Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetelor,va rog sa nu radeti de mine ca nu stiu cum sa masor temperatura sa vad cand ar fi putea avea ovulatia. Eu mi-o luam la subrat dar niciodata nu mi-a iesit 37° cica atunci ai fi la ovulatie, pana cand ieri o prietena pe YM mi-a spus ca temperatura se masoara corect punand termometrul in vagin Va rog sa nu radeti dar asta-i adevarul. Voi ce ziceti e adevarat sau nu? .P.S sa-mi fie rusine ca nu stiu Va rog dati un raspuns ca mor de curiozitate Multumesc! |
|
| Nimeni nu-mi zice nimic |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Uite ce am gasit pe net...
Cel mai ieftin test de ovulatie este traditionala masurare a temperaturii bazale, pentru ca in perioada de ovulatie aceasta creste. Pacienta solicita medicului ginecolog un grafic pentru a-si masura zilnic temperatura, inainte de a se da jos din pat, pe nemancate. Temperatura se noteaza pe grafic pe perioada a trei cicluri menstruale. De preferinta se masoara temperatura vaginala, folosind acelasi termometru. In prima perioda a ciclului, din prima zi cand incepe menstra si pana in a 14 a zi, temperatura este de 36.2-36.6°. Dupa a 14 a zi, temperatura incepe sa creasca la 36.8-37.4° si aceasta se intampla datorita progesteronului, hormon ce creste vertiginos dupa ovulatie. De retinut ca femeia este fertila timp de 3 zile de la ovulatie pentru ca spermatozoizii nu pot supravietui mai mult. Daca temperatura bazala ramane crescuta peste 18 zile de la momentul ovulatiei, acesta poate fi un semn precoce de sarcina. Perioada cu cele mai mari sanse de a ramane gravida ar fi intre a 10 a si a 16 a zi fata de prima zi de ciclu, in functie de lungimea ciclului menstrual si a temperaturii bazale. Se recomanda contact sexual o zi da, o zi nu.
Eu habar nu aveam pentru ca nu am folosit niciodata aceasta metoda.
Alte resurse pe aceeasi tema:
Un calculator aproximativ pe baza datei ultimei menstruatii gasiti aici.
Daca vreti sa stiti ce se intampla dupa ovulatie puteti citi acest articol.
Despre testele de ovulatie puteti citi mai multe aici
Despre testele de fertilitate putei sa va informati aici |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Rody, dragutzo, nimeni nu rade ! Ca uite, nici eu nu stiu, ca nu am avut nevoie ! si nu m-am informat ! Dar ..... asa se pare .... temperatura bazala = temperatura vaginului !
Spor la .... conceput, Rody ! |
|
| Kiki,Oana va multumesc mult de tot.Eu am incercat asta aseara si se pare ca mi-a iesit 37°4.Deci imediat m-am pus pe treaba aseara Va multumesc inca odata . Sunt happy |
|
| Sa fie cu ochisori, draga Rody! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Rody, nu vreau sa-ti stric bucuria, dar din cate inteleg eu (si asa stiam) se masoara dimineata inainte chiar sa faci orice altceva chiar fara sa te dai jos din pat sa iei termomerul. Ideal ar fi sa il pui undeva aproape si doar sa intinzi mana dupa el ca sa iti masori temperatura. Bafta Rody sa fie cu ...ochi |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
|
Rody, esti de coma mai mami .... nu te mai stresa ca o sa vezi ca va fi asa cum iti doresti, dar "putzintica rabdare !" Bafta ! |
|
| MNiko wrote:Rody, nu vreau sa-ti stric bucuria, dar din cate inteleg eu (si asa stiam) se masoara dimineata inainte chiar sa faci orice altceva chiar fara sa te dai jos din pat sa iei termomerul. Ideal ar fi sa il pui undeva aproape si doar sa intinzi mana dupa el ca sa iti masori temperatura. Bafta Rody sa fie cu ...ochi mi-a luat-o si de dimineata dar nu mai aveam 37°4 si 37°1 ca sa fiu sigura am mai tras o repriza asa pe nemancate |
|
| |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Rody...n-am cuvinte |
|
| ia recunosteti, ce va-ti face voi fara mine.Mi-ati promis ca-mi faceti o diploma de onoare.Astept,poate pana la bataranete o voi primi Va multumesc incaodata pt raspunsuri.Acum astept ce si cum. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Rody, abia acum am vazut si eu subiectul tau si nu e nimic de ras!
si eu mi-am masurat temperatura bazala (inainte de a ramane gravida cu Andi), introducand termometrul in vagin, dimineata la trezire, exact cum zice Mniko, numai intinzand mana pe mobila unde era si atat. se considera ca orice efort ca datul jos din pat poate sa duca la erori de masurare pt ca ar putea creste temp corpului. eu m-am lasat repede de "sportul" asta ca ma enerva si manevra in sine si faptul ca stateam cu "morcovul" ca azi ca maine ca nu stiu ce...
succes la facut bebe! mai mami da' tu esti mult mai grabita decat mine! sa fie cu spor ce faci tu acolo! |
|
| Diploma asta e buna?
|
|
| Rody wrote: ia recunosteti, ce va-ti face voi fara mine.
Bine spus, sincer ne "luminezi" ziua, dar ne dai si dureri de falci
Kiki wrote:Diploma asta e buna?
buna si asta, pana una alta, ce spui rody ? |
|
|