Lectia mea de croitorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mirela74chris
Scris: Monday, April 2, 2012 8:32 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Fetelor sunteti tari.newclap newclap uite asa prind si eu curaj si ma apuc si de croit.
Felicitari Andruska.newclap newclap Pentru mine proiectul asta este un vis indepartat.
Aurishta te astept si pe tine.Spor sa aimajoreta majoreta
andreeahana
Scris: Monday, April 2, 2012 8:54 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/18/2008
andrushka wrote:
Pozele finale

PS.Manechinul isi va cumpara un sutien corespunzator cu rochia ca sa nu se vada de pe sub rochie.

fff frumoasa rochita....si mie mi-ar placea asa o rochie
aurishta
Scris: Monday, April 2, 2012 8:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Pai fetelor, asta este ocazia perfecta pentru a o face!topai
andrushka
Scris: Monday, April 2, 2012 6:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/9/2011
Multumesc fetelor pentru aprecieri!pupici computerloveSi,haideti si voi la concurs!

Aurishta,sigur ca oricand mai este ceva de invatat .Eu am lucrat in multe fabrici si firme din Iasi si am vazut multe metode de lucru si totusi inca mai invat.
Astept finalul rochiei!majoreta majoreta majoreta

carla
Scris: Monday, April 2, 2012 6:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Waw!Super,eu sunt aproape de final dar e muuult mai simpluuff
aurishta
Scris: Tuesday, April 3, 2012 7:51 AM
Nivel

Carla,se vede ca esti sora mea cu privire la vitezaras Sunt si eu aproape gata,dar astept s-o termin ca sa nu pierd timpul asta bun de dimineata cu postarile operatiilor intermediare.
Si ziceai ca proiectul tau este "muuult mai simplu uff ".Si ce daca? Nu gradul de dificultate este totul,ci si claritatea explicatiilor, accesibilitatea pentru cititor. Per total,o sa iasa ceva util de-aici,sunt sigura!topai
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 8:31 PM
Nivel

aurishta wrote:
Revin cu croitul propriu-zisras
Se aseaza materialul in doua pe firul de lungime cu dosul la exterior si se aseaza tiparele astfel: partile de mijloc ale fetei si spatelui fustei se fixeaza chiar pe indoitura materialului, fara rezerva pe acea latura. Celelalte doua parti ale tiparului de fusta precum si cele ale partii de sus si ale manecii se fixeaza, deasemenea, avand grija sa corespunda firul drept marcat pe tipar cu firul de lungime. Acest lucru se face usor cu ajutorul unei rigle, verificand ca distanta dintre margine si marcajul de fir drept sa fie aceeasi la ambele capete.(vezi poza).Se contureaza pe material cu o creta de croitorie, se insaileaza lejer de jur-imprejurul fiecarui tipar in parte, pentru siguranta,se scot hartiile si se decupeaza, lasand o rezerva de 1.5-2.5cm pentru cusut, cu exceptia laturii care este la indoitura materialului.Se taie apoi , cu grija, ata dintre cele doua parti ale tesaturii , astfel incat sa nu se piarda semnele.Sper sa puteti observa,eu am conturat cu ata verde.

Ramasesem aiciras
suzana78
Scris: Thursday, April 5, 2012 8:37 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/15/2012
andrushka wrote:
Proba 2

bravo frumoasa rochita!!!!!
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 8:39 PM
Nivel

Partea de sus se lucreaza asa: fatza si spatele se tighelesc cu pas mare pe doua randuri intre semnele pentru creti ,se trag firele de capat si se incretesc conform dimensiunilor:
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 8:49 PM
Nivel

Manecile se incretesc in acelasi fel pe latura scurta a trapezului care le formeaza, iar pe latura lunga se surfileaza, se tivesc si se incretesc cu ata elastica,tot pe doua randuri. Ata elastica se bobineaza manual pe mosorelul suveicii,intinzand moderat elasticul, iar la ata superioara se foloseste din cea obisnuita.
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 8:59 PM
Nivel

Cele patru piese ale partii de sus,fatza, spatele si cele doua maneci se calca si se asambleaza insailat pe linia AC si la subbrat dreapta (in stanga va fi fermoarul)pentru proba:
Acum se regleaza lungimea cretilor pe linia de umar la maneca. Observam ca la spate cretii trebuie concentrati mai spre mijloc fiindca apar niste plusuri inestetice. Cu aceasta ocazie apare si prima cerinta de modificare: manecile sunt prea scurte, fata vrea sa-i acopere putin umarul.
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 9:04 PM
Nivel

Recroiesc maneca astfel: Incretesc iarasi pe linia umarului si aduc la dimensiunea de 22cm, rezultata in urma probei. Pe latura curba surfilez, tivesc la "varf de ac"(adica foarte aproape de margine) si incretesc pe doua randuri cu ata elastica.
aurishta
Scris: Thursday, April 5, 2012 9:12 PM
Nivel

Croiesc pe bie doua benzi cu lungimea de 24cm pentru finisarea manecii la umar si doua benzi de 18cm pentru decolteu , toate patru avand latimea de 4cm. Le fixez fatza pe fatza, tighelesc , scurtez rezerva la 0.5-0.7mm, le intorc acoperind rezerva , insailez indoind marginea inferioara si tighelesc cu atentie pe fatza, foarte aproape de margine. Fierul de calcat intervine la fiecare operatie. Dupa coasere, "curatz" cu atentie ata de la insailat si eventualele ate ramase vizibile de la incretit, apoi le asamblez:

aurishta attached the following image(s):
img_2674.jpgimg_2676.jpgimg_2678.jpgimg_2680.jpgimg_2682.jpgimg_2684.jpgimg_2685.jpgimg_2689.jpg

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 8:20 AM
Nivel

Apoi asamblez fusta,fatza si spatele separat si le asamblez provizoriu cu partea de sus, insailez si laterala dreapta, iar pe stanga montez provizoriu fermoarul. Gata pentru proba 2!

aurishta attached the following image(s):
img_2699.jpgimg_2691.jpg

aurishta
Scris: Friday, April 6, 2012 8:29 AM
Nivel

Mai adancesc si lungesc putin pensele la fatza si mai ajustez putin pe linia soldului, neuitand sa las putina lejeritate avand in vedere ca va trebui montata jupa, apoi trec la cusaturile finale, in aceeasi ordine ca si pregatirea pentru proba. Descalc fiecare cusatura in parte apoi surfilez rezervele astfel: cele de la fatza si spate impreuna, iar cele laterale, separat . Rezervele de la cusaturile de imbinare intre corsaj si fusta se surfileaza si ele impreuna,se calca in sus si abia apoi execut cusatura laterala-dreapta, calcand apoi rezervele desfacut.Acum este momentul aplicarii benzii decorative de sub bust. Se fixeaza in ace pe langa cusatura de imbinare si se tigheleste cu atentie in partea superioara si inferioara, deopotriva.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.