Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Multumesc pentru incurajari Buli!Ea e innebunita dupa san ,nici lapte praf nu mai bea doar tzatica din 2in 2ore ziua! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Sunt de acord in totalitate cu buli... Nu trebuie sa iti faci griji mami, atata timp cat tzitzi e in top e perfect! Mai gandeste-te ca pentru pitica totul e nou, e normal sa scuipe si sa se strambe ca nimic nu e ca laptele de mami. Ai sa vezi ca incet incet isi da drumul, azi o jumatate de lingurita, maine una intreaga si tot asa pana ajunge sa "lipaie" 80-100ml suc pe nerasuflate. Multa rabdare iti doresc |
|

| Da Tzitzi e cea mai dorita si iubita .Nu mai poate cand o vede ! Ma gandeam ca la Stefi am inceput diversificarea la 4luni si din prima clipa a adorat sucul de mar si de morcov . |
|

| oanamaria wrote:Da Tzitzi e cea mai dorita si iubita .Nu mai poate cand o vede ! Ma gandeam ca la Stefi am inceput diversificarea la 4luni si din prima clipa a adorat sucul de mar si de morcov . Pai daca ar fi toti bebelusii la fel unde ar mai fi farmecul? Eu sunt sigura ca o sa fie bine si peste cateva luni vei rade cand iti vei aduce aminte. Va pupam... tot noi...cei de la pol! |
|

Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Eu la printesa mea am început diversificarea de o luna si nu in fiecare zi dore?te sa pape si altceva inafara de titi. Eu am început cu fructe,legume si acum i-am adaugat carne de vita,pui si peste.
|
|

| Nu ma grabesc ,mai astept ca vad ca nu e dispusa sa incerce lucruri noi!O luam incet-incet ! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Noi luna asta am mai introdus oul, banana, portocala, faina de hrisca... cam atat, nu-mi mai vine nimic in minte.. Ficatelul il papa f bine cu dovleac copt, iar galbenusul cu branza si spanac
Faina de hrisca arata ca un fel de crupe asa ca am amestecat-o cu gris, faina de orez si faina integrala de ovaz si am pus-o la blender poate s-o face pulbere.. adica am incercat sa-mi compun propriile cereale.. nu s-a facut chiar pulbere si tot e greu de amestecat asa ca nu-i chip sa i-o dau in lapte, o oparesc putin si o amestec cu fructele de obicei. E ok, dar nu stiu daca merita efortul asta.. pana una alta papam si cereale cumparate care merg servite in biberonul cu lapte.
Urmeaza pestele, iaurturi cu fructe si cu cereale si.. mai vedem noi Ceva idei?? Ca nu stiu ce noutati sa-i mai introduc, sunt in pana de idei... ii fac acum piureurile cat mai simple, sa predomine o leguma. Sunt bucuroasa ca papa foarte bine |
|
| Azi am papat broccoli pt prima data!! Ne-a placuut!! Yummy! |
|

| Bravo bibi! Hai ca tot am zis ca mai dau si eu pe aici, cred ca a venit timpul. Am mai spus si la alte topicuri, Timea mea s-a intarcat! Brusc! Si nu numai ca nu mai vrea tzitzi, nu mai vrea niciun fel de lapte, nici macar grisul pe care il papa seara, nimic! Parca are reactii alergice la culoarea alb. Asa ca pentru linistea casei noastre si a psihicului meu m-am organizat rapid si am trecut pe 3 mese principale si 2 gustari. Acuma programul nostru arata cam asa: dimineata pe la 9-9:30, dupa ce se dezmeticeste papa fructe cu biscuiti sau cu cereale, un iaurtel mic si bea cam 100ml suc proaspat din ce fructe am prin casa. Pe la ora 11 avem prima gustare: paine cu unt, paine prajita, paine goala, corn, nu conteaza numa paine sa fie Pranzul il serveste gagica pe la 14-14:30, pireut de legume cu carnita. Am inceput sa ii blenduiesc doar legumele si carnita o rup bucatele mici si o dau la polfaiala. A 2-a gustare: un iaurt cu cereale, gris cu lapte, orez cu lapte (in care pun o lingurita sau 2 de gem de fructe facut de mine pentru culoare) La cina, pe la ora 21 mananca ou fiert cu paine, crenvursti de pui cu paine, pasta de avocado si branzica de vaci cu...paine . Ea tine singura painea in manuta si ia o gura de papa o gura de paine De o luna de cand nu am mai scris nimic pe aici nu am introdus mare lucru, am inceput sa ii dau si somon, i-am dat kiwi dar fara seminte, struguri fara samburi (mai mult suc) si cam atat. Sunt foarte multumita de cum mananca si cred ca fac pauza cu introdusul de lucruri noi. Acum scopul este sa renuntam la blender de tot...Pofta buna pitici! |
|
| Dar mananca foarte bine chiar!! Bravo voua!! Pofta buna, printesica!! |
|

| Da da! Mananca bine, cu exceptiile de rigoare: dinti, maraiala etc. Am uitat sa scriu mai sus ca Timea nici nu vrea sa auda de apa, asa ca pun un strop din sucul facut dimineata si il amestec cu apa plata si asa reusesc sa o fac sa bea |
|
| Adina wrote:Da da! Mananca bine, cu exceptiile de rigoare: dinti, maraiala etc. Am uitat sa scriu mai sus ca Timea nici nu vrea sa auda de apa, asa ca pun un strop din sucul facut dimineata si il amestec cu apa plata si asa reusesc sa o fac sa bea
tot e bine.. al meu nu accepta nici apa, suc, compot, ceai... bea doar tzitzi Suc de fructe cu lingurita mai reusesc sa-i dau. Si-i fac mancarurile mai zemoase.. Dar luna asta sunt hotarata sa-l fac sa bea :) I-am luat 3 tipuri de cana.. si am pus ochii pe al 4-lea Cana in forma de tzitzi probabil ar trebui.. |
|

| bulibuli wrote:tot e bine.. al meu nu accepta nici apa, suc, compot, ceai... bea doar tzitzi  Suc de fructe cu lingurita mai reusesc sa-i dau. Si-i fac mancarurile mai zemoase.. Dar luna asta sunt hotarata sa-l fac sa bea :) I-am luat 3 tipuri de cana.. si am pus ochii pe al 4-lea  Cana in forma de tzitzi probabil ar trebui.. Tu inca mai dai tzitzi fericito! Eu sunt toata ziua printre oale si combinatii de mancaruri. Din proprie experienta iti zic sa ai grija cu cana, eu am vrut sa o dezvat de sucul la biberon, am luat cana, primele zile nu si nu. Mi se tot facea mila, luam biberonul si ii dadeam asa si apoi m-am suparat si am zis:"daca nu bei din cana apai sa mori de sete" si ce sa faca saraca, a baut. Acuma buba e alta, cana mea nu avea capac asa ca nu o pot lua cu mine in deplasare, m-am dus si am cumparat alta cana din aia "no spill", ce crezi ca bea cu ea? Iti zic eu, nu!! Asa ca ai grija cu ce cana il inveti ca asa il ai |
|

| Ce mancaciosi aveti !Si ce diversitate de alimente papa deja .Felicitari! Noi am intrerupt pe perioada cat e racita ,reluam operatiunea dupa ce se face bine . |
|

| oanamaria wrote:Ce mancaciosi aveti !Si ce diversitate de alimente papa deja .Felicitari! Noi am intrerupt pe perioada cat e racita ,reluam operatiunea dupa ce se face bine . Imediat trece timpul, ai sa vezi! Asta mica a mea deja face scandal daca nu ii dam de la noi din farfurie. Moare de pofta! Am ajuns sa mancam pe ascuns, pe rand sau cand doarme ea ca nu se poate altfel. |
|
|