg_2728.jpgimg_2729.jpgimg_2730.jpgimg_2704.jpgimg_2743-1.jpg

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 10:00 AM
Nivel

Urmeaza calcatul, esential pentru aspectul final. Datorita faptului ca am folosit fierul dupa absolut fiecare operatie, in mare, aspectul general al rochiei este foarte bun . Reglez fierul la o temperatura medie si presez cu grija, inca o data, fiecare cusatura, suplimentand cu aburi. La final, pun rochia pe umeras si o calc vertical, cu aburi din belsug, ca sa ia o forma frumoasa, fireasca. Gata! yes
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 10:04 AM
Nivel

Pun o poza provizoriu. Nu este prea semnificativa fiindca sedinta foto de ieri a fost un rateu din pricina nepriceperii fotografuluisorry (adica euuff )Astazi voi face unele care sa prezinte produsul cum se cuvine!ras si le voi posta dupa-amiaza.
andrushka
Scris: Friday, April 6, 2012 10:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/9/2011
Imi place foarte mult cum a iesit Aurelia,e foarte frumoasa rochita si domnisoara e foarte frumoasa si explicatiile sunt detaliate!Felicitari!Astept poza cu rochita intreaga in picioaremajoreta majoreta majoreta
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 10:33 AM
Nivel

Cand am facut ieri pozele nu am luat in considerare faptul ca sunt mai inalta si am luat imaginile de sus in josbanghead asa ca fata pare bondoaca,banghead desi nu este deloc asa. nu
mirela74chris
Scris: Friday, April 6, 2012 2:58 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Aurishta ce frumoasa este rochita!Felicitari!newclap newclap newclap
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 3:04 PM
Nivel

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 3:07 PM
Nivel

mirela74chris wrote:
Aurishta ce frumoasa este rochita!Felicitari!newclap newclap newclap
Multumesccomputerlove
clalina
Scris: Friday, April 6, 2012 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
wow Aurisha e foare frumoasa!newclap newclap newclap
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 3:40 PM
Nivel

clalina wrote:
wow Aurisha e foarte frumoasa!newclap newclap newclap
pupici hail
andrushka
Scris: Friday, April 6, 2012 3:43 PM
Nivel

Aurelia e foarte frumoasa si ii sta foarte bine fetitei!newclap newclap newclap
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 7:10 PM
Nivel

pupici pupici hail floare2 Multumesc mult!
aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 9:26 PM
Nivel

Incep acum un nou proiectras datorita unei promisiuni facute cu ceva timp in urma Olgutei, o colega de pe forum, care doreste sa invete sa lucreze. Este vorba despre o rochie de casa, un capotel,cum obisnuim noi sa spunem. Este un proiect mai simplu, dar care contine operatiile de baza necesare in confectii si, zic eu, util pentru cele interesate. Modelul este cu maneca scurta, nasturi in fatza, buzunare, putin cambrat pe corp. Voi reveni cu o schita si cu indicatii despre luarea masurilor.
andrushka
Scris: Friday, April 6, 2012 10:27 PM
Nivel

Astept sa vad majoreta majoretamajoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.