Chestionar intrebare: Decalotarea - Pro sau contra
Alegere Voturi Statistici
Pro 16 31%
Contra 27 52%
Ma abtin 6 11%
Nu stiu ce inseamna 2 3%

Decalotarea - Pro sau contra
Subiectul anterior · Subiectul urmator
diana-andreea
Scris: Friday, August 24, 2012 10:28 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
''afara'' mai peste tot este interzisa ''tehnica'' asta....o cunostinta de-a mea aici in italia l-a decalotat ca asa se face in romania si asa fac toate ''romancele'' din mama-n fiu.... si la vizita la pediatru ,cand a vazut nea doctorul ''ce-a patit'' copilul a fost chemata protectia copilului pt ''maltratament'' aplicat copilului.....inca ma revolta faptul ca in romania se mai aplica ''legea ceausista''...tot pe vechi,tot pe stiinta babei frunzina.......degeaba mai merg doctorii astia pe la congrese si mai stiu eu ce pt specializare si perfectionare ca tot ca nuca de perete prindebanghead banghead banghead
bulibuli
Scris: Friday, August 24, 2012 11:41 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Faci ce faci, iar te legi de Romania si doctorii romani care merg pe la congrese sa-si umple buzunarele.. cu fursecuri.. Nu despre asta e discutia, parerile sunt impartite nu numai in Ro.. daca-ti faceai timp si citeai observai ca sunt si fete plecate prin alte tari civilizate (nu traiesc in pestera, ca noi) care la un moment dat au decis sau li s-a recomandat sa faca asta pt a evita probabil acumularea de smegma in exces, care, daca nu se elimina singura, in mod natural, risca sa se suprainfecteze.

Care "din mama-n fiu"?? Eu am intrebat si mama (a crescut 2 baieti) si soacra (tot 2) si bunica (3 baieti) si niciuna nu a facut asa ceva si nu au fost probleme deloc. La fel cumnata mea care e din generatia noastra si orice face intreaba intai pediatrul (in Ro, tara doctorilor varza si a decalotarii fortate), la fel prietenele mele (unele sunt medici, asistente) care au baieti.. incearca sa te concentrezi pe subiectul topicului si nu mai face afirmatii gratuite. Gaseste un topic despre cat de prosti sunt medicii din Ro si romanii in general si fa valuri acolo, cat vrei.

In principiu, daca totul e ok si igiena se face zilnic, fara probleme.. nu ai de ce sa incerci decalotarea fortata mai devreme de 2-3 anisori cand se face de la natura mult mai usor. Nu se face "by default" la bebelusi, ci numai daca e cazul si nici atunci nu se forteaza.. in fine.. Am sa revin cu un articol complet despre acest subiect, numai sa am timp sa adun putin informatiile..
ddallina
Scris: Saturday, September 22, 2012 9:48 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/22/2012
Mesaje: 6
Aseara am fost si eu la doctor pt decalotarea baietelului meu de 6 luni...a urlat...imi venea sa mi dau pumni in cap ca l am dusnervi dar dr mi a spus ca am facut bine ca se stransese mizeria acolo...problema este alta...ar trebui ca in fiecare zi, de 2 ori sa ii dau cu crema acolo si sa i-o trag inapoi...si nu pot fizic sa fac asta nu ca nu ma lasa, doar ca nu reusesc si asta inseamna ca am chinuit copilul degeaba...
ddallina
Scris: Saturday, September 22, 2012 9:51 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/22/2012
Mesaje: 6
Kiki wrote:
Eu nu-s de acord. Mi se pare barbar sa tragi de pielicica aia. Nu-i vad scopul. Sotul meu se incapataneaza sa ii faca chestia asta si prefer sa nu asist la baita (cel putin la partea asta).puker

pai nici eu n as fi de acord numai ca se strange mizerie acolo daca nu facem chestia asta si ajunge sa se infecteze
vanina
Scris: Saturday, September 22, 2012 2:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mesaje: 886
Cauta niste articole pe internet despre decalotare, si te vei convinge ca nu trebuie sa chinui copilul! Mai ales ca pare sa-l doara tare din cate spui pale Sunt destule pareri/dovezi contra decalotarii, nu are rost sa asculti de un medic prost informat!
Mizeria aia nu e mizerie, are un rol protector. Ce e in plus se duce la o baie normala.

bulibuli
Scris: Sunday, September 23, 2012 2:41 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Intr-adevar, e foarte dureros pt ei.. eu am asistat de vreo 2 ori la procedura in trecut si mi-am promis ca, daca voi avea baiat.. nu-l voi supune niciodata la asemenea barbarie. Partea nasoala e ca, odata ce l-ai decalotat, e f probabil sa tot apara probleme si va fi nevoie sa repeti procedura...
kali
Scris: Monday, September 24, 2012 8:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Am ramas si eu la parerea mea - un mare NU cucului traumatizat - desi avem niste cuci cam incuiati - mai ales ala micu' - insa care nu ridica probleme deosebite, adica nu se pune problema de fimoza.
Nah, 'om vedea cum se descuie in timp... ca ma gandesc ca nu raman asa...alcool
shirel
Scris: Monday, September 24, 2012 9:22 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Noi stiti binenteles ca noi facem asta dupa o saptamana de la nastere ,este singura zi in care plange pe urma nu are nimic.noi ne mandrim acuma cu un frumos si lung cocosel!sic alcool
eu va spun sincer daca nu era vorba de religie si ca asta se face la toti baietii din mame evreice nu cred ca i-as fi facut niciodata si cred ca nici nu-i intelegeam rostul.Apropo chiar zilele asta un amic de al meu la varsta de 46 de ani si-a facut circumcizia ,mama lui cand era bebe nu a vrut sa-i faca ,ei nu locuiau pe atunci in Israel ci in Olanda ,acuma reintors sa locuiasca in tara sfanta sic a vrut sa fie si sa se simpte ca toti ceilalti.Aici aproape niciodata nu au fost probleme in legatura cu asta ,nu infectii si nu alte inccidente medicale si aproape toti baietii o fac.
Cris-DL
Scris: Monday, September 24, 2012 9:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
Eu n-am putut -de mila, de frica; nici tati n-a putut, insa pediatra a rezolvat putzica in primele luni -fara plansete, fara sange, fara nimic... a fost chiar usor la el. Eu, nici nu am putut sa ma uit, doar am auzit dr. imediat ca a zis gata si am ramas uimita cum de nu zice Luca nimic.
Apoi, eu doar am avut grija (chiar aveam un stres) sa nu se lipeasca la loc... si-i fac igiena fara sa insist deloc mai mult, insa constant, pana ajunge preputul la baza glandului -si nu s-a mai lipit! Deea cica- Lulu are doua putze hohot
t-mihaela
Scris: Monday, September 24, 2012 10:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Categoric NU decalotarii .Arti al meu e musulmanel si tot n-am acceptat sa-l duc la schingiuit,Am batut cu pumnul in masa la timpul respectiv sa se auda ,nimei nu se atinge de cuculetduel .Natura isi face treaba singura .
bulibuli
Scris: Monday, September 24, 2012 12:13 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Hai sa fie cu noroc hainoroc sa ne traiasca baietii si sa fie sanatosi ciucureii!! ras
sweet angel
Scris: Tuesday, September 25, 2012 8:34 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
Mesaje: 4463
vineri am fost si eu cu edy la controlul de doi ani, si cand s-a uitat la cuc , a spus ca e prea inchis ca dupa baie trebuie trasa pielita, si i-am spus ca fac asta tot timpul dar mai mult de atat nu merge si atunci l-a decalotat ea , sange nu a curs dar il durea cand facea pipi. avea secreti albe lipite sub si pt asta mi-a dat o crema , acum e curat locul dar inca nu se decaloteaza de tot si mi-a spus incet , incet dupa baie sa fac eu asta ca pana la 3 ani trebuie sa se decaloteze de tot , daca nu dupa 3 ani se face operatia care nu imi amintesc acum cum se numeste.
deci nu stiu ce sa spun eu, la doctorii care am fost pana acum cu edy dar si cu nepotul meu toti au spus ca trebuie, daca nu se poate ajunge la infectii severe. asta in romania cat si in italia.
poate nu la varste f mici, dar la 3 ani cu nepotul meu am fost la chirurgie pt decalotare ca s-au adunat secretii ca un inel roata si s-a lipit. avea dureri de burta si nu le gaseau cauza, se infectase, deci sunt de acord ca a trebuit.
la edy nu ma deranja dar era vizibil ca secretii lipite au fost acolo, deci spun ca si la el a trebuit.
poate am fost off topic ca acum am observat ca e despre copii de la 0-1 ani.
deci daca se refera strict pana la un an atunci spun si eu ca sunt contra .
bulibuli
Scris: Tuesday, September 25, 2012 10:47 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Asa e, sub 2 ani nu are rost sa fortezi.. se incepe dupa 2 ani, treptat, ajungand ca pana la varsta de 3 ani sa se decaloteze complet. Cam asta e recomandarea in general...
doctorulpilula
Scris: Friday, October 5, 2012 10:51 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/5/2012
Mesaje: 5
Buna ziua mamicilor si taticilor care va informati pe internet!

Primul site pe care l-am facut in 2007 era un forum pe care pacientii puteau intreba specialistii (generalist, chirurg, dermatolog, oftalmolog si ginecolog) tocmai pentru ca se discutau probleme serioase de sanatate, cam.. in afara problemei.

Din pacate, acum vad foarte multi parinti care discuta pe forumuri ca acesta, la un nivel care ma ingrijoreaza. Inseamna ca nivelul de cultura sanitara e din ce in ce mai scazut, iar noi medicii (fiind si cei mai in masura sa sfatuim pacientul in probleme medicale) nu facem eforturi suficiente pentru a ne ajuta pacientii.

Motivul pentru care mi-am format aceasta opinie este ca cei care isi spun parerea aici nu sunt capabili, sau nu-si dau interesul sa aduca si argumente. E ok sa ai opinie diferita si e ok sa ti-o schimbi cand afli un lucru nou. Dar sa emiti o judecata gen "e o tehnica invechita" sau "este incorect", cere sa aduci un argument. O discutie fara argumente, este doar.. sterila.

Practica medicala de pana acum, asa invechita cum e ea, ne-a aratat ca o fimoza cu balanita dureaza 2-3 saptamani sa fie tratata chirurgical si cu antibiotic si cel putin in primele zile doare incontinuu. Se va obisnui si cu asta va suporta pana la urma, ca nu are de ales, dar daca se face preventiv decalotarea si toatela, dureaza cateva zile, pana se obisnuieste si tegumentul si copilul, si nici nu mai supunem organismul antibioticelor cu spectru larg. La unii copii decalotarea se poate face cu usurinta, ei insisi o fac in majoritatea cazurilor fara macar sa stie sau sa-si bata capul parintii cu asta. Felul in care urineaza, deasemenea poate fi un factor de preventie, urina este sterila si are capacitatea de a spala ea insasi secretiile care se pot infecta pentru ca nu au cum sa se elimine altfel. Nicidecum nu cred ca poate fi vorba de vreun rol de protectie al acelor secretii - nu am gasit nicaieri vreun argument pentru aceasta ipoteza.
Toate popoarele vechi practicau circumcizia, mai ales ca nu existau antibiotice, dar asta e o alta discutie, am mai evoluat de atunci. Putem totusi presupune ca era o necesitate, caci tot ceea ce face sau a facut omul de-a lungul istoriei si de-a lungul vietii sale este un echilibru intre dorinta de placere si teama de suferinta. Ma intreb care din acestea ar fi putut determina obiceiul circumciziei..

Aceste lucruri trebuie explicate atat parintelui cat si copilului, inainte si in timpul tratamentului. De aceea pot presupune ca toata aceasta incarcatura emotionala negativa prezenta pe acest site a fost produsa de o deficienta in comunicare. Orice procedura, oricat de inofensiva ar fi ea, daca o aplici pacientului fara a-l informa in prealabil, este perceputa ca o agresiune, mai ales daca vine pe neasteptate sau ii aminteste de ceva neplacut din experienta proprie.

Achiesez la opinia mamicilor care au spus ca nimeni nu are dreptul sa faca ceva copilului fara acordul ei, legea europeana spune acest lucru si mi se pare foarte important, nu atat din cauza legii, pe care oricum nu da nimeni doi bani la noi, ci pentru ca astfel obtii nu numai cooperarea mamicii si a copilului, ci mai ales INFORMAREA lor CORECTA. Ei vor intelege mai usor ca anumite lucruri trebuie facute, daca au argumente pe care le pot intelege. Nimeni nu se naste invatat si daca un pacient nu stie (e ca un copil din punctul asta de vedere) trebuie sa-i explici. Daca nu, parerea mea e ca.. ai uitat ca medicul are rolul de a alina suferinta (sau nu-ti mai permiti, pentru ca ai norma de pacienti pe zi, cum e in UK si cum a devenit si in Romania - preturi europene si calitate de.. ).

In Marea Britanie se pune un accent deosebit pe libertatea de alegere a pacientului. Copiii de la 16 ani au dreptul sa hotarasca singuri majoritatea procedurilor, iar cei mai mici au dreptul sa refuze unele proceduri a caror importanta o pot intelege.

Acelasi lucru e valabil si pentru adulti, cei care sunt lipsiti din diferite motive de capacitatea de intelegere, nu au discernamant. Am vazut un caz judecat in Colegiul Medicilor Britanic, in care unei gravide i s-a acordat un tratament salvator de viata in ciuda protestelor ei, pentru ca starea ei in momentul respectiv o lipsea de discernamant. Un atac de panica, o stare de isterie sau de anxietate, de asemenea sunt motive sa-ti fie pusa la indoiala capacitatea de a judeca corect si deci discernamantul in refuzul unei proceduri. Va spun acestea, pentru ca sunt lucruri de care nu multi au auzit. Va dura ceva vreme pana sa fie si la noi implementate.

In incheiere, as dori sa subliniez faptul ca o alegere informata, indiferent de suferinta pe care ar implica-o o optiune gresita, are rolul ei in educatia si in experienta omului. Nimic nu e batut in cuie, orice se poate intampla cat omul e viu (inclusiv sa scape nevatamat, fara interventie), iar rolul medicului e acela de a-l ajuta pe pacient prin cunostintele si experienta sa de specialitate sa aleaga cat mai bine. Conditiile economice ale societatii de consum ii cam tulbura diligenta in acest sens, asa ca nu ramane decat ca pacientul, in functie de asteptarile sale, sa faca selectia medicilor si.. sa-i vorbeasca de bine.
Pentru ca internetul e plin de pareri negative (mai mult sau mai putin argumentate de o parte sau de alta), si un om care e OM, va iesi cu siguranta in evidenta.

Sper sa intelegeti ca suferinta dumneavoastra a fost cauzata de ceva ce nu a fost facut, anume informarea corecta, adunarea argumentelor si explicarea procedurilor. Evident ca medicul nu poate si nu trebuie sa duca singur aceasta sarcina. Incertitudinea produce anxietate si revolta ca si orice fel de agresiune gratuita (lipsita de justificare).

Trecand peste acestea, cred ca ar fi binevenita o relatare a solutiilor pe care le-ati gasit in final la aceasta problema medicala destul de frecventa si destul de traumatizanta din cate se vede, atat pentru parinti cat mai ales pentru baietel.
kali
Scris: Friday, October 5, 2012 11:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Si... concluzia referitoare la subiect care e?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.