Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Ce mai este si asta? De la ce poate sa apara, de la ce varsta? Este tratabila sau avanseaza in timp?
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, diplopia este, in general, manifestarea unei boli, nu o boala. Trebuie gasita cauza care a provovat diplopia, si tratata. Cine se confrunta cu asa ceva? |
|

| Si ca sa-mi sustin afirmatiile de mai sus, uite ce am gasit referitor la aceasta problema.
DIPLOPIA (vederea dubla)
Tulburare a vederii care consta în perceperea dubla a imaginii unui obiect.
Cauze posibile: scleroza în placi, diabet zaharat, tumori intracraniene, intoxicatii cu metale grele, infectii ale urechii medii, meningita, encefalita, hipertensiunea arteriala, paralizia nervilor oculari, cauze congenitale, traumatisme oculare cu modificarea pozitiei globului ocular, boala Basedow.
Simptome: vizualizarea obiectelor sub forma de imagine dubla.
Tratament: se recomanda prezentarea urgenta la medic pentru consultatie. În functie de cauza vederii duble, se va interveni asupra bolii generale care a provocat diplopia, fie prin medicatie corespunzatoare, fie prin interventie chirurgicala.
SFATURI MEDICALE.RO
|
|
| Miri wrote:Adriana, diplopia este, in general, manifestarea unei boli, nu o boala. Trebuie gasita cauza care a provovat diplopia, si tratata. Cine se confrunta cu asa ceva?
Se pare ca eu. De vreo saptamana incoace vad ... dublu, sau dublat, ba pe verticala, ba in toate directiile, indiferent de momentul zilei. Uneori am momente cand vad foarte bine, apoi iar se asterne ceata. |
|

| Daca ti s-a recomandat sa faci RMN-ul este pentru a exclude orice cauza de natura cerebrala, a diplopiei , asta in conditiile in care vei face RMN cranian! |
|
| Cred ca din asta, ca parca scrie RMN central (sau cerebral, nu prea se intelege) pe trimitere. |
|

| Da, probabil ca scrie RMN cerebral.Te sfatuiesc sa lasi toate temerile la o parte si ,daca nu ai nici o contraindicatie, sa-l faci! Sunt sigura ca rezultatul va fi ok, dar e pentru linistea ta! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Sora-mea traieste cu afectiunea asta in urma multiplelor operatii la ochi... si mai e si sofer, mai nou De multe ori ma intreb cum e sa vezi lumea in dublu exemplar... iar sotu' meu rade de ea si o intreaba daca stie, atunci cand vine prietenul ei, la care dintre cele doua imagini sa mearga ... asta ca sa te mai destinzi si sa uiti putin de necazuri, da? |
|
| Sousourel, si pe mine m-a amuzat la inceput si faceam chiar glume cu Tzepii. Acum insa, dupa aproape 1 saptamana, mi-a cam pierit surasul si sper ca totul sa se datoreze numai oboselii |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| AdrianaC wrote:Sousourel, si pe mine m-a amuzat la inceput si faceam chiar glume cu Tzepii. Acum insa, dupa aproape 1 saptamana, mi-a cam pierit surasul si sper ca totul sa se datoreze numai oboselii
Imi pare rau pt tine...sper sa-ti revii cat mai curand. Multa sanatate! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Adriana, sanatate multa iti doresc |
|

| sousourel wrote:... iar sotu' meu rade de ea si o intreaba daca stie, atunci cand vine prietenul ei, la care dintre cele doua imagini sa mearga  ... asta ca sa te mai destinzi si sa uiti putin de necazuri, da?
Mai daca iti spun ca si sotul meu tot cam asa s-a exprimat,referitor la o anumita imagine dubla?Of, barbatii astia! Adriana, va fi bine, sunt sigura! |
|
| Multumesc pentru gandurile bune si Miri, multumesc pentru detalii vis-a-vis de aceasta diplopie |
|

| Nu ai pentru ce, draga mea!Mult succes! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Adriana, si sora mea a inceput dintr-o data sa vada dublu. La analize i s-a descoperit ca ara doar oboseala. Din cauza ca citea mult la calculator si isi folosea ochii cam in aceeasi pozitie mereu, muschii globilor oculari si-au pierdut coordonarea. Nu mai stiu daca a luat si tratament, dar a facut vreo 15 sedinte de coordonare a ochilor si i-a trecut. Iti doresc sa fie si la tine ceva trecator si sa se rezolve numai cu exercitii. |
|
|