Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Nu cred ca se compara situatia la 14ani cu cea de la 21ani.In mod sigur,daca ceva s-ar intampla pana la majorat,as incuraja-o sa faca avort,desi,in mod normal nu sunt de acord cu el.Dar deja la 21 de ani se schimba datele problemei,fata nu mai e un copil si sunt sigura ca as sprijini-o sa-l creasca.In cazurile astea,cred ca varsta e cruciala. |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Monica, te felicit pentru decizia luata! Din pacate nu multe fete ar face la fel...va fi bucuria si lumina ochilor tai si nu vei regreta niciodata ca ai decis sa-i dai dreptul la viata. Cat despre mamicile de baieti, ar fi bine daca am reusi sa avem cu ei o relatie atat de deschisa incat sa ne spuna daca s-ar intampla sa devina tatici fara voie. Eu as insista sa-si asume responsabilitatea faptei, ca doar fata aceea n-a conceput singura copilul. Si daca el n-ar vrea, atunci cu siguranta i-as fi eu alaturi fetei. N-as vrea sa stiu ca am un nepot/nepoata aruncat/a prin lume si eu sa nu stiu de el/ea. Pana la urma copilul ce vina are? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Misha, ma gandeam si eu la lucrul asta. Se vorbeste doar de tinere mamici, uneori prea tinere, care si-au asumat responsabilitatea si bravo lor. Sunt de admirat! Si la fel sunt si parintii care le sustin! Dar ce se intampla cu taticii? Asa cum spui si eu daca ar fi sa am si baiat, as vrea sa stiu exact ce se intampla in viata lui si sa-l sustin asa cum ar trebui sa faca orice parinte. Bun, rau, e al tau. Nu ar scapa fara o mustruluiala zdravana, acasa, departe de ochii lumii, dar apoi as incerca sa vin cu o rezolvare. Sper sa ma comport asa cum trebuie in orice situatie! ... Sper sa reusesc sa fiu prietena care visez eu pentru fetita mea! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Sunt bulversata citind.Am si fata si baiat.Sincer,incerc sa fiu cat de apropiata se poate de copii mei.Doar ca generatiile de acum nu sunt si nu vor fi niciodata asa cum am fost noi.Prapastia intre generatii se va pastra,indiferent cat de deschise suntem noi,mamele. Eu am vorbit cu fata mea cate in luna si stele,am invatat-o si i-am dat exemple.Acum ce si cum va face ,asta nu mai depinde de mine.Ii sunt si ii voi fi alaturi mereu,atata timp cat vine sa imi spuna ce probleme are.Sper ca educatia primita de la mine sa o ajute sa discearna binele. Baiatul e inca mic,dar nu am de gand sa ma ascund dupa deget nici cu el.Trebuie sa devina un barbat adevarat si sa isi asume intotdeauna responsabilitatea faptelor sale.
Monica pot spune ca ti-ai asumat responsabilitatea faptelor tale.Sarcina usoara si sa dea Domnul sa ai un copilas sanatos,putere sa treci peste toate,caci nu va fi usor pentru tine.Cat despre tatic,eu cred ca si el trebuie responsabilizat.Daca el nu isi asuma responsabilitatea,macar trebuie ca parintii lui sa stie ca vor fi bunici. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Este o problema tare delicata, cu siguranta. In nici un caz nu mi-as sfatui fiica sa avorteze, pentru mine este acelasi lucru cu a-i pune perna pe fatza unui prunc nedorit. Ce-as face in continuare, depinde foarte mult de situatia specifica, de atitudinea ei . Nu as accepta sub nici o forma darea spre adoptie a copilului. Preventiv, am discutat cu copiii mereu despre consecintele unei vieti sexuale incepute la timpul nepotrivit. Am asemanat-o cu un fruct delicios, dar cules inainte de a se coace. I-am indemnat sa astepte momentul potrivit.Le-am spus multe despre uciderea pruncilor nedoriti, despre bolile pe care le pot contacta, despre distrugerile sufletesti la care se expun. Sper cu toata inima ca o sa tina cont, dar daca nu, vom vedea ce este de facut. Fiului meu celui mare i-am vorbit de multe ori despre responsabilitatea de care trebuie sa dea dovada atunci cand ia decizia sa se apropie de o fata. Nu agreez legaturile intamplatoare cu scop de "racorire". Am si eu fete si nu mi-ar place sa deserveasca nevoile vreunui june. Macar sper ca toate discutiile noastre sa poata impiedica uciderea unui prunc, oricat de nepotrivit ar fi momentul. Sper cu toata inima ca vor avea curajul si increderea de a se sfatui cu noi in cazul acesta. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Daca asa ceva s-ar intampla la fetele mele ,sper ca nu dar nimeni nu stie ce ne prezice viitorul nici nu m-as gandi la avort doamne fereste ,as ajuta-o sa-si cresca copilul si daca ar fi nevoie l-as si infia dar cu conditia ca fiica mea sa fie implicata in cresterea si educarea lui binenteles dar i-as reda libertatea de a invatza si de as continua viatza fara sa-l simpta o povara.am o prietena care a nascut la 15 ani astazi baiatul ei a implinit 27 si este un om minunat ,nu mai spun ca mai are inca 4 copii in afara de el pe care-i creste singura fiind divortzata.Este un exemplu pentru mine si as proceda exact cum au procedat si parinti ei cu ea atunci ,fiindca statul a vrut sa-i ia copilul ,iar ei nu au acceptat acest lucru . Sper totusi si ma lupt pentru asta sa-mi educ copii inca de mici sa faca diferentza intre bine si rau si poate daca D-zeu va vrea sa nu ne puna intr-o asemenea situatie. |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| In USA e asa de normal sa ai copii nefiind casatorita si mai ales tanara...uneori si cu mai multi copii si tot nu se considera a fi o catastrofa... Bine, ca si situatia economica difera si de fapt multe fete prefera sa faca copii nefiind casatorite pentru ca primesc ajutor de la guvern si tot felul de organizatii. Pe langa faptul ca sunt ajutate financiar, li se ofera posibilitatea de a-si continua studiile gratuit, li se ofera masa si casa in sistemul Wellfare (ajutor social), asigurare medicala gratuita sau cu costuri ridicol de mici. In cazul in care nu vrei copilul, il poti da spre adoptie pastrand anonimatul sau fiind o parte din proces, in functie de dorinta ta. Nu sunt judecate atat de aspru ca in alte tari, copiii sunt iubiti si pretuiti si nu reprezinta un chin. Sunt emisiuni TV care incearca sa educe tineretul si sa arate cat de dificil e sa fii parinte atunci cand esti tu insusi un copil, dar sunt si emisiuni de divertisment care prezinta situatia ca pe o moda. Personal, mi-as sustine si ajuta copilul atat moral cat si financiar si as face mai mult decat posibilul sa ramanem o familie fericita si implinita, nu i-as lua in nici un fel bucuria de a fi parinte ... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| si mamicile de baieti ar trebui sa aiba relatii deschise cu ei si sa ii faca sa inteleaga ca un copil nu le inchide viata ca orice ar fi stiti si voi mamicile sunt cele mai implicate in viata copiilor...poate si de asta s-a speriat prietenul meu cand a auzit de bebe.acum desi e inca speriat a inceput sa accepte ideea ba chiar a spus la toata lumea ca va avea o fetita si are multe planuri e alaturi de noi chiar daca nu mai suntem impreuna din cauza certurilor din trecut vom cauta o cale de mijloc sa fie cat mai bine pentru bebe.mama lui probabil ca l-a certat dar l-a obligat intr-un fel sau altul sa isi asume responsabilitatea pana la urma bebe nu are nicio vina.va multumesc pentru incurajari si intr-adevar inca de pe acum imi dau seama cat de minunat e sa ai un bebe chiar daca presupune multe sacrificii mai ales ca am si o sarcina cu probleme stau mereu cu sufletul la gura sa nu pateasca bebe ceva. |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Monica, iti doresc cu toata inima o rezolvare fericita! Si cred ca, pana la urma, si prietenul tau va fi "prins" de farmecele bebelusului. Acum, pentru el, este doar o notiune abstracta. Cand se va naste, va fi o mare schimbare, va vedea cat de real este. Important este ca voi sa va iubiti si sa va intelegeti, restul vine de la sine! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Daca(Doamne fereste!) ar veni fata mea intr-o zi sa-mi spuna ca e gravida as sprijini-o cum e normal.E copilul meu si n-o sa-i intorc spatele la greu.Nu sunt de acord cu avortul. Dar in nici un caz nu as obliga-o sa se marite cu tatal copilului. Daca ei se iubesc si vor sa se casatoreasca n-o sa am nimic impotriva. Am o prietena care s-a maritat ca au obligat-o parintii si pana la urma a ajuns la divort. Daca ar veni baiatul sa-mi spuna ca a lasat o fata gravida intai o sa-l si apoi o sa trebuiasca sa-si asume raspunderea pt faptele lui. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Daca fata mea ar ramane insarcinata in adolescenta,nu stiu ce reactie as avea in prima faza,dar sigur o voi ajuta sa isi creasca copilul,si ii voi fi alaturi...insa sper sa nu se intample asta...sa devin bunica peste 10-12 ani |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| O stire destul de ingrijoratoare pe aceasta tema:
Quote:Aproape 850 de fete cu vârste între 11 si 14 ani au ramas însarcinate în perioada ianuarie 2012 - martie 2013, aproape 600 dintre ele alegând sa întrerupa sarcina, potrivit unor date oficiale obtinute de agentia MEDIAFAX.
În 2012, cele mai minore care au ramas însarcinate înainte de împlinirea vârstei de 15 ani au fost înregistrate în judetele Bistrita-Nasaud (78), Dolj (51), Bihor (42), Mures (40), Sibiu (33), Bacau (32), Alba (25), Iasi (22), Constanta (19), Brasov (17), Arges si Timis (câte 15).
În primul trimestru din acest an, cele mai multe sarcini la minore sub 15 ani au fost înregistrate în judetele Vaslui (38), Iasi (23), Dolj (20), Bistrita-Nasaud (19), Mures (14) si Sibiu (11) ...
Sursa: http://www.mediafax.ro/social/sarcina-in-randul-minorelor-aproape-850-de-fete-de-pana-in-15-ani-gravide-intr-un-an-peste-50-dintre-ele-au-avortat-10955947 |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu as intreba cate din crle 850 de fetite( ca la varsta lor asa se numesc),deci cate au primit ajutor psihologic si cati masculi au intrat in puscarie pentru sex cu minore. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Am vazut acum pe TLC promo la un documentar pe aceasta tema, "My Teen is Pregnant and so am I" |
|
|