Diversificarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Monday, October 1, 2012 1:57 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Dupa ce revin cu copii de la scoala voi sta sa scriu retete(de succes),preferatele lui Davidutzu....am testat multe retete locale,irlandeze si i-au placut....la blender le fac,e mai rapid;ii dau si legume aburite sa pape el singurel,are deja 4 dintisori....i-am dat si rosii,prima oara ia insfacat rosia Madalinei din mana,ea cica manca linistita vorbind cu elhohot ce mai tipa ca David ii ia rosiahohot hohot si ce disperat era el dupa ce a gustat,ii tremurau manutele sugand zeama cu poftaangel coeur
ingerash
Scris: Monday, October 1, 2012 8:35 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Piure de dovlecel,cartof si morcov
In apa clocotinda (cam 2-3 pahare)adaug o felie de dovleac taiata cubulete,1/2 cartof cubulete si 1/2 morcov rondele,las sa fiarba la foc mic,vreo 10-15 minute pana se inmoaie si apa scade ,apoi adaug putin lapte si blenduiesc....Davidutzu papa cu poftacoeur uneori ii adaugam putin galbenus sau somon inabusit.
bulibuli
Scris: Monday, October 1, 2012 10:31 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Multumim, ingeras.. cum se fac oricum ne dam seama, ca toate se fac la fel.. doar idei de meniuri.. chiar, parca mai era un topic "ce manancam astazi" sau asa ceva.... poate ma mai inspir :D
CamiBondoret
Scris: Thursday, October 4, 2012 12:32 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/17/2012
Foarte interesanta ideea. Mai ales partea cu somonul, cred ca e delicioasa! Multumim! pupici
bulibuli
Scris: Thursday, October 4, 2012 1:06 PM

Asa, sa nu uitam.. saptamana asta am introdus cu succes branzica si avocado.
Astfel ca dimineata am papat mar cu cereale si branzica plus un cubulet de avocado. Buuuun de se bat turcii la gurita noastra.
La pranz pregatim piure de dovlecel cu morcov, cartof, telina, carne si sa vedem poate mai punem un cubulet de avocado sau ulei de masline.

Am gasit pe net o chestie interesanta:

Baby Safe Feeder - a folosit cineva ???
MamiSerafim
Scris: Thursday, October 4, 2012 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 10/13/2011
mamici dragi, ma bucur pentru voi , sunteti niste fericite. Bebele meu, care are tot 6 luni si un pic NU se lasa diversificat. Toata ziua ar sta numai la san, iar eu nu pot sa fac mai nimic.
Noi am facut asa : am inceput cu legumele. Bun. Prima data cu morcov, cateva lingurite, crescand cantitatea treptat in decursul a 5 zile. Pana aici a fost chiar bine. Apoi am introdus radacina de patrunjel. Si aici a fost bine. Peste cateva zile am introdus dovlecelul. Si aici s-a stricat tot. Se stramba, scoate cu limba afara, plange si nu mai vrea. Am incercat iar morcov simplu si refuza. Incerc sa nu ma stresez,desi o fac, ii dam inainte cu titi, incepusem asa frumos si sper sa isi revina. Pana atunci, m-am gandit sa lasam legumele si sa trecem pe fructe, dupa care le re-introducem.
Voi ce parere aveti? Sa mai incerc cu alte legume ?
Referitor la combinatia morcov + mar, am gasit intr-un articol destul de folositor, apoi am citit si intr-o carte despre nutritie ca nu prea merge.
Citez :
"Un principiu de baza al alimentatiei corecte este combinarea si gruparea eficienta a alimentelor. Nu combinam NICIODATA legume sau zarzavaturi cu fructe. Nici macar sub forma de suc. Zaharurile din fructe produc fermentatie si tulbura sistemul digestiv, mai ales cel atat de fragil si in curs de maturizare al copiilor.

Folositi sucul de mere simplu, ca gustare, la min 1.5 ore dupa masa de dimineata si minim 2 ore inainte de masa de pranz (de obicei ora 10-10.30 ca a doua masa pentru cei pana in 9 luni si ca gustare pentru pentru cei trecuti de 9 luni). Eu folosesc marul Ionatan, pentru ca este cel mai putin acid dintre toate soiurile.
Folositi sucul de morcov simplu, fie dupa amiaza (ca a patra masa pentru cei pana in 8-9 luni sau ca gustare pentru cei trecuti de 9 luni), fie ca fel principal la pranz (inlocuind supa fiarta), respectand aceleasi intervale de timp pentru distanta dintre mese si gustari." (http://www.cristelageorgescu.ro/mar-morcov-incompatibil/01/2011/)
MamiSerafim
Scris: Thursday, October 4, 2012 1:47 PM
Nivel

bulibuli wrote:
Asa, sa nu uitam.. saptamana asta am introdus cu succes branzica si avocado.
Astfel ca dimineata am papat mar cu cereale si branzica plus un cubulet de avocado. Buuuun de se bat turcii la gurita noastra.
La pranz pregatim piure de dovlecel cu morcov, cartof, telina, carne si sa vedem poate mai punem un cubulet de avocado sau ulei de masline.

Am gasit pe net o chestie interesanta:

Baby Safe Feeder - a folosit cineva ???

Chiar alaltaieri am vazut asa ceva intr-un magazin din Brasov. Este interesant, dar nu mi-am permis sa il cumpar, costa 75 RON. Se pune acolo o bucatica de fruct sau chiar leguma fiarta si bebe trage prin plasuta aceea. Sincer mi-ar fi placut sa il am, dar pretul mi se pare cam mare. Tu la ce pret l-ai gasit?
AlexandraL
Scris: Thursday, October 4, 2012 2:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Buli, am avut eu asa ceva la amandoi copiii, este excelent. Eu le-am dat fructe asa, de teama sa nu se inece cu bucatele-banane, piersici, struguri, mandarine, mango etc.
roxinthya
Scris: Thursday, October 4, 2012 2:17 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Super idee! Dar cred ca merge s-o facem si noi acasa.
bulibuli
Scris: Thursday, October 4, 2012 2:52 PM

MamiSerafim wrote:
mamici dragi, ma bucur pentru voi , sunteti niste fericite. Bebele meu, care are tot 6 luni si un pic NU se lasa diversificat. Toata ziua ar sta numai la san, iar eu nu pot sa fac mai nimic.

Sa inteleg ca ai reusit pana la urma sa alaptezi?? Felicitari!! Ma bucur mult sa aud asta, stiu ca iti doreai tare mult o relactatie.

75 ron mi se pare exegerat!! Pe net am gasit cu 20-40 lei si cineva scria pe un forum ca a gasit in carrefour cu 10 lei.. daca gasesc pe undeva la un pret rezonabil imi iau, desi pana acum nu am vazut..

Rox, da, cred ca merge crosetat hohot

Cat despre mar- morcov... eu cred ca unii complica prea mult diversificarea asta... ce sa inteleg din chestia cu zaharurile? ca nu ar trebui sa-i mai dai deloc sucuri de fructe? ca perturba sistemul digestiv.. morcovul are la fel de mult zahar ca un fruct dulce... avocado de ex. ce este? fruct sau leguma? daca citesti in 10 locuri diferite gasesti 10 variante diferite. unii zic sa dai banana altii nu pana la un an, unii zic sa dai suc de portocale, altii nu si tot asa.. pana la urma te zapacesti si nu mai intelegi nimic..

daca vrei musai sa te complici ii canteresti la fiecare masa 30 g carne, 150 g legume si zeama, cresti cu 10 g pe zi.. fierbi carnea 3 ore separat, o pasezi.. legumele 1 ora separat, le pasezi.. apoi amesteci cele 2 piureuri si le mai dai intr-un clocot...

Eu una nu cantaresc nimic si incerc sa nu ma complic mai mult decat trebuie. Ai sa vezi tu cum e mai bine pt bebele tau. Ia-o incet si mai prudent la inceput, si pe masura ce se obisnuieste si vezi ca le tolereaza o sa te mai relaxezi si tu..

Si nu te speria daca refuza la inceput mancarea. Bebelusii alaptati au tendinta sa o accepte mai greu. Nu-i asa mare graba, lasa-l incet si bazeaza-te mult pe san ca nu-i concurs - cine termina diversificarea primul :)
MamiSerafim
Scris: Thursday, October 4, 2012 3:21 PM
Nivel

Buli, da, cu ajutorul lui Dummnezu am reusit, a fost greu, dar a meritat fiecare secunda. Placerea si linisstea lui pe care le are cand este la san imi aduc mereu lacrimi in ochi si realizez ca biberonul nu le-ar fi putut inlocui. Cum tina el manuta pe san, cum trage de bluza mea sunt lucruri unice. DAR......ziua nu mai doarme decat la san, cu sanul in gura, cum il scot, se trezeste, si noaptea nu mai vrea in patut, vrea in pat, cu sanul in gura. Treaba asta ma epuizeaza si ma simt foarte obosita, e foarte dependent de mine si nu sta deloc singur.
Am incercat un mar dat de razatoare....l-a papat tot. Am incercat si piure de morcov mai devreme si a iesit circ. Fiind si singura acasa, m-a cuprins disperarea, mai ales ca plange mult, se linisteste doar la san, dar nu pot sta non-stop asa, am si treaba, mi-e si foame, etc.
bulibuli
Scris: Thursday, October 4, 2012 4:02 PM

Felicitari, te admir, sincer!! Sa scrii si la topicul "Pastrarea lactatiei", unde ai postat initial, cum ai reusit.. ca poate mai ajuta pe cineva vreodata povestea ta.

Nu stiu ce sa zic despre statul mereu la san, noi am avut problema asta pe la 1 lunita.. s-a rezolvat cu suzi ras Dar acum, desi adoarme tot la san, adoarme dus!! Seara sta si se alinta cate o ora, ori ca adoarme mai greu, ori se satura mai greu ori.. pur si simplu se alinta si el. Il las in pace.. cu copilul la san stau 1 an maxim 2, pt curatenie si altele am timp o viata. Imi aduc atata bucurie si liniste momentele astea... Gasiti voi o solutie pt alintatura pana la urma, probabil e doar o perioada. Poate ii ies dintuci??

Succes mai departe cu papica!!
Adina
Scris: Thursday, October 4, 2012 5:28 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/19/2012
In primul rand felicitari MamiSerafim pentru reusita!!! Esti un exemplu pentru mamici.
Haideti sa va spun ce am mai mancat noi... Ieri i-am facut suc de portocale rosii si cred ca le-am nimerit umpiculet cam acre... ce m-am mai distrat... pitica era intre agonie si extaz...ba se stramba...daca luam biberonul deschidea gurita si cerea iar... cert este ca a lipait tot!
Astazi i-am pus pentru prima data peste in mancarica. Am pus 2 buchetele de conopida, 4 felii de morcov si cateva bucatele de dovlecel la fiert si separat o bucatica de fileu de pastrav proaspat. Dupa ce au fiert bine le-am blenduit cu un cubulet de unt si le-am servit la maimutica. O nebunie!!
Buli tu i dai avocado crud??
bulibuli
Scris: Thursday, October 4, 2012 9:54 PM

Avocado crud, da.. cum altfel? Ii place tare mult :)
Bravo ca ati inceput sa papati iar bine. Spor la retete gustoase sa aveti! pupici
Adina
Scris: Thursday, October 4, 2012 10:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/19/2012
Multumim!! Ne-a iesit un canin primul dintealcool alcool alcool . Copil sucit rau... O sa i dau si eu zilele astea avocado sa vedem. Ma gandeam sa i dau si fructe exotice gen ananas si mango dar mai astept putin ca tocmai am primit de la proprietar o gramada de mere de la el din livadayes yes yes . M-am scos! Pofta buna pitici!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.