Nivel: Membru
Inregistrat: 6/23/2014 Mesaje: 2
| Asociatia Dicta Brasov prin echipa sa de terapeuti cu o vasta experienta,vine in sprijinul copiilor cu dizabilitati( Autism,Sindrom Down,Tulburari de limbaj si comportament,Sindrom Aspenger,Retard si altele asociate) prin terapii specifice si adaptate fiecarui copil la sediul nostru din Brasov,Strada Buzesti nr.13. Pentru informatii suplimentare/inscrieri va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0745135450 (Anca Manciu) sau prin email ankmarian@yahoo.com sau manciuanca@dicta.ro |
Inregistrat: 6/27/2014 Mesaje: 1
| Buna tuturor! Poate va e util sa va spun ca si eu am autism si sindrom Down. Dar cu toate acestea am 32 de ani, si facultate. Deci se poate, nu trebuie sa va speriati sau sa disperati!
Si sa nu credeti ca am o forma usoara a bolii. Chiar si la varsta asta, nu pot vorbi deloc (efectiv nu pot deschide gura) cu persoane straine sau in care nu am incredere. Dar in momentul in care cineva stie sa ma incurajeze si sa imi dea incredere in mine (chiar si oricat de prost as face ceea ce fac, chiar si oricat de greu mi-ar fi inceputul), ma transform radical: pot vorbi calm, bland si fluent.
Deci asta vreau sa subliniez: copilului cu autism trebuie sa i se dea permanent incredere in el insusi (si evident trebuie ferit la maxim de copiii obraznici si rautaciosi - un astfel de anturaj il "extermina" pe copilul autic). De asemenea, copilului autic ii fac foarte rau orice fel de reguli, stricteti, impuneri si stresuri. Trebuie lasat cat mai liber (daca se procedeaza astfel devin, paradoxal, copii foarte cuminti de felul lor).
In concluzie, recomand parintilor care au astfel de copii sa nu si-i abandoneze, ci sa le fie mereu alaturi cu blandete si incurajari (sa le fie "punctul lor de sprijin" in viata). In cercul lor de prieteni adevarati si sufletisti (dintre care primii trebuie sa fie parintii, bineinteles) ei devin persoane absolut normale (in timp ce, pentru oamenii primitivi, ei nu vor fi niciodata vazuti ca "normali" - dar nici nu-i asta scopul, pentru ca nu lumea primitiva si ignoranta reprezinta "referinta").
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va daruiasca numai bucurii! |
Inregistrat: 6/23/2014 Mesaje: 2
| Dragi parinti
Va anuntam ca la Asociatia Dicta, Brasov, Strada Buzesti, Nr.13, inscrierile copiilor pentru terapii continua ( Logopedie,Terapie cognitiv comportamentala;Terapie prin joc ?i dramaterapie;Terapie ABA;Terapie senzoriala;Terapie prin muzica ?i dans;Terapie psiho-motrica;Terapia prin horticultura;etc). Inscrierile se pot face direct accesand pagina Asociatiei http://www.dicta.ro/, la numerele de telefon afisate pe pagina sau printr-un mesaj pe facebook. Va asteptam cu drag si cu multa caldura!
|
Inregistrat: 2/11/2015 Mesaje: 1
| Buna, anul acesta urmeaza sa imi sustin licenta. Titlul licentei este Strategii de coping ale parintilor de copii cu autism. Ajutorul mamicilor mi-ar fi de mare ajutor la completarea unui chestionar de maxim 10-15 minute. Mai jos aveti link-ul chestionarului. Toate datele dumneavoastra sunt confidentiale. Va multumesc anticipat!
http://goo.gl/forms/LTZP4KVoT0 |