Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| A mea nu prea este plingareatza,dar citodata plinge si incepe sa te roage si sa miorlaie. Depinde care-i este motivul.De multe ori nici nu o bag in seama fiindca stiu ca vrea sa ma induiosez de ea si sa-i fac cea ce vrea .Nu fetita mea eu nu cad sa fiu victima ta.De obicei plinge fiindca vrea de 2 ori un DVD si eu nu sint de acord cu asta asa ca dupa ce-i dau explicatii poarte sa urle ca nici nu ma intorc din vorba. Trebuie sa-i cunoastem motivele si de multe ori trebuie sa ne obtinem si sa ne facem ca nu vedem si nu auzim chiar daca ni se rupe inima in noi de mila(sintem cu toate niste miloase cind este vorba de micuti plingareti ,dar nu trebuie sa le dam satisfactia de a ne prinde slabiciunea)ca pe urma sa vedeti nervi si plinsete! pe noi! |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| In ultima vreme am mari probleme cu plansul lui Cristian.Dar nu el e problema principala,ci sotul meu care nu suporta sa-l auda si ii face toate poftele.Urmarea:el urla mai tare cand nu vreau sa-i dau ceva,iar cand e vorba de culcare avem adevarate concerte.Astazi l-am pus in pat si am iesit din camera cum obisnuiam,Cristian a inceput sa urla ca din gura de sarpe,iar tata-sau a venit valvartej,l-a luat in brate si l-a plimbat cu caruciorul pana a adormit.Cand intram intr-un magazin,ce sa mai spun?se arunca de pamant daca nu-l las sa ia ce vrea si bineinteles ca sotul cedeaza si-i cumpara ceva |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Pai faceti o intelegere intre tine si sotul tau,sa nu mai cedati... |
|

| Incerc,Oana,incerc zilnic,dar ce sa fac daca el nu poate sa-l auda plangand?Toate teoriile se duc pe rapa cand urla Cristian.Acum i-am tinut iar o teorie presarata cu ex. de copii rasfatati,m-a ascultat,m-a aprobat,dar cand va plange iar copilul...si Cristian stie,plange numai cand are audienta,cu mine si mama nu-i prea merge. |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
|
carla wrote:Incerc,Oana,incerc zilnic,dar ce sa fac daca el nu poate sa-l auda plangand?Toate teoriile se duc pe rapa cand urla Cristian.Acum i-am tinut iar o teorie presarata cu ex. de copii rasfatati,m-a ascultat,m-a aprobat,dar cand va plange iar copilul...si Cristian stie,plange numai cand are audienta,cu mine si mama nu-i prea merge.
In conditiile date, nu pot decat , pt. sot, copilul e copil si testeaza. Multa rabdare va doresc! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Carla, nu esti singura, si pe mine ma saboteaza Kaze mereu,m-am obisnuit .Uneori fac urat ,alteori ii las in pace ,c'est la vie Ai mei nu mai fac concerte ,Arti e asa de cumintel,numai zambeste toata ziua si la culcare singurel cu bibele |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| of,Carla,cunosc situatia prea bine,numai ca la noi in familie eu sunt cea care mai cedeaza,nu-mi place sa-i aud plangand Larisa a incercat de vreo 2 ori sa se arunce pe jos,in momentul ala nu am bagat-o in seama,a vazut ca nu-i merge si nu-mi mai face figuri de-astea.Mihata se mai arunca pe jos ca si cum ar cadea,ne testeaza,daca nu sarim la el in cateva secunde se ridica singur ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu nu rezist! Il las sa planga si ies din camera. Dupa ce ma calmez si eu si se linisteste si el ma duc si-l iau in brate si vorbesc mult cu el. Daca e sotul acasa il lasa si el sa se linisteasca si apoi merge la el. |
|
| petro wrote:Eu nu rezist! Il las sa planga si ies din camera. Dupa ce ma calmez si eu si se linisteste si el ma duc si-l iau in brate si vorbesc mult cu el. Daca e sotul acasa il lasa si el sa se linisteasca si apoi merge la el.
Nu rezisti,insa faci ceea ce e corect si bine pentru el...felicitari,mamico! Psihologii au multe pareri in privinta plansului bebelusului,unii zic sa nu-i lasam sa planga,altii sa-i lasam sa se linisteasca singuri...cine mai stie cum e bine? |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cred ca "binele" este undeva pe la mijloc ....eu deocamdata nu ma confrunt cu talente din astea dar cind am sa dau de ele revin cu metoda mea....deocamdata nu stiu exact care o sa fie. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| La mine nu e vorba de aplicat metode. La cat sunt de descreierata si nu suport nervi in jurul meu, ar insemna sa ma cert toata ziua cu cineva, asa ca prefer sa ma retrag sa ma calmez. La fel e si cu fiu-meu... si cu sotul. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Carla, cred ca te simti frustrata in situatii ca cele descrise...dar, in perspectiva, trebuie sa va puneti de acord in privinta educarii copilului, altfel pot aparea situatii, mult mai tarziu, desigur, cand copilul va alege intre voi, in functie de situatie.
Cat despre impartirea parerilor, cred si eu in calea de mijloc. Bb-le plange din diferite motive, pe care o mama stie sa le identifice. Atunci cand e vorba de o incercare de manipulare (e firesc sa vrea sa stie cat poate, ce poate si ce vor face parintii atunci cand el incearca diferite stimulari ) parintii au mare nevoie sa inteleaga consecintele comportamentului lor pentru bb-lush. |
|

| sousourel wrote:Carla, cred ca te simti frustrata in situatii ca cele descrise...dar, in perspectiva, trebuie sa va puneti de acord in privinta educarii copilului, altfel pot aparea situatii, mult mai tarziu, desigur, cand copilul va alege intre voi, in functie de situatie. Cat despre impartirea parerilor, cred si eu in calea de mijloc. Bb-le plange din diferite motive, pe care o mama stie sa le identifice. Atunci cand e vorba de o incercare de manipulare (e firesc sa vrea sa stie cat poate, ce poate si ce vor face parintii atunci cand el incearca diferite stimulari  ) parintii au mare nevoie sa inteleaga consecintele comportamentului lor pentru bb-lush. Copilul deja alege intre noi:cand il pun la somn si ies din camera,fuge la tatal lui,cand ii trebuie suc,apa mancare,la mine.A ajuns sa ma impinga si sa ma loveasca cu palma ca sa fuga la sotul si eu ma simt groaznic. |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| carla wrote: ...A ajuns sa ma impinga si sa ma loveasca cu palma ca sa fuga la sotul si eu ma simt groaznic.
Trebuie sa discutati si sa va puneti deacord! E spre binele copilului, in special, si al vostru in general. |
|
|
Asa cum zice si mariuta: Trebuie sa va puneti de acord! Asta se poate rezolva numai intre tine si sotul tau,carla,pentru ca Cristian e prea mic ca sa inteleaga si sa discearna intre bine si rau,asa ca de voi depinde cum percepe el lumea...mult succes! |
|
|