Despre autism
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreeaaita
Scris: Friday, September 14, 2012 11:58 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/14/2012
Mesaje: 3
Diferente intre copiii cu autism

Un copil cu autism poate avea deprinderi de autonomie personala foarte bine formate, nivel cognitiv conform varstei, dar sa nu raspunda la nume, poate prezenta intarziere in dezvoltarea limbajului, contact vizual slab sau inexistent, dezinteres pentru persoanele din jur, rezistenta mare la schimbare, si poate sa se opuna la realizarea oricarei sarcini ceruta de catre un adult manifestand protest vehement la incercarea de introducere in orice fel de activitate/interactiune.
Un alt copil poate intampina dificultati majore in mentinerea atentiei in actinitate, lipsa contactului vizual, probleme de autonomie personala, dificultati in intelegerea limbajului receptiv si expresiv, dificultati in exprimarea verbala dar sa fie interesat de persoanele din jur si de interactiunea cu aceste persoane.
Autismul se insoteste adesea de deficit intelectual, ultimile cercetari in domeniu arata ca mare parte dintre copiii autisti au un coeficient de inteligenta sub 60, si doar 9% au coeficientul de inteligenta peste 85. La testele de inteligenta, cel mai adesea obtin scoruri ridicate la la probele de performanta si cele mai slabe scoruri le obtin la rezolvarea itemilor ce necesita aptitudini verbale sau sociale. La copilul cu deficienta mentala se constata dificultati de intelegere a limbajului receptiv dar si dificultati de discriminare intre comenzi, obiecte, actiuni.
Deficitul de atentie poate aparea pentru ca aria de interese a copiilor cu autism este restransa si uneori mult diferita de cea considerata adecvata. Deficitul de atentie se traduce si in faptul ca nesesizand criterul cerut in rezolvarea unei sarcini apare esecul. Nu este atent la detaliile cerute si rezolva sarcinile dupa propriile criterii. “Nu este atent, dar stie” este ceea ce spun terapeutii si parintii. Copilul demonstreaza ca stie sa raspunda la anumite cerinte in conditiile unei motivari puternice. Indata ce i se prezinta recompensa preferata rezolva sarcina pentru a primi premiul dorit.
Tulburarile de limbaj se constata la apoape toti copiii cu autism, si se refera la limbajul verbal, la gesturi, sau la pointing.Copiii autisti nu dezvolta in mod spontan modalitati non-verbale pentru a exprima cererea, refuzul, sentimente etc. Ecolalia este foarte frecvent intalnita, fiind uneori singura forma de limbaj verbal la care copilul autist poate ajunge. Ecolalia poate avea sau nu functie de comunicare si poate fi imediata sau intarziata.

http://autismro.wordpress.com/2009/03/10/diferente-intre-copiii-cu-autism/
mara
Scris: Monday, September 24, 2012 5:18 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/24/2012
Mesaje: 1
Asociatia de Psihoterapie si Integrare Sociala organizeaza programul gratuit de testare psihologica a copiilor cu autism, ADHD si intarziere in dezvoltarea limbajului.

Semnele care ar trebui sa te determine sa mergi cu copilul la o astfel de evaluare : nu reactioneaza când îl strigi, ca si cum nu ar întelege nimic din ce-i spui, se exprima greoi sau deloc, nu te priveste în ochi, imita rareori sunetele si miscarile celor din jur, nu cauta atenta parintilor, nu gesticuleaza, repeta la nesfârsit o anumita miscare. Depistarea precoce a semnelor caracteristice acestei tulburari este extrem de importanta, chiar daca un diagnostic cert se va putea pune de-abia când copilul se apropie de vârsta de trei ani.

Evaluarea cuprinde 3 sedinte de cate o ora, iar in urma acestora parintele va primi: evaluarea cantitativa (varsta mentala), evaluarea calitativa (descrierea achizitiilor si punctarea deficitelor), sugestii si scopuri pentru inceperea terapiei si Cd-ul cu materiale informative si materiale de lucru in logopedie si ABA (joculete/imagini).

Programul se adreseaza copiilor cu varse cuprinse intre 2 si 10 ani.

Inscrierile se fac intre 20 septembrie si 15 octombrie 2012.

Pentru a beneficia gratuit de evaluare, ai nevoie de:

- copie a certificatului de nastere al copilului;

- copie a buletinului mamei;

- copie a buletinului tatalui;

- scurta descriere a copilulul facuta de catre parintele care solicita evaluarea, în care se vor specifica principalele dificultati sesizate.

Documentele pot fi trimise direct la psihoterapeutii care vor realiza evaluarile (psihoterapeutul catre care veti trimite documentele va face evaluarea copilului dvs):

Mihaela Luca – mihaelaluca_psi@yahoo.com
Nicolae Aurelia - iordache_madalina_daniela@yahoo.com
Iordache Daniela- nicolae_aurelia20@yahoo.com

Locatia evaluarilor: Bucure?ti, B-ul Unirii 76, Bl. J3, Sc.A, et.2, Ap. 7, interfon 107 (în blocul cu Zepter, dinspre Pia?a Unirii catre Pia?a Alba Iulia prima scara dupa banca SanPaolo Intesa)

http://www.mihaelaluca.ro/2012/09/testeaza-ti-gratuit-copilul/
psi_mg
Scris: Friday, September 28, 2012 7:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/27/2012
Mesaje: 22
rely77 wrote:
am un copil de clasa a 6 a care este diagnosticat cu autism ,la m avut si la scoala de hipoacuzici din bucuresti dar nu au facut multe progrese si am renuntat sa l mai tin la scoala acolo, acum lam adus la noi la lehliu la o scoala normala nici aici nu sunt ff incantata dar il am sub supraveghere ,acasa macar si stiu ce face este foarte nervos si nu ne intelegem mai deloc as vrea sa stiu macar daca e normal ca la varsta asta sa se comporte asa,va multumesc si astept daca aveti idei macar sa mi spuneti nervi toanerele


Buna ziua!

Poate trebuie sa va ganditi, sa urmariti putin comportamentul copilului ca sa intelegeti de ce este nervos...si de de nu va intelegeti cu el.Am inteles ca este diagnosticat cu autism si ma intreb daca si-a dezvoltat limbajul...daca nu in concordanta cu varsta cronologica macar suficient cat sa-si poata exprima verbal dorintele, nevoile, etc. Copii diagnosticati cu autism ( si nu numai ) devin foarte usor agitati, nervosi, suparati atunci cand nu se pot face intelesi.
nicoymika
Scris: Wednesday, October 3, 2012 11:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Mesaje: 129
Va mai amintiti cand v-am spus ca baiatul meu a fost diagnosticat cu autism?
Ei bine,din fericire e o forma mult mai usoara ce se numeste "sindromul Asperger". A evoluat f mult,s-a lucrat cu el de catre specialisti,plus ca l-am ajutat si eu cat am putut.
A invatat multe lucruri noi,si din cate am vazut ii place f mult sa deseneze,citeste f bine. Si daca inainte citea mecanic si nu stia ce se intampla in poveste,acum tine minte si poveste.
Se mai intampla sa mai dea cate un pas inapoi,dar atat timp cat face doi inainte e bine.
A invatat sa isi schimbele hainutele singur,sa faca patul,incerc pe cat posibil sa-l las sa se descurce singur.
Cateodata tine minte ce s-a intamplat in urma cu o saptamana dar sa nu stie ce a mancat azi de dimineata.Cateodata simt ca nu mai pot,ma intreb de ce,dar cand ii vad privirea nevinovata si cand imi spune "mami,te iubesc" deja imi revin fortele.
Ma incurajeaza f mult faptul ca invata lucruri noi si asa stiu ca intr-o zi o sa fie un om normal.
oanamaria
Scris: Thursday, October 4, 2012 8:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Ma bucur mult pentru progresele facute de baietel si o sa vezi ca va fi din ce in ce mai bine .Stiu ca-ti este greu ,dar cu multa dragoste si rabdare satisfactiile nu vor intarzia sa apara .computerlove
bereea
Scris: Thursday, October 4, 2012 8:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Nicoymika, asa este, dragostea ta il va ajuta sa invinga! Crede-ma nici eu nu-mi amintesc intotdeuana ce-am mancat dimineatapupici , probabil e un lucru caruia nu-i da importanta.Numai bine!computerlove
monica irimia
Scris: Thursday, October 4, 2012 9:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mesaje: 1948
bereea wrote:
Nicoymika, asa este, dragostea ta il va ajuta sa invinga! Crede-ma nici eu nu-mi amintesc intotdeuana ce-am mancat dimineatapupici , probabil e un lucru caruia nu-i da importanta.Numai bine!computerlove


Subscriu! Ma bucur ca lucrurile evolueaza in partea buna! dance Felicitari si s-o tineti tot asa!majoreta computerlove
nicoymika
Scris: Thursday, October 4, 2012 4:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Mesaje: 129
Va multumesc mult fetele!computerlove
Azi am avut cu el programare la medic psiholog.Era foarte incantata de progresele facute de Nik. Mi-a dat iar programare pentru decembrie.
Am mare noroc ca am foarte mult ajutor de la scoala,Vine o logopeda 3 zile pe saptamana si inca 2 fete il ajuta in celelalte 2 zile. Locuim intr-un sat micut dar aici am avut foarte mult sprijin de la profesori,de la logopeda, psiholoaga...etc.
Sunt putini copii in clasa asa ca are timp pentru fiecare dintre ei.
Multumesc lui Dumnezeu ca nu e mai grav.
Bereea,asta mi-a spus si psihiatra,ca pe el nu-l intereseaza de ex ce a mancat dimineata dar il poate interesa ceva ce i-a atras atentia cu un timp in urma, si de asta tine minte mai bine.pupici pupici pupici pupici
mariana71
Scris: Thursday, October 4, 2012 11:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Nico ,ma bucur pt baiat si pt tine .Aveti grija de voi si sa auzim numai de bine pupici pupici .
sweet angel
Scris: Friday, October 5, 2012 7:53 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
Mesaje: 4463
felicitari baiatului, tie si doctorilor. asta chiar e motiv de bucurie.pupici
kali
Scris: Friday, October 5, 2012 8:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Stii ca persoanele cu sindrom Asperger pot ajunge maturi integrati si adaptati societatii. Cel mult pot fi perceputi ca niste persoane mai... ciudatzele, insa functioneaza normal, au familii, job si viata sociala. Asadar va doresc mult succes in drumul vostru pentru ca sigur va fi bine.
shirel
Scris: Friday, October 5, 2012 11:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
kali wrote:
Stii ca persoanele cu sindrom Asperger pot ajunge maturi integrati si adaptati societatii. Cel mult pot fi perceputi ca niste persoane mai... ciudatzele, insa functioneaza normal, au familii, job si viata sociala. Asadar va doresc mult succes in drumul vostru pentru ca sigur va fi bine.


Este exact ce i-am spus eu in urma cu un an cand era asa de speriata.Eu cunosc si persoane cu otism care au familie normala si job foarte bun.
Nicoymika,tii minte ce ti-am spus dragostea invinge totul plus ca sunt sigura ca ai un copil super destept si special.Pacat ca nu locuim mai aproape mi-ar fi facut o deosebita placere sa va cunosc si sa lucrez cu el .Totul merge spre bine ai sa vezi fiindca tu reusesti sa-ti impui si sa gandesti pozitiv plus ca esti o persoana minunata si puternica care mereu dovedesti cat esti de invingatoare in toate probleme vietii tale .Pup si mereu sunt alaturi de tine.computerlove iloveyou
nicoymika
Scris: Friday, October 5, 2012 6:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Mesaje: 129
shirel wrote:


Este exact ce i-am spus eu in urma cu un an cand era asa de speriata.Eu cunosc sperersoane cu otism care au familie normala si job foarte bun.
Nicoymika,tii minte ce ti-am spus dragostea invinge totul plus ca sunt sigura ca ai un copil super destept si special.Pacat ca nu locuim mai aproape mi-ar fi facut o deosebita placere sa va cunosc si sa lucrez cu el .Totul merge spre bine ai sa vezi fiindca tu reusesti sa-ti impui si sa gandesti pozitiv plus ca esti o persoana minunata si puternica care mereu dovedesti cat esti de invingatoare in toate probleme vietii tale .Pup si mereu sunt alaturi de tine.computerlove iloveyou

Shirelcomputerlove multumesc,m-ai facut sa plang, esti o persoana deosebita.Tare as vrea sa te cunosc in realitate.pupici pupici pupici pupici
Kalipupici pupici pupici
Sweet angelpupici pupici pupici
Marianapupici pupici pupici
camelya
Scris: Saturday, November 10, 2012 2:55 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/10/2012
Mesaje: 2
fetelor,ma bucur ca pot sa vorbesc si eu despre o problema care ma ingrijoreaza si pe mine,am un baietel de 1an si 10 luni.Inca de cand aveam 1 an si 8 luni tot eram ingrijorata,el care pana pe la 1 an jumate spunea mama,tata,mereu,cateva luni nu mai zicea nimic,inclusiv ca strigam la el degeaba.am fost cu el la medic si mi s-a spus ca este foate energic ,dar nu poate sa ii puna un alt diagnostic deoarece e prea mic,in schimb m-a mai linistit caci zicea ca daca ar avea autism s-ar cunoste dupa privire sinu ar raspunde la comenzi,adica cand ii zic ca nu e voie sa faca ceva intelege,pleaca de acolo.
.acum au trecut 2 luni,spune din nou mama si tata si baba si mai vb el pe limbuta lui,dar in schimb doar pe mine ma striga,deci ma striga mama,in rest nu prea vb,dar a inceput sa mne ia de mana si sa ne duca unde doreste el ceva,in bucatarie daca vrea mancare sau lapte,la dulap si intinde mana daca are ceva acolo care sa vrea,acum mai nou isi plimba un scaun mic prin camera si il pune langa dulap sa se poata urca pe el cand vrea ceva de acolo,dar eu tot mai sunt un pic ingrijorata,caci inca se joaca cu jucariile invartindu-le ,cu masinutele (doar cu rotile lor),dar ca acum se uita la mine cand il strig,dar la fel e tot foarte agitat,cand iesim afara in parc el nu se joaca cu nici un copl,alearga mereu,oare sa am motive de ingrijorare?
camelya
Scris: Saturday, November 10, 2012 3:10 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/10/2012
Mesaje: 2
si am uitat sa va zic ca baiatul meu e mereu vesel,rade mereu si abia asteapta sa ne jucam cu el,sa il aruncam in sus sa il invartim si rade mereu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.