Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| noi am avut masa separata de cereale , nu le-am pus in lapte ca sa il fac mai satios. pediatra mea a zis ca tre sa aibe o masa de fainoase. acuma fiecare pediatru cu metodele si sfaturile lui |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/18/2010 Mesaje: 35
| Ely wrote:Bebelina in avatar bebica ta arata foarte bine ,nu cred ca are nevoie de cerealae,ca asa cum a zis si Cute si Bretonelle cerealele se introduc mai mult la bebeii care nu iau bine in greutate.Daca ti se pare ca este slabuta in realitate decat cum o vedem noi in poza atunci poti introduce cereale fara Gluten sunt speciale incepand cu 4 luni. Stiu ca se pune masurile la fel ca si laptele praf asa mi-a zis asistenta bebeului meu.1 cupa de lapte + 1 cereale la 30 ml de apa.
ely...da fetita mea a luat foarte bine in greutate....merge bine in parametrii normali,doar ca vreau sa incep diversificarea,ma gandeam la cereale in lapte....cu lingurita nu ii dau ca nu sta singurica in fundulet,si nu am cum sa ii dau cu lingurita asa culcata...cum spui tu sa prepar cerealele nu pot sa pun in biberon...pana acum i-am dat doar o masa de cereale (180 ml lapte o masura cereale) si am luat fara gluten pentru 4 luni...
spune-mi si mie sa nu incep diversificarea? avem 4 luni si jumatate....papam 180 ml lapte Nan 1....ATAT nimic mai mult... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| beblina2010 wrote:
ely...da fetita mea a luat foarte bine in greutate....merge bine in parametrii normali,doar ca vreau sa incep diversificarea,ma gandeam la cereale in lapte....cu lingurita nu ii dau ca nu sta singurica in fundulet,si nu am cum sa ii dau cu lingurita asa culcata...cum spui tu sa prepar cerealele nu pot sa pun in biberon...pana acum i-am dat doar o masa de cereale (180 ml lapte o masura cereale) si am luat fara gluten pentru 4 luni...
spune-mi si mie sa nu incep diversificarea? avem 4 luni si jumatate....papam 180 ml lapte Nan 1....ATAT nimic mai mult...
Si eu tot in biberon ii pun cereale e mai simplu si pentru bebe si pentru mine.Tot Nan folosim dar am trecut la etapa 2,e suntem mai maricei. Daca nu papa san ,atunci e bine sa incepi diversificarea,este foarte bine acum.Adevarul este ca nici eu nu am pus atatea masuri cat a zis asistenta puse in biberon nu mai poate bebe sa suga la cat de consistent are fi.Daca ii dai cu lingurita ai sa vezi ca atunci merge cum a zis ea.Eu ii pun cam 3 masuri in biberon atata cat poate bebe sa traga,dar am si tetina care are 3 viteze o folosesc pe 2 pentru lapte, iar pentru cereale am inceput cu 3 de 3 zile. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/18/2010 Mesaje: 35
| Ely wrote: Si eu tot in biberon ii pun cereale e mai simplu si pentru bebe si pentru mine.Tot Nan folosim dar am trecut la etapa 2,e suntem mai maricei. Daca nu papa san ,atunci e bine sa incepi diversificarea,este foarte bine acum.Adevarul este ca nici eu nu am pus atatea masuri cat a zis asistenta puse in biberon nu mai poate bebe sa suga la cat de consistent are fi.Daca ii dai cu lingurita ai sa vezi ca atunci merge cum a zis ea.Eu ii pun cam 3 masuri in biberon atata cat poate bebe sa traga,dar am si tetina care are 3 viteze o folosesc pe 2 pentru lapte, iar pentru cereale am inceput cu 3 de 3 zile.
tetina cu trei viteze??? ce firma? cam cat costa? ne dai si noua detalii??? noi folosim tetina ortodontica baby nova...
mersi frumos... e scump foc bebe al tau....bine ca ia suzeta...noi ne chinuim cu degetul in gurita...:((( am un stres..ma trezesc sa ii scot degetul din gurita...dar asta e un alt subiect al meu |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Multumesc frumos. Tetinele sunt de la chicco ,am avut si la fetita mare acum am cautat la fel.Poate nu mai este la moda ,dar mie mi-a placut ideea.Nu cred ca-i necesar sa schimbi tetina daca are fluxul special pentru 4 luni cum crezi tu.Am sa caut poza sa atasez.Cat depsre degetel stiu cum este de la fetita a supt pana la 3 ani si un pic ,a renuntat dintr-o vorba .Ii placea Alba ca zapada si am speriat-o cu baba nu-i o metoda super buna de a speria, dar la ea a functionat ,am scris mai demult parca si la topicul cu degetelul.
Am editata mesajul.Am gasit link-ul cu tetinele aici http://productos.parabebes.com/tetina-fisiologica-anti-hipo-caucho-flujo-chicco_cp1a910.html |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| fetelor, pe la ce varsta ati inceput voi diversificarea la bebei, cum si cu ce papica? a iesit din prima? cat a durat pana bebe s-a obisnuit cu solidele? poate s-a mai scris mai pe la primele pagini...dar am zis sa intreb totusi.
sophie are 4 lunite si desi mananca foarte bine lapte si aici se spune ca se incepe diversificarea la 6 luni, eu vreau macar pe la sfarsitul lunii astea sa incep sa ii dau sa guste diferite. imi imaginez ca nu o sa manance de pe acum incat sa fie satula. maica-mea ii mai da sa linga cate o felie de mar...si ea se stramba dar asta pentru ca nu e obisnuita. |
|
| PrincessLilou wrote:fetelor, pe la ce varsta ati inceput voi diversificarea la bebei, cum si cu ce papica? a iesit din prima? cat a durat pana bebe s-a obisnuit cu solidele? poate s-a mai scris mai pe la primele pagini...dar am zis sa intreb totusi. sophie are 4 lunite si desi mananca foarte bine lapte si aici se spune ca se incepe diversificarea la 6 luni, eu vreau macar pe la sfarsitul lunii astea sa incep sa ii dau sa guste diferite. imi imaginez ca nu o sa manance de pe acum incat sa fie satula. maica-mea ii mai da sa linga cate o felie de mar...si ea se stramba dar asta pentru ca nu e obisnuita.
noi am inceput cu suc de morcov cate o lingurita si am crescut progresiv; apoi suc de mar.asta inainte de masa de la 10 dimi apoi dadeam in continuare lapte. apoi dupa o vreme am inceput cu pireu de morcov la ora 14, tot asa cate o linguritza crescut progresiv. o data la cateva zile introduceam o leguma noua. in continuare dadeam lapte pana am renuntat de tot la lapte si a papat doar pireu de legume. dar a durat destul de mult toata smecheria. dupa ce am avut in totalitate masa de legume la 14 am inceut cu masa de fructe de la 10 (mar ras+cereale iar dupa 6 luni biscuite cu gluten). asta cam asa sa iti faci o idee. pe la 4 luni si ceva am inceput parca. spor la diversificat |
|
| merci :) |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| In Romania ei spun ca daca puiul papa formula, diversificarea incepe la 4 luni. daca e alaptat, la 6 luni. Sucul de morcov e, intr-adevar, primul pe lista. Apoi marul si banana. La legume, tot morcovul e la putere. Fara sare pana la 1 an, ca nu duc rinichii, desi, ecunosc, la Ioana nu am fost atat de stricta ca la Tudor. Exista si niste alimente "interzise" pana la un an, printre care si mierea de albine. Daca mai frunzaresti, mai gasesti informatii. Pofta buna la noutati! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| lilou,vorbeste cu pediatra sau citeste mai multe despre asta pentru ca in afara e diferit ca si in ro.spre exemplu la noi morcovul se recomanda mult mai tarziu nu la 4 luni spor la papat |
|
| aici nu e ca in ro, sa mergi la doctor cand iti pofteste...despre astfel de chestii se vb numai cu midwife, la care iti faci programare cu cateva luni inainte..la doctor merg numai pentru medicale...asa e aici ...de aia am intrebat, ca nu am pe cine sa intreb aici imediat cand vreau eu...nici nu am prieteni de seama mea pe aici. eu am crezut ca se incepe cu piureuri si voi vb de sucuri?! |
|
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Asa am inceput si noi,intai cu sucuri ca sa se invete copilul cu gustul si apoi cu piureuri. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| DA, se incepe cu sucuri. Stomacelul ei nu e pregatit sa proceseze mai mult de atat. Ia-o treptat. |
|
| am ras ieri o felie de mar...si i-am dat asa un pic...pe varful degetului...nu va imaginati ca a mancat vreun gram...dar i-am dat asa sa guste...anyway...nu i-a placut si-a tuguiat apoi buzele cand am vrut sa ii dau din nou...si cand am mai scapat un pic la gurita ei se stramba ...am zis ca o sa mai incercam..sa o obisnuim si cu alte gusturi... |
|
| se va obisnui stai linistita. dar dureaza
fetele e bun ceaiul de tei la bebe?? |
|
|