Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| t-mihaela wrote:Mizeria aia alba nu e mizerie ci o substanta care curata ,corpul se autocurata .Am citit si eu garla despre subiect de cand am cuculetz si nu m-a convins inca nimeni sa ii umblu la putzica ,a scapat si de circumcizie ca la cat e de scumpa exact moftul asta ne lipsea.
Mihaela,mami,eu nu incerc sa te conving,dar te intreb:daca substanta asta curata si daca urina e sterila,de ce ea miroase cand e prea multa,de ce cauzeaza dureri cand copiii cresc mai marisori,de ce in majoritatea cazurilor se ajunge la o curatate fortata de catre medic?
Alyna,daca speli copilul zilnic,asa cum e normal,nu cred sa existe risc de vreo infectie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Smegma este produsa in cantitate suficienta pentru a "spala" preputul ...asta am inteles eu din ce am citit pe ici pe colo.Ca uneori este produsa in cant prea mari sau deloc si nu-si mai indeplineste functiile asta se poate intampla si probabil de asta se ajunge la dr..Am vazut si eu la Arti putica umflata si rosie dar nu durere nu febra ,el era destul de activ si nu parea sa-l deranjeze ceva.Asa ca am asteptat sa vad ce va fi si putica si-a revenit singura.Acum ca e trecut de un an vad ca gaurica se deschide singura pe zi ce trece e mai deschisa .De urina , nu stiu , n-am auzit ca e sterila...nu as dezinfecta ceva in urina cu siguranta
Ps; eu nu spal putica inauntru, dupa kk pal mereu la chiuveta cu apa si sapun "pe deasupra" .Poate suntem noi norocosii posesori ai unui cuculet fara pretentii |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| sami wrote:
Mihaela,mami,eu nu incerc sa te conving,dar te intreb:daca substanta asta curata si daca urina e sterila,de ce ea miroase cand e prea multa,de ce cauzeaza dureri cand copiii cresc mai marisori,de ce in majoritatea cazurilor se ajunge la o curatate fortata de catre medic?
Alyna,daca speli copilul zilnic,asa cum e normal,nu cred sa existe risc de vreo infectie.
Nu stiu daca sa ma supar sau nu....aleg sa nu:018: EU una,nu-l spal pe Matei zilnic(are 2 ani si ceva)pentru ca,medical vb,stiu ca si pielea are un Ph,o stare fiziologica,care poate fi perturbata de aportul zilnic de substante chimice din sapun sau sampon.ASTA NU INSEAMNA CA PROMOVEZ LIPSA DE IGIENA..departe de mine acest gand.Matei face baita la 2-3 zile,in functie de cat de mult se murdareste.Deci nu e corect,termenul de NORMAL utilizat de tine.Fiecare parinte isi ingrijeste copilul dupa cum crede de cuviinta..am mai zis asta.Eu personal nu sunt de acord cu decalotatul..parerea mea,pe care sunt,slava Domnului,libera sa mi-o exprim. Acea secretie,de care vb,se poate infecta din cauze exogene(respectiv din cauza germenilor de pe maini,suprafete etc).In mod normal,nu este incarcata cu germeni patogeni pentru organism.Cat despre durerile acuzate de copii,nu e vina smegmei,ci,probabil,a unei infectii urinare(infectie care nu este provocata de smegma in sine,ci de catre germenii patogeni).Problema cu fimoza,e ca,aceasta secretie nu se poate curata cum trebuie,stagneaza si creste astfel riscul de a fi utilizata ca mediu de cultura pentru diferite bacterii care provoaca infectii la nivelul tractului urinar. |
|
| am mai zis pe undeva,am vazut poze cu smegma asta,e de-a dreptul gretoasa,daca oamenii in toata firea se curata de ea,de ce nu am pastra si baieteii curati si fara risc de infectie?
pentru ca,vreti sau nu,riscul tot exista. |
|
| Alyna,of,m-ai inteles gresit,asta e...
si,ba da,infectia poate fi provocata de smegma,asta daca nu cumva doctorul care l-a curatat pe un baietel apropiat noua,era cumva beat sau prost cand a afirmat asta. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| sami wrote:Alyna,of,m-ai inteles gresit,asta e...
si,ba da,infectia poate fi provocata de smegma,asta daca nu cumva doctorul care l-a curatat pe un baietel apropiat noua,era cumva beat sau prost cand a afirmat asta.
Eu mi-am spus parerea.Fiecare face cum vrea.Cat despre curatatul inversunat,zilnic,eu atat spun:pe Matei nu l-a durut decat o singura data in zona preputului..cand a fost decalotat la spital.S-a inrosit zona si el saracul a plans toata operatiunea.Dupa asta,vreo 2 ore,tot punea manuta acolo si zicea Au!De sa-i fac asta la fiecare baita??? Atat cat am facut operatiunea o data si am vazut ca se decaloteaza corect,de ce sa insist????Cat despre unii medici de la noi...mai bine nu comentez:018:
PS~decalotatul frecvent se face la copilasii cu inceput de fimoza,pentru a incerca sa se corecteze afectiunea,evitand calea chirurgicala...nu ca si hobby.Smegma vor avea o viata...asta e..cu igiena corespunzatoare,se va evita infectia acestei secretii si evident,si posibilele complicatii. |
|
| Alyna,aici pana la 6 luni copilul e vizitat lunar sau e dus la control,il verifica inclusiv acolo,sa vada daca nu sunt probleme,deci,macar o data pe luna baieteii tot "sufera" operatiunea asta.:018:
eu il spal zilnic in zona fundicului,el cere sa fie dus la baie dupa fiecare tura de kk,uneori si de 3 ori pe zi,insa nu-l decalotez decat o data,de doua ori pe saptamana,si atunci il spal doar cu apa(mai bine zis tati se ocupa de partea asta).
ps :018: daca nu-l decalotez 2 saptamani,mi s-a intamplat cand era mai mic,i se aduna iar smegma asta si i se lipêste pielica la loc peste ea. |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Nici eu nu sunt de acord cu decalotarea. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| vanina wrote: I-ai facut cumva circumcizie? Sau de ce il ustura?
Nu i-a facut circumcizie, doar l-a decalotat, dar cum scria si Miraa intr-un post dupa tine, gaurica era foarte mica si era multa smegma acolo si nu avea cum sa iasa. L-am tratat cu o crema cu antibiotic cateva zile si totul a fost ok, nu se mai aduna nimic acolo si cand si cand mai facem aceasta operatie. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Probabil ca atunci cand incepi sa decalotezi, deja te obisnuiesti si intra in reflex, dar eu chiar daca as fi de acord cu decalotarea, sincer mi-ar fi mila sa trag de pielicica. :923: |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| atata timp cat pielicica coboara usor , nu are dece sa ii doara, eu sunt norocoasa , eu nu trebuie sa ma mai preocup sa il decalotez ca o face singur la baita, si ma bucur ca asa l-am invatat ca in perioada cu neumonia cum a luat atata antibiotic i s-a iritat putin si asa el se decalota si mami il spala cu grija si nu l-a deranjat deloc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| E clar ca parerile sunt impartite ! Noi pana acum, la 2 ani , nu am facut numic special si suntem perfet ok ! Si a scris si Alexandra undeva .... Aici in Uk nu se recomanda ! Multa sanatate cuculetilor ! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/30/2011 Mesaje: 74
| Ai mei flacai din pacate toti trei au avut.Cu cel mare nu am reusit si tot asa este si acum,dar dr ne-a spus ca nu prea este nici o problema ca la primu contac se desprinde.Asta ne-a spus-o un chirurg,ca el avand si operatie pe cord nu are rost sa il mai chinuiasca.Cu astea mai mici am rezolvat-o noi acasa incet incet la fiecare baita,am auzit ca este si o crema pt asa ceva,eu nu am folosit-o.Zic ca daca se poate acasa de ce nu?Acum fiecare face ce crede ca i mai bine pentru puiul ei. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/13/2011 Mesaje: 36
| Noile mamici de baietei de pe forum, voi ce ati ales pana la urma in privinta decalotarii? Eu personal sunt putin confuza, nu sunt de acord, mi se pare un proces fiziologic, iar fimoza fac si cei decalotati daca sunt predispusi la asa ceva, insa medicul copilului m-a certat vazand ca nu se deschise acolo cat ar vrea ea la 5 luni si tot insista sa trag de pielicica. Nu i-am spus ca nu fac acest lucru pentru ca am intra in niste discutii neplacute, dar totusi.....voi cum procedati? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu nu sunt de acord, deci nu-l decalotez... am mai scris pe undeva.. |
|
|