Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| De la ce varsta ati dat copiii la gradinita, sau intentionati sa ii dati ? Program scurt, prelungit ? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu intentionez sa il dau pe Matei la cresa la 1 an si 6 luni (voi fi nevoita), apoi la gradi probabil cand nu ne va mai primi la cresa...la 3 ani, cred... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Eu stiam la la gradi nu-l primeste pana in jurul varstei de 3 ani. Si obligatoriu sa faca la olita si nu in pantaloni (era o regula prin bacau), sa pape singur... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| g_nicoleta2000 wrote:Eu stiam la la gradi nu-l primeste pana in jurul varstei de 3 ani. Si obligatoriu sa faca la olita si nu in pantaloni (era o regula prin bacau), sa pape singur...
Da, asa e...la multe gradi nu-i primeste decat daca mananca singuri, daca fac la olita (deci nu ami fol.pampersul), daca stiu sa ceara eventual la toaleta (au wc-uri speciale, in miniatura dar si olite).
Si in Bucuresti e la fel, ba mai mult, la gradi catolice (unde imi doream eu sa-l dau pe Matei) nu primesc decat de la 4 ani, dars erviciile am inteles ca le itnrec cu mult pe cele de la gradi particulare.
Din pacate noi nu vom avea incotro si vom opta pentru cresa, unde ii primeste oricu, si cu bibe, si cu pampers, sis a nus tie sa pape singurei.
In skimb, la gradi particulare ii primeste oricum, dar am inteles ca tu nu vrei particulara. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/19/2006 Mesaje: 216
| Pe Andreea am dat-o la cresa de la 1an si 10 luni.Acum este gr.mare la gradinita cu program prelungit.Cu Teo intentionez sa fac la fel in primavara anului viitor. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu as vrea sa il duc pe John la o gradinita de la toamna (2 ani jumate) dar numai cateva ore, vreo 3 ore, sa se joace cu alti copii si sa se obisnuiasca cu atmosfera de acolo. As vrea sa il duca cineva (bunica-su sau taica-su) dimineata sa zicem de la 9 la 12, si sa stea acolo cu el, adica nu sa se joace cu el, sa stea pe margine astfel incat John sa stie ca nu a fost abandonat acolo. Dar inca nu m-am interesat daca e vreo grdinita care sa permita asa ceva. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Catinca a mers la gradinita de la 2 ani si 5 luni, am insistat mult la Doamna Director sa o primeasca. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cum s-a simtit, a acceptat usor gradinita Catinca? |
|
| Da, in general; dar nu s-a putut lipi de educatoare. Acesteia nu i-ar fi fost foarte greu sa o atraga. Catincai ii placea enorm sa coloreze (sa mazgaleasca mai mult atunci), dar nu a atras-o. Am mai scris undeva despre asta. Catinca statea mai mult cu infirmiera, in biroul directoarei si manca alune, deci, sarmana infirmiera nu mai putea face altceva. de ce nu i-a placut prea mult? Pentru ca era o gradinita foarte stramta cu camere foarte mici, ei, noi avem camere foarte mari si Catinca era obisnuita cu un spatiu pe masura, deci din prima un handicap, oricum a plans, cu totii plang. Apoi am schimbat gradinita (o data mi-a scapato afara dupa o pisica, iar alta data am ajuns mai repede dupa ea si copiii era afara, dar ea, micuta, statea retrasa intr-un colt langa zidul grdinitei si am zis STOP, PANA AICI, dar ce am sa fac, o sa am un copil retras, izolat? NU SE POATE) si am muta-o. Din octombrie 2003 a mers la o gradinita cu program prelungit (dar o luam acasa la pranz, programul meu imi permitea asta), a fost binisor (eu doream doar o acomodare a ei cu copiii, cu doamna, cu activitatile in colectivitatea, nu puteam avea pretentii de mare educatie la varsta ei), au fost si plocoane pentru doamne, etc, inchipuiti-va ca era in grupa mare (oricum era o grupa mixta cu vreo doi copii de varsta ei si cu copii de 5, 6, 7 ani). Si nu am fost mutumita, oricum aici s-a acomodat, nu mai plangea. Din 2004 merge la o gradinita partciculara. Acum e in grupa mijlocie. Si sunt multumita. Nici nu va dat seama cat de important e acest pas. Trebuie luate atatea lucruri in calcul, incat |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| eu le-am dat una la 2 si alta 3.5 ani ( nu le primea la nici o grad de stat si trebuia sa incep serviciu) la o doamna prof iesita la pensie care avea acasa la ea mai multi copilasi, cam 8 cu virste pina la 6 ani, si am fost f multumita. ( si am avut sansa sa vad la unele persoane vocatia de pedagog)
stia cum sa faca sa se ataseze de ea copii mici,
cind cea mare a intrat la scoala , cea mai mica am mutat-o la grad cu progr prelungit unde a fost ok
|
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Am fost si noi azi la gradi doar sa vedem cum este, inca nu ne primeste cu toate ca avem pile Am stat putin pe acolo, ne-a placut si din Mai vom merge si noi, sa ne acomodam mai bine pana la toamna |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bravo, Bubulina scumpa! Sa vezi ce frumos e la gradi; jucarele, copilasi... |
|
| Bravo Deea. Mult succes si acomodare rapida. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi incepem de la doi ani si doua saptamani ! Program lung : 8:45 - 5:45 . ( flexibil, adica o pot duce cand vreau si sa o iau cand vreau ) Cu pampershi , cu mancat ajutata , cu toate conditiile posibile. Acum ramane sa vedem ce si cum va fi ( cu adaptarea, cu educatoarele, cu somnul ) Sper sa nu planga prea mult, ca cedez nervos eu ! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cris, Alina
Maria & mami wrote: Sper sa nu planga prea mult, ca cedez nervos eu !
Si eu la fel sper ca sunt mai slaba de ingeri si mi-e frica ca cedez si nu o mai duc |
|
|