Fata mea e insarcinata - ce fac, cum reactionez?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Thursday, August 27, 2009 3:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
petro wrote:
Eu cred ca trebuie sa-l invat de mic sa-si asume responsabilitatea faptelor lui. Daca sparge fereastra unui vecin ma fac ca ploua si imi bag capul in pamant ca strutul? Din atitudinea mea va invata si el. Va avea de muncit sa plateasca acel geam. Cum? Exista diverse metode, chiar daca banul propriu zis il scot din buzunarul meu. Exact la fel trebuie sa-si asume responsabilitatea si fata de un copil ce urmeaza sa vina pe lume. In plus copilul trebuie sa stie ca indiferent de decizia lui (si in cazul asta si al fetei), eu voi fi alaturi de el/ei sa treaca hopul.

firstprize bravo
vanina
Scris: Thursday, August 27, 2009 7:17 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
bereea wrote:
eu una ma indoiesc ca doi adolescenti sau tineri isi doresc copiii la o varsta asa de frageda.

Dar poate dupa ce s-a produs evenimentul nu doresc sa omoare copilul nenascut. Adolescenta nu este o varsta normala pentru a avea copii, dar daca ne gandim la ce varsta isi intemeiau familiile strabunicii nostri, nu vom mai vedea situatia atat de tragica.

cristinaflorina
Scris: Thursday, August 27, 2009 7:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Si eu consider ca educatia de acasa e importanta dar parerea mea este ca si anturajul are un foarte mare rol. E ca si in treaba cu drogurile care tot de la anturaj pleaca. Eu am baiat si sper sa nu ajung sa il bumbacesc box2 ca a lasat-o pe vreuna gravida asa aiurea.Adica parearea mea este ca in adolescenta degeaba ii spui tu "nu face mama asa" daca anturajul ii spune "prost esti ma ca nu faci asa" sau il marginalizeaza si el de frica asta face timpenii. Mie imi este foarte frica de chestiile astea cu anturajulplans
Oricum de avort nu ar incapea discutie nu as concepe.
TeosOf
Scris: Thursday, August 27, 2009 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
vanina wrote:

Dar poate dupa ce s-a produs evenimentul nu doresc sa omoare copilul nenascut. Adolescenta nu este o varsta normala pentru a avea copii, dar daca ne gandim la ce varsta isi intemeiau familiile strabunicii nostri, nu vom mai vedea situatia atat de tragica.

Eu mi-am cunoscut strabunicii si ea se casatorise la 20 de ani, iar el avea cu vreo patru ani mai mult. Nu se casatoreau nici inainte la 15-16 ani, astea-s povesti.
Si ei se casatoreau, nu umblau din floare-n floare sau cu orice fluturas.
Eu as da o lege, ca minorilor sa le fie interzise relatiile sexuale, nu ca acum cand la 11-12 ani li se face educatie sexuala. Macar, sa se pastreze moralitatea dinainte, cand era o rusine sa nu termini liceul virgina. Altceva mai bun nu-i invata societatea, decat cum sa se fereasca sa nu aiba copiii, de asta ies numai analfabeti de pe bancile scolilor.
vanina
Scris: Thursday, August 27, 2009 7:47 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Totusi care este varsta adolescentei?
cristinaflorina
Scris: Thursday, August 27, 2009 8:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
vanina wrote:

cool cool Buna intrebare
TeosOf
Scris: Thursday, August 27, 2009 8:15 PM
Nivel

vanina wrote:

"Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste adolescenta ca fiind perioada dintre 10 si 19 ani, dar în numeroase tari occidentale se considera ca adolescenta începe între 11 si 13 ani la fete, 12-14 ani la baieti, si se termina în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe". (de pe wiki)

Dar cred ca acest topic se refera la minore.
bereea
Scris: Friday, August 28, 2009 8:19 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
TeosOf wrote:

Eu mi-am cunoscut strabunicii si ea se casatorise la 20 de ani, iar el avea cu vreo patru ani mai mult. Nu se casatoreau nici inainte la 15-16 ani, astea-s povesti.
Si ei se casatoreau, nu umblau din floare-n floare sau cu orice fluturas.
Eu as da o lege, ca minorilor sa le fie interzise relatiile sexuale, nu ca acum cand la 11-12 ani li se face educatie sexuala. Macar, sa se pastreze moralitatea dinainte, cand era o rusine sa nu termini liceul virgina. Altceva mai bun nu-i invata societatea, decat cum sa se fereasca sa nu aiba copiii, de asta ies numai analfabeti de pe bancile scolilor.

si bunicii mei cam tot la fel s-au casatorit.

din pacate , in ziua de azi cuvantul "moralitate" nu mai are nici un sens pentru multi dintre adolescenti si nu numai.Si la asta contribuie din plin televizorul si prea multa libertate din familie.De ce nu-si traiesc adolescenta in mod normal, cum am facut-o noi, si trebuie sa se gandeasca la sex.Pentru ca fac sex, nicidecum dragoste.

Vanina, eu cred ca daca ramane fata insarcinata, minora fiind, ar trebui sa pastreze copilul si amandoi tinerii sa-si asume responsabilitatea.Sa se invete sa nu semai joace cu obiete periculoase.Dar, din pacate, sunt convinsa ca nedorindu-si un copil la acea varsta , va renunta oricum la el.
t-mihaela
Scris: Friday, August 28, 2009 4:29 PM
Nivel

Fetelor, parerea mea e ca tre sa ne dam ceva update ca altfel riscam sa ne fuga copiii de acasa.Nu mai traim pe vremea bunicii, sexul nu mai e subiect tabu, eu una voi face educatie sexuala cu copiii si voi vorbi despre sex de cate ori se doreste .Nu e nimic imoral in sex ,practica lui in public poate fi imoral dar sa vorbesti copiilor despre sex nu e imoral sorry Si bineinteles ca adolescentii fac sex si nu dragoste , de fapt nici sex nu cred ca fac ci doar experimenteaza.sic

oanamaria
Scris: Friday, August 28, 2009 5:46 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
DE acord cu MIHA!!!!!!!!!!firstprize
delfinasa
Scris: Friday, August 28, 2009 6:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Pe de-o parte ma bucur, pe de alta sunt un pic indignata de sistemul de invatamant de aici pentru ca inca de la 10-11 ani copiii au parte de clase de sexologie in scoala...Ma deranjeaza pentru ca la varsta de 10-11 ani fetitele inca se joaca cu papusi, baietii cu masinute, se uita la desene animate si, daca acasa nu se pomeneste prea mult despre sex la varsta asta, la scoala se discuta foarte libertin tema, se extrapoleaza si uite-asa impactul psihologic devine puternic, copiii devin sensibili, curiosi si se simt oarecum incurajati sa faca sex. In acelasi timp ma bucur de abordarea sexului in cadrul scolilor deoarece la varsta asta copiii nu prea au inca curajul sa vorbeasca cu parintii despre sex sau unii dintre ei chiar nu au cu cine vorbi acasa si la scoala exista un profesor/psiholog care-i pune-n tema pe toti copiii despre practica si consecintele sexului. Si ii educa responsabili, ceea ce vine in ajutorul parintelui in educarea corecta a copilului sau cu privire la subiectul sex.

Ce as face eu daca adolescenta mea ar veni insarcinata acasa? Nu as lua-o la bataie in nici un caz. In primul rand mi-as face procese de contiinta pentru ca nu am fost in stare s-o educ cum trebuie la capitolul asta si dupa ce ma obisnuiesc cu ideea as discuta cu ea calm sa pot sa-mi dau seama unde am gresit, urmand sa incep s-o educ despre cresterea unui copil, ce implicatii are pentru ambii parinti,la ce responsabilitati trebuie sa se inhame amandoi pe perioada intregii lor vieti. Si as sta de vorba si cu baiatul si parintii lui, sa vad ce pozitie au si ce metoda de abordare pot aplica pentru a obtine cooperarea lor. Daca totul ar decurge cum trebuie, impreuna cu parintii lui, i-am ajuta pe amandoi sa isi termine scoala, sa-si creasca copilul in acest timp si cand vor fi ready sa isi ia un job, sa se casatoreasca, vor trece pe propriile forte in sustinerea familiei lor. Oricum, cred ca toata viata ma va urmari umbra greselii mele de educatie, dar macar ma pot impaca cu ideea ca am facut tot ce am putut s-o repar.
bereea
Scris: Friday, August 28, 2009 8:36 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
t-mihaela wrote:
Fetelor, parerea mea e ca tre sa ne dam ceva update ca altfel riscam sa ne fuga copiii de acasa.Nu mai traim pe vremea bunicii, sexul nu mai e subiect tabu, eu una voi face educatie sexuala cu copiii si voi vorbi despre sex de cate ori se doreste .Nu e nimic imoral in sex ,practica lui in public poate fi imoral dar sa vorbesti copiilor despre sex nu e imoral sorry Si bineinteles ca adolescentii fac sex si nu dragoste , de fapt nici sex nu cred ca fac ci doar experimenteaza.sic

de acord cu tine, a discuta nu e imoral.Dar a experimenta cu fiecare "prieten" in parte pentru mine e imoral.Si frumusetea dragostei uneui adolescent nu consta in a face sex, ci in alte lucruri pe care din pacate le pierd
t-mihaela
Scris: Friday, August 28, 2009 10:05 PM
Nivel

Eu stiu ca adolescenta fiind am iubit cum numai adolescentii sunt in stare sa iubeasca , am inceput viata sexuala la 15 ani iubind acel baiat pana la nebunie.Nu mi s-a parut imoral sa ma daruies persoanei iubite sic In timp prima iubire s-a risipit cum se intampla mereu si a venit o a doua iubire, tot adolescenta eram si iar am iubit pana la refuz ca sunt iubareata de felul meu ras si iar nu mi s-a parut imoral sa am momentele mele intime cu persoana iubita.Am avut "prieteni" cum ii numesti tu pana m-am casatorit si pe toti i-am iubit ...pe rand hohot Cineva ar putea sa ma catalogheze imorala ,cineva ar spune ca am fost o adolescenta normala eu ma cataloghez "open minded" ...sau "open hearted ":018: hearts Propria mea adolescenta imi e lectie pentru fetele mele ," prietenii" sunt de fapt iubiti ,adolescenta iubeste patimas si cu doza de nebunie e care cred ca toate v-o amintiti si sexul intra in ecuatie fie ca parintele vrea sau nu.Nu e vorba de dragoste asa cum o vedem noi la 30 de ani ci de dragoste de adolescent si atat.Atat mi-as dori de la fetele mele ,daca au viata sexuala macar sa se protejeze cumva si pentru asata o s afie acolo baba Mihaela sa le invete bataus
TeosOf
Scris: Friday, August 28, 2009 11:29 PM
Nivel

bereea wrote:

de acord cu tine, a discuta nu e imoral.Dar a experimenta cu fiecare "prieten" in parte pentru mine e imoral.Si frumusetea dragostei uneui adolescent nu consta in a face sex, ci in alte lucruri pe care din pacate le pierd

Total de acord.

Niciodata nu i-am istorisit povestea cu barza. Am folosit alte explicatii pt nivelul varstei la care punea intrebari. Acum stie, caci la scoala, mi-a povestit, fetele numai despre sex vorbesc (asta e una din cauzele pt care nu are nicio prietena).
Prefer sa raman narrow-minded si nici nu concep ca va face sex inainte de a termina liceul, dar sa mai imi vina si cu un copil...Am discutat, asa ceva nu intra in planurile noastre. A citit, a vazut si filme, a intalnit si exemple, cand din cauza greselilor din adolescenta, se sufera mai tarziu.
Cred ca se poate sa nu se ajunga la asa ceva daca ne dedicam timpul, cat putem de mult, numai lor, copiilor si-i tinem cat mai ocupati, cu activitati specifice adolescentei.
t-mihaela
Scris: Saturday, August 29, 2009 12:55 AM
Nivel

TeosOf wrote:

Prefer sa raman narrow-minded si nici nu concep ca va face sex inainte de a termina liceul, dar sa mai imi vina si cu un copil...

Teo, s-ar putea ca ce nu concepi tu sa nu intre in planurile ei.ras Adevarat ca nici mie nu mi-ar surade ca copilita mea de 14 ani sa aiba viata sexuala nervi dar daca se intampla si daca ,mai rau, ramane gravi, atunci e vina mea angry IN orice caz eu ma refeream la adolescentele de peste 14 ani .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.