La plimbare - primavara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Sunday, March 26, 2006 11:15 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Fetelor, incet - incet, apare si primavara la noi. Cum ii imbracati pe copilasi la plimbare?
Ieri a fost destul de cald in Bucuresti si l-am scos pe David la plimbare imbracat asa: dres, blugi captusiti pe interior, un body mai gros si geaca. Avea caciula in cap (una singura, groasa) si fular (pe care l-a rontait pana i l-am dat jos ca era ud fleasca).
E bine asa? trebuie mai gros? mai subtire?
Am stat stresata toata plimbarea ca nu cumva sa ii fie frig, sa nu ii fie prea cald, sa nu raceasca...
Cum ii imbracati voi?
Anaida
Scris: Sunday, March 26, 2006 2:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu am stat saptamana trecuta in cumpana...cum sa-i imbrac pe copii...cu Razvan e mai simplu, prefer sa-l imbrac mai subtire si-i mai iau o vestuta in caz ca ii e frig. Cu Alex e mai complicat. Saptamana trecuta i-am dat tot costumul de fâs dar mi-am dat seama ca e prea gros imbracata si azi i-am dat: un body, strampi grosuti, o bluzica mai grosuta si peste astea un costumas de fleece (parca asa se cheama materialul acela moale) si o caciulita plusata. Fular eu nu i-am dat toata iarna. Nici lui Razvan nu i-as fi pus, dar el se misca intruna si vesnic ramane cu gatul gol(el nu tine fularul la gura nici sa-l bati!). Dar Alexandra, stand linistita, avea mereu gatul acoperit, iar la gurita nu i-am pus decat cand au fost gerurile alea mari si mi se parea si mie greu sa inspir aerul acela atat de rece. Cat a dormit azi afara, pe Alex am acoperit-o cu o paturica, mai ales ca batea si un vanticel.
Miri
Scris: Sunday, March 26, 2006 9:44 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am imbracat-o pe Sara ieri-cind a fost mai cald-cu body,salopeta cu minecute si botosel,sosetute,papucei,o caciulita si un costumas intreg, captusit, care avea si gluga iar in carucior i-am pus o paturica,cu care am si acoperit-o spre seara,cind a inceput sa bata un pic vintul.Fular nu i-am pus deloc ,nici chiar asta-iarna.mami de fetita
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 27, 2006 12:18 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Noi cand este cald optam pentru:

un dres neflausat
pantalon/salopeta raiat necaptusit (de primavara)
body cu maneca lunga
caciulita subtire sau groasa in functie de intensitatea vantului
ghetute
geaca de primavara, cu captuseala subtire, sau inlocuiesc geaca su o jaketa stil bluza de trening cu fermoar sau nu nasuri, subtire.

Cand e frig:

caciulita flausata
salopeta si geaca captuista
body
jaketa bbc
dres falusat
ghetute
manusi

NU fular...noi nu am purtat fular, in skimb toata iarma am avut grija sa aiba gatul bine acoperit si urekile.

Maria & Mario
Scris: Monday, March 27, 2006 12:22 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Si la noi , se pare ca a venit in sfarsit primavara. Azi am stat afara in curte imbracata asa: body , bluzitza subtire si o jacheta. ( o bluza de trening). Strampi, pantaloni , sosete si ghetutze. Caciulitza subtire. Si era transpirata dupa 15 minute de premergator. asa ca.... eu sunt de parere ca mai bine mai subtirel decat sa transpire si sa raceasca. flowers A venit primavaraaaaaa ! yes
Kiki
Scris: Monday, March 27, 2006 6:42 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu i-am pus zilele trecute fularul ca batea vantul destul de tare si avea destule sanse sa raceasca, pentru ca el casca gura la toate alea...ras
Tina
Scris: Monday, March 27, 2006 6:50 AM
Nivel: Guest

Eu am imbracat-o pe Briana ieri, in felul urmator :
- body
- dres flausat gros
- pulover de lana dar nu exagerat de gros
- salopeta cu bretele matlasata
- jacheta de bumbac matlasata
- caciulitza
- si in carutz paturica tip port bebe
Era caldutza bine cand ne-am intors de la plimbare , deci zic ca nu i-a fost frig
delfinasa
Scris: Monday, March 27, 2006 3:56 PM
Nivel

La noi e caldut de cateva saptamani si ne imbracam mai subtire: body cu maneca lunga, pantalonasi, ciorapei, bluza de trening sau o jachetica si pantofiori/opincute/adidasi...daca e soare, punem o palarioara pe cap si ochelarii de soare, ca ne intra in ochi si facem urat ras.
Mirandolina
Scris: Wednesday, March 29, 2006 11:21 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Si eu am problema asta. Nu stiu cum sa îl îmbrac pe Calin ca sa nu-i fie frig. Salopeta de fâs mi se pare prea groasa pentru 16-17 grade, câte sunt acum afara, iar treningul pe care îl are, din polartec, mi se pare parca subtire. Ce-i drept polartecul este un material care tine cald si în functie de ce mai ai pe tine te poate face sa te incalzesti prea tare.
Eu as avea de gând sa îl îmbrac cu body, salopeta cu pantaloni cu botosei, treningul din polartec, ghetute li caciulita. Si daca îl mai pun si în port-bebe zic eu ca nu i-ar fi frig.
klumea_blondy
Scris: Wednesday, March 29, 2006 12:42 PM
Nivel: Guest

fularul din cate stiu eu,nu e recomndat la bebitii carora incep sa le iasa dintisorii,pentru ca il umezesc si apoi taraag aerul rece prin el
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 29, 2006 12:44 PM
Nivel

klumea_blondy wrote:
fularul din cate stiu eu,nu e recomndat la bebitii carora incep sa le iasa dintisorii,pentru ca il umezesc si apoi taraag aerul rece prin el

stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 29, 2006 12:55 PM
Nivel

Eu despre fular nu am citit niciunde, dar, cu minte mea am ajuns la conlcuzia ca, punandu-i copilului fularul la gura, se face condes si apoi, aerul rece, cum spune si Blondy, provoaca o eventuala raceala.Apoi, fularul nu e facut pentru a fi pus la gura, ci numai la gat, ca nu intre frigul la gat si sa nu se extinda in restul corpului.Se stie ca daca frigul patrunde la gat, maini, picioare si ureki, raceala e ca si la ea acasa.

Mama mi-a cumparat un fular asa frumos pentru Matei, cu caciulita cu tot.Nu am purtat nici fularul nici caciulita (caciulita ca sa nu isi aduca aminte mama de fular si sa ma baraie la cap ca toti copiii afara au fular, numai al meu....de parca caopiii din cartier mi-ar fi etalon oare )

Tot in cartea lui Capraru citisem ca cel mai bun remediu impotriva racelilor si virozelor in general este sa scoti copilul la aer, nicidecum sa il sekestrezi in casa.Luand contact cu aerul rece, copilul se caleste.Stand in casa in aer umed sau uscat, dar nu curat, copilul devine trepatat mai sensibil la aerul rece de afara.

Am mai vazut pe strada copii varati in carucior cu paturi care le acopeream capul.Pai, atunci de ce ii mai scoti afara?Doar sa aerisesti carutulhohot ?Tot Capraru la consult m-a sfatuit ca indif de vreme (exceptie vremea umeda si vantul puternic), sa nu ii mai pun copilul copertina decat in caz de soare.Altfel, copilul trebuie sa se obisnuiasca si cu putin vant, si cu vreme mai rece.Copertina carutului il protejeaza excesiv, iar de ea nu va beneficia decat cat este bebe.Dupa 1 an jumate, cand va merge bine in picoare, nu va mai avea copertina sa-l potejeze.
misha
Scris: Wednesday, March 29, 2006 6:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
eu nu stiu ce sa mai fac!Niciodata nu o nimeresc cu imbracatul,ca sa nu mai vorbesc de fular.acum doua saptamani am scos-o la plimbare in carut si ce credeti?NU STAAA!plans Am incercat sa o linistesc, am luat-o in brate,adormea,iar o puneam, dar parca o puneam pe ace.banghead Si uite asa la un moment dat a inceput sa planga si sa se agite si cu toate ca ii pusesem fular a tras aer rece (desi mie mi s-a parut ca e caldut afara) si ...a racit.Ii curge nasul si acum.
De cateva zile o scot la plimbare si incerc sa nu ii mai las fularul ca sa se obisnuiasca si ea,speruff!Dar cu carutul tot nu o rezolvam.Si mai este o problema: cum ea mananca la doua ore nu pot si eu sa ies la plimbare,mai departe,prin oras.Trebuie sa stau prin cartier si m-am saturaaaaaat!!!plansVreau si eu sa mai vad 'lumea'!
Miri
Scris: Wednesday, March 29, 2006 9:22 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Misha,citind ce ai scris tu parca ne vedeam pe noi-pe mine si pe sotul meu-incercind sa iesim prima data cu carutul.hohot Cum asezam copilul in carut ,cum incepea sa plinga.Ne-am si intors de afara, in primele zile, din cauza urletelor disperate ce se auzeau dun carut.Apoi am inceput sa o asezam din casa in carut,sa o linistim si sa o coborim asa pina afaraIncet,incet,s-a invatat!yes
Iar in privinta mincatului din 2 in 2 ore,nu mai ai mult pina o sa poti vedea"lumea".Dupa ce vei incepe diversificarea,poate ca se va lungi intervalul intre doua mese.Noi asa am patit ,astfel ca acum pot sa ies chiar si trei ore la plimbare fara ca Sara sa plinga dupa papa.Dar si cind revenim acasa,primul lucru dupa ce o dezbrac este sa traga o potie buna la san.pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 2, 2006 10:09 PM
Nivel

Fetelor, voi cat stati afara cu prikindeii si de cate ori pe zi ii scoateti afara?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.