Cum pacalim copiii sa ne atingem scopurile!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Rody
Scris: Friday, June 15, 2007 11:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
La mine merge faza cu vrajitoarea cea rea.Cand nu ma asculta si nu vrea sa facA cei spun..Ii zic "ok,in 2 minute vine vrajitoarea cea rea si te baga in sac si pe urma te papa daca nu esti cuminte si NU faci ce spune mama."Bineinteles ca imediat executa totuL.La voi cum merge.Ce metode aplicati sa va asculte.oare DE SI CRED CA NU ESTE BINE CUM PROCEDEZ,DAR UNDEORI TREBUIE SA FAC CEVA FINCA ESTE SUB ORICE CRITICAalcool alcool alcool MA SCOTE DIN SARITE!alcool ESTE BINE SA-U NU CUM PROCEDEZoare
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, June 15, 2007 12:58 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Eu sunt adepta adevarului. De multe ori, Ovidiu il ia pe Dor de la pietre si ii promite ca merge la verisorul lui favorit. Evident, venim acasa. Dar, in fata blocului, Tudor (care a stat cuminte tot drumul) ma intreaba: "gata? To'ii?" (pe verisor il cheama Tony)... Asa ca refuz sa-l mint, in masura posibilitatii... Mai bine ii promit ca ma joc cu el daca face ceva, si chiar ne jucam, decat sa-i promit luna de pe cer... Iar amenintarile... NU! daca la un moment dat imi spune ca nu mai vrea singur in camera ca ii este frica de Bau-Bau? Ce fac atunci??
Lilly of the valley
Scris: Friday, June 15, 2007 8:09 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
fara pacaleli!nono mai devreme sau mai tarziu isi vor da seama ca i-am mintit si vor minti si ei ca sa iasa pe placul lor.
MonicaL
Scris: Thursday, September 13, 2007 2:46 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/13/2007
Nu stiu ce sa zic ! Fetita mea , care de altfel pana nu demult a fost foarte cuminte , acum incearca prin fel si fel de modalitati sa ma determine sa ii indeplinesc toate cererile si devine tot mai incapatinata si mai insistenta asa ca uneori simt nevoia sa o sperii cu un " BAU _ BAU " diablo Nu stiu daca e bine au nu dar sunt momente cand nu vad nicio alta iesire din conflict care sa nu fie " incununata " de lacrimi asa ca parerea mea este ca uneori e bun si " BAU _ BAU "mos
stele_pe_cer
Scris: Thursday, September 13, 2007 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
MonicaL wrote:
Nu stiu ce sa zic ! Fetita mea , care de altfel pana nu demult a fost foarte cuminte , acum incearca prin fel si fel de modalitati sa ma determine sa ii indeplinesc toate cererile si devine tot mai incapatinata si mai insistenta asa ca uneori simt nevoia sa o sperii cu un " BAU _ BAU " diablo Nu stiu daca e bine au nu dar sunt momente cand nu vad nicio alta iesire din conflict care sa nu fie " incununata " de lacrimi asa ca parerea mea este ca uneori e bun si " BAU _ BAU "mos

Hehehe....sa vezi catamai frumusetea nocturna cand printesa ta se va trezi noaptea urland ca vine bau-bau si o papa!Si atunci, sa vezi polologhie pe draga de mamica cum nu va sti sa o intoarcaplans !

Parerea mea este ca bau-bau, baba-cloanta, necuratul sau cine stie ce alte fabulatii, care, dupa cum le spune si denumirea nu exista ci raman fabulatii - sunt numai pt a contura in mintisoara inocenta a copilului o lume ireala, urata si nedreapta in care mai tarziu isi vor face treptat-treptat aparitia cosmarele.Cosmarele oricum vor fi inevitabile de la o anumita varsta, nu e cazul sa le alimentam inca de timpuriu.

Matei a auzit recent de bau-bau.Si, ca sa nu ii dau apa la moara cu stupizeniile auzite in parc, am transformat totul intr-o joaca haioasa: bau-baule Matei, bau-baule bunicule si uite-asa, toata lumea din cand in cand e bau-bau, dar radem cu totii si vorbim de bau-bau ca de un circar, ca de un clown, nu ca de ceva de speriat.Kiar astazi Matei mi-a spus cu zambetul pe buze ca vine bau-bau.Reactia mea: si ce daca?Noua nu ne e frica de bau-bau.Ii dam un pumn in freza si ii luam jucariileras !

Tot in parc a auzit Matei acum o luna de "baba".Este o bunica care isi sperie nepoata cu "baba".Si nu va spun pe ce plans s-a pus Matei in concediu seara ca vine "baba".Si eu si Eugen ne uitam unul la altul de unde stie copilul de "baba".Abia ajunsi acasa, in parc, ne-am dat seama cine e "vinovatul".Atunci, in seara cu pricina, am dres-o putin pe gluma, dar a fost putin greutz sa dregem raul incostient pe care bunica din parc l-a facut.In skimb acum Matei stie ca o femeie batrana e "baba" si ca nu e frumos sa ii spunem asta in fata.De bine de rau, are o justificare.

Iar cand e "cazul" de bau-bau, eu zic ca mai cinstit si mai bine pt copil este sa stie adevarul:"nu ai voie sa te arunci in fata masinii, ca te calca masina si te face placinta pt cainii maidanezi" nu ca "vine bau-bau si te papa".Sau nu e bine sa pui deshtu' in foc ca te arzi.Vrei sa vezi cum te arzi?Si apropii degetul de foc, astfel incat sa simta caldura dar sa nu se arda" nu "nu pune mana in foc ca vine bau-bau".Hai acasa ca vine bau-bau in parc" si te trezesti de ce copilul la un moment dat nu mai vrea sa calce in parcul frecventat zilnic de 2-3 ani.Si exemplele pot continua.

Daca voua, oameni trecuti de 20 de ani v-ar spune cineva la tot pasul ca vine bau-bau, nu ati considera ca persoana de langa voi va desconsidera?Ei bine tot asa va vor descosidera si copiii vostri speriati in copilarie de bau-bau, cand vor sti ca nu exista nici un bau-bau, dar ca teama insuflata in copilarie niciodata nu se va sterge din suflet.Pt ca teama, ca si optimismul, ca si bucuria, ca si curajul, se deprind inca din primii ani de viata.Ori daca in primii ani de viata copilul creste cu teama de bau-bau, cu trecerea anilor copilul se va convinge ca bau-bau nu exista, ca a fost prostit mult timp si ca va fi in continuare temator de cate si mai cate existenta sau inexistente.

Nu va speriati copii, ci cresteti-i curajosi!

Aveti voi insiva curajul de a accepta provocarea copilului de a cauta in voi insiva ca si parinti istetimea de a inventa scenarii haioase, sau de a gasi autoritatea necesara pt a disciplina cu blandete si gingasie copilul!
stele_pe_cer
Scris: Thursday, September 13, 2007 10:29 PM
Nivel

Si ca sa raspund totusi la intrebarea din topic: cum il determin pe copil sa faca cum doresc eu?Am spus cuu il determin, nu cum il pacalesc, pt ca sunt termeni care imi place sa cred ca sunt total diferiti.Ei bine, cand vreau ceva, spun ce vreau cu frumosul: Matei hai te rog sa mergem acasa, ca ne asteapta bunicii sa le arati masina ce a noua" --bunicii fiind foarte indragiti de Matei, la fel ca si masina cea noua de care este mandru si o arata in prima zi tututror de la mare dinstantaras .

Hai sa mancam fructe, ca sa ai forta sa te cateri pe peretele de la locul de joaca.Si incepe povestea vitaminelor care iau drumul burtii, si dam sa manance la toti ursii, numa' sa ajunga mancarea si la Matei in burta.

Apoi sunt dati cand spun ceva o data si a doua oara daca repet nu e a buna (cum ar fi tipatul in clinica, datul cu piciorul la pisica bunicilor).Si daca mai spun o data, e clar ca, desi nu sunt adepta bataii, o ia la fund sau mai nou, ma incrunt "frumos" si gata, privirea face cat 3 palme consecutive.

In seara asta la clnica voia sa imi arate caum face el ca leul si facea atat de tare si nu l-am putut stapani decat sub amenintarea ca va iesi la urmatorul racnet afara de mana cu tati, ca sa poata racni in voie, dar FARA MINE.Si daca e fara mine, nu e bineeeee...Ideea de separare de mine, kiar si pt cateva minute si nu i se pare rezonabila.

Tot astazi o mica boacana: noile ghete cumparate si incaltate azi prin casa, cand sa plecam din casa, le vad mazgalite cu pixul.Care pix, de unde pix, nu stiubanghead !L-am intrebat numai: ai merita o bataie buna?Nuuuuuuu...si cu mocuta de plans mi-a sarit in brate cu sloganul "iarta-ma".Si bineinteles ca l-am iertat.Stie ca ar fi meritat o cearta sau o bataie, dar vreau sa invete ca nu bataia sau cearta il disciplineaza, ci intelegerea si rabdarea parintelui.

Exemplele pot continua.Adevarul gol-golut i-l spun totdeauna si astfel ne intelegem noi cumva.

sousourel
Scris: Thursday, September 13, 2007 11:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Total de acord cu Stele pt faza cu "bau-bau"...nu am incercat si nu am permis nici altora sa-i inoculeze o frica fara temei. In schimb, a existat pt o perioada "nenea Dorin", un vecin care ii producea o frica iesita din comun, dar care s-a ameliorat pe masura ce a facut cunostinta cu nenea respectiv.

In ceea ce priveste determinarea...am mai spus-o pe undeva: prin implicare fizica: ada cutare, ridica mana, ridica-te si ada nu stiu ce, fa aia, fa ailalata, iar la masa povestim despre "toleibuzu', autobuzu', aionu', tenu'" care pleaca incoace si incolo, numai sa manance pruncul.

Ma aflu si eu, adesea, in situatia in care trebuie sa repet de mai multe ori o cerinta, iar daca prin promisiunea unei recompense posibile imediat, nu reusesc nimic, ma cam apuca tipatul...dar deja e cazul mai rarut pt ca il intreb inainte frumos "vrei sa urle mama la tine!?!"what what what si bietul copil a inceput sa reactioneze destul de prompt la replica astaalcool
Fluturas
Scris: Friday, September 14, 2007 1:23 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
nici eu nu sunt adepta cu minciunile astea cu bau-bau.copii mei inca nu au auzit de bau-bau,habar nu au ce e ala.poate ca as fi facut-o si eu,daca nu as fi patit-o cu darius.in urma cu un an,cand ne-am mutat aici,s-a sperit f tare de petarzi si artificii(aici se pusca ff des)si de atunci a ramas cu o frica la orice zgomot mic,si am vazut cum e cand se sperie.e groaznic cand iti vezi copilul cum face la o sperietura din asta.mi-a fost frica si inca mi-e frica sa nu ramana asa.acum stie ca petarda face "poc si gata" adica pusca si pe urma e gata,iar liniste,dar tot ii e frica.cand sunt artificii,il iau in brate si merg ,ii arat,ii explic ca uite ce frumos e,ca nu face nimic,iar ultima data(duminica)a reactionat f bine
deci...daca as mai baga in el inca o frica cu "bau-bau"as face asa banghead banghead banghead
katy
Scris: Friday, September 14, 2007 1:42 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nici eu nu sunt de acord sa-mi sperii copilul cu diverse personaje rele, mi s-a parut o cruzime din partea mea sa-i spun asa ceva Luanei, mai ales ca ea e asa de firava si de emotiva, ca una doua baga doua trei lacrimi din te miri ce motiv. Am avut in familie persoane care au incercat sa faca asta cu ea, si drept pedeapsa nu au mai vazut-o cateva saptamani bune. Iar la afirmatia, si voi tot asa ati crescut, am avut destul de multe replici incat sa le tai macaroana. E copilul meu si mi-l cresc cum consider eu ca e mai bine si mai sanatos. Atunci au fost suparati pe mine insa dupa ce au vazut comportamentul copiilor speriati mi-au dat dreptate. A, si bineinteles dupa ce au vazut emisiunea "Super nanny", ca deh, e pe post si nu se spun minciuni.bataus
Luana aude in parc diverse bunici care apeleaza la tratamentul cu "baba", "bau-bau" samd, si de fiecare data ma priveste mirata. Bine acum e mare si pot sa chem eu 1000 de babe ca se uita la mine ciudat ba chiar ma ia peste picioruff .
stele_pe_cer
Scris: Friday, September 14, 2007 7:35 AM
Nivel

sousourel wrote:
... il intreb inainte frumos "vrei sa urle mama la tine!?!"what what what si bietul copil a inceput sa reactioneze destul de prompt la replica astaalcool

Hmmm...buna ideedance !O pot aplica si cu partenerulras ?
sousourel
Scris: Friday, September 14, 2007 8:01 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Je ne sais pas....dar tu incearca si spune-ne si nouaras
stele_pe_cer
Scris: Friday, September 14, 2007 12:23 PM
Nivel

sousourel wrote:
Je ne sais pas....dar tu incearca si spune-ne si nouaras

O incerc dupa-amiaza (daca am ocazia ras ) hohot !
PrincessLilou
Scris: Tuesday, September 18, 2012 1:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Nu stiu daca am pacalit-o pe Sophie cu ceva vreodata. adika daca i-am promis ceva si ea m-a ascultat atunci si-a primit rasplata. mai degraba ii spun "daca nu mananci nu va fi desert" sau "daca nu vrei sa te imbraci atunci nu mergem la joaca si stam acasa" si ea imediat reactioneaza. la camin le m-ai spune ca va fi vai ("there will be trouble") si m-a intrebat ce "trouble" si i-am zis ca ploua. ca ei nu ii place daca ploua ca nu poate iesi afara sa se joace. asa ca si ea face uneori si cu papusile ei, ca daca nu mananca o sa ploua hohot
bereea
Scris: Tuesday, September 18, 2012 2:03 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Cand era mica Ale nu prea vroia sa se spele pe dinti, asa ca taica-su a "speriat-o" ca vine nenea cel rau si o tunde daca nu se spala.Si ca sa-i arate cat e de serios punea telefonul sa sune ca sa-i arate cum nenea cel rau se intereseaza de ea.Si asa am ajuns ca nu se mai spala pe dinti pana nu suna nenea cel rauras , iar taica-su trebuia sa stea cu el la telefon si sa-i spuna cat e de brava fetita lui .
Tzepii
Scris: Tuesday, September 18, 2012 2:19 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.