Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Sper sa nu fiu of-topic cu "20 de memorii ale copilului tau" Este un articol scris de mine |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| doua dupa amiezi am fost in parc cu copiii. Andrei in skate parc si Leea pe alee invata sa mearga pe bicicleta. in acelasi parc o alta familie cu 2 baieti: cel mic si el invata mersul pe bicicleta, cel mare si el in skate cu role. cel mic cadea mereu pe jos la curba iar taxo striga de cate ori incerca sa faca manevra de cotire "FI FRAIER SI CAZI!". La un moment dat copilul cade si se loveste rau, renunta. Enervat isi ia la rost copilul, una din replicile copilului a fost "Din cauza ta, ca mereu ma pocesti!", individul ii raspunde "Esti un prost!" cel mare era ceva mai experimentat pe role, dar evident ca nu era maestru. taxo vede o pustoaica facand ceva scheme si-i administreaza si lui acelasi tratament. mama pustilor era evident jenata de comportamentul tatalui, dar la capitolul incurajari statea si ea prost. acum vin cu "experienta" proprie si cu propria intrebare: - cum putem intari increderea in fortele proprii ale unui copil ce si le pierde pe drum? (amanunte in jurnal zilele acestea)
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| mariuta wrote:doua dupa amiezi am fost in parc cu copiii. Andrei in skate parc si Leea pe alee invata sa mearga pe bicicleta. in acelasi parc o alta familie cu 2 baieti: cel mic si el invata mersul pe bicicleta, cel mare si el in skate cu role. cel mic cadea mereu pe jos la curba iar taxo  striga de cate ori incerca sa faca manevra de cotire "FI FRAIER SI CAZI!". La un moment dat copilul cade si se loveste rau, renunta. Enervat isi ia la rost copilul, una din replicile copilului a fost "Din cauza ta, ca mereu ma pocesti!", individul ii raspunde "Esti un prost!" cel mare era ceva mai experimentat pe role, dar evident ca nu era maestru. taxo vede o pustoaica facand ceva scheme si-i administreaza si lui acelasi tratament. mama pustilor era evident jenata de comportamentul tatalui, dar la capitolul incurajari statea si ea prost. acum vin cu "experienta" proprie si cu propria intrebare: - cum putem intari increderea in fortele proprii ale unui copil ce si le pierde pe drum? (amanunte in jurnal zilele acestea)
Vai de copiii care au astfel de parinti! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Doamne ce parinti!!!! |
|

| saracuti copilasi! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Sper macar ca acesti copii la randul lor cand vor fi parinti sa nu faca asemenea greseli ca atunci chiar este de jale ,va da-ti seama generatie de generatie.Doamne da-le minte ,ce pot sa mai spun ,tare dureros!
Inger,stii ca mi-a placut tare !Inca o data felicitarii! |
|

|
Multumesc ,mai am multe surprize ,inca nu dezvalui |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ingeras HAI CU SURPRIZELE ALEA CA O SA MOR DE CURIOZITATE. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Increderea in ei si-o capata in timp... ii putem ajuta fff simpu: nu doar prin vorbe: "nu are nimic ca ai cazut, ca n-ai reusit... eu stiu ca tu esti cel mai bun"... ci si prin sarcini specifice varstei lor.... copiii apreciaza ffff mult atunci cand: pot uda florile; pot ajuta la impachetatul rufelor; pot da cu matura...etc. Un lucru fff important in capatarea increderi e sa-i povestiti la momentele potrivite... fragmenete nu tocmai bune de lauda... din viata voastra... copilul va intelege ca si voi ca parinti zti fost mici si ati gresit. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Hai sa dau si eu un exemplu pozitiv de data asta. V-am povestit zilele trecute cum l-am lasat pe Darius fara pampers si a udat toate covoarele prin casa. Dupa doua zile in care i-am spus dupa fiecare accident "Nu e nimic se intampla si de-astea, dar tu esti baiat mare si data viitoare vei face la olita" fiul meu cere olita chiar daca are pampers. Cand il las fara pampers si mai scapa cate un strop acelasi tratament. "Se mai intampla, data viitoare zici mai repede ca faci pisu si ti pana vine olita". Ei bine, ieri a cerut si la gradinita olita si educatoarea era foarte incantata fiind o surpriza foarte mare pentru ea. N-am facut o tragedie din faptul ca scapa pe el sau ca uita sa spuna. Exact la fel cred ca se poate face in absolut orice situatie. Incurajat discret din umbra, facand totul sa para ca vine de la sine si ca este ceva cat mai natural. Indiferent ca e vorba de role, de vioara sau de tenis. Totul se poate face cu putina vointa si perseverenta din partea ambelor parti. Increderea in sine o data deprinsa e ca mersul pe bicicleta. |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22796
| exact la fel s-a intamplat cand i-am scos pampersul alessandrei.N-am certat-o deloc, ci doar am ajutat-o sa aiba incredere in ea.incredibil cat derepede a invatat sa ceara olita. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Increderea trebuie educata nu si-o capata in timp (decat poate pe la 30 de ani, cand or vedea ca le-a iesit orice au incercat). Eu cred ca recompensa verbala (bravo! ce baiat mare are mama!) face minuni. Si ii dezvolta nu numai increderea in el cat si ambitia. |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Am si eu o problema de cand au venit sora mea, sotul ei si baietelul (care e cu 4 luni mai mare decat Alex)...Alex vrea sa se joace cu celalalt, ar sta si lipit de el, dar celalalt il loveste si a inceput sa escaladeze, acum a ajuns sa il loveasca cu capul...Ideea e ca parintii lui nu iau nici o atitudine si am vb cu ei si au spus ca nu au cum sa il educe in 2 zile cat stau...Chiar daca le-am spus ca nu mi se pare corect si ca copilul incepe sa escaladeze in lovituri pentru ca nu este cumva pedepsit pentru ce face decat un "nu e voie" si apoi pupaturi...O faza de dimineata: Alex a luat o carte si a venit la mine in bucatarie sa se uite, celalat cu ulaturi ac vrea el cartea aia si numai ce il vad pe taica-su ca vine si ii da alta carte lui Alex si i-o ia pe aia...am ramas cam trazita..Alex nu face altceva decat sa stea si sa planga...Ce sa fac? Va multumesc si pupici! |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22796
| Mai intai trebuie educata sora ta si sotul ei, nu te supara, iar daca nu iau nici o masura cu copilul lor, ia tu.La urma urmei esti in casa ta. |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| bereea wrote:Mai intai trebuie educata sora ta si sotul ei, nu te supara, iar daca nu iau nici o masura cu copilul lor, ia tu.La urma urmei esti in casa ta. Am stat de vorba cu ei dar ...au spus ca asa se poarta pe al ei... Numai ca venim din notiuni de educare a copilului diferite...Am sa incerc sa stau pe langa ALex mai mult si sa il atrag in alte activitatzi, sa il tin departe...daca o sa reusesc...ca sunt ca scaii...Alex dupa varu-su, varu-su dupa el sa vada ce face si sa ii ai ce are el...Oricum, ei nu stau decat 3 saptamani, maien plecam la munte si osa-i disipam...E problema lor cum isi educa copilul, dar toate pana la un punct in care copilul meu sufera....Pupici!
p.s. sunt la ai mei, am venit si eu in "vizita" de 3 luni, deci suntem cum s-ar spune, pe teritoriu neutru |
|
|