Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| carla wrote: Copilul deja alege intre noi:cand il pun la somn si ies din camera,fuge la tatal lui,cand ii trebuie suc,apa mancare,la mine.A ajuns sa ma impinga si sa ma loveasca cu palma ca sa fuga la sotul si eu ma simt groaznic.
Carla , sa stii ca si mie imi face asa, nu ma loveste dar Daria fuge mereu la ta'su zici ca-i uns cu miere.M-am ofticat la inceput dar apoi m-am obisnuit, vrei la tac'tu, valea ,du-te.Seara la culcare de multe ori adorm amandoi ,iar eu ca un cane rebegit umblu de colo colo cu perna doar imi gasesc un loc de dormit.Tati e ala bun si cu acadele in buzunare, mami e vocea ratiunii, mai ridica tonul , mai pocneste, ea nu prea glumeste.Eu am renuntat sa ma mai pun intre ei ca Daria a avut mereu lipici la el mai mult decat la mine si picam mereu de aia rea asa ca faca-se voia lor.Probabil a ajuns sa te loveasca din cauza ca-i ingradesti aaccesul la tati, poate daca-l lasi mai liber si le dai timpul lor " intre barbati" n-o sa mai fie asa revoltat .Eu aveam probleme cu coca cola, mereu cumpara iar eu faceam spume numai ce-o vedeam pe masa.N-am protestat in fata ei, am lasat-o s acreada ca si eu sunt de acord adica mami si tati au acelasi cuvant de spus dar am avut grija in particular sa-i fac capul tocanitza lu ta'su pentru cutia aia de coca.Eu zic asa, in fata copiluli sa fiti mereu de acord chiar daca tu-ti calci pe inima si inghiti in sec.Dar cand suntei doat voi doi ,ca un rezumat al zilei , scoate-i in fata tot ce a gresit, ce trebuie si ce nu trebuie , care sunt regulile casei etc.La noi regula casei e acum " fara coca" asta dupa ce am privit de zeci de ori cum daria soarbe din otrava aia fara sa zic nimic doar cu el am avut discutie dupa eveniment |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Mihaela,recunosc scenariul:"Uite ce ti-a adus tati!Coca-cola la cutie-si mami isi smulge parul din cap intimp ce copilul toarna cutia pe gat si pe haine.Cand l-am dus pe santier am mai avut o surpriza:bere!!!Cristian-glont la ea:tati lasa copilul sa bea putin,mami urla.Cine e mai bun in ochii lui?Asta dupa ce un an jumatate in fiecare dimineata i-am facut suc natural si pentru o sticluta spalam zilnic ditamai robotul.Pai sa nu-ti dai pumni in cap? |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| carla wrote:Mihaela,recunosc scenariul:"Uite ce ti-a adus tati!Coca-cola la cutie-si mami isi smulge parul din cap intimp ce copilul toarna cutia pe gat si pe haine.Cand l-am dus pe santier am mai avut o surpriza:bere!!!Cristian-glont la ea:tati lasa copilul sa bea putin,mami urla.Cine e mai bun in ochii lui?Asta dupa ce un an jumatate in fiecare dimineata i-am facut suc natural si pentru o sticluta spalam zilnic ditamai robotul.Pai sa nu-ti dai pumni in cap?
Off,Carla draga,neaparat trebuie o discutie serioasa,cu pumnu` batut in masa,ca asa nu se poate,el chiar nu e constient ce rau ii face lui Cristian? El chiar crede ca facandu-i toate mofturile ii face bine? Off Doamne! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Imi dau seama cum "se construiesc" relatiile intre"baieti" Carla, curaj, incetut si cu rabdare o sa reusesti sa-l lamuresti pe tati |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Multumesc de suport,fetelor si de incurajari,de multe ori am impresia ca ma lupt singura cu morile de vant. Cu voi aici mi se pare mult mai usor. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu simt ca o iau razna..fiica mea de 4 ani si 3 luni nu mai inceteaza cu plansul...Daca este sau nu bolnava plange, daca nu-i convine ceva plange, in somn plange, la masa plange, la gradi plange,a ajuns sa planga si daca ma uit la ea...nu stiu ce sa mai cred...i-am spus ca daca voiam sa o scot bocitoare nu-mi reusea asa bine..am mers si la dr.cu ea si explicatia a fost ca este mult rasfatata (ceea ce nu-mi vine sa cred ca acesta ar fi motivul pt.ca toti copii sunt rasfatati si nu jelesc in continuu ca ea) si faptul ca atunci cand am fost gravida cu ea m-am suparat aproape zilnic si am plans (dar ma suparam din lucruri neansemnate ). Pt lucrul asta ma simt vinovata dar ma mai gandesc ca sunt femei mult mai suparate si poate batute si nefericite si copii lor nu au plecat din pantecul lor cu bagajul asta negativ asa cum a facut fetita mea. Dr. mi-a spus ca mai ar fi o explicatie: si anume faptul ca sunt foarte stresata si ma agit de fiecare data cand este vorba de ea... si copilul a simtit lucrul acesta, asa ca a ajuns sa ma speculeze plangand din nimic.. Vreau sa stiu daca cineva se confrunta cu aceasta problema astept sfaturi ca simp ca cedez nervos |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la 4 ani si 3 luni, daca plange fara un motiv aparent, cred ca e o mica santajista. adevarat ca toti copiii sunt rasfatati, dar trebuiesc impuse anumite limite, iar atunci cand i se spune NU, pai NU sa ramana! indiferent de intensitatea cu care plange. o smiorcaiala azi, una maine nu pateste nimic. altfel la un scancet incepe "dresajul" si in mintea ei incolteste "mami face ce vreau si cum vreau, pot sa plang "
mult succes si multa rabdare! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Si Edy plinge dar mai mult in somn cred ca viseaza urit. A si daca ii este prea foame plinge urit moment in care nu pot sa ii dau mincare solida ca nu are rabdare decit bibi |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| sarutza wrote:Eu simt ca o iau razna..fiica mea de 4 ani si 3 luni nu mai inceteaza cu plansul...Daca este sau nu bolnava plange, daca nu-i convine ceva plange, in somn plange, la masa plange, la gradi plange,a ajuns sa planga si daca ma uit la ea...nu stiu ce sa mai cred...i-am spus ca daca voiam sa o scot bocitoare nu-mi reusea asa bine..am mers si la dr.cu ea si explicatia a fost ca este mult rasfatata (ceea ce nu-mi vine sa cred ca acesta ar fi motivul pt.ca toti copii sunt rasfatati si nu jelesc in continuu ca ea) si faptul ca atunci cand am fost gravida cu ea m-am suparat aproape zilnic si am plans (dar ma suparam din lucruri neansemnate ). Pt lucrul asta ma simt vinovata dar ma mai gandesc ca sunt femei mult mai suparate si poate batute si nefericite si copii lor nu au plecat din pantecul lor cu bagajul asta negativ asa cum a facut fetita mea. Dr. mi-a spus ca mai ar fi o explicatie: si anume faptul ca sunt foarte stresata si ma agit de fiecare data cand este vorba de ea... si copilul a simtit lucrul acesta, asa ca a ajuns sa ma speculeze plangand din nimic.. Vreau sa stiu daca cineva se confrunta cu aceasta problema  astept sfaturi ca simp ca cedez nervos
Fetitza te stie exact ce te afecteaza in mod direct si asta este plinsul ei.Ea stie cat de mult te deranjeaza si de asta prefera sa planga ca sa-ti atraga toate atentia asupra ei.Sfatul meu este ori sa nu o mai bagi in seama dar eu as face altceva m-as duce la ea m-as uita in ochii ei si i-as spune "eu vad ca esti foarte suparata de aceea te duc la tine in camera sau te pun sa stai pe un scaun (dar ceva care care sa ramana permanent locul ei de linistire)pina te linistesti cand termini de plins sunt pregatita sa vorbesc cu tine pina atuncea nu "cu asta incetezi sa te mai uiti la ea sau sa vorbesti .Sa vezi ca dupa cateva ori fetitza ta nu va mai plinge de la orice lucru fiindca va stii ca tu nu o mai bagi in seama.Totul este sa fii tare pur si simplu incearca sa rezisti este spre binele tau si al fetitzei.Succes cu plingareatza! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Inainte de a fi mai bine, orice (legat de educatia copiilor) devine mai greu. Daca esti pregatita pentru asta, atunci poti incepe demersurile , ca sa zic asa, dar trebuie sa fi extrem de ferma, cand ai spus NU, asa ramane, nu reveni asupra hotararii luate, chiar daca in sec urmatoare o regreti. E simplu cand privesti in ansamblu, dar e foarte greu cand trebuie sa te confrunti pe viu. Consoleaza-te cu gandul ca in viitor va fi mai bine, daca ACUM faci ceva. |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| sousourel wrote:Inainte de a fi mai bine, orice (legat de educatia copiilor) devine mai greu. Daca esti pregatita pentru asta, atunci poti incepe demersurile , ca sa zic asa, dar trebuie sa fi extrem de ferma, cand ai spus NU, asa ramane, nu reveni asupra hotararii luate, chiar daca in sec urmatoare o regreti. E simplu cand privesti in ansamblu, dar e foarte greu cand trebuie sa te confrunti pe viu. Consoleaza-te cu gandul ca in viitor va fi mai bine, daca ACUM faci ceva.
Subscriu! Nimic nu este greu cand vrei sa reusesti si asta este spre binele tau.Fetizei nici nu-i pasa tu esti asta care suferi gandeste-te si la asta. |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Eu rezist foarte bine cand bebe plange Solenuta ,deocamdata este un ingeras.Nu prea plange.In schimb Elo cand era de varsta ei,plangea din orice,basca nici macar nu stiam de ce plange,dar am rezistat tare bine.Acum slava Domnului ca nu mai am plangaceoase in casa Solenuta e normal sa mai planga din cand in cand cand o doare burtica sau dintisorii,sau cand e fomica,in rest e cuminte foc.Cu asa bebe normal ca as mai vrea 10 |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Alice a avut foarte putine crize de plans degeaba, Andrei insa e diferit.
El a gasit ca si metoda de a impresiona si a obtine ce doreste ... plansul.
Cu mine nu i-a mers niciodata, cu ceilalti insa a functionat si inca mai functioneaza.
Eu daca il vad ca plange degeaba ma duc la el si ii spun pe un ton cat se poate de calm ca daca vrea sa spuna ceva si sa il mai si inteleg, trebuie sa se calmeze, sa nu mai planga si apoi sa imi spuna ce are de spus.
Daca vrea sa urle, o poate face pe holul blocului, iar cand se calmeaza poate intra din nou in casa.
Asa se potoleste mereu.
La ceilalti insa, incearca sa obtina ce vrea facandu-i psihic, cu urlete, plansete si crize.
Noroc ca acum s-a prins si Pusa cum sta treaba si stie ca trebuie sa il ignore cand plange (daca plange fara motiv) si sa nu ii dea apa la moara.
Mai greu e cu bunicii care sar imediat in echer, si cu tati, care nu poate sa tina prea mult timp "supararea". |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| Si noi avem probleme cu plansul. Eu rezist tentatiei de a-i face pe plac imediat. Ii spun ca nu primeste nimic daca se comporta asa si ca daca vrea sa planga nu are decat, eu oricum nu-l bag in seama decatdaca vorbeste frumos. Imediat schimba placa si-mi spune:"Mami, sunt fericit acum, nu mai plang. Vorbesti cu mine?" Parca suna altfel. Daria e prea mica pentru a-i aplica un tratament, dar nici la ea nu sra imediat. Daca e un plans miorlait sau scancit o las in pace. Daca se inteteste vorbesc cu ea fara sa o iau in brate si incerc sa o calmez. Daca nici asa nu merge, atunci o iau putin in brate pana se calmeaza dupa care o pun la loc. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/10/2009 Mesaje: 68
| si pentru bb-ii mei de numai 5 luni ce sfaturi imi dati???
stam in aceeasi casa cu mama mea, si de la 2 luni l-a luat ea pe baiat, initial doar noaptea, acum e doar cateva ore / zi al meu, cand ii tin pe amandoi in acelasi pat (cica sa se joace, dar ei se musca, se imping cu picioarele, se cauta unul pe altul in guritza...)
ei, daca plec eu de-acasa, mandra mea e cumintica foc, chiar azi mi-a zis mama ca nu a simtit ca are si fata, adik dupa ce s-a trezit a luat-o, i-a dat sa pape, a pus-o langa baiat si a turturit (ea turtureste nu gangureste)singurica aproape toata ziua (de la 1 pana la 5 pm). partea urata vine acum, dupa ce am aterizat, incarcata precum capra cu 3 iezi, s-a pus pe plans de numa. cu domnisorul meu, e un adevarat ingeras, daca e si buni langa el. daca pleaca buni in oras plange pana se intoarce si oricat as fi de mama nu pot sa fac fata (la amandoi). o las pe ea "la ea acasa" in leganutzul ei tace, il alint cat pot pe el, cca 30min - 1 ora dupa care ies, bag 2-3 tigari revin si iar incep cu alintatul, leganatul, joaca, schimbam scutecul de 3 ori ca atunci tace, orice ca sa nu planga, pana ori ajunge mama ori ajung eu sa ma smulg de cap. asta e povestea noastra la 5 luni, orice sfat e bine primit :) eventual, cam cand oare as putea incepe sa-i adun gramada ;), sa-i tin impreuna, acum daca unul doarme si celalalt plange deja incepe razboiul. felicitari copiilor cuminti care nu dau batai de cap mamicilor, toata stima ca ati avut rabdarea necesara la timpul potrivit!!! |
|
|