Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| La Braila, o multime de fetite-mame
Numarul de sarcini in randul fetelor de pana la 16 ani creste intr-un ritm ingrijorator. La Braila, lunar, cinci-sase gravide minore ajung la spital pentru a naste sau pentru a face un avort, informeaza NewsIn. Este si cazul unei adolescente de 13 ani, insarcinata in luna a patra, care a ajuns in atentia medicilor. Politia, care se autosesizeaza in asemenea situatii, a aflat ca familia fetitei stia de sarcina si insista sa pastreze bebelusul.
Adolescenta din localitatea braileana Marasu a ramas insarcinata in urma unei relatii cu un tanar de 24 de ani de care familia sa a stiut tot timpul.
Medicii nu pot cere avortul decat cu acordul familiei si numai daca sarcina pune in pericol sanatatea victimei. Parintii fetei doresc insa, sa pastreze copilul. Tot la Braila in acest an o alta adolescenta de 13 ani a adus pe lume un copil dupa ce ar fi fost violata chiar de propriul tata.
Cazurile de acest gen ajung si in atentia Directiilor pentru Protectia Copilului care sunt obligate sa ia masuri.
In centrele de asistenta maternala din Braila se afla in prezent cinci minore care isi cresc singure copiii. Exista insa si situatii in care s-a luat masura plasarii bebelusilor in regim de urgenta. Politia a arestat in acest an pentru viol sau relatii sexuale cu minore 24 de tineri.
SURSA
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| vai de mine!!!ma ingrozesc de ceea ce citesc
as putea sa spun si eu ca o sa am grija ca fiica-mea sa nu ajunga in situatia asta,dar nu stii niciodata ce se poate intampla...am avut o prietena care in clasa a 11a a facut primul avort si apoi inca vreo 4-5...pai cum Dumnezeu vine asta? daca vezi ca ramai usor insarcinata nu te protejezi deloc la urmatoarele contacte sexuale?cu maica-sa nu vorbea deloc despre asta,cu taica-sau nici atat. nici la mine in familie nu au fost discutii de genul asta,dar l-a mine n-a fost cazul de sarcina nedorita,slava Domnului. deocamdata,ce pot face,e sa-i invat pe copilasi sa-mi povesteasca despre orice lucru cat de mic,sa aiba incredere in mine si in tati lor indiferent ce s-ar intampla...chiar ma rog sa nu ajung sa-mi fie fata gravida la o varsta asa frageda...nu stiu ce as face |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Vai de noi ! Nu mai au copilarie fetitele astea ! Nici macar organismul nu e ajuns la maturitate ! Oricum, nu ma mir ! Si aici sunt ..... multe ! prea multe ! Asta e ! Depinde de noi , mamele, cum ne crestem si ne educam fetitele ! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Miru wrote:As prefera sa stiu ca e insarcinata, chiar daca ar insemna ca am cam esuat in educatia ei! Cred ca ar iesi ceva scandal (mai ales cunoscand temperamentul sotului), dar as incerca o sa sfatuiesc de bine si as ajuta-o sa creasca copilul si sa continue scoala. Dar nu l-as adopta si nu l-as creste ca o mama, ci ca o bunica. Adica ea trebuie sa realizeze ca are de crescut un copil si nu un frate sau o sora mai mic(a). Totusi intentionez sa le fac o buna educatie sexuala copiilor mei, astfel incat sa nu se ajunga aici. Si spaima mea cea mai mare sunt BTS-urile, le-as cumpara chiar eu prezervative, decat sa ma amagesc ca sunt niste copii si nu au viata sexuala (asta dupa o anumita varsta, dar nu stiu care va fi varsta potrivita, ca vad ca tot scade pe masura ce trece timpul ... )
parca am raspuns eu |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Nu as considera ca am esuat in educatia lui daca s-ar intampla. Trebuie foarte mult gandit la momentul respectiv ce si cum s-a intamplat. In ce context a ramas fata insarcinata, sau cum a lasat-o baiatul. Daca e fata poate fi in urma unui viol si aici e foarte mult de munca apoi cu terapii, tratamente, sprijin moral etc. Daca faptul s-a produs de comun acord trebuie decis impreuna ce sa se faca in continuare. Daca ar fi fica-mea nu cred ca as indrepta-o spre un avort nici in ruptul capului, dar ar trebui sa invete sa munceasca. Pana la urma un copil nu se creste asa usor si trebuie sa stie chiar si de la 15 ani ce inseamna. Daca ar face-o fiu-meu, iarasi, discutat, de comun acord luata decizia, in functie de ce cred parintii fetei, fata si fiu-meu se trece la fapte. As lupta din rasputeri sa nu se ajunga la avort in primul rand si apoi as avea inca doi copii pe cap, clar, un bebe + o adolescenta. Dar iarasi, pusi la munca "parintii", dar sprijiniti de mine si sotul meu sa creasca micutul. Pana la urma bebe n-are nici o vina ca a venit din doi parinti iresponsabili. Sper totusi sa pot discuta deschis cu Darius, sa inteleaga de la o anumita varsta ce inseamna sexul si ce implicatii si complicatii poate produce. Dar ca si Miru, nu mai stiu pe la cat e varsta aceea. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| parerea me e ca aceste lucrurile se intimpla cind ai prieten coleg de liceu, e greu ca sa stai pina ce termini liceul ................si se mai intimpla sa gresesti si nu neaparat ca educatia parintilor e gresita
pe cit posibil as incerca sa le spun doar parerea mea, presupunind ca mi vor spune , sa le fiu alaturi iar daca vor vrea sa se mai gindeasca , si nu- s hotarite sa aiba copil la 16, 17 , 18 , ani eu voi fi de acord cu avortul, va dati seama ca si eventualul tata va fi tot de virsta asta, ce baza poti avea intr-un un baiat de virsta asta |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Si eu am fetita si cred ca orice e posibil.Orice tip de educatie ii dai copilului e posibil ca curiozitatea sa fie mai mare. Daca s-ar intampla, ar trebui sa numar mai intai pana la o mie dupa ce imi comunica vestea si abia apoi sa deschid gura.Dar stiu ca as fi alaturi de ea.Nu i-as permite sub nici o forma sa avorteze.Asta nu.Am incerca - amandoi patintii , nu? - sa discutam cu ea, sa vedem ce simte ea, as ajuta-o sa-si creasca copilasul pana cand isi va face un viitor.Ca bunica bineinteles.Dar sper sa nu se intmaple.Eu incerc de pe acum sa fiu foarte deschisa cu ea.Ii raspund la orice ma intreaba cat de sincer pot si in masura intelegerii varstei ei...sper sa inteleaga ca sexul fara dragoste este gol, n-are valoare...si sa nu fie curioasa. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Curiozitatea este mare , asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ramana gravida ... se poate proteja si nu va avea de suferit. Asta trebuie sa stie copilul inaintea inceperii vietii sexuale ... ca protejandu-se , se protejeaza nu numai de o sarcina nedorita ci si de multe boli ce se pot transmite prin contact sexual. Acestea sunt mult mai grave decat o sarcina si poti suferi dupa urma lor toata viata. Eu sper sa nu se intample asa ceva ... DAR daca se va intampla, nu pot decat sa fiu alaturi de ea . |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| AdrianaC wrote:Cum ati reactiona daca fata voastra, care inca e la liceu (sau poate chiar mai mica ?) v-ar anunta ca este insarcinata? Ce ati sfatui-o? Ati prefera sa nu va anunte si sa mearga singura (sau impreuna cu prietenul) sa faca vreun chiuretaj si voi nici macar sa nu stiti ca a fost insarcinata? I-ati fi alaturi fara reprosuri, sau cu reprosurile de rigoare?
Constat acum ca eu am pus intrebarile, dar eu nu am raspuns .
Daca Alice ar fi la liceu sau chiar mai mica si ar ramane insarcinata, i-as spune sa se gandeasca foarte bine ce vrea de la viata.
Sa se gandeasca daca vrea sa se sacrifice de la o astfel de varsta si sa isi creasca (probabil singura, ca nu stiu daca e permisa casatoria sub 18 ani si nici nu stiu daca un baiat sub 18 ani sau in jur de 18 ani s-ar mai insura in ziua de azi) copilul, sau vrea sa isi faca intai un rost in viata si apoi sa urmeze cursul firesc, casatorie, bebe.
In functie de alegerea ei, as sprijini-o sa o poata indeplini.
Daca ar opta sa pastreze copilul, as ajuta-o sa il creasca si sa isi continue si studiile, explicandu-i insa inainte ca acest copil s-ar putea sa ii reproseze multe mai tarziu sau s-ar putea sa fie o mica piedica in a-si gasi pe cineva care sa ii iubeasca pe amandoi, si pe ea si pe copil.
Daca ar opta sa faca intrerupere de sarcina si sa isi continue studiile, i-as mai explica inca o data ce presupune aceasta intrerupere, care sunt implicatiile din punct de vedere fizic si psihic, apoi daca in continuare ar opta pentru asa ceva, as duce-o la cel mai bun medic si as sta alaturi de ea, pentru ca stiu cat de traumatizanta este o intrerupere de sarcina.
Cu siguranta nu i-as reprosa nimic niciodata, indiferent ce decizie ar lua, pentru ca stiu cum e sa primesti reprosuri atunci cand ai nevoie de sustinere si intelegere.
Ideea e ca optiunea ar fi a ei, intrerupere de sarcina sau pastrarea copilului, iar eu as sustine-o indiferent de ce ar alege. Nu i-as impune sa pastreze copilul pentru ca din punctul meu de vedere nu are sens. Un copil nedorit, adus totusi pe lume, ar avea foarte mult de suferit din lipsa de afectiune a mamei. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Ca mama de baiat asi dori sa pun aceasta intebare astfe: Daca ati afla ca fiul vostru ar fi lasat insarcinata o fata cum ati proceda |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Depinde de varsta baiatului si a fetei, daca baiatul e major si fata minora ii sugerez ca il pot astepta ceva ani de puscarie ,daca amandoi sunt majori sa fie sanatosi si sa le traiasca bebele,daca amandoi sunt minori fata si parintii fetei decid, eu ca mama de baiat imi tin gura si si-mi musc limba. |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Subscriu!!!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| In cazul in care baiatul nu-si doreste un copil, iar partenera sa care a ramas gravida decide sa nu-l pastreze, pt el e destul de simplu. Daca ea il pastreaza si el nu e de acord... trebuie sa suporte, in acest caz mi-as ajuta baiatul sa treaca peste asta si sa-si asume responsabilitatea, l-as duce la un psiholog. Mai complicat si mai trist ar fi daca el si-ar dori copilul, iar partenera sa nu Nu exista nicio lege oare in privinta asta? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| eu una ma indoiesc ca doi adolescenti sau tineri isi doresc copiii la o varsta asa de frageda. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu cred ca trebuie sa-l invat de mic sa-si asume responsabilitatea faptelor lui. Daca sparge fereastra unui vecin ma fac ca ploua si imi bag capul in pamant ca strutul? Din atitudinea mea va invata si el. Va avea de muncit sa plateasca acel geam. Cum? Exista diverse metode, chiar daca banul propriu zis il scot din buzunarul meu. Exact la fel trebuie sa-si asume responsabilitatea si fata de un copil ce urmeaza sa vina pe lume. In plus copilul trebuie sa stie ca indiferent de decizia lui (si in cazul asta si al fetei), eu voi fi alaturi de el/ei sa treaca hopul. |
|
|