Chestionar intrebare: Decalotarea - Pro sau contra
Alegere Voturi Statistici
Pro 16 31%
Contra 27 52%
Ma abtin 6 11%
Nu stiu ce inseamna 2 3%

Decalotarea - Pro sau contra
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, March 30, 2006 3:34 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Decalotarea sau debridarea fimozei este actiunea prin care, mecanic sau chirugical, in mod fortat si prematur, se retrage preputul nematurizat al unui baiat, care in mod normal este stramt si atasat de gland la nastere si in copilarie, distrugandu-se astfel aderenta fiziologica, normala, naturala.

Ce parere aveti de decalotare? Este utila ? Eu am citit recent un articol in care se specifica faptul ca nu prea se mai practica si ca nici n-ar fi recomandata.

http://www.circumcizia.org/decalotarea.html

Uitati si alt articol:
http://www.glansie.com/usa/phimosis.html

Cu toate acestea, la fiecare control dr pediatru il decaloteaza pe Andrei si eu ma enervez pentru ca nu vreau, si Andrei plange sa lesine, mai rau ca la vaccin.

Voi ce parere aveti ?
Kiki
Scris: Thursday, March 30, 2006 3:45 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu nu-s de acord. Mi se pare barbar sa tragi de pielicica aia. Nu-i vad scopul. Sotul meu se incapataneaza sa ii faca chestia asta si prefer sa nu asist la baita (cel putin la partea asta).puker
Kiki
Scris: Thursday, March 30, 2006 4:00 PM
Nivel

Da de ce nu pot vota?oare
danab
Scris: Thursday, April 13, 2006 2:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am citit ca nu e recomandata decalotarea cat e micut.
taki
Scris: Thursday, April 13, 2006 2:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Nu sunt de acord, dar daca este necesara si nu are nici un efect negativ nu ma opun.
Kiki
Scris: Thursday, April 13, 2006 2:55 PM
Nivel

Kiki wrote:
Da de ce nu pot vota?oare

Acum am putut. Nu sunt de acord, dar la david e necesara. Am renuntat sa ii facem noi ca ne este mila...asa ca dupa 6 luni si jumatate mergem la doctor sa ii faca decalotarea, ca gaurica este foarte mica si are probleme la pisu'.
Laura&Alfonso
Scris: Saturday, April 15, 2006 11:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Kiki wrote:

Acum am putut. Nu sunt de acord, dar la david e necesara. Am renuntat sa ii facem noi ca ne este mila...asa ca dupa 6 luni si jumatate mergem la doctor sa ii faca decalotarea, ca gaurica este foarte mica si are probleme la pisu'.

sunt bebelusi la care ii coboara pielicica in jos foarte usor si altora care nu coboara deloc si e necesar sa se intervina.... Eu din cate am inteles e mai bine sa ii fie facuta cand e mai mic pt a nu se ajunge la o operatie cand e mai mare....Eu cu Alfonso nu am probleme ...de fiecare data cand ii fac baita ii cobor pielicica in jos ... el nu a avut acea pielicica asa de lipita ...adevarul e ca de fiecare data cand ma duc la dr se uita sa vada daca e curat la cuculet ...
PS. nu pot vota banghead
Andi&Mariuca
Scris: Monday, April 17, 2006 7:05 PM
Nivel

Eu nu stiu ce sa zic cu decalotarea asta... nu stiu daca e bine sau rau... mai sa fie! pt prima data de cand sunt mamica nu am o parere ferma despre ceva!!!oare
oricum, parerea mea nu mai conteaza pt ca... Andrei a fost decalotat de o dr care a venit sa il viziteze o data... si a fost groaznic si pt el si pt mine... am crezut ca lesin cand am vazut ce ii face si cum urla saracutul... totusi, se pare ca este bine sa se faca si oricum, mai devreme decat mai tarziu pt ca se ajunge la operatie... Andrei avea nici 6 saptamani cand s-a intamplat minunea... i-a trecut repede... i-am bandajat putuca in comprese de vata cu ceai de musetel si i-am dat Sumetrolim ca sa prevenim orice eventuala infectie si a fost ok...
mi-e cam teama sa umblu pe acolo sa il curat... ce groaznica treaba!!! brrrr!
stele_pe_cer
Scris: Monday, April 17, 2006 7:52 PM
Nivel

Eu la votat m-am abtinut din doua motive;

1.teoretic nu sunt de acord cu aceasta practica;

2.practic, am fost nevoita sa o fac pentru a nu ajunge la operatia de fimoza (pe care medicul de familie ne-a "promis-oplans ).

Ulterior, mergand la medicul Capraru, acesta i-a analizat glandul si mi-a spus cum ca nu e nevoie de incercarea de decalotare, nu de decalotare, atata timp cat face pipi in jet, la distanta de corp.L-am urmarit pe Matei si, intr-adevar, face cu bolta.Asta insa nu ma linisteste pe deplin pentru ca, de cateava luni bune vad pe sub pielicica niste ceva alb, care atunci cand imping usor pielicica inapoi, iese cateodata acel ceva alb, tare, ca o pasta putin cate putin.Am inteles ca la unii copii mizeria aceea alba iese de la sine, la altii cu ajutor.

Pentru ca vecina mea si-a operat copilul la 3 ani jumate de fimoza, pentru ca prietena noastra comuna si-a operat de 2 ori copilul de fimoza, am cam intrat in sperieti cu aceasta fimoza.Copilul vecinei a fost asa traumatizat dupa operatie, ca mult timp nu voia sa mai faca pipi, pentru ca il ustura, si sa scapa la un moemnt dat pe el, desi trecuse de faza cu pampers.

Eu nu pot spune ca il decalotez pe Matei, doar cand il spal sau cand ii skimb scutecul (nu mai mult de o data pe zi) ii imping pielicica usor inapoi, dar fara a forta, fara a produce neplacere, rana sau durere.
AdrianaC
Scris: Monday, April 17, 2006 9:51 PM

Ce zice in cartea mea, Dr Spock:

"Preputul este o bucata de piele care acopera capul penisului atunci cand copilul s-a nascut. Deschiderea preputului este suficient de mare pentru a lasa urina sa iasa, insa suficient de mica pentru a proteja varful penisului de inflamatia produsa de scutec. Pe masura ce copilul creste, preputul de obicei incepe sa se separe de capul penian si devine retractabil. De obicei dureaza in jur de 3 ani pana cand aceasta separare si retractie sa devina complete. La unii baieti poate dura mai mult, chiar pana in adolescenta, pana cand vor avea un preput care se poate retracta complet, insa acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Spalatul regulat, chiar si fara retractia preputului, va mentine penisul curat si sanatos. La capatul preputului puteti vedea un material alb, ceros (smegma). Acest lucru este perfect normal. Smegma este secretata de celulele din interiorul preputului si este un lubrifiant natural intre piele si capul penian."

si ce zice si in Mama si copilul, de Capraru:

"La baietii necircumscrisi, preputul penisului este in majoritatea cazurilor fixat pe gland si nu se lasa tras inapoi. La noi in tara multi medici recomanda decalotarea precoce si daca nu se reuseste apeleaza la chirurg pentru circumcizie. In Franta se evita decalotarea preputului pana la 4 luni. Dupa aceea se incearca sa se retraga preputul inapoi cu scopul de a spala preputul cu apa. In Anglia nu se face nimic in primii 2-3 ani de viata. In Statele Unite si Germania, se insista asupra necesitatii circumciziei.

La nastere fimoza este fiziologica. Daca jetul urinar se proiecteaza la distanta si este continuu, nu este necesara vreo tentativa de eliberare a preputului. Numai atunci cand exista suspiciunea de infectie urinara sau mictiunile sunt insotite de durere, agitatie sau jet urinar discontinuu, se impune consult chirurgical si eventual circumcizie.

De subliniat ca circumcizia trebuie facuta de un chirurg de copii, cu experienta, in conditii civilizate, deoarece am asistat la infectii si sangerari dupa interventia chirurgicala. Unii sugari circumcisi de persoane incompetente raman cu o oarecare invaliditate (preputiu zdrentuit, cicatrice vicioase).

Dupa al 3-lea an de viata, dupa ce s-a ajuns treptat la decalotare totala, penisul va fi spalat de 1-2 ori pe saptamana, cu preputul retras. Pielea de sub penis si scrot necesita o curatire atenta. Dupa aceea, zona respectiva va fi bine uscata si eventual cremuita, deoarece in aceste zone se produc usor rani.

Decalotarea prea timpurie poate declansa sangerarea mucoasei, urletele sugarului, plansetele mamei si uneori infectii. Nu suntem de acord cu tentative viguroase de decalotare avand in vedere datele anatomice si observatia ca decalotarea se face usor, fara efort si fara dureri, intre 1 si 4 ani, fara risc de infectie cu conditia unei igiene corecte. Din contra, acest gest este insotit de riscul de parafimoza, daca parintii nu mai reusesc sa acopere glandul. "
stele_pe_cer
Scris: Monday, April 17, 2006 10:12 PM
Nivel

Okuff ...dar pana la urma smegma asta trebuie eliminata de noi, sau se elimina de la sine in timp?Si atunci cum si de ce apare fimoza?Si cum o putem preveni?Ca sunt ingrozita numai sa stiu ca va trebui sa operam putulicaplans !
sousourel
Scris: Monday, April 17, 2006 10:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Eu sunt contra decalotarii si mai ales contra decalotarii facute de acesti medici care nici macar nu cer parerea parintilor... darmite sa le mai si explice proaspetilor parinti despre ce e vorba banghead

Citisem un articol despre decalotare vazuta ca un viol... atata vreme cat e fiziologica fimoza la nastere, atata vreme cat preputul retractibil nu e necesar pana cand persoana nu atinge maturitatea sexuala... ce rost are sa chinui un bblush, decalotand sau mai rau, operandu-l cand aceasta operatie se poate face si mult mai tarziu, daca e intr-adevar cazul. Intr-un alt articol am citit ca de fapt asa-zisa fimoza e un fel de cucubau pt parinti, folosit in mod abuziv de medici, una doua ei sfatuiesc sa decalotezi... cand de fapt adevarata fimoza e mult mai rara.

In fine, fiecare face cum crede, dar eu daca
stele_pe_cer
Scris: Monday, April 17, 2006 11:00 PM
Nivel

sousourel wrote:
.. cand de fapt adevarata fimoza e mult mai rara.

Cum se prezinta adevata fimoza?Cum o recunoastem?
AdrianaC
Scris: Tuesday, April 18, 2006 7:38 AM

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 18, 2006 9:44 AM
Nivel

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.