Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Uite aici: Informatii despre fimoza |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
|
Multumesc, kiki ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Andismom wrote:Eu nu stiu ce sa zic cu decalotarea asta... nu stiu daca e bine sau rau... mai sa fie! pt prima data de cand sunt mamica nu am o parere ferma despre ceva!!! oricum, parerea mea nu mai conteaza pt ca... Andrei a fost decalotat de o dr care a venit sa il viziteze o data... si a fost groaznic si pt el si pt mine... am crezut ca lesin cand am vazut ce ii face si cum urla saracutul... totusi, se pare ca este bine sa se faca si oricum, mai devreme decat mai tarziu pt ca se ajunge la operatie... Andrei avea nici 6 saptamani cand s-a intamplat minunea... i-a trecut repede... i-am bandajat putuca in comprese de vata cu ceai de musetel si i-am dat Sumetrolim ca sa prevenim orice eventuala infectie si a fost ok... mi-e cam teama sa umblu pe acolo sa il curat... ce groaznica treaba!!! brrrr! La Alfonso se coboara usor in jos pielicica ..nu l-a durut deloc...cred eu ( ca in spital i s-a facut prima data si in spital i s-a facut baita zilnic de catre asistente..veneau la 5 jumate dimineata si la 6 mi-l aduceau imbaiat, schimbat si parfumat) Si nu l-am dat cu nimica .... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Circumcizia, operatia care previne infectiile
Romanii evita aceasta interventie din cauza religiei si a educatiei.
In timp ce la musulmani si la evrei circumcizia este o masura obligatorie, la romani ea se face pentru tratarea unor infectii care apar la baza preputului si care nu pot fi indepartate prin simpla decalotare.
Religia si educatia sunt motivele principale pentru care medicii si pacientii romani evita circumcizia. Facuta devreme, la scurt timp dupa nasterea bebelusului, interventia ar putea preveni aparitia infectiilor.
Sub anestezie locala
Circumcizia se face in prima luna de viata, la aproximativ 15 zile de la nastere. Una dintre metodele cele mai sigure consta in taierea preputului cu un aparat care se monteaza local. "Daca este facuta la scurta vreme de la nasterea bebelusului, riscul de sangerare este mai mic, iar timpul de vindecare este in jur de zece zile", explica dr. Valeriu Lucan, urolog la Institutul de Urologie si Transplant din Cluj.
Facuta mai tarziu de sase ani, interventia necesita un timp de vindecare de doua-trei saptamani, la adulti acesta ajungand pana la o luna. Unul dintre avantajele circumciziei este prevenirea aparitiei infectiilor. "Pentru ca nu se mai strang diferite secretii in zona preputului, riscul aparitiei unor boli tegumentare precum balanita sau preputita devine foarte mic", adauga dr. Lucan.
In plus, in urma operatiei se formeaza un inel cicatriceal la baza glandului. Acesta, adauga medicii, mareste placerea femeii din timpul actului sexual. Riscurile circumciziei sunt putine si constau in aparitia sangerarii sau in taierea imperfecta a preputului, cu un aspect inestetic.
La copii, infectiile se trateaza prin decalotare
In Romania, circumcizia reprezinta, de regula, o ultima solutie pentru tratarea unor infectii la nivelul preputului, atunci cand decalotarea nu mai este posibila.
Cea mai des intalnita infectie este fimoza, afectiune care consta in imposibilitatea de a indeparta preputul, facand imposibila urinarea. Ea apare din cauza igienei proaste, a mainilor murdare sau a resturilor de apa cu sapun. "La copii, fimoza se trateaza prin desfacerea pielitei pana la santul prepubian cu ajutorul unei pense, dupa care se pune vitamina A. Daca este facuta de medic, decalotarea dureaza cateva secunde, iar daca se face acasa, de catre mama, in jur de sapte zile", afirma dr. Mihaela Marcu Cristescu, medic pediatru.
Atunci cand preputul este prea strans si nu se poate decalota, se face circumcizie. Metoda se aplica mai mult adultilor, deoarece, la acestia, adeseori preputul nu mai este suficient de elastic pentru a putea fi dilatat.
"Botezul" prin circumcizie
"La evrei si la musulmani, circumcizia este ca un botez si are caracter obligatoriu. In plus, este si o masura de igiena din cauza temperaturilor foarte ridicate din zonele in care traiesc. In Romania, circumcizia este optionala, iar din punct de vedere medical, reprezinta o masura extrema pentru tratarea fimozei", precizeaza dr. Sorin Simion, medic primar chirurgie generala la Spitalul Colentina din Capitala.
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Ma gandesc cu groaza ca o sa merg iar la pediatra la controlul de 7 luni si mai mult ca sigur o sa il decaloteze din nou, desi i-am spus de 1000 de ori ca nu sunt de acord si nu vreau sa il mai decaloteze. Urla micutul de zici ce e aia. Parca e dusa cu pluta, zau ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| AdrianaC wrote:Ma gandesc cu groaza ca o sa merg iar la pediatra la controlul de 7 luni si mai mult ca sigur o sa il decaloteze din nou, desi i-am spus de 1000 de ori ca nu sunt de acord si nu vreau sa il mai decaloteze. Urla micutul de zici ce e aia. Parca e dusa cu pluta, zau !
Adriana, eu nu inteleg de ce urla Andrei la decalotare, in principiu nu ar trebui sa-l doara deloc, Tudor nu are nicio treaba cand ii face Alin decalotarea (ca eu, ), doar trebuie sa-l tin eu, caici se misca non stop, o jena exista, dar nu durere. Mentionez ca aceasta "operatiune" o fac de cand s-a nascut. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Adriana, dar nu ii permite sa umble acolo, ca pana la urma, asta e o optiune a ta, nu a medicului de familie.Ii explici ca da cavei ajunge la fimoza, va fi pt.ca nu ai acceptat decalotarea dar si daca nu vei ajunge, nu va fi meritul lui.
Eu il mai decalotez cand si cand, dar asta pt.ca vreau eu, dar medicul nu are ce cauta cu forta sa mi-l decaloteze... |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| AdrianaC wrote:Ma gandesc cu groaza ca o sa merg iar la pediatra la controlul de 7 luni si mai mult ca sigur o sa il decaloteze din nou, desi i-am spus de 1000 de ori ca nu sunt de acord si nu vreau sa il mai decaloteze. Urla micutul de zici ce e aia. Parca e dusa cu pluta, zau !
Da-o in judecata!Nu are voie sa se lege nici de un fir de par din capul lui fara sa te intrebe pe tine |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
Sa fiu in locul tau, i-as indeparta mainile! Oricum parerea mea e ca decalotarea e o prostie, oare medicii astia de ce nu inteleg? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Alina, urla pentru ca il doare probabil. La el nu se retracteaza complet cu usurinta, si de aceea. Dar, din ce am citit eu, pana la 3 ani nu e bai, si nici dupa aceea, probleme sunt daca face infectii urinare sau daca are dificultati la urinare, ceea ce la el nu e cazul.
I-as indeparta eu mainile, dar nu apuc.
De cum intru in cabinet il ia in primire si il suceste pe toate partile. Nu ii ia mai mult de 5 sec sa il decaloteze si pana sa apuc eu sa fac ceva, ea deja l-a decalotat.
Eu chiar nu inteleg chestiile astea. Nu am pretentia ca sunt doctor sau am cine stie ce cunostinte medicale, dar chiar nu ar trebui sa tina cont de parerea mea ? Ca doar e copilul meu si eu ar trebui sa decid ce tratament vreau sa i se aplice |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| AdrianaC wrote:Alina, urla pentru ca il doare probabil. La el nu se retracteaza complet cu usurinta, si de aceea. Dar, din ce am citit eu, pana la 3 ani nu e bai, si nici dupa aceea, probleme sunt daca face infectii urinare sau daca are dificultati la urinare, ceea ce la el nu e cazul. I-as indeparta eu mainile, dar nu apuc. De cum intru in cabinet il ia in primire si il suceste pe toate partile. Nu ii ia mai mult de 5 sec sa il decaloteze si pana sa apuc eu sa fac ceva, ea deja l-a decalotat. Eu chiar nu inteleg chestiile astea. Nu am pretentia ca sunt doctor sau am cine stie ce cunostinte medicale, dar chiar nu ar trebui sa tina cont de parerea mea ? Ca doar e copilul meu si eu ar trebui sa decid ce tratament vreau sa i se aplice
DAca te intelegi bine cu pediatra, spune-i clar si raspicat ca nu mai permiti sa-l decaloteze... ea nu vede ca ii provoaca discomfort? Daca oricum ti-e indiferenta sau nu va intelegeti prea bine, ai putea sa i-o spui si de la obraz. in fond e copilul TAU |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| nici eu nu-l decalotez...ciudat ca nici dr nu s-a uitat..dar nici n-am indraznit s-o intreb
adriana prima data cand intri in salon spune-i ce te deranjeaza,ea poate n-are intentii rele...e copilul tau si tu decizi |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Nu s-a mai discutat de mult aici... numai eu sunt nestiutoare si cu un stress mare -cuculetul !
Dupa ce ca tot ceea ce nu mi-a facut Deea, le face Luca -asa ca sa le trag pe toate -coji pe capusor, constipatie si apoi cacutza pe servetel.... acum decalotarea asta ! Nu stiu daca e bine sau rau... pt. prima data de cand sunt mamica nu sunt convinsa cum e bine... dar, tot citind pe net tind spre o decalotare usoara, treptata... cel mai tare imi este frica, ca din cauza nedecalotarii, sa nu ajungem la fimoza si implicit la bisturiu.
Pe Luca il vede doua dr. -cea care l-a asistat la nastere si dr. pediatra unde este inscris. Una mi-a spus sa fac decalotarea dupa 4 aluni, iar cealalta... i-a facut-o ! La ultimul consult, zilele trecute, ii analiza cuculetul si a coborat usor pielicica si -gata ! El s-a strambat putin si atat -nu a plans, nu a curs sange, nimic. Acum o fi bine, nu o fi... oricum trebuie sa-l curatam bine la baita -e clar. Si mai clar, eu nu o pot face - mi-e frica... este treaba lui tati, ca si pana acum de altfel! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| cris22tyna wrote:Nu s-a mai discutat de mult aici... numai eu sunt nestiutoare si cu un stress mare -cuculetul !
Nuuuu! Si eu! Se pare ca incepem deja sa avem probleme de mamici de baietel. Eric are o usoara fimoza din nastere. Ambii medici la care suntem mi-au spus sa-l decalotez treptat in fiecare seara, dupa baita. Operatiunea o fac eu -curajoasa de mine- si nu-l doare/deranjeaza deloc... si sa stii ca deja vad "progrese". |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Trebuie sa ma bucur ca nu-s singura stresata, dar trebuie sa si admit ca esti o curajoasa !
Problema mea... a rezolvat-o dr. Intr-un fel ma bucur ca a fost ceva rapid -spontan si nedureros pt. Luca... altfel urla el si se inrosea tot -stilul lui cand il doare ceva sau cand cere atentie ! |
|
|