Cum se masoara corect temperatura pentru a afla perioada de ovulatie?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Rody
Scris: Friday, June 8, 2007 8:54 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Fetelor,va rog sa nu radeti de mine ca nu stiu cum sa masor temperatura sa vad cand ar fi putea avea ovulatia. Eu mi-o luam la subrat dar niciodata nu mi-a iesit 37° cica atunci ai fi la ovulatie, pana cand ieri o prietena pe YM mi-a spus ca temperatura se masoara corect punand termometrul in vaginalcool alcool alcool alcool alcool alcool Va rog sa nu radeti dar asta-i adevarul. Voi ce ziceti e adevarat sau nu? .P.S sa-mi fie rusine ca nu stiuras ras ras Va rog dati un raspuns ca mor de curiozitatebounce bounce bounce bounce
Multumesc!
Rody
Scris: Friday, June 8, 2007 9:15 AM
Nivel

Nimeni nu-mi zice nimiccry cry cry
Kiki
Scris: Friday, June 8, 2007 9:24 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Uite ce am gasit pe net...

Cel mai ieftin test de ovulatie este traditionala masurare a temperaturii bazale, pentru ca in perioada de ovulatie aceasta creste. Pacienta solicita medicului ginecolog un grafic pentru a-si masura zilnic temperatura, inainte de a se da jos din pat, pe nemancate. Temperatura se noteaza pe grafic pe perioada a trei cicluri menstruale. De preferinta se masoara temperatura vaginala, folosind acelasi termometru. In prima perioda a ciclului, din prima zi cand incepe menstra si pana in a 14 a zi, temperatura este de 36.2-36.6°. Dupa a 14 a zi, temperatura incepe sa creasca la 36.8-37.4° si aceasta se intampla datorita progesteronului, hormon ce creste vertiginos dupa ovulatie. De retinut ca femeia este fertila timp de 3 zile de la ovulatie pentru ca spermatozoizii nu pot supravietui mai mult.
Daca temperatura bazala ramane crescuta peste 18 zile de la momentul ovulatiei, acesta poate fi un semn precoce de sarcina. Perioada cu cele mai mari sanse de a ramane gravida ar fi intre a 10 a si a 16 a zi fata de prima zi de ciclu, in functie de lungimea ciclului menstrual si a temperaturii bazale. Se recomanda contact sexual o zi da, o zi nu.

Eu habar nu aveam pentru ca nu am folosit niciodata aceasta metoda.

Alte resurse pe aceeasi tema:

Un calculator aproximativ pe baza datei ultimei menstruatii gasiti aici.

Daca vreti sa stiti ce se intampla dupa ovulatie puteti citi acest articol.

Despre testele de ovulatie puteti citi mai multe aici

Despre testele de fertilitate putei sa va informati aici
Maria & Mario
Scris: Friday, June 8, 2007 9:26 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Rody, dragutzo, nimeni nu rade ! Ca uite, nici eu nu stiu, ca nu am avut nevoie ! si nu m-am informat ! Dar ..... asa se pare .... temperatura bazala = temperatura vaginului ! scratch oare

Spor la .... conceput, Rody !
Rody
Scris: Friday, June 8, 2007 9:37 AM
Nivel

Kiki,Oana va multumesc mult de tot.Eu am incercat asta aseara ras si se pare ca mi-a iesit 37°4.Deci imediat m-am pus pe treaba aseararas ras ras
Va multumesc inca odata . Sunt happyyes yes yes
Kiki
Scris: Friday, June 8, 2007 9:40 AM
Nivel

Sa fie cu ochisori, draga Rody! pupici
MNiko
Scris: Friday, June 8, 2007 9:42 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Rody wrote:
Kiki,Oana va multumesc mult de tot.Eu am incercat asta aseara ras si se pare ca mi-a iesit 37°4.Deci imediat m-am pus pe treaba aseararas ras ras
Va multumesc inca odata . Sunt happyyes yes yes

Rody, nu vreau sa-ti stric bucuria, dar din cate inteleg eu (si asa stiam) se masoara dimineata inainte chiar sa faci orice altceva chiar fara sa te dai jos din pat sa iei termomerul. Ideal ar fi sa il pui undeva aproape si doar sa intinzi mana dupa el ca sa iti masori temperatura.
Bafta Rody sa fie cu ...ochipupici
Cris-DL
Scris: Friday, June 8, 2007 9:42 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Rody wrote:
Deci imediat m-am pus pe treaba aseararas ras ras

hohot hohot Rody, esti de coma mai mami .... nu te mai stresa ca o sa vezi ca va fi asa cum iti doresti, dar "putzintica rabdare !" pupici pupici Bafta !
Rody
Scris: Friday, June 8, 2007 9:54 AM
Nivel

MNiko wrote:

Rody, nu vreau sa-ti stric bucuria, dar din cate inteleg eu (si asa stiam) se masoara dimineata inainte chiar sa faci orice altceva chiar fara sa te dai jos din pat sa iei termomerul. Ideal ar fi sa il pui undeva aproape si doar sa intinzi mana dupa el ca sa iti masori temperatura.
Bafta Rody sa fie cu ...ochipupici

mi-a luat-o si de dimineata dar nu mai aveam 37°4 si 37°1dance ca sa fiu sigura am mai tras o repriza asa pe nemancateras ras ras ras
Cris-DL
Scris: Friday, June 8, 2007 9:58 AM
Nivel

hohot hohot hohot cool
MNiko
Scris: Friday, June 8, 2007 9:59 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Rody wrote:

mi-a luat-o si de dimineata dar nu mai aveam 37°4 si 37°1dance ca sa fiu sigura am mai tras o repriza asa pe nemancateras ras ras ras

Rody...n-am cuvintehohot hohot
Rody
Scris: Friday, June 8, 2007 10:02 AM
Nivel

cris22tyna wrote:
hohot hohot hohot cool

ia recunosteti, ce va-ti face voi fara mine.Mi-ati promis ca-mi faceti o diploma de onoare.Astept,poate pana la bataranete o voi primihohot hohot hohot
Va multumesc incaodata pt raspunsuri.Acum astept ce si cum.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, June 8, 2007 10:05 AM
Nivel

Rody, abia acum am vazut si eu subiectul tau si nu e nimic de ras!

si eu mi-am masurat temperatura bazala (inainte de a ramane gravida cu Andi), introducand termometrul in vagin, dimineata la trezire, exact cum zice Mniko, numai intinzand mana pe mobila unde era si atat. se considera ca orice efort ca datul jos din pat poate sa duca la erori de masurare pt ca ar putea creste temp corpului. eu m-am lasat repede de "sportul" asta ca ma enerva si manevra in sine si faptul ca stateam cu "morcovul" ca azi ca maine ca nu stiu ce...maseluta

succes la facut bebe! mai mami da' tu esti mult mai grabita decat mine! sa fie cu spor ce faci tu acolo!pupici alcool
Kiki
Scris: Friday, June 8, 2007 10:07 AM
Nivel

Diploma asta e buna?

Cris-DL
Scris: Friday, June 8, 2007 10:08 AM
Nivel

Rody wrote:

ia recunosteti, ce va-ti face voi fara mine.

thumright Bine spus, sincer ne "luminezi" ziua, dar ne dai si dureri de falci sic

Kiki wrote:
Diploma asta e buna?

hohot hohot buna si asta, pana una alta, ce spui rody ?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.