Iritatia provocata de scutec la bebelusi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Thursday, May 11, 2006 11:57 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Stelute,tare rau imi pare ca nu ai gasit pasta Petrini!plans
Noi am primit din maternitate o reteta pe baza de Rivanol,care ii facea funduletul galben,pentru eritem coroziv,cum avea Sara in momentul externarii,dar nu a fost nevoie,deoarece a trecut cu Petrini.
Sunt citeva retete de unguente, care se prepara in farmacie ,foarte bune,pacat ca la noi s-a cam pierdut "obiceiul"
Succes si sa auzim de bine!pupici
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 11, 2006 12:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
miri_haluca wrote:
Stelute,tare rau imi pare ca nu ai gasit pasta Petrini!plans
Noi am primit din maternitate o reteta pe baza de Rivanol,care ii facea funduletul galben,pentru eritem coroziv,cum avea Sara in momentul externarii,dar nu a fost nevoie,deoarece a trecut cu Petrini.
Sunt citeva retete de unguente, care se prepara in farmacie ,foarte bune,pacat ca la noi s-a cam pierdut "obiceiul"
Succes si sa auzim de bine!pupici

Miri, daca ai timp si kef, crezi ca imi poti trimite pe privat ori pe mail la adresa soimaritza@yahoo.com respctivele retete?As vrea sa i le arat lui Capraru, poate alege ceva pentru nosic i.

Multumiri si pupiceipupici !
Miri
Scris: Thursday, May 11, 2006 12:07 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mami,daca gasesc retetele,ti le trimit cu placere!pupici
Daca nu le gasesc,o sa o rog pe prietena mea sa imi faca rost de ele din farmacia spitalului,numai ca o sa mai dureze un pic!
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 11, 2006 12:19 PM
Nivel

miri_haluca wrote:
Mami,daca gasesc retetele,ti le trimit cu placere!pupici
Daca nu le gasesc,o sa o rog pe prietena mea sa imi faca rost de ele din farmacia spitalului,numai ca o sa mai dureze un pic!

Nu conteaza cat dureaza, ca probleme cu funduletul tot o sa avem, se pare ca odta cu agravarea dermatitei atipice, se agraveaza si funduletul!Asa ca...am rabdare cu carul...nu te lasa presa de timp!

Kiki
Scris: Tuesday, June 6, 2006 12:55 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006

Iritatiile cauzate de scutece - o problema neplacuta pentru copilul tau

Daca micutul tau face iritatie din cauza scutecelor, vei sti ca aceasta a devenit o problema... Pentru ca bebelusul nu se va sfii sa iti arate acest lucru cu toata puterea si prin toate mijloacele de care este capabil - agitatie, nervozitate, lipsa de rabdare, plansete... In plus, o astfel de iritatie este vizibila cu ochiul liber. O parte din pielea pe care o acopera scutecul - probabil zona genitala si partea care acopera fesele si coapsele - vor deveni rosii si inflamate. Zonele afectate pot fi uscate sau umede sau pot avea basicute.

Daca o astfel de iritatie banala nu este tratata, poate evolua in ceva mult mai rau - spre exemplu, o infectie cauzata de o ciuperca sau o infectie bacteriana. Asa-numitele infectii cu drojdie (candida) apar frecvent la bebelusii care urmeaza un tratament cu antibiotice - aceste medicamente distrug bacteriile "bune", care de regula pastreaza candida in limite normale - si apar initial ca mici pete rosii care se multiplica si se transforma intr-o masa solida de pustule rosii. Infectiile bacteriene, care pot fi insotite de febra, duc la pete galbene sau la cosuri pline cu puroi.

Care sunt cauzele iritatiilor de la scutece?

Principala cauza care duce la astfel de probleme o reprezinta umezeala. Nou-nascutii urineaza des si au scaune frecvente si moi. Chiar si cel mai absorbant scutec pastreaza o anumita umezeala pe pielea delicata a unui bebelus. Un copil caruia nu i se schimba scutecul ud o perioada prea mare de timp are cele mai multe sanse sa ii apara iritatii de la scutece. Totusi aceasta problema poate aparea si la copiii care au o piele in mod special sensibila si in ciuda faptului ca ii schimbi scutecul foarte des.

Copiii de o varsta mai mare, care urmeaza un tratament medicamentos cu antibiotice pot face diaree din aceasta cauza (un efect secundar), care poate duce, mai departe, la iritatii de acest tip.

Care este cel mai bun tratament impotriva iritatiilor?

Cel mai bun remediu impotriva acestei neplacute situatii este sa ii schimbi frecvent scutecele copilului, pastrandu-l in acest fel curat si cat mai uscat posibil. Daca vremea este calduroasa si micutul se poate juca in afara tarcului sau intr-o camera pe care ai parchet (in consecinta, o suprafata care se poate curata usor...), lasa-l in funduletul gol cat mai mult timp, pentru a permite aerului sa ii aeriseasca zonele afectate de iritatii si, astfel, sa grabeasca procesul de vindecare.

De asemenea, poti incerca sa inlocuiesti marca de scutece si detergentii pe care ii folosesti cu marci fara parfum sau aditivi - acest lucru ar trebui sa rezolve problema, mai ales daca iritatia de la scutece este cauzata de o alergie la astfel de substante.

O iritatie obisnuita de la scutece se vindeca in 3-4 zile de tratament ambulatoriu. Daca iritatia persista, se extinde sau se inrautateste, aplica pe piele timp de cateva zile o crema impotriva infectiilor candida.

Cum poti preveni aparitia iritatiilor cauzate de scutece?

Cea mai buna strategie si aparare impotriva acestei probleme o reprezinta... un fundulet uscat! Pune in aplicare acesti pasi simpli si cu siguranta tu si copilul tau veti fi mult mai fericiti:

Schimba-i scutecul cat mai repede posibil dupa ce se uda sau se murdareste.

Curata-i copilului zona genitala cu atentie dupa fiecare scaun si nu ii pune imediat scutecul curat - lasa pielea sa respire si sa se usuce.

Pudreaza-i funduletul cu un strat fin de alifie sau unguent protector, insa nu folosi pudra de talc - aceasta ii poate patrunde in plamani, afectandu-i caile respiratorii.

Nu strange partile laterale ale scutecului foarte tare, astfel incat aerul sa nu mai poata circula. Scutecele, pantalonii si, in general, hainele unui nou-nascut trebuie sa fie ceva mai largi, pentru a permite pielii sa se aeriseasca.

Cand copilul tau trece pe mancare solida, variaza meniul cu un singur produs o data si asteapta cateva zile intre aceste variatii. Aceasta perioada de asteptare te va ajuta sa iti dai seama daca iritatia de la scutece se datoreaza, cumva, unei alergii la mancare.
danab
Scris: Tuesday, June 6, 2006 2:35 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am folosit mult timp crema cu zinc, dar cred ca da dependenta, se irita imediat ce nu o mai foloseam, asa ca am trecut pe o crema cu vitamina A de la Mebra Brasov si e bine. Tot crema asta o folosesc acum si pentru barbie, ca e iritata de la cat saliveaza, si vad ca functioneaza.
Elia
Scris: Tuesday, June 6, 2006 3:37 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Si mie mi-a fost frica sa nu creeze dependenta Bepanthenul, ca il foloseam la fiecare schimbat, asa ca am rarit folosirea si acum nu mai folosim decat dca e putin iritata, si vad ca e bine, s-a adaptat la lipsa cremei, si e ok doar cu servetelele umede.
Kiki
Scris: Tuesday, June 6, 2006 4:39 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
freedelia wrote:
Si mie mi-a fost frica sa nu creeze dependenta Bepanthenul, ca il foloseam la fiecare schimbat, asa ca am rarit folosirea si acum nu mai folosim decat dca e putin iritata, si vad ca e bine, s-a adaptat la lipsa cremei, si e ok doar cu servetelele umede.

Bepanthenul cauzeaza dependenta, Delia. Verisoara mea dadea fetei cu Bepanthen de cate ori o schimba de pampers. Acum la un an si jumatate ii da in continuare, pt ca daca nu ii da o zi se irita foarte rau.
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, June 6, 2006 6:19 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Noua ne-a recomandat dermatologul un unguent nou - Dermocare, care functioneaza cu succes! Dar nu il folosim decat foarte rar; in principiu, era prescris pentru reparearea definitiva a fetei dupa fotodermatoza.
Elia
Scris: Wednesday, June 7, 2006 11:56 AM

Kiki wrote:

Bepanthenul cauzeaza dependenta, Delia. Verisoara mea dadea fetei cu Bepanthen de cate ori o schimba de pampers. Acum la un an si jumatate ii da in continuare, pt ca daca nu ii da o zi se irita foarte rau.

Bine ca m-am oprit la timp, mersi de info pupici
TatyKS
Scris: Wednesday, June 7, 2006 12:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Bineinteles ca prea a dormit mititica mea bine, ca si s-a oparit cred, in zona inginala de la stat atata cu papers-ul ud .Ce era sa fac sa o schimb cand dormea? Cam nasol, nu a avut niciodata pana acum,cerd ca o cam ustura .plans
Vi s-a intamplat asa ceva sunt convinsa, cum ati tratat?
Eu i-am dat cu putina pudra Baneocin+cutaden unguent si acum cu Panderm unguent.Sa-i fac ceai de musetel, sa o tamponez de cate ori o schimb de pampers?pupici
Elia
Scris: Wednesday, June 7, 2006 12:40 PM

Taty, eu sunt mare fan Bepantene, la noi a mers la iritatii atat la JOhn cat si la Jodie Kate. Cand nu am avut Bepanthene am folosit ceai de galbenele cu pelin si grema de galbenele.
TatyKS
Scris: Wednesday, June 7, 2006 2:06 PM
Nivel

Da am si eu crema si ceai de galbenele, o sa incerc si asa.pupici Bephantene nu am si nu am folosit pana acum.
Mersi Delia.pupici
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, June 7, 2006 10:31 PM
Nivel

Va amintiti ca eram disperata acum o luna de eritemul extrem de pronuntat al lui Matei?In urma unui consult medical, diagnosticul a fost de ....eritem kimic, si nu a cedat decat la Reviken (cutadenul clasic, doar ceva mai ieftin).Poate va este de folos si voua.In cazul nostru, in 3 zile funduletul era ca nousic ...
TatyKS
Scris: Thursday, June 8, 2006 9:03 AM
Nivel

Mersi Stele!
Sper sa fie bun si in zona inghinala!oare Karina s-a oparit de la pipilicras ca a dormit prea mult.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.