Diversificarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Tuesday, October 30, 2012 1:43 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Da, nici eu nu vreau sa o lungesc prea mult cu blendereala... deja am observat ca nu se mai ineaca daca nimereste o bucatica nepasata, ci o inghite.. in curand vreau si eu sa incep sa-i pasez la furculita, sa aiba ceva consistenta si textura mancarea... am vazut copii care nici la 2-3 ani nu mananca decat mancare pasata, pt ca s-au obisnuit asa si refuza altfel de alimente.. alcool
Adina
Scris: Tuesday, October 30, 2012 10:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/19/2012
Da...din cauza asta m-am hotarat si eu sa nu ii mai blenduiesc. Azi i-am dat cateva bucatele de piept din puiul facut pentru noi si s-a bucurat ca sta cu noi la masa si a polfait cu placere. M-am mai gandit sa ii pasez separat legumele si sa ii dau cate o gurita din fiecare pe rand ca sa simta gustul mai bine... e putin mai mult de lucru dar decat sa plec in vacanta cu blenderul in geanta prefer sa pierd 10 minute in plus la preparare
bulibuli
Scris: Tuesday, October 30, 2012 10:23 PM

Eeei, bravo!! Super, aveti fetita maree!! newclap
Adina
Scris: Tuesday, October 30, 2012 10:29 PM
Nivel

Asa e...dar parca prea repede... mai ieri avea masura 50 la haine, acum am ajuns la 74... are 4 dinti, mesteca mancarea, zice mama si papa, merge de-a busilea, maine poimaine se muta de acasacry
bulibuli
Scris: Wednesday, October 31, 2012 9:50 AM

hohot hohot Hai mami, ca mai e pana se muta de-acasa!! pana atunci ai s-o vrei tu mutata hohot Glumesc, si eu sunt la fel..

Lenesucul meu inca nu merge de-a busilea.. nici nu s-a prins inca de miscare, dar e si lenes.. :))
Adina
Scris: Wednesday, October 31, 2012 9:35 PM
Nivel

Mamici....help!!! Am impresia ca de cand nu mai suge mananca prea putin. Pe la 9 dimineata se trezeste si papa tzitzi. La 10 jumatate mananca masa de fructe, pe la 14:30-15 mananca pireul si apoi nimic pana la 21. Adica nimic consistent, ca mai papa biscuiti sau bucatele de fruct sau paine goala. Ar trebui sa ii mai dau ceva in intervalul asta? Ca sunt data peste cap de faptul ca nu mai vrea tzitzi
bulibuli
Scris: Wednesday, October 31, 2012 10:17 PM

Da, incearca sa-i introduci a 3-a masa.. un iaurtel ceva.. pupici
Adina
Scris: Tuesday, November 6, 2012 9:32 PM
Nivel

Fetele...aveti careva vreo lista de diversificare pe zile, asa frumos mura in gura cum ar zice mamaie? Probata evident. Am o prietena ce are o fetita de 7 luni si aproape jumatate care a sfeclit toata treaba fiind prost informata si acum fetita scuipa absolut tot, nu reuseste sa ii dea decat iaurt ceea ce mie mi se pare destul de grav. Eu am inceput diversificarea la Timea vorba lui bulibuli, "freestyle" si nu mai am nimic scris. As vrea din suflet sa o ajut
bulibuli
Scris: Wednesday, November 7, 2012 11:16 AM

Adina, vezi ca am pus niste linkuri cu recomandarile OMS. Eu le iau pe alea ca reper principal, ca in rest citesti in 10 locuri 10 variante diferite. In plus, nimic nu e batut in cuie trebuie adaptat la copil si la perioada, te orientezi si la ce se gaseste proaspat in piata.. nu are rost sa-i dai toamna legume de vara conservate si invers.. ii dai ce se gaseste si e proaspat...

Sa recapitulez si eu ce am mai introdus pana la 8 luni:

- intre 6 luni jum. - 7 luni: branza calcica, avocado;
- intre 7-8 luni, in ordine: spanac, ficat, conopida, gogosar, marar, patrunjel frunze, carne vita, sfecla rosie, dovleac;
- ca fructe: piersici, gutui, mango;
- cereale: gris, faina integrala de ovaz, biscuiti din faina integrala de ovaz, am mai molfait si cate o bucatica de paine sau un pufulete..

- la 8 luni am introdus galbenusul de ou!! yes
Adina
Scris: Wednesday, November 7, 2012 12:22 PM
Nivel

La multe luni bibi!! Am vazut ca azi sarbatoriti! S-ar putea sa fiu putin mioapa dar nu gasesc linkurile...alcool . O sa ma inspir iarasi din toate partile si ma apuc de facut un plan... Mi se pare grav si imi pare rau de copil ca slabeste pe zi ce trece...
bulibuli
Scris: Wednesday, November 7, 2012 8:51 PM

bulibuli wrote:
Cautam un topic despre diversificare in general, sa pot scrie aici etapele prin care trecem de la 6 la 12 luni... vreau sa ne intalnim pe aici mamicile cu bebei de varsta apropiata sa facem brainstorming cand ramanem in pana de idei..

Asadar, cautand o schema de diversificare care sa-mi dea o vedere de ansamblu asupra procesului si nu doar franturi.. am gasit recomandarile OMS si n-am mai cautat mai departe ca se bat cap in cap si ma ia cu dureri..

Recomandari pentru o diversificare optima (sugarul alaptat exclusiv 6 luni)

* alegerea primului aliment solid se indivizualizeaza în functie de particularitatile de dezvoltare ale copilului (la cei cu o curba ponderala buna se începe cu fructe si legume , la cei cu o crestere ponderala lenta cu cereale)
* NU SE ADAUGA ZAHAR SAU SARE ALIMENTELOR PÂNA LA 1 AN!
* NU SE ADMINISTREAZA COPIILOR SUCURI DE FRUCTE SAU LEGUME DE LA VÂRSTA DE 6 SAPTAMÂNI !!!
* FAINA DE GRÂU, GRISUL SE INTRODUC NUMAI DUPA 6 LUNI, GALBENUSUL DE OU NUMAI DUPA 8 LUNI IAR LPTELE DE VACA (sau de alimentara) NUMAI DUPA 1 AN

* fructele, primul se introduc sucul de mere sau de morcovi, nu de portocale. CITRICELE SE INTRODUC NUMAI DUPA 8 LUNI, fiind alergizante!! Se începe cu 1-2 lingurite sau diluat cu apa fiarta sau lapte de mama ajungând la 6 lingurite (30 ml), apoi pâna la 60 ml. Dupa 7 luni se poate înlocui o masa de lapte cu o masa de fructe; la început se poate administra sub forma coapta ( mere coapte, piersici sau banane) apoi sub forma de piure. Mai târziu va constitui supliment la masa de amiaza.
* legumele (morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecel, salata, rosii) se pot folosi dupa 6 luni sub forma de supe si apoi piure; spanacul si prazul sub forma de piure are efect laxativ.
* uleiul vegetal se introduce dupa 6 - 7 luni, 2 - 3 g la 100 g de supa; untul dupa 6 luni, 5g în piureul de legume apoi 15g / zi la vârsta de 1 an; smântana proaspata se întroduce dupa 8 luni, 15 - 25 g în supa sau piure, pasteurizat se administreaza cu mamaliguta.
* cerealele se introduc de la 6 luni, sub forma de faina de orez sau orez pasat (orezul nepasat dupa 8 luni); la început nu mai un cereal; biscuitii, grisul, pâinea, paste fainoase, faina de grau (pentru îngrosarea supelor) dupa 7 - 8 luni.
* brânza de vaca cu orez pasat sau piure de legume se poate da dupa 7 luni, cu paste fainoase, sub forma de budinca sau papanasi fierti dupa 8 - 9 luni, telemea de vaca dupa 8 - 9 luni.
* carnea de pui, vitel se poate da dupa 6 luni, pestele alb de la 8 luni, în supa de legume apoi în piure de legume, se creste treptat pâna la 30g/zi, apoi la 1 an 50g/zi; perisoare se dau dupa 9 - 10 luni, sunca presata de la 9 - 10 luni, carnea de porc si de oaie de la 2 ani.
* galbenusul de ou se da dupa 8 luni, în ziua când nu se da carne (nu mai mult de 3 galbenusuri/saptamâna) la început 1/4 de galbenus fiert tare, în piure sau sub în budinci si sufleuri; albusul de oua se da doar dupa 1 an;
* apa fiarta si racita sau apa plata se da dupa mesele bogate în proteine sau electroliti.

Alaptarea se continua si dupa 1 an (1-2x/zi), se lasa sa se produca întarcarea când vrea copilul!

sursa: http://adeluta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=9:diversificarea-de-la-6-luni&catid=12:sanatate&Itemid=18

sau: http://herescumihaela.medlive.ro/2012/04/17/diversificarea-alimentatiei-sugarului/

Desigur, eu am adaptat la copilul meu, deci am facut destul de multe modificari la aceste scheme, combinandu-le cu ce am citit aici pe forum si nu numai.

Revin imediat cu schema noastra de diversificare, urmand sa adaug periodic meniul nostru in functie de varsta.. atat cat imi permite timpul..

uite aici, Adinacool multumim de urare pupici
Adina
Scris: Wednesday, November 7, 2012 9:15 PM
Nivel

Sarumana mult! Degeaba am ochelari pe nas!!
roxinthya
Scris: Thursday, November 8, 2012 11:45 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Noi am fost ieri la medic sii ne-a spus sa mai asteptam pana la 5 luni sa vedem cum evolueaza si pe urma vedem daca baga deiversificarea.
bulibuli
Scris: Thursday, November 8, 2012 6:56 PM

Pai daca papa tzitzi puteti sta linistiti cu laptic pana la 6 luni, e cel mai indicat... ce atata graba?? pupici
oanamaria
Scris: Monday, November 19, 2012 9:36 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Noi avem azi cinci luni ,dar nu vreau s ama grabesc cu diversificarea .Dr mi-a zis sa incep cu sucurile ,dar eu vreau s amai stam macar 1-2saptamani.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.