Nivel: Membru
Inregistrat: 10/9/2011 Mesaje: 12
| [quote=mikaela]In aceeasi grupa cu fetita mea, este un baietel care plange tot timpul cand il lasa parintii la gradi. Educatoarea zice ca cica ar inceta imediat ce pleaca mama sau tatal, am observat ca nu-l lasa sa planga singurel si nebagat in seama, ci dimpotriva, se incearca sa i se distraga atentia, ii da "functia" de lider la anumite chestii sau sa tina ceva "important" in mana si incearca sa-i faca o tranzitie cat mai usoara de la o activitate la alta atat pentru el cat si pentru ceilalti copii, sa nu-i deranjeze.. Diferenta e ca aici programul e foarte scurt, parintii se ofera voluntari si ajuta in clasa, si au un numar de maxim 7 copii pe educatoare/ajutor/ingrijitor/asistent sau cum s-o mai numi
In ce tara esti tu? Suna foarte bine ceea ce descrii tu aici, dar in Romania nu e chiar asa... sunt si 25-30 de copii la o educatoare (care e de obicei frustrata de conditiile in care lucreaza si de salariul minuscul pe care il primeste)... si, din cate am inteles de la alti parinti, copiii sunt lasati sa planga si pana vomita :(( de aia mi-e mie atat de teama... Sper, macar, sa am noroc de o "doamna" la inceput de cariera, care sa nu fi apucat sa se plictiseasca si sa-si piarda interesul fata de copii... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| iulia_dranca wrote:
In ce tara esti tu? Suna foarte bine ceea ce descrii tu aici, dar in Romania nu e chiar asa... sunt si 25-30 de copii la o educatoare (care e de obicei frustrata de conditiile in care lucreaza si de salariul minuscul pe care il primeste)... si, din cate am inteles de la alti parinti, copiii sunt lasati sa planga si pana vomita :(( de aia mi-e mie atat de teama... Sper, macar, sa am noroc de o "doamna" la inceput de cariera, care sa nu fi apucat sa se plictiseasca si sa-si piarda interesul fata de copii...
Am trait experientele astea prin 2005-2006,trebuia sa "ofer"ingrijitoarelor...pachetelul de cafea sau ceva bani saptamanal sa i se dea atentie baiatului meu la gradi dimineata erau ocupate; isi savurau cafeaua si se uitau la TV,multi copii plangeau, nu-i auzeau cu fetita a fost altfel,pe alte meleaguri a fost o rasfatata la gradi,asa cum zicea si Mikaela;in grupa ei erau 21 copilasi,de ei se ocupau educatoarea si 2 asistente,copii erau impartiti prin rotatie la diverse mese cu activitati,kraft,plastelina,apa si bule,nisip ...faceau activitati si pe afara in functie de vreme,iar iesirile ,excursiile erau organizate cu implicarea parintilor voluntari(rasplatiti cu cate o cutie de ciocolata,prajiturele din partea directoarei).Mie mi-a placut sa ma implic mult mai mult si la activitati si in urma unor cursuri am si lucrat ca asistent,dar in alte clase,asta pentru a nu oferi dependenta de mama,dupa spusele directoarei.A fost tare bine,frumos |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Iulia, nu e chiar atat de rau la gradi, stai linistita! Nu stiu de unde ai auzit chestiile astea, insa in marea majoritate a gradinitelor, conditiile sunt decente iar atitudinea personalului pe masura.
Si la noi a trecut "criza". Cred ca a fost modul lui de a riposta la schimbarea bonei si inceperea gradinitei. Acum pleaca super detasat in clasa... nici pup nu-mi mai da daca nu strig dupa el. Plus ca e in amor intens cu tati - da' nu asa... dragoste mare , mon chere! Tati in sus, tati in jos! Raman preferata lui, insa, si am observat ca nu-i place sa plec de-acasa si sa-l las cu altcineva. Tot timpul se prinde de piciorul meu si ma roaga sa nu plec, insa am identificat vinovatul: soacra-mea pe care intentionez sa o articulez la prima ocazie.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| iulia_dranca wrote: In ce tara esti tu? Suna foarte bine ceea ce descrii tu aici, dar in Romania nu e chiar asa... sunt si 25-30 de copii la o educatoare (care e de obicei frustrata de conditiile in care lucreaza si de salariul minuscul pe care il primeste)... si, din cate am inteles de la alti parinti, copiii sunt lasati sa planga si pana vomita :(( de aia mi-e mie atat de teama... Sper, macar, sa am noroc de o "doamna" la inceput de cariera, care sa nu fi apucat sa se plictiseasca si sa-si piarda interesul fata de copii...
Eu as incerca sa-l fac mandru ca e copil mare si se duce la gradi, va fi cu alti copii etc etc, l-as pregati psihic cu ceva timp inainte, intereseaza-te si vezi cum sunt educatoarele la gradi unde vrei sa-l dai. Plateste in rate in asa fel incat daca te razgandesti si vrei sa-l retragi, sa nu pierzi banii sau mai stiu eu ce. De acord cu Kali, in principiu sunt conditii decente in Ro la gradinite, sunt si exceptiile care umbresc...dar ca sa-ti oferi linistea sufleteasca, incearca sa cauti pe cineva, o vecina, o batranica sufletista sau doamna iesita la pensie cu care ai putea negocia plata, ca sa-ti asiguri spatele in cazul in care e foarte rau la gradinita sau poti incepe mai devreme prin a-l lasa 1-2 ore cu altcineva...Cat platesti la o gradinita lunar + rechizite sau mai stiu eu ce se cere in functie de varsta, cam tot acolo platesti o bona (poate gresesc) de incredere.
Personal n-as putea si nici nu mi-as lasa copilul sa planga in nestire, pana i se face rau...Intreaba sa vezi ce tehnici si modalitati au la gradi in cazul copiilor care se adapteaza mai greu, nu-ti vor spune in fata ca-l lasa sa planga dar tu vei avea varianta oficiala si te vei ghida dupa ea... Pana intra in cap unor educatoare ca sunt platite de parinti sa aiba grija de copil si ca fara copii nu vor avea serviciu mai dureaza...Nici o mama nu plateste sa-si duca copilul intr-o cladire si sa-l lase acolo asa de-aiurea, se plateste pentru supraveghere si ingrijire...zic si io |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/9/2011 Mesaje: 12
| Eu sunt de acord cu voi: la gradi e OK... copiii au deja 3 ani, te poti intelege cu ei etc... eu, in schimb, vorbesc de cresa, unde majoritatea copiilor sunt intre 1 si 2 ani, multi nu vorbesc inca, multi sunt inca cu scutece, cu suzete si cu biberoane, unde rabdarea ingrijitoareleor este pusa la incercare in fiecare zi si nu prea le mai intereseaza daca un copil sau mai multi plang...
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| iulia_dranca wrote:Eu sunt de acord cu voi: la gradi e OK... copiii au deja 3 ani, te poti intelege cu ei etc... eu, in schimb, vorbesc de cresa, unde majoritatea copiilor sunt intre 1 si 2 ani, multi nu vorbesc inca, multi sunt inca cu scutece, cu suzete si cu biberoane, unde rabdarea ingrijitoareleor este pusa la incercare in fiecare zi si nu prea le mai intereseaza daca un copil sau mai multi plang...
|
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Of of Iulia |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu dupa atata vreme nu mai consider o tragedie daca plange un copil care nu stie vorbi.Este modul lor de a spune orice, dar mai ales ca nu le convine ceva.Prin plans unul poate zice ca-i e dor de mama,altul ca vrea jucaria de acasa, altul ca-i e foame,altul ca-i e sete,altul ca-l doare burtica, altul ca-i e somn, altul ca nu are chef sa se joace atunci, altul ca vrea atentie.Asa se exprima ei. Asta e.Dupa ce stiu vorbi se schimba treburile pt ca noi intelegem exact care e problema. Copilul ne poate zice atunci ca l-a lovit un copil,ca nu a primit lapte,ca nu a putut dormi de ceilalti, ca..etc. Am dus-o la cresa cand avea 1an si 8 luni. Toti copiii la varsta aia,dupa aproape 2ani petrecuti cu mamele,sunt atasati de ele.E normal.Sigur ca vor plange pana se adapteaza la noii oameni,la noul program, la alte cerinte, la moduri noi de abordare a lor. Eu consider ca trebuie sa avem rabdare sa creasca si sa nu facem o tragedie neaparat de fiecare data cand plang. |
|
|