Gimnastica dupa nastere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, February 14, 2006 12:11 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Am mai gasit niste exercitii despre care se spune ca pot fi practicate si acasa, la 1 luna dupa nastere (nastere normala, nu cezariana).

Intarirea musculaturii abdominale
Exercitiul se practica in felul urmator:
- se contracta anusul ca si cum te abtii de la defecatie, concomitent strangandu-se vaginul ca si cum s-ar strange un tampon si uretra, ca si cum femeia s-ar abtine sa urineze;
- acesti muschi se tin contractati atat cat este posibil, dupa care ei se relaxeaza;
- se repeta exercitiul de cel putin 10 - 15 ori, de cinci ori pe zi.

Practicarea acestui exercitiu chiar imediat dupa nastere nu pune in pericol perineorafia (cusatura perineului daca el a fost taiat) ci, din contra, prin activarea circulatiei sanguine din zona, contribuie la o vindecare mult mai rapida a acestuia. Pe de alta parte el pregateste si ajuta foarte mult si la revenirea la o viata sexuala cat mai normala si mai placuta.

Foarte importanta este in aceasta perioada practicarea exercitiilor de intarire a musculaturii abdominale. De 3-4 ori pe zi se recomanda urmatorul exercitiu:
- intinsa pe spate se indoaie genunchii;
- se contracta bine muschii abdominali;
- se ridica capul si umerii de pe podea si se curbeaza pana la atingerea genunchilor cu ambele maini;
- se sta cat este posibil in aceasta pozitie dupa care se revine incet la pozitia initiala;
- se practica gradat incepand cu 10 exercitii si crescand in urmatoarele zile pana la 20.

Atenuarea durerilor de spate
Un alt exercitiu care trebuie sa fie practicat este cel pentru atenuarea durerilor de spate (determinate de solicitarea crescanda a muschilor spatelui odata cu cresterea in greutate a bebelusului si tinerea lui mai indelungata in brate) ca si pentru intarirea muschilor abdominali.

El se practica in felul urmator:
- in genunchi si cu mainile sprijinite pe podea se curbeaza spatele, se aduce pelvisul in fata si se contracta muschii abdominali avand privirea indreptata catre genunchi;
- la urmatoarea miscare se relaxeaza spatele usor, pelvisul se intoarce la pozitia initiala si capul se ridica cu privirea indreptata inainte;
- se practica exercitiul incet si ritmic de 10 ori.

Acest program se poate incheia cu practicarea exercitiilor pentru picioare care ajuta la imbunatatirea circulatiei periferice:
- se indoaie si se intind picioarele viguros sus/jos de circa 30 de ori;
- se roteste laba piciorului de 8 ori intr-o parte si de 8 ori in cealalta parte.
taki
Scris: Thursday, February 16, 2006 12:28 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Eu deja mi-am cumparat o banda rulanta, tebuie sa-mi vina pe la jumatatea lui martie. Am sa merg zilnic pe ea, mers nu alergat, timp de 1 ora si sper sa dea rezultate.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 16, 2006 3:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am facut si in timpul sarcinii si dupa gimnastica Pilates. Se gaseste cartea de cumparat iar exercitiile sunt foarte simple structurate exact pe cele 3 trimestre de sarcina.
Apoi cartea se termina cu exercitii pentru dupa nastere tot foarte usor de executat.
miraa
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
eu abia astept sa alerg..sa mai dea caldura...chiar daca am nascut prin cezariana...fac exercitii,mai usoare si mai putine
Anka
Scris: Monday, March 13, 2006 2:02 PM
Nivel: Guest

La mine nu tine cu exercitiile de acasa, n-am ambitie si mi se par toate exercitiile prea grele, fie ele din carti sau din ce spuneti voi aici. M-am apucat de citeva ori si m-a rupt spatele! bounce Gimnastica prenatala am facut la kinetoterapie la Giulesti, desi nu urma sa nasc acolo, ci la Municipal. Si mi-a prins foarte bine, cu toate ca in final am ajuns la cezariana uff . Dar acum, cu copilul mic, mi-e prea departe sa ma duc acolo pentru gimnastica postnatala, fac 2 ore doar pe drum, dus-intors. Nu se intimpla sa stie vreuna dintre voi un cabinet d-asta de kinetoterapie cu gimnastica postnatala prin zona sectorului 2? Merci mult! salut
Kiki
Scris: Monday, March 13, 2006 2:08 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Am primit de la o prietena un DVD cu Cindy Crawford - Cum sa slabesti dupa nastere. Inca nu m-am uitat pe el, dar o sa ma uit si va anunt progresele (daca o sa fie) ras
taki
Scris: Monday, March 13, 2006 2:12 PM
Nivel

De acum vremea se incalzeste, ma gandeam sa-mi iau niste role si sa ies cu carutul la plimbare. Imi pun si un trening din ala de sauna si sper sa dea rezultate.
Dar mai intai, sa vina bebelina mami de fetita
Elia
Scris: Tuesday, March 14, 2006 4:31 AM
Nivel: Guest

Ai mare grija cu carutul si rolele, trebuie sa fie FOARTE stabil carutul ca daca te dezechilibrezi rastorni si copilul. Si, ma gandesc eu, ar fi bine pana la parc sa mergi in pantofi, sa iti pui rolle acolo, din motive de siguranta pe strazile cu masini.
taki
Scris: Tuesday, March 14, 2006 4:38 AM
Nivel

freedelia wrote:
Ai mare grija cu carutul si rolele, trebuie sa fie FOARTE stabil carutul ca daca te dezechilibrezi rastorni si copilul. Si, ma gandesc eu, ar fi bine pana la parc sa mergi in pantofi, sa iti pui rolle acolo, din motive de siguranta pe strazile cu masini.

O sa-mi iau un carut cu 3 roti, special pentru a ajuta mama sa faca putina gimnastica sic , ceva in genul acela pe care vrea sa-l vanda Tina. Am auzit ca este super bun.
Iar acum nu-ti imagina ca am sa fug pe role, nu nu , pur si simplu miscare multa, dar mai lent. Iar despre strazi, japonezii sunt chiar unii dintre cei mai renumiti in ceea ce priveste sosele, autastrazile etc. Dar, nu o sa ies pe strada sa-mi plimb copilul si eu pe role, ci am sa ma duc in parc, unde este mult mai relaxant flowers .

Parcul e foarte aprope de mine, special am ales aceasta casa, primul lucru care m-a interesat a fost sa am parcul aproape ras , asa ca nu-mi ramane decat sa-mi scot printesa si colaceii la plimbare mami de fetita
Maternity
Scris: Monday, April 1, 2013 11:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/1/2013

In Cluj -Napoca, Maternity club Spa & Gym va ofera gimnastica pre & postnatala, cursuri si masaje pentru gravide. Preturi si oferte accesibile pentru orice mamica. Pentru detalii verifica site- ul mesaj editat de moderator . Sarcina usoara!
Sunnyday
Scris: Tuesday, April 9, 2013 4:08 AM
Nivel

Inregistrat: 2/28/2013
Eu n-am nascut inca, dar pot spune ca de ani de zile mananc absolut ce si cat vreau. Si sunt si a naibii de comoda, de nu ma misc de la calculator nici macar sa-mi aduc cafeaua. Dar, de peste 10 ani, am o greutate constanta, ba, uneori, mai sunt si nevoita sa incerc sa ma ingras putin, ca nu mai stau hainele pe mine cum vreau. Si nu, nu sunt genul ala, care ramane slab orice ar face.

Ce fac eu e yoga la un nivel amatoricesc, 2-3-5 pozitii pe saptamana, in functie de chef, cat sa-mi intind putin oasele. Cand nu le mai fac, incep sa adun kilograme.

Tot recomand eu pe unde ma duc yoga, da' toata lumea se uita crucis la mine si imediat ma asociaza cu actiunile lui Bivolaru. Dar va recomand din suflet sa va uitati si sa incercati cateva miscari din Asana Yoga (cel putin ceea ce stiu eu ca se numeste Cobra e ideala pentru dureri de spate si oboseala). Nu difera cu mult de gimnastica de o faceam noi in generala (exista chiar si lumanarea sau flotarile), insa nici nu cere efort si te si relaxeaza pe deplin.
magduta
Scris: Sunday, June 2, 2013 1:47 AM
Nivel

Inregistrat: 10/6/2012
la mine singurele miscari sunt plimbarile si mersul pe jos; dar recunosc ca sportul sub orice forma prinde bine corpului; va trebui sa ma mobilizez odata si sa ma apuc de un sport!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.