Ingrijirea urechilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 28, 2006 12:16 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cum aveti grija de urechile micutilor vostri? Ii curatati zilnic in urechi? Cu ce anume si cum?

Eu dupa fiecare baita ii curat in urechi cu betisoare de urechi, dar nu stiu de ce pe cutia respectiva scrie "a nu se introduce in conductul auditiv". Oare sunt numai pentru exterior ?

La exterior nu iau cine stie ce, dar daca trag usor de ureche spre spate si in sus, atunci am sanse sa gasesc si ceva ceara sau mizerie.

De asemenea, ii curat foarte bine in spatele urechilor.

Voi cum procedati?
Kiki
Scris: Wednesday, June 28, 2006 7:59 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu il curat in urechi dupa fiecare baie si la fel dupa ureche, ca sa strange mizerie si dupa (nu multa, dar in orice caz...). In cazul in care nu ii fac baie in fiecare zi, in urechi si dupa ele il sterg totusi in fiecare zi.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, June 28, 2006 8:04 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu,desi ii fac baie lui MAtei absolut in fiecare zi, de sters in ureki il sterg o zi da, una ba.Medicul mi-a explicat ca o stergere prea deasa si prea atenta afecteaza o anume secretie a urekii si nu e sanatos.Cica betisoarele de ureki afecteaza acea secretie.In skimb, daca copilul este sters cu o carpita moale si usor umeda, atunci stergerea se poate efectua zilnic.Cum mie imi este mai usor sa il sterg cu betisoare de ureki, prefer stergerea o zi da, una ba.
taki
Scris: Wednesday, June 28, 2006 10:49 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Eu am inceput sa-i baie baita de 2 ori pe zi,ca-mi transpira nu gluma...dar numai, seara o spal pe cap.

Si ca sa nu fiu off-topic, ii curat urechiusele cu betisoarele de urechi,si bag putin si inauntru, dar doar putin pentru ca se vede ca are "miere" si nu-mi place sa stea asa. nu

O mai curat inspatele urechiusei, sus si la la lob ( spate ) pentru ca acolo se strange mizerie si daca nu sunt atenta poate sa se infecteze. uff
TatyKS
Scris: Wednesday, June 28, 2006 1:01 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Si eu tot cu betisoare o curat, dar cu din acelea cu opritor. Mama cand vine la mine si o spala , o sterge cu coltul scutecului sau a unui prosopel, ca cica nu e bine sa bagam betisoarele pe canal.
Si eu stiam ca nu e bine sa curatam urechile cu betisoare , ca stimulam mai rau secretia...oare
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, June 28, 2006 1:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Si eu tot betisoare folosesc. Dupa fiecare baie. Si, evident, il curat si dupa ureche, unde-l dau cu crema pe baza de miere de albine. La noi e mai greu, ca fiind uns cu crema de protectie solara si pe ureki, si pentru ca transpira si atrage praful, trebuie sa am mare grija...
sousourel
Scris: Wednesday, June 28, 2006 10:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Cred ca ai dreptate cu stimularea secretiei ... al meu face ceara mai mult decat mine. Am sa incerc varianta o zi da, alta ba.
Miri
Scris: Wednesday, June 28, 2006 10:18 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu o curat zilnic cu betisoare de urechi ,pe care le introduc putin si in conductul auditiv,mai ales daca se si vad ceva secretii.sic O sterg foarte bine in spatele urechilor,sa nu ramina apa,si o dau cu putin ulei de bebe.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, June 29, 2006 11:54 AM
Nivel

si eu il curat pe Andrei cu betisoare de urechi cu opritor! fac chestia asta cum zicea si Stele, o zi da una ba, desi facem baita zilnic.
ii curat lobul urechii (sus, jos), dupa ureche si bag putinm betisorul si in conductul auditiv, dar numai la suprafata pentru a curata ceara sau praful.
citisem ca nu trebuie sa folosim deloc betisoare si sa nu le bagam pe conduct pentru ca exista riscul de face infectii datorate faptului ca acea secretie de ceara din ureche are rol protector si daca o curatam (cica) nu se mai apara urechea importiva unor potentiale infectii... nu stiu ce sa zic despre aceasta teorie da' nici sa il las sa ii curga mizeria din urechi nu mi se pare normal (daca nu il curat tot a doua zi, deja ii iese mizerie pe lob!plans ).
crista
Scris: Friday, March 9, 2007 11:33 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Noi am inceput sa facem baita o data la 2, 3 zile...si urechiusele le curat tot atunci. Pana nu demult le curatam cu betisoare cu opritor, acum le curat cu betisoare normale si cum zicea si Andismom si Miri, bag putin si in conductul auditiv pentru a lua ceara sau praful. Cand faceam baita zilnic si curatam la fel urehiusele se facea mai multa ceara, acum de cand le curatam in interor mai rar nu mai are chiar asa, iar peste zi le sterg cu ceva moale si umed.
Darria
Scris: Saturday, March 10, 2007 7:47 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Facem baita in fiecare seara si pe capusor. Pana acum 2 luni am folosit betisoarele cu opritor desi citisem in Spock si Capraru ca nu tb. folosite fiindca stimuleaza secretia si impinge ceara in interior, existand posibilitatea sa ajungem la neplaceri(otita). Acum doar o sterg cu prosopelul sau cu bucatele de vata umede.
mihaela75
Scris: Saturday, March 10, 2007 1:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu stiam ca nu e voie de bagat betisoare si mai ales pe ductoareeu nu le folosesc, mi-a zis dr. sa fac un cioculet din gartie igienica sau servetel si atat.Nu insistat prea mult .Si pt noi ne-a zis la fel sa aruncam betisoarele cyclops so far so good, nu face ceara mai deloc.firstprize
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, March 10, 2007 1:27 PM
Nivel

Fara opritor nici nu ma gandesc. Am fost la Orl cu bunicul meu acum 2 luni si pe hol era o domnisoara care a vrut sa vada pana unde-i intra betisorul, probabil o manca pasarica de pe creier. Si i-a intrat betisorul de a a juns la urgenta iar acum vine mereu la doctoritza sa-i dreaga urechea la loc.
crista
Scris: Saturday, March 10, 2007 6:57 PM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
g_nicoleta2000 wrote:
Fara opritor nici nu ma gandesc. Am fost la Orl cu bunicul meu acum 2 luni si pe hol era o domnisoara care a vrut sa vada pana unde-i intra betisorul, probabil o manca pasarica de pe creier. Si i-a intrat betisorul de a a juns la urgenta iar acum vine mereu la doctoritza sa-i dreaga urechea la loc.

...toate ca toate, dar sa faca teste pe copilas, sa vada pana unde ii intra betisorul fool fool fool
Cris-DL
Scris: Saturday, March 10, 2007 7:09 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Am fost la Orl cu bunicul meu acum 2 luni si pe hol era o domnisoara care a vrut sa vada pana unde-i intra betisorul, probabil o manca pasarica de pe creier. Si i-a intrat betisorul de a a juns la urgenta iar acum vine mereu la doctoritza sa-i dreaga urechea la loc.

what what Doamne, ce femeie !

Eu nu ma ocup cu stersul urechiuselor ca nu prea am dexteritate si imi este si frica, tati e expert si folosim betisoare normale ... mama, cat sta Deea la ea, o sterge f putin ca-i este frica si mai mult cu prosopelul si atat
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.