Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cum se fac torsadele ? stanga, dreapta ? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| vezi daca intelegi de aici:
http://www.jessica-tromp.nl/knittingpatterns_breipatronen/breisteken_basic_knitting_stitches.htm
in principiu daca ai 4 ochi, se trec 2 pe andrea ajutatoare, se lucreaza urmatorii 2, dupa care se lucreaza cei de pe andreaua ajutatoare
se repeta la 6sau8 rinduri cum doresti
se lucreaza numai pe fata lucrului, dosul asa cum cade adica rind pe dos |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 13
| Maria& mami incerc sa-ti explic

uita-ta le schema 4 maglie incrociate verso destra
adica 4 ochiuri incrucisati spre dreapta daca vrei sa faci o torsada de 4 ochi pui pe o andrea ajutatoare primi 2 ochi , ii lasi in spatele lucrului, lucrezi pe fata urmatori 2 ochi dupa care lucrezi ochii de pe andreaua ajutatoare.
cind vrei sa faci incrucisati spre stinga procedezi la fel, dar ochi pe andreua ajutatoare ii lasi in fata lucrului.
daca ai nelamuriri, intreaba |
|

| Multumesc mult, doar ca eu am un singur rand de andrele. Profesionista , nu ? Poate data viitoare. |
|

| cind cumperi vezi ca in uk au acele ace speciale ca in foto pusa de Ema, frumos colorate |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| eu nu folosesc andrele ajutatoare ca ma incurc Pur si simplu inversez ochii din mers |
|
| Si eu Mihaela, dar cind esti incepator nu stiu daca reusesti cu timpul si experienta.... |
|

| Pai sunt incepatoare, de doua saptamani fac colacei. dar de impletit, impletesc din copilarie. |
|
| Mihaela tu esti incepatoare la colacei, de tricotat stii de mult spuneam ca poate are nevoie de andrele ajutatoare pt ca e la inceput de tricotat ( Oana) si lasind ochiurile" in aer" cum facem noi s-ar putea sa "le piarda, sa se desire un pic"...dar e bine daca ar reusi si Oana din prima sa "incruciseze ochiurile" fara ajutor Oana da-ne de stire ce ai facut! |
|

| da, ai dreptate, daca nu tii andrelel zdravan in maini pierzi ochiurile. mami de maria, ai reusit?Daca ai 4 ochi, iei pe ultimii doi in fata si pe ceilalti in spate. |
|

| Am reusit. Doar ca mi se pr cam ingramadite torsadele astea ale mele. Oare nu se face pauza mai mult de un rand intre torsade ? O sa incerc cu pauza de 3 randuri sa vad cu se vede. Multumesc de incurajari. Am cumparat acele .... andreluze ajutatoare, dor ca sunt tot drepte , nu curbate.... Au spus ca ce am luat eu sunt pentru torsade. |
|

| pauza la torsade este de cel putin 4 rinduri, daca nu chiar 6......dar sigur nu la fiecare rind pe fata |
|

| Am gasit si eu ace pt torsade.Am intrat intr-un magazin pt.tricotat si m-am imbolnavit Era aproape de ora inchiderii si nu am avut timp dar sambata viitoare am "programare" acolo Sper sa nu-l duc pe Kaze la faliment ca toate erau cam scumpe |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17812
| Bine macar ca aveti de unde sa luati ! Eu nici lana nu prea am de unde sa aleg |
|

| |
|
|