GIARDIA INTESTINALIS
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dya
Scris: Thursday, April 19, 2007 7:43 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Mesaje: 12982
Giardioza - descriere, simtome, tratament, remedii naturisteGeneralitati despre Giardia (limbrici)
Giardioza - numita si giardia - este o boala intestinala cauzata de infectia parazitul Giardia lamblia (numita si Giardia intestinalis). Simptomele de giardie sunt diaree, crampe abdominale, flatulenta si simptome generale intestinale. Simptomele care apar la copii sunt reprezentate de deficitul de crestere si luare in greutate la niveluri normale. Simptomele de giardioza pot sa apara doar o data pentru o perioada scurta de timp sau pot sa apara si sa dispara pe o perioada mai lunga de timp. Este posibil sa nu mai existe simptome si inca sa fie prezenta infectia parazitara.

Factori de risc pentru aparitia Giardia
Copiii sunt infectati mai frecvent decat adultii, mai ales cei aflati in centre de plasament, unde copiii nu sunt invatati sa foloseasca toaleta cum trebuie. De asemenea este mai frecvent intalnita infectia in centrele de ingrijire pentru batrani, acestia avand si probleme de incontinenta urinara (pierdere inconstienta de urina).
Boala este mai frecventa si in comunitatile care folosesc apa din rauri si lacuri ca sursa de apa potabila si nu folosesc filtrarea apei in procesul de purificare. Tratarea cu clor a apei potabile nu este o metoda sigura de distrugere a parazitului.
Cei care merg in camping si excusionistii care circula in zonele unde apa poate fi contaminata cu acest parazit, au un risc mai mare de a contacta boala, in conditiile in care nu isi purifica apa prin fierbere sau filtrare.


Mod de transmitere pentru Giardia
O persoana se poate infecta cu acest parazit daca mananca sau bea apa contaminata. Daca se ingrijeste o persoane deja infectata, se vor lua masuri de precautie cum este spalarea pe maini cat mai frecvent pentru a se evita raspandirea bolii. De exemplu daca se schimba scutecele unui copil cu giardia si nu se spala mainile dupa, orice sau oricine care este atins se va infecta. Se poate face si autocantaminare daca mana nespalata se va folosi pentru a manca sau a se atinge.
Odata ce a ajuns in organism, parazitul se multiplica in intestinul subtire si va circula in intestinul gros. Unii paraziti formeaza chisti, forme inactive care pot supravietui pe o perioada mai lunga de timp in afara organismului. Parazitii si chistii parasesc organismul prin scaun si pot contamina apa sau alimentele, continuand ciclul.
Dupe expunerea la parazit, urmeaza apoi 7-10 zile pana la aparitia infectiei, dar poate varia intre 3 si 25 de zile sau mai mult. Se poate transmite infectia si la alte persoane in toata aceasta perioada in care exista infectia cu parazit, care poate dura luni de zile, chiar si daca nu exista simptome.


Cauze
Giardioza (numita si giardia) este produsa de un parazit unicelelar numit Giardia lamblia, numit si Giardia intestinalis sau Giardia duodenalis.
Parazitul traieste si se multiplica in intestinul omului sau animalelor. Odata ce a ajuns in intestin, se prinde de mucoasa intestinala, careia ii modifica functia normala si intra in competitie pentru nutrientii importanti. Acest lucru produce simptome:
- discontinuitatile mucoasei intestinale, poate se scada capacitatea organismului de a absorbi nutrientii din alimentele care trec prin intestin. Daca nu sunt absorbiti, nutrientii raman in tractul intestinal, provocand diaree, crampe si flatulenta asociate giardiozei
- parazitul poate sa accelereze pasajul alimentelor prin intestin, provocand diaree.
Scaunul (materiile fecale) animalelor infectate sau ale oamenilor contin parazitii. Infectarea cu Giardia lamblia se produce in 2 feluri:
- contact direct mana-gura prin care se transfera parazitul din scaunul persoanelor infectate. Acest lucru se intampla datorita unei igiene proaste, cum ar fi absenta spalatului pe maini. Parazitul se poate transfera si prin contact direct oro-anal sau oro-genital cu o persoana infectata
- transmiterea indirecta a parazitului prin consumul de apa sau alimente care au intrat in contact cu materiile fecale contaminate.
Perioada de incubare dureaza 7-10 zile dar poate varia de la 3 la 25 de zile sau mai mult. Giardioza este contagioasa atata timp cat parazitul este prezent in materiile fecale, ceea ce poate dura si cateva luni de zile. Nu toate persoanele infectate prezinta simptome, dar o persoana care nu are simptome tot poate sa raspandeasca boala.
Simptome
Multi dintre copiii sau adultii infectati cu Giardia lamblia nu prezinta simptome de giardioza, chiar daca sunt infectati si parazitul este prezent in materiile fecale. Aceste persoane pot transmite boala.


Cand sunt prezente, cele mai frecvente simptome Giardia sunt:
- diaree care de obicei dureaza 7-10 zile. Poate dura mai mult dar de asemenea poate sa se amelioreze si mai repede in 2-4 zile. La inceput este prezenta o diaree apoasa, urmata apoi de steatoree (prezinta grasimi), scaune urat mirositoare care pot pluti. Acest lucru este un semn ca grasimile nu sunt digerate corespunzator si sunt transferate din organism in scaun
- crampe si sensibilitate abdominala
- greata si pierderea apetitului alimentar
- flatulenta (gaze) sau balonare
- fatigabilitate.
De cele mai multe ori, persoanele infectate nu cauta un tratament pentru aceste simptome. De cele mai multe ori simptomele se amelioreaza de la sine. Dar daca giardioza nu este tratata de la aparitia primelor simptome, boala poate dura o perioada lunga de timp si sa devina o boala cronica. Persoanele cu giardioza cronica prezinta atacuri diareice care apar si dispar insotite de simptomele descrise. Aceste episoade alterneaza cu perioade de constipatie sau un tranzit intestinal normal si dureaza doar cateva zile cand apar.
Din aceste motive, acestia nu se adreseaza la medic pentru tratament.
Simptomele de giardioza cronica sunt:
- scaune moi, grase, nelegate (nu mereu lichide sau apoase), uneori scaunele pot fi urat mirositoare sau spumoase si de cele mai multe ori in cantitate mica
- disconfort abdominal sau iritatii gastrice care sunt mai frecvente dupa mese
- crampe abdominale, balonare sau durere
- flatulenta
- halena fetida (miros urat in respiratie) persistenta, uneori cu miros de sulf
- dureri de cap ocazional
- scaderi in greutate
- stare generala proasta, astenie, fatigabilitate, stare generala de disconfort.
Simptome la copil
Copiii cu giardioza pot sa nu prezinte alte simptome decat tulburari de crestere, scadere in greutate.
Daca sunt prezente simptome, acestea sunt:
- scaune diareice spumoase, galbene, urat mirositoare
- scaderi in greutate sau pierderea apetitului alimentar
- dureri abdominale, greata sau varsaturi
- deficite nutritionale cauzate de incapacitatea absorbtiei unor nutrienti.
Alaptarea este considerata ca protejeaza sugarii de a face giardioza. Laptele de mama contine nutrienti care omoara parazitii.
Aceste simptome de giardioza sunt comune si altor infectii intestinale. Durata simptomelor si testul de identificare a parazitului, pot fi singurele care fac diagnostic diferential al acestor boli.

Mecanism fiziopatogenetic
Simptomele de giardioza apar de obicei la 7-10 zile dupa infectare, desi uneori pot dura 35 de zile sau mai mult. Odata ce au aparut, simptomele dureaza cal putin 7 saptamani:
- la copiii sau adultii care au o sanatate buna, simptomele pot sa dispara si fara tratament
- diareea pe termen lung poate sa produca pierderi in greutate, deshidratare sau probleme de nutritie intrucat alimentele nu sunt absorbite in mod corespunzator in organism. Uneori aceste afectiuni se amelioreaza si fara tratament. Daca nu se intampla acest lucru, se pot trata corespunzator.
Multe persoane care sunt infectate cu Giardia intestinalis nu prezinta simptome; se poate produce infectarea altor persoane chiar daca nu exista simptome, intrucat parazitul exista inca in scaun (materiile fecale).
Dintre persoanele ce prezinta simptome de giardia, 20% pana la 40% dezvolta o intoleranta temporara la lactate sau alte produse pe baza de lapte (deficit de lactaza sau intoleranta la lactoza). Aceasta problema poate sa dureze pana la o luna dupa terminarea tratamentului pentru giardia. Acest lucru semnifica faptul ca tratamentul nu este eficient sau ca s-a produs reinfectia.
Nou nascutii si sugarii care fac giardioza pot refuza alimentele si se pot opri din crestere pana in momentul in care se vindeca boala. Cresterea normala si dezvoltarea organismului nu se produc imediat dar pot sa reinceapa in cateva saptamani sau luni.
Studiile au aratat ca este posibil ca o persoana care a fost infectata cu giardioza sa dezvolte o imunitate pe termen scurt fata de parazit.

Exista de riscul contaminarii cu giardia pentru:
- cei ce lucreaza in centre de ingrijire pentru copii, mai ales daca majoritatea nu stiu sa foloseasca toaleta
- parintii sau familiile cu copiii mici
- cei care innoata in ape de agrement cum ar fi rauri, lacuri, ape curgatoare, mai ales in timpul verii sau toamnei cand exista riscul cel mai mare de expunere. Riscul apare in momentul inghitirii apei in timpul inotului
- cei care consuma apa netratata sau tratata insuficient, mai ales din apele curgatoae, rauri, lacuri
- cei care locuiesc sau lucreaza in diferite amplasamente sau centre de ingrijire sau sunt rude cu unul dintre acesti angajati
- cei care au contact oro-anal si oro-genital cu o persoana infectata.

Factorii de risc care duc la aparitia simptomelor dupa infectare:
- existenta unei scaderi a imunitatii. Exista doua afectiuni, care sunt considerate ca produc modificari ale sistemului imun si cresc in special riscul de aparitie a simptomelor de giardioza, numite imunodeficienta comuna variabila si agamaglobulinemia X- linkata
- existenta unor boli care afecteaza tranzitul intestinal si fac intestinul mai susceptibil la infectie cum ar fi boala Crohn sau fibroza chistica
- existenta malnutritiei inainte de infectare
- tratamentul chirurgical pentru stomac cu o perioada scurta inaintea infectarii sau tratamentul medicamentos cu antiacide gastrice. Acest lucru constituie o problema intrucat stomacul secreta o cantitate mai mica decat normalul de acid (aciditatea gastrica omoara unele micro organisme).

Consultul de specialitate
Daca se suspecteaza giardioza se suna imediat la serviciile medicale de urgenta.
- scaune diareice de culoare neagra sau cu sange. Exista unele medicamente care contin bismut (Peptobismol) si care coloreaza scaunul in negru
- semne de deshidratare cum ar fi:
- oligo sau anurie (urinare in cantitate mica sau deloc) sau scutece uscate timp de 8 ore sau mai putin de 3 urinari pe zi (sau scutece ude) in ultimele 24 de ore, in special insotite de unul sau mai multe semne de deshidratare
- pliu cutanat persistent
- responsivitate dificila sau incetinita sau confuzie
- ochi infundati in orbite
- hipotensiune arteriala.
Se contacteaza serviciul medical in decursul unei zile daca:
- exista durere abdominala sau disconfort sever insotit de diaree si nu se amelioreaza in urma defecatiei sau flatulentei
- diareea este insotita de febra 38,3°C sau mai inalta insotita de frisoane, varsaturi sau lesin (sau doar ameteala)
- diaree severa (mai multe scaune apoase la o persoana care arata foarte bolnava) care este prezenta si dureaza mai mult de:
- 2 zile la adult
- 1 sau 2 zile la un copil mai mic de 4 ani
- 8 ore la un sugar cu varsta intre 3 si 6 luni
- 4 ore la un sugar mai mic de 3 luni.
Se contacteaza medicul specialist daca:
- diareea apare si persista dupa consumul de apa netratata
- exista o forma de diaree usoara sau moderata (cateva scaune care sunt mai moi decat normalul fara alte semne de boala) care dureaza mai mult de 4 sau 7 zile la copil
- diaree care persista fara nici un motiv evident mai mult de 1-2 saptamani
- copilul nu ia in greutate cat ar trebui in mod normal (insuficienta de dezvoltare).

Medici specialisti recomandati
Urmatorii specialisti sunt indicati pentru a pune diagnosticul si a trata giardioza:
- medic de medicina de familie
- pediatru
- medic internist.
Trimiterea catre gastroenterolog nu este necesara decat daca simptomele persista sau sunt severe.

Investigatii
Diagnosticul de giardioza se pune pe urmatoarele:
- anamneza istoricului medical sau examen obiectiv. Daca acestea sugereaza simptome de giardioza, unii doctori prescriu un singur tip de tratament pana a recomanda alte investigatii
- analizele scaunului (examen coproparazitologic)
- teste antigenice care detecteaza proteine (antigene) de Giardia
- recoltarea directa din intestin, care se face daca examenul coproparazitologic este neconcludent. Acest test recolteaza o proba din intestinul subtire astfel incat poate fi examinat pentru a se observa parazitul. Acest test se face foarte rar.
Lichidele din partea superioara a intestinului subtire (lichidul duodenal) poate fi de asemenea examinat la microscop pentru a se vizualiza parazitul sau se face un test de identificare a antigenelor parazitare. Lichidul duodenal este colectat prin endoscopie.
Alte investigatii care determina giardioza sau alte boli asemanatoare se vor face daca persista simptomele pe o perioada lunga de timp, mai ales daca apar probleme in urma malabsorbtiei. Aceste teste se fac pentru a se examina intestinul subtire (partea superioara gastrointestinala) sau pentru a se preleva o proba (biopsie) din partea superioara a intestinului subtire pentru a se izola microorganismul care produce infectia.

Tratamentul Giardia
In unele cazuri simptomele de giardioza dispar si fara tratament. Dar este de preferat sa se urmeze un tratament daca sunt prezente simptome intrucat acesta amelioreaza disconfortul si se evita raspandirea infectiei. Unii doctori recomanda tratament chiar daca nu exista simptome. Acest lucru previne raspandirea bolii si scade riscul aparitiei infectiei cronice cu acest parazit.
Tratamentul consta in administrarea de medicamente antiprotozoare (cum sunt metronidazolul sau tinidazolul) care distrug parazitul. Tratamentul recomandat depinde de varsta, daca a mai fost facut un alt tratament pentru giardioza in antecedente sau de sarcina.
Daca boala este prezenta se face tratament atunci cand:
- sunt persoane care lucreaza in gradinite si centre de ingrijire pentru copii
- persoanele afectate lucreaza in domeniul de preparare, de manipulare, de distribuire a produselor alimentare
- apar probleme de sanatate in conditiile existentei giardiozei asociate altei boli preexistente. Chiar si episoade scurte de diaree pot provoca deshidratare si scaderea absorbtiei pentru nutrienti din intestin, ceea ce poate agrava starea de sanatate
- exista crize de diaree care apar periodic pe parcursul a catorva luni sau mai mult (giardioza cronica). Multe cazuri se amelioreaza in cele in urma, dar cu tratament se amelioreaza simptomele si se previne raspandirea infectiei la alte persoane.
De retinut!
Daca nu exista simptome, se ia decizia de tratament in functie de riscul existent de a transmite infectia. Nu este necesar tratamentul unei infectii care nu produce simptome, desi majoritatea medicilor recomanda tratamentul. Tratamentul medicamentos poata sa nu fie eficient pentru toti pacientii. Cand se trateaza giardioza se iau in considerare efecte adverse pe care le produce tratamentul si in acelasi timp costul acestuia.
- daca exista un risc mare de infectare a persoanelor din jur (mai ales pentru cei care lucreaza in domeniul alimentar) sau expunerea la infectie este foarte mare (cum ar fi in randul familiilor care consuma apa netratata de la aceeasi sursa), se recomanda tratament
- daca riscul de infectare a celor din jur este mic, se va astepta pana apar simptomele
- daca se va produce reinfectia cu giardia dapa tratament, acest lucru indica faptul ca persoanele din jur sunt infectate si raspandesc parazitul sau ca infectia este persistenta.

Profilaxia
Se previne infectarea cu giardia daca se mentin regulile de igiena mai ales in gradinite, azile pentru batrani si acasa. Se recomanda spalarea pe maini cat mai des si evitarea contactului cu materiile fecale de la persoane infectate.
Nu se consuma apa netratata in zonele in care exista parazitul. Pentru a se preveni raspandirea parazitului in apele contaminate, se va fierbe apa inainte de a fi utilizata. De asemenea se vor lua masuri de tratare a apei din bazinele de inot si mentinere la standarde corespunzatoare cu ajutorul sistemelor de filtrare.
Se previne infectia cu giardia la persoanele care calatoresc prin folosirea apei din sticle imbuteliate si evitarea consumului de fructe si legume nespalate.

Tratament Giardia ambulator (la domiciliu)
Daca se suspecteaza expunerea la giardioza si apare diareea, tratamentul medicamentos administrat imediat poate ameliora simptomele. Tratamentul adjuvant este de asemenea necesar in tratarea bolii la domiciliu.
Tratarea episoadelor diareice
Se vor evita episoadele diareice si deshidratarea prin urmatoarele masuri:
- calmarea stomacului, prin consumul numai de lichide limpezi pana se vor ameliora simptomele. Daca diareea dureaza mai mult de 24 de ore, se iau inghitituri mici din bauturi rehidratante pentru a se preveni deshidratarea. Se va consuma un pahar de apa cu substante rehidratante (incet) pentru fiecare scaun moale si voluminos
- intrucat diareea ajuta la refacerea in urma unei afectiuni (mai ales una datorata unei infectii virale), se vor evita medicamentele antidiareice in primele 6 ore. Se vor folosi dupa aceasta perioada de timp daca continua crampele si disconfortul si nu exista alte semne de boala, cum ar fi febra
- se consuma alimente usoare, cum ar fi orezul, paine uscata si pesmeti, banane si suc de mere incepand cu a doua zi sau mai devreme. Se evita mancarea condimentata, alte fructe, alcool si cafea timp de 2 zile si produse lactate timp de 3 zile dupa disparitia simptomelor
- copiii cu episoade diareice, mai ales cei mai mici de 4 ani, necesita o atentie sporita pentru evitarea deshidratarii. Se alimenteaza copiii cu portii mai mici de mancare sau lichide la intervale mai scurte de timp. Pentru copiii mai mari, se administreaza o jumatate sau un pahar de bauturi rehidratante la fiecare ora insotite de o hrana usoara
- se continua alimentarea sugarului la san sau alimentarea sa cu formulele de lapte speciale cat se poate de mult timp. Poate fi de ajutor schimbarea cu un lapte de soia pe o perioada scurta de timp daca alimentarea se facea prin formule de lapte
- se consuma suplimente nutritive in inghitituri mici sau cu lingurita si bauturi rehidratante la fiecare cateva minute. Nu se vor consuma bauturi racoritoare carbogazoase sau de fructe. Acestea contin prea mult zahar si nu ai suficienti electroliti, nutrienti pierduti prin diaree.
Problemele digestive care apar dupa tratamentul giardiozei
Unele persoane care prezinta simptome de giardioza vor avea pe o perioada scurta de timp intoleranta la lapte si la produsele lactate (deficit de lactaza). Consumul acestora produce simptome asemanatoare infectiei cu giardia, cum sunt diareea, flatulenta si crampe. Problemele dureaza mai mult de o luna dupa tratarea giardiozei.
Daca apar aceste simptome in timpul tratamentului giardiei, se evita consumul de lapte sau produse lactate timp de cel putin o luna. Apoi se vor readauga treptat in dieta. Sugarii si copiii care au prezentat infectie cu giardia au avut o crestere deficitara fata de nomal. Este nevoie de cateva saptamani ca acestia sa isi revina la normal dupa tratament. In general, giardioza nu cauzeaza probleme permanente nici pentru adulti nici pentru copii.
Optiuni de medicamente
Tratamentul medicamentos vindeca giardioza la adulti intre 80% si 95% din cazuri. Dar la unele persoane se poate sa nu apara raspuns dupa primul tratament adminstrat si este nevoie sa repete tratamentul cu aceleasi sau alte medicamente.
Antiparazitare-antiprotozoare (cum sunt metronidazolul sau tinidazolul)
Exemple:
Metronidazol (Flagyl, Noritate, Protostat)
Tiniazol (Tindamax).
Daca de la prima administrare nu se vindeca infectia, se va repeta tratamentul cu aceleasi doze din acelasi medicament, alt medicament sau o combinatie de medicamente.

Tratament naturist Giardia
Exista si din fericire si remedii si tratamene naturiste pentru a scapa de Giardia, cu rezultate foarte bune.
Lista plante care pot fi folosite in tramentul naturist pentru a scapa de Giardia :
- usturoi
- ovaz
- ceapa
- seminte de dovleac
- ulei de dovleac
- zeama de varza murata
- tinctura de propolis
- nasturas
- alune
- afine
- piersici
- capsuni
- morcov
- praz
- varza
- patrunjel

Pentru cei mai comozi exista si o serie de produse naturiste din Plafar eficiente pentru tratamentul giardia:
- Neem
- Antigiardia
- Extract de nuca neagra
- Tinctura de pelin.
- Giardinophyt
- Garlic
- Para- Free
- Nikvorm sirop
- Helmiflores
- Giardinocid


Tratamentul chirurgical
Nu se face tratament chirurgical pentru giardioza.
Alte tratamente
Nu exista un alt tip de tratament pentru giardioza.


SURSA
AdrianaC
Scris: Thursday, April 19, 2007 8:03 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17812
Multumim Dya pentru informatii. Mie mi s-au parut foarte utile, de mult vroiam sa caut si sa aflu mai multe despre Giardia.

Din ce vad aici pe la simptome, sigur nu am giardia ( sic Tzepii !)
Cris Rusu
Scris: Thursday, April 19, 2007 8:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2006
Mesaje: 1445
Super! Cam in acelasi timp cu tine am postat si eu in alt topic simptome si tratament pentru giardia... Scuze ca le veti gasi de 2 ori...ras
dya
Scris: Thursday, April 19, 2007 8:28 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Mesaje: 12982
Stai linistita ale tale sunt sumare ca raspuns la o intrebare iar ale mele sunt o prezentare(copiatasic ) a unei afectiuni.pupici
Cris Rusu
Scris: Thursday, April 19, 2007 8:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2006
Mesaje: 1445
hohot hohot Asa e.
dya
Scris: Thursday, April 19, 2007 9:02 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Mesaje: 12982
Cris Rusu wrote:
hohot hohot Asa e.

pupici pupici pupici
misha
Scris: Thursday, April 19, 2007 10:56 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
Dar Vermox nu este bun? (mebendazol)...mai poate fi gasit si sub forma de Zentel sau altele.
bulinutza
Scris: Wednesday, September 22, 2010 6:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
V-ati confruntat cu Giardia la bebelusi???

Eu incep sa suspicionez un parazit intestinal pentru problemele pe care le am cu Alexandra...Desi ex coproparazitologic a fost negativ (doar unul) , eozinofilele au o valoare URIASA: 10. De aceea am si inceput tratamentul cu Furazolidon la indicatia medicului fara sa mai repetam coproparazitologicul....

Offffffff....plans plans plans plans plans plans plans
vanina
Scris: Wednesday, September 22, 2010 10:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mesaje: 886
Poate are vreo alergie, nu neaparat paraziti.
Multa sanatate!
danamaria
Scris: Thursday, September 23, 2010 8:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
Mesaje: 3495
bulinutza draga mea, e posibil sa fie vorba de giardia care nu intotdeauna iese la copro, exista acum un test Elise care are mare acuratete, cred ca-l stiti si voi. tot cu furazolidon am scapat si noi, dar cum probabil stii si voi trebuie sa faceti tratament. uite iti mai vand un pont. incearca Helmiflores de la plafar si tinctura de propolis dar cu un test in prealabil sa nu existe alergie la propolis. noi nu am mai avut probleme dupa curele (2 pe an) cu helmiflores si cu propolis alternativ. succes mami si.......pofta buna!!!!iloveyou
bulinutza
Scris: Thursday, September 23, 2010 10:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
danamaria wrote:
bulinutza draga mea, e posibil sa fie vorba de giardia care nu intotdeauna iese la copro, exista acum un test Elise care are mare acuratete, cred ca-l stiti si voi. tot cu furazolidon am scapat si noi, dar cum probabil stii si voi trebuie sa faceti tratament. uite iti mai vand un pont. incearca Helmiflores de la plafar si tinctura de propolis dar cu un test in prealabil sa nu existe alergie la propolis. noi nu am mai avut probleme dupa curele (2 pe an) cu helmiflores si cu propolis alternativ. succes mami si.......pofta buna!!!!iloveyouProdusul de care mi-ai spus se poate folosi si la copilasi sub un an??? uff

Propolis stiu ca nu e voie pana la un an...sau orice alt preparat cu miere...

Voi adultii cu ce v-ati tratat???

Merci mult, Dana!


LAST EDIT: Dana, vad ca nici Helmiflores nu se administreaza sub 1 an. Probabil tocmai fiindca are miere in compozitie...


vanina wrote:
Poate are vreo alergie, nu neaparat paraziti.
Multa sanatate!


Valoarea eozinofilelor este muuuult prea mare pt o alergie, fara alta simptomatologie...Ne-am gandit, dar nu e asta...uff


marmita
Scris: Thursday, September 23, 2010 4:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/11/2007
Mesaje: 1349
Bulnutza, si Andra mi-a facut la 8 luni giardia, am urmat tratament cu furazolidon, dupa aprox 1 an i-a reaparut, mi-a dat flagyl, dar iar i-a reaparut asa ca am hotarat sa trecem pe produse naturiste si am luat si noi helmiflores plus ulei de seminte de dovleac pe stomacelul gol. N-am mai avut probleme dupa aceea, dar la 8 luni mi-a scazut in greutate muuult. Si tot testul elise l-am facut si noi. Noua nu ne-a dat nimik.
Va pup si va doresc sanatate!
miriam
Scris: Thursday, September 23, 2010 4:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
prospectul de la Helmiflores indica doar peste un anisorsorry
si noi am folosit Helmiflores, i-a trecut dar a reaparut din nou banghead cred ca din cauza ca nu ne-am tratat si noi, dar acum ne-am bagat tare pe usturoi.
in fiecare zi aproape papam paine prajita frecata cu usturoi, am noroc ca ii place si la Davis.

bulinutza, sanatate multa !
bulinutza
Scris: Friday, September 24, 2010 6:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Dana, marmita, in timpul tratamentului cu furalozidon, fetitzele voastre aveau inapetenta???uff uff uff uff

Eu am sunat-o pe dr ieri si i-am spus ca Alexandra manaca 50g pireu la o masa...Ce manca ea prost..acum nu mai manaca mai nimic...nervi nervi

Iar astazi am avut "surpriza" sa refuze TOTAL mesele de dimineatza si de pranz...La pranz am reusit sa-i dam 120 ml lapte...banghead banghead banghead banghead banghead

Oooooooffffffff.........plans plans plans plans plans plans plans
marmita
Scris: Friday, September 24, 2010 9:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/11/2007
Mesaje: 1349
Da, avea inapetenta, ti-am zis, slabise muuult, cearcane, nopti nedormite, manca doar lapte si cereale cu lapte, dar eram multumita ca le mananca si pe acelea, dupa tratament i-a revenit pofta dar mi-a dat medicul si Visol (vitamine).
Va doresc sa aveti pofta. iloveyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.