Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Felicitari pentru primul dintisor! Si lui Ioan i-a iesit primul dinte: incisiv median dreapta sus!
MamiSerafim, nu te ingrijora. Laptele de mama are compozitia perfecta.Pediatrul meu imi spunea mereu ca principalul aliment in primul an de viata este laptele. Copiii alaptati nu dezvolta carente, chiar daca nu isi diversifica alimentatia ca la carte. Incearca sa te hranesti tu cat mai sanatos, astfel incat lapticul sa fie hranitor, relaxeaza-te in ceea ce priveste masa lui bebe si ofera-i alimente zilnic, chiar daca nu vrea sa mananace. Ia-l cu tine la masa, da-i cu degetul in loc de lingurita, lasa-l sa suga din mana ta o bucatica de piersica sau al fruct zemos, pune-i la indemana piure, bucatele de legume moi, bine fierte si lasa-l sa se murdareasca. Diversificarea inseamna obisnuirea copilului cu gusturi noi si cu alimente solide.
Masa trebuie sa fie o placere pentru amandoi, nu un stress.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Am tot vrut sa va intreb daca e bine sa-i dau cartof in fiecare zi? Ar manca pana pocneste. Daca nu are cartof in mancarea de la pranz se stramba si nu mai vrea dupa cateva lingurite. Fara cartof i dau doar spanacul cu galbenus de ou si pestele ...deci 2 zile din 7. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu cred ca e ok asa. Si eu ii pun cartof in piureul de legume aproape in fiecare zi.
Ca sa nu ramanem in urma cu notitele: de la 7 luni am introdus spanacul si ficatelul. Le-a acceptat destul de bine , parca la ficatel face ceva nazuri si nu reusesc sa-i dau mai mult de jumate din cantitate (80-100ml maxim). Dar e ok, sunt multumita. Il las sa pape el cat vrea si completez cu lapticul de mami care ramane nr 1 in topul preferintelor :) |
|

| Mersi! Prompta ca de obicei . Acum am vazut ca bebe tau este cu o luna si o saptamana fix mai mic decat Timea. Eu i fac ficatelul cu cartof, conopida (pe care o mananca cu drag ca e mai dulceaga)si cateva pastai de fasole pe care trebuie sa i le strecor in mancare ca altfel sunt cah plus un cubulet de unt. O sa se obisnuiasca cu gustul si piticul tau si atunci sa vezi festin |
|
| Conopida nu i-am dat inca, dar cred ca ii voi da, ca e sezonul ei si gasesc proaspata in piata. Tu la cate luni ai inceput sa-i dai conopida? Ca citeam pe undeva ca se da dupa 10 luni.. |
|

| Am inceput de la 7 luni si nu a avut nici o problema cu ea. Chiar ii place! Dovlecelul, conopida si broccoli dau un gust dulceag la pireu, sau asa mi se pare mie. Oricum, important e sa le manance. Eu i-am facut un meniu pe zile, asa imi e mai usor si mie ca nu imi mai storc creierii sa gasesc idei si nici nu mai chinui fata ca sunt deja probate si ii plac. O sa le postez mai diseara poate inspira pe cineva |
|

| Buuuun... Timea la 8 luni mananca asa: la masa de dimineata combinatii de fructe: mere, pere, prune, banane, avocado, piersici, nectarine sau ananas cu biscuiti, gris sau cateodata(foarte rar ca sunt cah! ) cu cereale. Ii fac combinatie de maxim 2 fructe dintre cele enumerate mai sus. La inceput opaream fructele, apoi i-am dat unul oparit si unul crud si acum mancam fructe crude fara nici o problema si cu mare placere. Dupa cum ziceam pentru pranz am facut meniu fix in fiecare zi dupa ce am vazut cam ce combinatii ii plac. Nu mananca daca simte gust de ceapa, daca ii pun ulei de masline sau ardei gras. Cu fasolea verde o mai pacalesc si ii pun cate putin ca sa nu o simta.In zilele in care avem morcov in pireut ii mai pun la sfarsit cate o lingura de porumb din conserva ca sa nu se constipe.  Luni: Cartof, broccoli, morcov, un cub de unt si piept de pui Marti: Cartof, conopida, dovlecel si branzica de vaci Miercuri:Cartof, conopida, unt, lapte si ficatel de pui Joi: Spanac, unt, lapte si un ou fiert (doar galbenusul) Vineri: Cartof, mazare, morcov, unt si piept de pui Sambata: Morcov, conopida, dovlecel, unt si peste Duminica: Cartof, broccoli, dovlecel si branzica de vaci Seara mananca cam 220 ml de lapte cu biscuiti sau gris cu lapte pentru ca de la laptele lui mami nu se mai satura si se trezeste noaptea. Buli daca mai ai completari te rog... |
|
| Imi place ideea cu meniul pe zile... eu insa nu fac dupa un meniu, ci in functie de ce am proaspat in casa.. am grija sa variez cat de cat. Intre timp am mai introdus gogosar, conopida, mango, verdeturi - de la marar mi s-a parut ca face alergie - i-au aparut brusc niste pete rosii pe manute si discomfortul lui era vizibil.. asa ca am intrerupt imediat masa, am inlocuit-o cu san. I-au disparut petele la fel de repede, asa ca acum ma intreb o fi fost, n-o fi fost.. poate mi s-a parut mie si era pur si simplu el mai mofturos.
Dimineata in general combin 2 fructe crude (aici intra si morcovul crud, avocado) avand grija sa fie altele in fiecare zi, la care adaug branzica si 1-2 lingurite maxim de cereale (am reintrodus cerealele cu orez de la organix, ca am scapat se pare de constipatie, de vreo 10 zile nu mai avem probleme).
La pranz supa o fac din carne/ficatel, cartof, dovlecel, ceapa, o radacinoasa (alta in fiecare zi) plus una/2 din urmatoarele: conopida, gogosar, spanac, avocado, etc. (alta in fiecare zi). Adaug la urma unt/ulei de masline si o lingurita-2 de lapte praf pt gust..
Restul meselor sunt laptic de mami, plus un bibe de lapte praf cu o lingurita de cereale mai pe seara cand nu e suficient lapte de mami.
|
|
| am mai gasit un site interesant.. imi place ca au multe trucuri si meniuri, ma mai inspir... diversificare.ro |
|
| am introdus cu succes carnita de vita si azi sfecla rosie (un deliciu, dulce si buna).. |
|

| Buli cu ce ii prepari sfecla rosie la pui? Ca mie mi se pare ca nu se potriveste cu nimic |
|
| o fierb cu legumele in supa, fac de exemplu piureuasul din sfecla, cartof, telina, etc. plus/minus carnita pasata.. Am reintrodus ficatelul dupa mai mult de o saptamana pauza si i l-am facut cu sfecla, cartof, telina putin unt si lapte pt gust, si l-a mancat f bine!! Nu te mai gandi tu cum se potriveste dupa gusturile tale, ca lor le place o feliuta de sfecla fiarta in piureul de legume pt ca e dulceaga. |
|

| Sar'na!! Ma bucur pentru progresele voastre! Noi avem ceva probleme dar sper sa le rezolvam |
|
| Cu lapticul?? Eu cred ca e doar o pasa.. sper sa rezolvati! |
|

| Da, cu lapticul. Deocamdata bine ca macar dimineata mai vrea. Mi-am propus ca zilele astea sa incep incet-incet sa nu ii mai fac pireul la blender.Are deja 4 dintisori si am observat ca ii face placere sa rontaie. Si deja consider ca e destul de mare, tu ce parere ai? |
|
|