Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Cand se incepe diversificarea hranei la bebelusii alimentati artificial si cum ?
Cum vi s-a recomandat voua?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Normal sau la recomandarea pediatrului, diversificarea trebuia inceputa la 6 luni ( fara suc de fructe, fara ceai, fara apa, fara alt aliment )...tinand cont de problema noastra cu lipsa apetitului si refuzul laptelui am decis de una singura sa incep mai devreme diversificarea, si anume pe la 3 luni jumate.Am inceput direct cu piureul de morcov si albitura, in care am mai adaugat treptat putin ardei gras, telina, orez, dovlecel ( deocamdata ne-am oprit aici cu legumele ) si la scurta vreme dupa piureul de legume am introdus si piureul de fructe ( mar cu biscu ) initial, pe care acum il prepar astfel : 1/2 mar maricel + 1/2 para + putina nectarina + un biscu + doua masuri de cereale ( iese nemaipomenit de bun ) dar ei tot nu-i spune nimik. Voi merge mai departe asa pentru ca laptik bea doar 60 ml la o masa ( asta daca sunt norocoasa ) . Programul este acesta : la 8.00 - lapte cat vrea, la 11.00 - lapte + piureul de fructe, la 14.00 - lapte + piureul de legume, la 17.30 - lapte, 20.00 - lapte ( dar cred ca o sa-i fac niste cereale cu lapte ca deja refuza complet masa de la aceasta ora ) si dupa baita, adika la 22.30 - 23.00 - lapte si nani pana dimineata. Alteceva nu stiu ce as mai putea sa-i dau si nici daca ar trebui sa-i scot vreo masa de lapte deja .Sper ca nu m-am grabit cu diversificarea si mai astept sfaturi in legatura cu aceasta de la mamicile mai experimentate. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, am si eu nevoie de sfaturile voastre. Pe la sfarsitul acestei luni as vrea sa introduc o masa de solide. M-am gandit la mar ras. Prin carti scrie ca se inlocuieste o masa de lapte cu una de solide.
1)As vrea si eu sa stiu ce cantitate de mar sa-i dau? Cate grame? Daca Antonia acum bea 140 mil de lapte sa inlocuiesc cu 140 grame de mar? Nu e acelasi lucru dar nu am nici cea mai vaga idee.
2)Marul il storc sau il las cu suc?
3)Sa mai amestec marul cu ceva sau il dau gol?
Sau sa incep cu pireu de legume?
Multumesc |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Roxanel, ii dai la inceput o lingurita de mar ras (cu tot cu suc), apoi, cresti gradat cantitatea pana la un mar. Pana cand ajungi la un mar, poti sa incepi sa-i dai si biscuite ras amestecat cu mar, si alte fructe. Sa zicem ca incepi de azi, cu masa de ora 16.00. Ii dai lingurita de mar, apoi, in completare, lapte. Maine ii dai 2 lingurite de mar, iar restul lapte; tot asa pana cand Antonia se va satura doar cu marul, fara a mai avea nevoie de lapte. La inceput, daca ti se pare prea zemos, poti sa-l combini cu cerealele indicate grupei de varsta. Mai tarziu, poti introduce si biscuitii fara gluten. Pofta mare!
Se incepe cu fructele. La o saptamana de cand papa mar, poti sa incepi sa-i dai supa de legume: la inceput destul de subtire, apoi, din ce in ce mai consistenta. In Romania, primele legume indicate sunt: morcovul, cartoful, dovlecelul, mazarea, patrunjel sau pastarnac. Dupa care poti introduce treptat ceapa, rosia, ardeiul gras (o bucatica, pentru ca poate fi amar), telina, sfecla (la 6 luni), spanacul (6 luni). |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am inceput cu mar copt- mi se pare ca-i protejeaza stomacelul- pe care l-am inlocuit treptat cu cel crud. |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Se incepe cu fructele. La o saptamana de cand papa mar, poti sa incepi sa-i dai supa de legume: la inceput destul de subtire, apoi, din ce in ce mai consistenta. In Romania, primele legume indicate sunt: morcovul, cartoful, dovlecelul, mazarea, patrunjel sau pastarnac. Dupa care poti introduce treptat ceapa, rosia, ardeiul gras (o bucatica, pentru ca poate fi amar), telina, sfecla (la 6 luni), spanacul (6 luni).
La supica de legume ii pasez legumele, nu? Evident ca da. Cu lingurita sau cu biberonul? Cu supica tot asa cate o lingurita azi, maine 2, etc? Dau si mar dau si supica? (la mese diferite evident) |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Incearca cu lingurita. Si marul la fel. Cu cat invata mai repede, cu atat iti va fi mai usor ulterior! Sunt multi copiluti care nu vor sa se desparta de biberon si care plang numai cand vad lingurita. Supa si marul pot fi date impreuna, doar sa incepi cu marul ceva mai devreme, sa-i dai timp organismului ei sa se obisnuiasca cu hrana semi-lichida. Apoi, dupa ce introduci si supa, poti sa-i dai dimineata marul, la amiaza supa, iar in rest laptic! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cum preparati sucul de piersica? Trebuie sa-l bea lichid si mie-mi iese doar pasta...ce fac, dileuz cu apa plata?
Aici nu se gaseste pastarnac, telina...ce legume as putea sa mai folosesc in afara de morcov, cartof...?
Supa de dovleac si de porumb este recomandata si in Ro de la varsta de 3 luni?
|
|

| taki wrote:Cum preparati sucul de piersica? Trebuie sa-l bea lichid si mie-mi iese doar pasta...ce fac, dileuz cu apa plata?
Poate daca-l strecori cu strecuratoarea? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| taki wrote:Cum preparati sucul de piersica? Trebuie sa-l bea lichid si mie-mi iese doar pasta...ce fac, dileuz cu apa plata?
Storci prin tifon sau diluezi.
taki wrote:Aici nu se gaseste pastarnac, telina...ce legume as putea sa mai folosesc in afara de morcov, cartof...?
Spanac, salata... dovlecelul si porumbul nu sunt prea grele pt stomacelul ei? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| In privinta diversificarii, eu sunt Stan-Patitu'. Asa ca, spun la modul general:
Cei alaptati artificial incep diversificarea la 4 luni cu cereale. Cei alaptati natural incep diversificarea la 6 luni cu legume.
Fructele sunt considerate a fi prea acide pentru un stomacel care a primit numai laptic, deci conceptia conform careia fructele sunt baza diversificarii este invechita!
Succes tuturor copilasilor care incep sau au inceput de curand diversificarea! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Am mai citit un articol,conform caruia daca incepi diversificarea cu fructe,s-ar putea sa ai probleme ulterior,in introducerea legumelor in meniu,avind in vedere ca fructele sunt dulci. |
|

| Miri wrote:Am mai citit un articol,conform caruia daca incepi diversificarea cu fructe,s-ar putea sa ai probleme ulterior,in introducerea legumelor in meniu,avind in vedere ca fructele sunt dulci.
Da, si eu l-am citit si uite ca nu-mi aduc aminte unde...
Daca se incepe diversificare cu fructe, pentru ca sunt dulci, exista sansa ca bb sa refuze unele legume, de aceea se recomanda inceperea diversificarii cu legume.
Vesna, aici nu gasesc cereale si nici nu i-as da Sashai pentru ca intram la "categoria grea".
pentru raspunsuri si keep in touch!
Roxanel, voi ati inceput diversificarea? |
|

| taki wrote:Roxanel, voi ati inceput diversificarea?
Alina, nu stiu daca se poate chema diversificare, eu zic ca nu, dar eu ii dau aproape in fiecare zi 2-3 lingurite de suc. O zi ii dau suc de mere, o zi suc de portocale, o zi suc de morcov. Am incercat sa-i dau mar ras dar l-a scos afara nedigerat asa ca ma opresc pe moment cu fructele sau legumele. Dar voi continua sa-i dau sucuri in fiecare zi. Ca sa nu mai zic ca o ajuta si la kklici. Eu mai diluez sucurile cu apa caci Antonia nu bea apa si asa o mai si pacalesc. Pana acum a reactionat bine. II plac sucurile si i le dau numai cu lingurita nu cu biberonul. Ii dau chiar inainte de masa de la ora 10. Dupa care ii dau si laptic la aceeasi masa. Eu pe moment ma limitez la asta. |
|

| Mercik, Roxanel!
Si eu tot asa, parca nu i-as da supita deocamdata. Zilnic, la ora 10 si la masa de pranz ii dau suculet, dupa care lapte. Eu ii dau 2 zile la rand un fruct, iar daca vad ca nu-l primeste bine, incerc sa prelungesc timpul si sa scad cantitatea. Pana acum i-am dat suculet de: morcov, mar, mar+morcov, piersica si azi suntem la mandarina. Ii dau doar 10 ml, ea ar vrea mai mult dar mi-e frica sa nu le dea afara dupa aia.
Sucurile i le-am administrat cu bibe, dar de maine am sa incerc cu lingurita.
Pana la 4 luni jumate-5 luni, peditrul mi-a spus sa-i dau numai sucuri sau supe lichide...nu are voie mar ras, pasat etc. Sasha e la a doua incercare de diversificare si trebuie sa am mare grija si multa rabdare in administrarea alimentelor. |
|
|