Daca ai probleme cu ochii se mai recomanda nastere naturala?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 20, 2007 1:06 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Daca ai probleme cu ochii se mai recomanda nastere naturala? Daca da, in ce conditii?
Roxanel
Scris: Wednesday, June 20, 2007 9:44 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Pai cred ca depinde ce probleme ai …. Eu am astigmatism si a fost ok sa nasc natural. Stiu ca la miopie foarte avansata nu se indica nasterea naturala. Adica asa am auzit in Romania. Pe aici cand I-am intrebat la ce afectiuni ale ochiului ti se recomanda cezariana se uitau la mine ca vitelul la poarta noua ...cyclops
sousourel
Scris: Wednesday, June 20, 2007 2:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Si eu stiam ca in caz de miopie foarte accentuata se recomanda cezariana pt a evita dezlipirea de retina.
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 20, 2007 2:38 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Eu am un usor astigmatis si o diplopie destul de urata uff
Anca
Scris: Thursday, June 21, 2007 12:21 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
sousourel wrote:
Si eu stiam ca in caz de miopie foarte accentuata se recomanda cezariana pt a evita dezlipirea de retina.

Asa stiam si eu, cel putin aici pe la noi. Cine vrea sa faca cezariana, asta e un argument solid in Romania zilelor noastre. Se zice ca din cauza efortului la impingere sa nu se dezlipeasca retina. Se pare ca eu nu am impins destul de tare ca nu s-a dezlipit nik, good forbid! Am miopie -5, nu stiu daca sa zic ca e mare, dar nici mica nu e si am fost la medicul meu obisnuit prin luna a V-a de sarcina sa intreb ce riscuri sunt la nastere vaginala si ea mi-a zis ca imi face pe loc recomandare de ceza. Eu am zis pas si... sunt bine, ok, tot la fel de chioara, nimic in plus ras si nimic in minus sic.
danab
Scris: Thursday, June 21, 2007 1:18 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am miopie -4, oftalmologul mi-a spus ca nu ar fi probleme sa nasc natural, dar doctorul ginecolog era in dubii, pentru ca e riscul mare. Daca n-as fi vazut ce efect are travaliul asupra ochilor la o amica de-a mea,iar Miruna ar fi fost in pozitie corecta, nasteam si eu natural.
sousourel
Scris: Thursday, June 21, 2007 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Si eu am -4 sau poate chiar -5, n-am mai fost demult la control...dar doctorita mea mi-a spus ca doar in caz de dioptrii f mari, -10, sau si mai mari se pun probleme, am mers pe mana ei si nu s-a intamplat nimic rau, desi V a venit din pozitie pelvina, deci travaliul a fost destul de lung.
iulia&denis
Scris: Saturday, June 30, 2007 12:27 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/30/2007
Fetelor,nici nu mai stim ce sa credem.Eu am fost la ginecolog(sau mai bine spus la mai multi) si am declarat ca am miopie,-2 la dr si-1,75 stg.Doctorii au spus ca nu este nici o problema sa nasc normal.Am nascut normal dupa multe lupte cranceneboxing ,eu vroiam sa iasa iar el nu,la vre-o 10 ore dupa ce mi-au rupt apa,si mai tarziu la cateva luni dupa nastere am fost la oftalmolog. Ce credeti ca-mi spune??? Dupa un consult in care a constatat ca am trecut la -3,la ambii ochi imi spune ca puteam sa fac dezlipire de retine si ramaneam pe intuneric.BAU-BAU!!! Acum ce sa cred??? Deoarece ma gandesc sa-l fac si pe al 2-lea.Nu cred ca mai stau mult,pt. ca vreau ca distanta de varsta dintre ei sa nu fie mai mare de3-4 ani maxim.:801:
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, June 30, 2007 4:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
iulia&denis wrote:
Fetelor,nici nu mai stim ce sa credem.Eu am fost la ginecolog(sau mai bine spus la mai multi) si am declarat ca am miopie,-2 la dr si-1,75 stg.Doctorii au spus ca nu este nici o problema sa nasc normal.Am nascut normal dupa multe lupte cranceneboxing ,eu vroiam sa iasa iar el nu,la vre-o 10 ore dupa ce mi-au rupt apa,si mai tarziu la cateva luni dupa nastere am fost la oftalmolog. Ce credeti ca-mi spune??? Dupa un consult in care a constatat ca am trecut la -3,la ambii ochi imi spune ca puteam sa fac dezlipire de retine si ramaneam pe intuneric.BAU-BAU!!! Acum ce sa cred??? Deoarece ma gandesc sa-l fac si pe al 2-lea.Nu cred ca mai stau mult,pt. ca vreau ca distanta de varsta dintre ei sa nu fie mai mare de3-4 ani maxim.:801:

dar nu ti-a zis oftalmologul daca nu a fost doar o concidenta avansarea miopiei? ca se poate si asta, la fel de bine cum se poate sa fi avansat de la travaliu. uff

si eu stiam ca anumite afectiuni oftalmologice impun cezariana. eu am fost acum 3 luni la un control la ochi si am constatat cu stupoare ca am trecut de la + la - cyclops . dar eu am putin, parca -0,5 sau -0,25 (nici nu mai stiu sic ) la ambii ochi si acum port ochelari de corectie pt ca am inteles ca avanseaza dioptria daca nu ii port.pale
eu in locul tau, as merge la un oftalmolog bun si as discuta cu el ce e de facut la a doua nastere. si as opta pt cezariana.thumright
bereea
Scris: Sunday, January 6, 2008 4:56 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Si eu am miopie , -2,5.La 5 luni dupa nastere am facut un control la ochi si miopia avansase.Oftalmologul nu m-a recomandat schimbarea ochelarilor pentru ca mi-a zis ca ochii isi vor reveni si este normal ca dupa nastere sa avanseze miopia.A avut dreptate.
oanalaurisa
Scris: Sunday, January 6, 2008 5:16 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
bereea wrote:
Si eu am miopie , -2,5.La 5 luni dupa nastere am facut un control la ochi si miopia avansase.Oftalmologul nu m-a recomandat schimbarea ochelarilor pentru ca mi-a zis ca ochii isi vor reveni si este normal ca dupa nastere sa avanseze miopia.A avut dreptate.

Mie mi s-a spus ca doar la dioptrie de la -10 incolo se pune problema cezarienei,in rest nu.
Ce sa zic acuma,dezlipirea de retina e si asta cu cantec,adica unora poate li se intampla,unora nu...avansarea miopiei la fel.
gabitza
Scris: Thursday, February 21, 2008 8:36 PM
Nivel: Guest

eu am -3,25 si -3,75 si pana sa raman insarcinata mi+a spus oftalmologul sa nu ma gandesc sa nasc normal. acum trebuie sa ii fac o vizita, dar cate am auzit imi e teama rau de nasterea normala
oanalaurisa
Scris: Thursday, February 21, 2008 8:56 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
gabitza wrote:
eu am -3,25 si -3,75 si pana sa raman insarcinata mi+a spus oftalmologul sa nu ma gandesc sa nasc normal. acum trebuie sa ii fac o vizita, dar cate am auzit imi e teama rau de nasterea normala

Fii serioasa,o sa te bucuri daca nasti natural si o sa multumesti lui Dumnezeu ca nu ai optat pentru cezariana la alegere,intreaba ginecologul si o sa vezi ca o sa zica ca la dioptriile astea nu e cazul de cezariana. Iti va fi mult mai usor dupa nastere daca nasti natural,mie nu mi-a fost frica deloc si vorba aia: "Acuma ma pot da cu rolele in parc",asa de bine ma simt si fetita mea are o luna si un pic.
Curaj!
shirel
Scris: Thursday, February 21, 2008 11:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu am miopie destul de mare ,aici chiar nimeni nu mi-a spus nimic.Am nascut normal,fara epidural si nu s-a intimplat nimic.
Chiar imediat dupa nastere am fost la control fiindca mi-am schimbat
ochelarii si surpriza la un ochi chiar s-a mai imbunatatit vederea ,iar la
celalalt a ramas la fel.In momentul cind ai de la -10 in sus normal poate
sa te oblige sa faci cezariana fiindca riscul este mai mare.
OPER_CC
Scris: Monday, December 1, 2008 1:09 PM
Nivel: Guest

Sotia mea are mai multe la ochi, si miopie printre altele cred -8, s-a dus la oftalmolog si i-a zis ca nu e nici o problema sa nasca normal...asa a si facut, cu epidural.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.