Despre vaccinuri si reactiile la ele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Wednesday, February 22, 2006 10:31 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Astazi suntem programate sa facem vaccinul de sase luni. De fapt cica se fac doua in ambele picioruse what si anume Hepatipa B si DTP-UL. Oral ii administeaza Vaccinul antipolio trivalent.
Pana acum, Alex nu a facut febra dar parca la astea doua mi-e frica. O sa stau ca huhurezii la noapte sa o veghez. Numai de-ar fi bine.
Cu plansul sa vad cum o sa o rezolv...mi-e cam teama...
La voi cum s-au manifestat copilasii dupa vaccinuri?
sunny
codruta
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
astea le-am facut si noi, ieri, la doua luni.
Asa a mai plans saracuta ca mi se rupea sufletul..Partea proasta e c-a facut febra, 38,2 si mai are si acum 38, desi e la al treilea paracetamol. Dupa ce-am venit de la dr. 3 ore n-a avut voie sa pape decat cel mult putin ceiut. Dupa aproape 3 ore i-am dat ceai, de foame a topit vreo 125 ml si n-am putut sa-i mai dau laptic ca sa nu-l verse, si-a mai stat vreo 2 ore in greva foamei. In schimb a dormit mai mult , aproape 12 ore . Noaptea o mai verificam si -i dadeam laptic iar ea papa saracuta prin somn. Nici acum nu e foarte vesela, e cam bleguta de la atatea vaccinuri...
Kiki
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:30 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Si eu ii fac peste 2 saptamani vaccinul de 4 luni. Data trecuta a facut putina febra, 37.8. Nu a plans deloc. Sper sa se comporte si acum la fel si sa nu faca febra...
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:34 AM
Nivel

Fetelor, dar de ce le inteapa de doua ori? Noi faceam toate vaccinurile dintr-o intepatura.
La 2-4-6 luni nu ne-a intepat decat o singura data in piciorus, apoi la 7 luni in mana. Acum or fi schimbat marca de vaccin?
Kiki
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:40 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

g_nicoleta2000 wrote:
Fetelor, dar de ce le inteapa de doua ori? Noi faceam toate vaccinurile dintr-o intepatura.
La 2-4-6 luni nu ne-a intepat decat o singura data in piciorus, apoi la 7 luni in mana. Acum or fi schimbat marca de vaccin?

Si eu am auzit ca se fac 2 intepaturi, dar eu ii cumpar de la farmacie vaccinul, nu ii fac pe acela gratuit, si ii face doar o intepatura si tot timpul are ceva in plus fata de ala gratuit. De exemplu, cel de la doua luni era antimeningita. Sa vedem asta de la 4 ce are in plus...
leut
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:41 AM
Nivel

Nu, Nicoleta...
Lui Alex i-au facut doua vaccinuri intr-unul singur? Pentru ca sunt doua vaccinuri diferite. E prima data cand ii face doua. I-a mai dat si doua picaturi oral pe langa cele doua intepaturi.
Alexandra nici de data asta nu a facut febra, dar noaptea trecuta am stat de planton.
Cand am ajuns acasa i-am pus un supozitor cu novocalmin si cartof pe fiecare intepatura. La culcare i-am mai pus un supozitor.
Se pare ca reactioneaza bine la vaccinuri pentru ca nu mi-a facut febra niciodata. Sa vedem la urmatorul cum o sa fie...
Oricum plansul a fost la putere...saraca...plas cu lacrimi mari de ti se rupea inima. Chiar i-am spus asistentei ca mai bine ma inteapa pe mine in locul ei...A dormit saraca dupa asta cam doua ore...a, i-am dat si san cand am ajuns acasa si s-a mai linistit nitel...sunny
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:46 AM
Nivel

Sigur de tot la 2-4-6 luni am facut o singura intepatura, cu vaccin de la statul nostru cel iubit ce continea tot ce trebuia in el.
Si bineanteles cele 2 pic de antipolio cu pauza de o ora nemancata dupa aia.

Cred ca au schimbat marca de vaccin. Dr la 2 -4 luni tot 2 intepaturi ati primit?
leut
Scris: Thursday, February 23, 2006 11:41 AM
Nivel

Nu...la mine e prima data cand ii face doua... si tot de la stat, deci gratuit. Cand o sa ma duc data viitoare, am s-o intreb pe Dr. de ce s-au facut doua. Oricum, in carti nu scrie cate intepaturi se fac, se scrie doar ce vaccinuri. Pai, nu mai stiu...cu doctorii astia, probabil fiecare face cum crede el mai bine...sunny
monique
Scris: Friday, February 24, 2006 11:26 PM
Nivel

In carnetul de vaccinari scrie clar ca aceste 2 vaccinuri de fac intr-o singura intepatura la 2, 4 si 6 luni. Alexandra mea a primit tot 2 intepaturi doar la cel de 6 luni. Cu siguranta au schimbat ei ceva la el sau poate e alt producator.
Vezi, Leut? acum vreo luna ma incurajai tu pe mine, si uite ca a venit randul vostru acum la vaccin! Ma bucur tare ca nu a avut reactii nasoale... bravo ei , e puternica! bravo
AdrianaC
Scris: Saturday, February 25, 2006 6:50 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Sa stiti ca si eu cand i-am facut vaccinele lui Alice i le-am facut pe cele de la stat si la 2, 4 si 6 luni i-au facut cate 2 intepaturi, in plus la 2 si la 6 luni i-a mai dat si antipolio pe gurita.

La Andrei deocamdata i-am facut Infanrix Hexa, la 2 luni, o singura intepatura - all included - iar la 4 luni mi-a recomandat Infanrix simplu (care nu mai are antipolio), si la 6 luni din nou Infanrix Hexa.
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, February 25, 2006 9:35 AM
Nivel

Mai fetelor, mi se rupe inima cand vad ce scrieti despre vaccinari! ne-am programat si noi pe la sfarsitul lui aprilie la vaccinul de la 2 luni si deja imi tremura mie picioarele de mila lui fiu-meu care stiu cum a plans in maternitate cand i-au facut vaccinul la externare... si gandul ca trebuie tinut nemancat si cu febra... aoleo si vai de mine! urla ca din gura de sarpe cand e ora lui de masa si eu abia ii schimb scutecul... face un tambalau de stie tot blocul... nici nu vreau sa ma gandesc ce voi face atunci cu durerea de la intepatura, cu foamea lui si cu tot disconfortul creat de agitatia cu vaccinul!
Vreau sa stiu daca este posibil sa cumparam noi vaccinul sau trebuie musai sa il acceptam pe cel de la dr pediatru?
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 25, 2006 10:26 AM
Nivel

Anca, s-ar putea sa fii uimita ca la 2 luni nu o sa planga atat de tare la vaccin. Daca as face un clasament al bocelilor de la vaccin am observat ca cu cat a crescut cu atat a tipat mai mult si mai tare, asa ca la 2 luni a scancit un pic si gata.
Noi mergeam mancate la vaccin, asa ne spunea asistenta si de aceea rezista eroic inca o ora dupa antipolio.
Si febra nu fac toti copii, Alex a facut foarte putin la cel de la 4 luni si defel la celelalte vaccinuri asa ca stai linistita ca nu-i dracul atat de negru.

Ca sa cumperi vaccin trebuie totusi sa discuti cu pediatrul intai, parerea mea.
AdrianaC
Scris: Saturday, February 25, 2006 11:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:

Vreau sa stiu daca este posibil sa cumparam noi vaccinul sau trebuie musai sa il acceptam pe cel de la dr pediatru?

Este posibil sa iti cumperi tu vaccinul. Vorbeste insa si cu pediatrul, spune-i ca nu vrei sa faci vaccinul de la stat si vezi ce zice. Ca alternative din cate stiu eu ar fi INFANRIX HEXA, sau daca nu il gasesti pe asta, INFANRIX simplu + ENGERIX.
jeni
Scris: Sunday, February 26, 2006 7:15 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/21/2006
Pana acum am facut 3 vaccine, la 2, 3, 4 luni. Intr-o seriga se aflau 6 vaccine, printre care, din cate am citit in carnetul lui, se afla hepatita b, tetanos, difterie, poliomelita si pe celelalte nu le recunosc dupa denumire. Urmatorul vaccin va fi la 1 an. Atunci printre altele vor fi rujeola, rubeola, varasat de vant si oreion. Lazar nu facut niciodata febra si nu a scos nici pss. Se pare ca e cam nesimtit:dj:
monique
Scris: Monday, February 27, 2006 1:23 AM
Nivel

jeni wrote:
Pana acum am facut 3 vaccine, la 2, 3, 4 luni. Intr-o seriga se aflau 6 vaccine, printre care, din cate am citit in carnetul lui, se afla hepatita b, tetanos, difterie, poliomelita si pe celelalte nu le recunosc dupa denumire. Urmatorul vaccin va fi la 1 an. Atunci printre altele vor fi rujeola, rubeola, varasat de vant si oreion. Lazar nu facut niciodata febra si nu a scos nici pss. Se pare ca e cam nesimtit:dj:

Aoleu, jeni... lasa draga baiatul in pace!!! Ha ha ha! auzi, exemplu de mamica!!!colors
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.