Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Dar pana acum cum a luat in greutate? Eu una nu i-as fi dat lapte praf, as fi insistat cu alaptatul cat mai des si cat mai mult.. nici copilul meu nu a luat in greutate ca la carte si a refuzat suplimentul de lapte praf pe care incercam sa i-l dau, dar nu am vrut sa fac diversificare precoce in ruptul capului (poti cauta pe net articole despre diversificarea precoce sa-ti formezi o parere).. la al doilea copil mi-am promis ca n-o sa ma mai stresez nici pe mine nici pe bebe cu lapte praf si altele, o sa-l alaptez exclusiv 6 luni fara sa ascult de nimeni si fara sa fac o obsesie pt cantar... Al meu a luat intr-o luna 300 g iar in luna urmatoare 850 g, luna in care am refuzat sa ma mai chinui sa-i dau supliment de lapte praf si l-am alaptat la cerere (la 2h, la cel mai mic scancet sau semn ca urmeaza sa i se faca foame, n-asteptam sa planga de foame, ca sa-l alaptez cat mai des, sa stimulez lactatia) si am continuat cu programul asta pana la 6 luni fara un pic.. laptele praf nu se compara cu laptele de mama, iar 500 g nu mi se pare chiar asa un motiv sa intri in panica si sa-i introduci formula sau alte alimente, mai ales daca pana acum a luat ok si per ansamblu e in limite normale cu greutatea.. parerea mea.. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
| ...pana la 2 luni lua cate 800g pe luna...eu nu m-am panicat cu cei 500 g luati ci pediatrul...oricum am observat ca nu-i place laptele praf...prima mea fetita nu a supt decat 3 sapt dupa care am inceput cu laptele de vaca si cu toate acestea a crescut destul de bine... ...si eu eram hotarata sa o alaptez cel putin pana la 6 luni dar daca laptele scade in consitenta si Sofia nu ia in greutate...? ...am sa vad la urmatorul control cat cantareste si ce masuri o sa mai luam... ...multumesc de sfaturi.... |
|
| Oooo, pai a luat super bine, nu e cazul sa-ti faci griji.. nu stiu de ce s-a grabit pediatrul asa cu laptele praf, e pacat sa nu o alaptezi in continuare, stai linistita ca laptele tau e foarte bun, alapteaza la cerere si ai grija sa mananci tu bine, tot ce trebuie... In primele luni copilul ia in medie 750 g pe luna, dar variaza de la luna la luna, poate sa ia intr-o luna 500 in alta 800... Mult succes in continuare cu alaptatul si scoate-ti din cap ideea ca nu ai lapte destul sau consistent. |
|
| Sa nu uit, am mai dat acum la 10 luni smantana si mamaliguta cu branza.. un deliciu. Ieri i-am dat naut. Cam asta e nou la noi De papat papam atat pasat cat si bucatele, fara probleme. Am inceput sa eliminam titi in timpul zilei dar e destul de greu sa adormim asa in patut fara titi.. sper sa se obisnuiasca pana la urma.. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ce bine papa Calinut cel dragut! Noi azi am papat spanac cu cartof bio de la Hipp si nu i-a ajuns un borcanel mai vroia. Nu-i plac piureurile de fructe de niciun fel ,abia o pacalesc sa pape jumatate de borcanel,si nici iaurturile de bebelusi nu-i plac. Adora cerealele si piureurile de legume si tatica normal ,cam de 3-4 ori pe zi. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Draga de ea! Papacioasa mare are mami! Nici Timea nu mananca din borcan. Cum il vede stramba din nas si inclesteaza buzele...nu are sens sa mai arunc banii pe ele. |
|
| Oana, chiar asa.. de ce nu incerci sa-i faci tu papita, cred ca ti-ar iesi mai buna ca cea de la borcanel. Mai ales fructul proaspat preparat... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Oana fa singurica pireurile. E mai sanatos, stii ce pui in ele. Pofta mare la pitici si diversificare cu folos! |
|
| Fructele nu am de unde sa le iau -piersici ,caise ,prune etc.si daca le-as gasi nu sunt Bio ca cele de la borcanel .Eu am mare incredere in cele Bio pentru bebelusi si daca mi le permit o sa le iau in continuare ,numai sa le manance iubita asta mica . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Am inceput si noi timid ....cu suc de mar pe care l a agreat si nu prea...se stramba ca la lamaie..asa ca l am facut pulpa si l papa .Un mar pe zi(mere de tara micute) .Apoi am inceput cu supa din morcov,dovlecel(tot de casa...din congelator) Acum suntem la supa crema din morcov, pastarnac, dovlecel si patrunjel frunze.Papa aproape 100ml la pranz ...dar completeaza cu san .Cam atat deocamdata.Doctora ne a zis sa mergem in continuare ca i grasut si are nevoie....dar eu nu l vad asa grasut .In primele 2 luni a luat 1100, 1000g ...apoi cate 500g pe luna .La 4 luni avea 7kg...nascut la 4 kg..Doarme bine ,e vioi asa ca nu cred ca nu se satura ....
O intrebare ? Voi le dati apa ? De la ce varsta ? |
|
| Eu de cand am inceput diversificarea ii dau si apa dupa fiecare masa cateva lingurite si vad ca-i place .Trebuie sa-i cumpar o cana speciala sa-i dau apa . |
|
| Al meu pana mai luna trecuta nu a acceptat nici apa nici ceai, decat cu greeeeu cate o lingurita-doua.. asa ca i-am dat san de sete... acum bea ceai, compot, apa tot nu.... Bravo, koko, mult succes in continuare!!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Ceai nu bea deloc...n a baut decat o data apa inca nu accepta.Papam legumele si apoi tzica Ce legume sa mai bagam la 6 luni? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| anna92 wrote:Buna fetelor..Bebele meu are 4 luni jumate de la 4 luni am inceput cu cereale am ajuns acum sa papam km 5 6 masuri si as vrea sa incep sa ii introduc si supita(legumele fierte si dupaia putin pasate)dar problema e din ce legume sa ii fac?ce ma sfatuiti...si cum sa ii dau la inceput ce cantitate?multumesc amtiipat
alimami wrote: Cred ca mai bine cauti subiectele alea cu diversificarea.Acolo erau si tot felul de retete,metode..etc
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si noi am inceput diversificarea .Astazi am papat putin morcovel ,nu ne-a placut deloc mi-a facut o mutra! Am sa va tin la curent cum inaintam cu diversificarea.Are mami deja fetitza maaare de 6 lunitzi! |
|
|