Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| INFERTILITATEA MASCULINA
Infertilitatea se defineste ca fiind incapacitatea unui subiect sau cuplu de a avea copii la 2 ani de raporturi sexuale regulate, neprotejate. In 40% din cazuri e din cauza femeii care nu poate ramane gravida sau nu poate tine sarcina, in 40% din cazuri din cauza barbatului care nu este fertil si in 20% din cazuri din cauza ambilor parteneri.
In cazul barbatilor, se poate efectua o spermograma pentru a vedea daca este sau nu vreo problema.
Spermograma este o examinare simpla si foarte utila pentru explorarea functiei testiculului si reprezinta examinarea macroscopica si microscopica a spermei.
In afara numarului de spermatozoizi se mai urmareste si mobilitatea si morfologia acestora.
De asemenea se pot face si determinari hormonale: - dozari de hormoni testiculari - dozare de FSH (hormon foliculostimulant) si LH (hormon luteinizant) - ambii hormoni sunt produsi de hipofiza si stimuleaza activitatea celulelor testiculare si productia de spermatozoizi - dozarea de prolactina
Daca valorile hormonale sunt normale se mai pot face determinari imunologice, in special dozarea anticorpilor antispermatozoizi (exista cazuri in care propriul organism poate produce anticorpi impotriva propriilor spermatozoizi, ceea ce poate determina distrugerea sau imobilizarea spermatozoizilor). |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/15/2008 Mesaje: 29
| As vrea sa va scriu rezultatele spermogramei sotului meu si sa primesc o parere : volum:aprox. 3 ml ph: aprox.8 aspect alb laptos, semiopac, complet lichefiat in 2 ore(ce inseamna asta?) densitate aprox. 20 milioane/cm3 mobilitate aprox 15% frecvente modificari/alterari structurale (aprox.30%), anencefalie, micro/macrocefalie, implantare augulara a piesei intermediare frecvente leucocite aprox. 8000 mm3
I s-a spus ca spermatozoizii sunt cam lenti. Asa e? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Da asa este mobilitatea fiind de 15% si chiar si densitatea este mica.Dar sa nu crezi ca pentru asta nu poti ramine gravida...trebuie un pic de regim de viata(fara toxice...cafea , tutun ) fara stres . Va doresc succes. |
|

Inregistrat: 2/15/2008 Mesaje: 29
| Multumim frumos! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna tuturor!Ma alatur celor care se confrunta cu aceasta problema.Sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie.A fost groaznic pentru noi,deoarece ne doream atat de mult un copil care sa dea sens vietii noastre,sa ne coloreze viata.Nu ne ramasese decat sa fim optimisti si sa gasim o rezolvare la problema noastra.La indrumarea unei prietene am incercat un tratament din ingrediente naturale.Pe atunci l-am cumparat din Italia,deoarece nu se gasea in Romania.Nu ne asteptam sa vedem rezultate,insa am ramas insarcinata,iar acum ne bucuram de bebelusul nostru cel voinic si sanatos.Daca aveti intrebari,va las id meu:iulia_305@yahoo.com |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sunt casatorita de 9 ani si cv cu sotul meu si de 7 ani incercam sa avem copii. El da vina pe mine si spune ca eu sunt de vina, dar dupa atatea teste de fertilitate, ecografii transvaginale, analize de sange pt evaluarea hormonilor, analize de identificare a ovulatiei care arata ca eu sunt perfect sanatoasa tind sa cred ca el este cel care are probleme de fertilizare. Imi este foarte greu sa-l fac sa mearga sa-si faca spermograma pentru el considera ca nu are nicio problema. Eu m-am interesat pe net despre toate analizele si am vazut ca cea mai cautata in momentul de fata este clinica gynera. Sunt si ginecologi barbati si nu ar trebui sa existe o problema pentru el. Mi-a fost recomandat doctorul boleac dar nu reusesc sa l conving. Ce sa fac? |
|
Inregistrat: 9/9/2015 Mesaje: 1
| Buna! Sotul meu si-a facut spemograma si ii reiese : oligospermie, astenospermie si teratospermie. Oare mai avem vreo sansa sa facem copii, ma refer prin inseminari ,natural sigur nu e posibil. A mai avut cineva asa ceva ? Multumesc |
|
Inregistrat: 10/30/2015 Mesaje: 1
| Infertilitatea la barbati este o problema care este mai des intalnita decat vrem sa recunoastem. De aceea atunci cand apar probleme in cuplu din cauza ca nu pot concepe un copil este recomandat ca pentru ambele persoane sa isi testeze fertilitatea. La femei ovulatia poate lipsi cu desavarsire, dar si la barbati poate exista o producere slaba de spermatozoizi. Va recomand sa apelati la o clinica de fertilitate pentru a elimina orice dubiu. Ca femeie care a trecut prin experiente inimaginabile, doresc sa atentionez inainte femeile care isi fac griji ca problema vine doar din partea lor. Ei bine, nu e chiar asa. Luati-va sotul, iubitul sau logodnicul de mana si mergeti cu el ca sa va testati amandoi fertilitatea. Procedurile sunt simple, iar cheltuile nu sunt foarte mari in ziua de azi. Mai ales daca apelati la clinici precum Gynera care va ofera posibilitatea sa platiti la jumatate de pret daca faceti testele in orice zi de vineri – e vreo 50 lei spermograma si 170 AMH! Deci, nu uitati! Verificati inainte sa trageti concluzii pripite.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| tratament oligoastenoteratospermie :
si sotul meu a comentat la inceput,dar l-am pus in fata faptului implinit si se pare ca el era cel cu probl.
Momentan ia un tratament bazat pe vitamine etc si se vede o imbunatatire..macar sa ajungem la inseminare nu direct la fiv
tratamentul il gasiti in semnatura mea la care am adaugat PROFERTIL
 |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1
| Soțul meu a luat tratament Profertil 3 luni impreuna cu omega 3 6 9, a avut si o alimentatie cu mult peste asa cum ni s-a recomandat. Si dupa 3 luni la urmatoarea spermograma rezultatul a fost fara nicio imbunatire. Oare se poate sa fie? Aveam atatea sperante si incredere. Dar se pare ca nu am fost norocoși. |
|
|