De ce au si copiii cosmaruri?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, September 10, 2006 10:05 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ai zice ca la varsta lor totul este roz si frumos, nu au nicio problema si nicio grija.

Totusi, mie mi s-a intamplat de cateva ori bune sa se trezeasca Alice plangand, sau chiar urland de-a dreptul, in toiul noptii, si spunand ca a avut un cosmar.

Ce ar putea ei sa viseze la aceasta varsta care sa ii sperie asa rau?
sousourel
Scris: Sunday, September 10, 2006 1:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
La varsta lor totul nu e roz si fara probleme. Este un mit al adultilor. Din contra ei au multe probleme, pe care din pacate noi nu le putem intelege in totalitate.

Ei functioneaza putin diferit, ata din punct de vedere afectiv cat si cognitiv. Evenimentele importante din viata lor sunt saturate afectiv... de aceea ni le si amintim mult timp, poate toata viata.

In plus tine cont de urmatorul fapt: in scurt timp ei fac salturi evolutive fantastice. In tot restul vietii adulte, nu mai parcurgem un drum similar celui parcurs de copil, pana la deplina maturitate. Sistemul lor cognitiv, motivational, emotional trebuie sa se adapteze din fuga la situatii extrem de diverse. Si asta in conditiile in care nu au un sistem adaptativ foarte eficient. Ei sunt dependenti de multe si in special de parinti. Contrarierea acestei dependente (merge la cresa merge la grasi merge la scoala, prima tabara, primul conflict din care iese "rau") conduce la refulari, care in final sunt pozitive. prin intermediul lor de descarca o tensiune negativa, impresii samd acumulate intr-o perioada de timp.

Sistemul subconstient, responsabil de producerea viselor este ca un fel de "gunoier" al sistemului nostru nervos si are rolul de a-l descarca de cele mentionate mai sus, dand copilului sansa de a se trezi in dimineata urmatoare pregatit pentru noi impresii.

in concluzie: trairi si impresii care trebuie descarcate+traire afectiva intensa= cosmar, cu scop final pozitiv (daca nu sunt f frecvente, repetitive sau pe teme anume, cand poate trece in patologic).
mihaela75
Scris: Sunday, September 10, 2006 6:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Intr-adevar au si ei multe probleme si e grav daca un parinte le considera "nimicuri".Tin minte ca Diana nu putea dormi noaptea ca o fetita uitase un calut la noi acasa si ei ii era teama sa nu creada acea fetita ca e hoata si l-a ascuns.A trebuit sa stam de vorba cu fetita respectiva,sa recunoasca ca l-a uitat si sa o conving pe Dia ca nimeni nu o crede hoata.Of, ce problema!Naiva pt noi dar de viata si de moarte pt ea. oare
Alina
Scris: Sunday, September 10, 2006 7:46 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Cu siguranta ceva o macina, Adriana, stai de vorba cu ea, poate chiar cosmarul in sine ar putea spune cate ceva despre temerile ei.
AdrianaC
Scris: Sunday, September 10, 2006 8:21 PM

Eu am zis ca are cosmaruri de la desenele animate la care se uita, pe Cartoon Network. De aceea nici nu am mai lasat-o sa se uite decat pe Minimax, care pare mai pasnic.

Zice ca viseaza stafii si monstri, iar la Scooby Doo, stii si tu ca e cu stafii si monstri.oare
Alina
Scris: Sunday, September 10, 2006 8:48 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
AdrianaC wrote:
Eu am zis ca are cosmaruri de la desenele animate la care se uita, pe Cartoon Network. De aceea nici nu am mai lasat-o sa se uite decat pe Minimax, care pare mai pasnic.

Zice ca viseaza stafii si monstri, iar la Scooby Doo, stii si tu ca e cu stafii si monstri.oare

Desigur ca stiu, Scooby Doo e unul dintre preferatele Catincai. Ai dreptate, e cu stafii si monstri, dar nu stiu daca asta o fi cauza, incearca sa-i ocupi timpul cu ceva atunci cand e Scooby si vezi daca da roade.
Se poate sa fie si desenele animate cauza acestor vise infricosatoare.
MNiko
Scris: Wednesday, December 20, 2006 1:41 AM
Nivel: Guest

sousourel wrote:
La varsta lor totul nu e roz si fara probleme. Este un mit al adultilor. Din contra ei au multe probleme, pe care din pacate noi nu le putem intelege in totalitate.

Ei functioneaza putin diferit, ata din punct de vedere afectiv cat si cognitiv. Evenimentele importante din viata lor sunt saturate afectiv... de aceea ni le si amintim mult timp, poate toata viata.

In plus tine cont de urmatorul fapt: in scurt timp ei fac salturi evolutive fantastice. In tot restul vietii adulte, nu mai parcurgem un drum similar celui parcurs de copil, pana la deplina maturitate. Sistemul lor cognitiv, motivational, emotional trebuie sa se adapteze din fuga la situatii extrem de diverse. Si asta in conditiile in care nu au un sistem adaptativ foarte eficient. Ei sunt dependenti de multe si in special de parinti. Contrarierea acestei dependente (merge la cresa merge la grasi merge la scoala, prima tabara, primul conflict din care iese "rau") conduce la refulari, care in final sunt pozitive. prin intermediul lor de descarca o tensiune negativa, impresii samd acumulate intr-o perioada de timp.

Sistemul subconstient, responsabil de producerea viselor este ca un fel de "gunoier" al sistemului nostru nervos si are rolul de a-l descarca de cele mentionate mai sus, dand copilului sansa de a se trezi in dimineata urmatoare pregatit pentru noi impresii.

in concluzie: trairi si impresii care trebuie descarcate+traire afectiva intensa= cosmar, cu scop final pozitiv (daca nu sunt f frecvente, repetitive sau pe teme anume, cand poate trece in patologic).

Cat adevar inceea ce spui!

Cautam mai devreme un topic ca sa va spun ce mi s-a aintamplat si cred ca aici se incadreaza. De aproap o saptamana Cristina doarme foarte prost. Se trezeste des, nu reusesc s-o culc, desi se vede ca e obosita(nu mai avusesem pb de genul asta pana acum) si de vreo 2 zile a inceput si sa planga si sa tipe in somn. Chiar ieri la bona, in timpul somnului de zi a inceput sa tipe "Mama" fara a se trezi. In rest era foarte vioaie si foarte activa.
Aveam programare azi la doctor pt un examen de bilant, si daca tot ne-am dus, am spus si de problema somnului. " Are cosmaruri" imi spune doctorita. Ma gandisem eu ca asta e(dintii erau exclusi ca n-avem nici un alt simptom si Calgel-ul nu o potolea deloc), dar nu-mi explicam de ce pt ca nu se speriase chiar de nimic(si nici la tv n-a prea stat).

Motivul .... nici acum nu-mi vine sa cred, dar asta explica mult mai multe din comportamentul ei.
Se pare ca intoarcerea mea la serviciu si programul meu neregulat( o zi da si una nu) e cauza cosmarurilor ei. Desi eu am inceput serviciul de 2 luni, abia acum se manifesta la Cristina revolta ei pt faptul ca o duc la bona si nu mai sta cu mami. Mi-a mai spus doctorita ca la 2 ani situatia ar fi fost alta pt ca sunt mai dezvoltati si percep mai bine plecarea parintilor la serviciu. Sfatul pe care l-am primit pt rezolvarea aceatei situatii este sa o duc zilnic la bona acasa, la aceeasi ora, chiar daca o zi sta 4 ore, iar in alta 8. Asta pt ca altfel, ea nu stie la ce sa se astepte : cand pleaca mami si cand nu.

M-am cam lungit, dar vroiam sa va dau cat mai multe detalii ca sa stiti ce sa faceti in situatii asemanatoare.

Maria & Mario
Scris: Wednesday, December 20, 2006 11:45 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Viseaza si ei urat .... sau cum as putea pune pe hartie .... trairea asta. Mie mi s-a intamplat de doua ori cu Maria. In somn , in miezul noptii , tipat si plans isteric. Am luat-o in brate , pupat, vorbit, mangaiat. Ea , cu ochii in continuare inchisi tipa si plangea. Inima ii batea foarte repede. Am scuturat-o usurel, am aprins lumina, am inceput sa vorbim mai tare cu ea si s-a trezit . Cum ? Zambind ! banghead banghead banghead

Te trec toate .... starile in secundele alea, ca nu stii ce are , daca o doare ceva ..... Offfff. O fi visat si ea ceva , intens ....urat.... cine stie. Daca ar putea povesti ce bine ar fi ......

La cat mai multe nopti linistite va dorim , pitici !
MNiko
Scris: Wednesday, December 20, 2006 12:50 PM

Maria & mami wrote:
Viseaza si ei urat .... sau cum as putea pune pe hartie .... trairea asta. Mie mi s-a intamplat de doua ori cu Maria. In somn , in miezul noptii , tipat si plans isteric. Am luat-o in brate , pupat, vorbit, mangaiat. Ea , cu ochii in continuare inchisi tipa si plangea. Inima ii batea foarte repede. Am scuturat-o usurel, am aprins lumina, am inceput sa vorbim mai tare cu ea si s-a trezit . Cum ? Zambind ! banghead banghead banghead

Te trec toate .... starile in secundele alea, ca nu stii ce are , daca o doare ceva ..... Offfff. O fi visat si ea ceva , intens ....urat.... cine stie. Daca ar putea povesti ce bine ar fi ......

La cat mai multe nopti linistite va dorim , pitici !

Multumim mami.
Cand incepe sa tipe in somn,mi-e frica sa o trezesc ca nu mai reusesc s-o culc.
AdrianaC
Scris: Thursday, December 21, 2006 4:43 AM

Parerea mea este ca daca tipa in somn si e agitata, cu siguranta are un cosmar si poate ar fi bine sa o scoli putin sa se potoleasca.
mihaela75
Scris: Thursday, December 21, 2006 7:31 PM
Nivel

Dupa ce am plecat de acasa ( cand am venit aici) cumnata-mea imi spunea ca in fiecare noapte Diana plangea prin somn si de multe ori facea pisu in pat ( copil de 6 ani).Vroiam sa am o putere sa-i visez eu visele , adica cosmarele si sa-i traiesc eu trairile.Despartirea de mama a fost o experienta mai traumatizanta decat m-am asteptat.Toti ma intrebau pe mine cum o sa stau eu fara fata atata timp dar pe ea n-o intreba nimeni cum va rezista fara mama.

Si Daria a inceput sa aiba evenimente nocturne.O aud in statie cum scanceste si se lupta cu zmei paralei.Cred ca o sa desfiintez statia ca ma trezeste degeaba ...daca e ceva serios ar plange sa scoale blocul...asa, la fiecare soapta eu sar din pat tunete
MNiko
Scris: Thursday, December 21, 2006 11:10 PM

AdrianaC wrote:
Parerea mea este ca daca tipa in somn si e agitata, cu siguranta are un cosmar si poate ar fi bine sa o scoli putin sa se potoleasca.

Nu o scol dar o iau in brate si ii vorbesc sau ii cant pana se linisteste. Din pacate asta presupune sa dorm cu ea in pat dar noapte trecuta de exemplu cand m-a simtit langa ea si-a pus capul pe umarul meu si o mana peste pieptul meu si a dormit asa linistita. Azi cand s-a culcat m-a tinut de mana. Sper sa se linistesca mai ales ca acum sunt in concediu, iar dupa anul nou o sa vad cum voi proceda ca sa nu mai aiba cosmaruri.

mihaela75 wrote:
Dupa ce am plecat de acasa ( cand am venit aici) cumnata-mea imi spunea ca in fiecare noapte Diana plangea prin somn si de multe ori facea pisu in pat ( copil de 6 ani).Vroiam sa am o putere sa-i visez eu visele , adica cosmarele si sa-i traiesc eu trairile.Despartirea de mama a fost o experienta mai traumatizanta decat m-am asteptat.Toti ma intrebau pe mine cum o sa stau eu fara fata atata timp dar pe ea n-o intreba nimeni cum va rezista fara mama.

In ultimul timp in Romania au inceput sa apara pe la tv emisiuni despre copii ai caror parinti sunt plecati si cat de mult sufera ei fara parinti desi material o duc mai bine. Majoritatea sunt nevoiti sa se maturizeze brusc. Cred ca ei sunt cei mai devaforizati de despartirile astea nu parintii care pleaca in necunoscut.
Stiu(cel putin asa am inteles de pe forum) ca tu iti doreai s-o aduci anul asta pe Diana langa tine. Iti doresc ca macar anul viitor sa ai ambii copii in brate si asteptarea sa nu dureze mult.
mihaela75
Scris: Thursday, December 21, 2006 11:23 PM
Nivel

multumescuff
MNiko
Scris: Thursday, December 21, 2006 11:24 PM

mihaela75 wrote:
multumescuff
pupici
tic23tac
Scris: Tuesday, December 26, 2006 10:51 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/22/2006
si roby are cosmaruri,ma intristez mult cand vad ca in somnul lui dulce tresare dintr-o data de isi intinde si manutele si piciorusele.uneori ma invinovatesc crezand ca viseaza din cauza ca il cert eu sau mai ridic tonul din cand in cand....chiar incerc sa nu mai fac asta dar ...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.