Cum ne educam copiii ca sa aiba incredere in ei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
danamaria
Scris: Thursday, January 22, 2009 1:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
ok, samipupici
TeosOf
Scris: Thursday, January 22, 2009 7:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
shirel wrote:
Adevarul de care spuneam,Teo este lumea din jurul nostru in care traim si care nu este asa cum am vrea noi sa fie sau cum de multe ori explicam noi copiilor.Mami nu lua nimic in mod personal ,deci eu nu ma refer la nici una dintre voi eu doar va dau exemple prin ce am trecut eu si felul in care eu vedeam copil fiind lucrurile.
Acel vecin de care va povesteam mi-a dat intr-o zi si o palma fiindca vezi doamne faceam galagie in fata geamurilor lui si eu nu ream de acord in mintea mea de copil ca sa-l salut dar eram obligata fiindca imi era vecin si era in varsta .Deci eu pe copii
mei niciodata nu vreau sa-i oblig sa faca asa ceva.
Este un subiect la care fiecare poate sa-si dea cu parerea liber si ca de obicei nu trebuie sa fiti de acord cu tot ce eu scriu aici.
Multe din cele scrise sunt doar parerile mele personale,voi le puteti accepta sau nu .Orcum eu va iubesc.computerlove computerlove

Shirel, dar tu nu ai spus ca ai primit si o palma. Atat ii trebuie cuiva sa se atinga de copilul meu. Eu am voie sa-i fac orica Isabellei, dar altcineva NU. Daca, Doamne fereste!, ea ar pati ceva rau, eu as face si crima. Asa, pt niste vorbe nu ma incarc cu energii negative.
TeosOf
Scris: Thursday, January 22, 2009 7:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
sami wrote:

Teo,daca Isabellei i se fura ceva,vreodata,ceva important,de valoare,tu ce o inveti,stiind cine e hotul? sa il trateze cu respect in continuare?merita un asemenea om respectul ei?

Nu, nu merita respectul. Doar am scris ca daca nu ma afecteaza in vreun fel comportamentul cuiva, de caracterul lui nu ma cramponez. As pune-o pe Isabelle sa-l trateze cu indiferenta, sa nu mai aiba nicio relatie cu acea persoana si i-as face cunoscut faptul ca stiu ca el e hotul si mi-as recupera obiectul valoros, daca s-ar mai putea.
Mie mi s-a intamplat ceva asemanator, nu sa-mi fure, sa-mi vanda ceva la un pret mai mare. Dupa ce am aflat, n-am mai avut niciun fel de relatii cu aceea persoana, nici la telefon nu-i raspund daca nu am chef si nici nu-i intorc apelul.
Azi n-am fost acasa si din cauza aceasta n-am scris mai devreme pe aici.
Va pup pe toate pupici
iuliana13
Scris: Thursday, January 29, 2009 11:06 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna fetelor! Sunt noua pe aici, si v-am citit toate parerile si pot sa spun ca sunt foarte interesante.
Eu ce pot sa spun, chiar nu am in minte o schema dupa care sa imi cresc copilasul dar imi sunt clare unele lucruri: trebuie iubit, protejat(de orice fel de factori deocamdata, de la vremea rece pana la realitatea cruda in care traim) si incurajat in orice fel de situatie pentru ai da un strop de incredere in el. In mod normal trebuie ca un copil si un parinte, mama si tata, sa fie prieteni. Cred ca nu as suporta sa aflu ca imi ascunde unele lucruri, mai ales de frica... Va pooop coeur
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 7:49 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
iuliana13 wrote:
buna fetelor! Sunt noua pe aici, si v-am citit toate parerile si pot sa spun ca sunt foarte interesante.
Eu ce pot sa spun, chiar nu am in minte o schema dupa care sa imi cresc copilasul dar imi sunt clare unele lucruri: trebuie iubit, protejat(de orice fel de factori deocamdata, de la vremea rece pana la realitatea cruda in care traim) si incurajat in orice fel de situatie pentru ai da un strop de incredere in el. In mod normal trebuie ca un copil si un parinte, mama si tata, sa fie prieteni. Cred ca nu as suporta sa aflu ca imi ascunde unele lucruri, mai ales de frica... Va pooop coeur

Este enorm de greu sa credem ca copii nostri nu vor ascunde de noi
unele lucruri pentru mine ar fi absurd.Si asta nu ca i-ar fi frica dar pur si simplu pentru faptul ca fiecare dintre noi are dreptul la intimitatea lui sunt lucruri pe care copii vor sa le pastreze numai ptr.ei si noi mamele trebuie sa acceptam asta,va fi imposibil sa-i stapinim si gandurile .Ce noi am povestit totul,chiar daca am avut cei mai intelegatori parinti din lume ne-am pastrat multe lucruri numai pentru noi.
Dar daca acest copil va avea increderea in sine el va stii intotdeauna sa treaca cu usurinta toate pragurile si va stii cum sa-si infranga frica de a ascunde ceva fata de noi.El va ramane stapan pe deciziile lui si-i va face placerea sa impartaseasca cu noi micile lui secrete fiind convis ca nimic nu-i va influenta gandire si ceea ce simpte.
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 7:52 AM
Nivel

De multe ori cred ca ni s-a intamplat sa ne privim copilul si sa vedem la el insusiri care nu va sunt pe plac si mai ales privindu-ne adanc in fiinta noastra sa le descoperim ca ele au fost sau sunt undeva acolo.Ma uit la Eden
are nevoie de ceva timp ca sa se acomodeze cu oamenii ,copii cu care intra in contact ceea ce imi aduce perfect aminte de mine,nu stiu daca am ramas si acum la fel dar am avut probleme cu acest lucru .De asta pare ca este rusinoasa si timida si ca nu prea are incredere in ea,cu toate ca dupa aceia ea devine aceia care atrage toata lumea la ea prin felul ei de a fi.
shirel
Scris: Thursday, February 5, 2009 3:21 PM
Nivel

Cateva exemple cu care putem sa ne ajutam copilul sa aiba mult mai multa incredere in sine:
a)Trebuie sa ne respectam copii si sa le respectam sentimentele pe care le au.Trebuie sa invatam sa primim cateodata si ceea ce ei simpt cu adevarat chiar daca asta este cateodata si nervozitate sau plins.Este OK, plinsul este si el un sentiment omenesc care se afla in fiecare din noi(mai ales la femei sic ras )daaaaaaaaar binenteles luand totul in proportie.
b)sa fim totul timpul pregatiti sa-i indrumam si sa le fim alaturi in tot timpul cand ei au nevoie de ajutorul nostru.
c)Daca copii nostri au ceva probleme sau de exemplu nu stiu cum sa faca unjoc ,o tema la scoala nu sariti repede si rezolvatii voi problema ,incercati sa-l invatati cum poate el singur sa rezolve si cum sa infrunte el asemenea proble sau piedici asta il va face sa se simpte puternic sa incerce sa rezolve singur totul in viitor.
bereea
Scris: Saturday, February 7, 2009 4:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
sunt de acord cu ce a scris Shirel!newclap
shirel
Scris: Monday, February 9, 2009 3:00 PM
Nivel

Bereea, computerlove computerlove

Si continui:
d)De multe ori copii de obicei cei mai mari nu sunt intodeauna de acord cu cea ce noi credem ca este bine de facut,ei s-ar putea de multe ori sa siba o alta idee de-alor nu va simsiti jigniti sau nu va inervati pot si ei cateodata sa aiba si parerea lor.
Aduceti-va aminte sa spuneti copiilor cuvinte de incurajare si de lauda,spunetii cat de mandri suntweti de ei si cat este el de curajos in tot ceea ce face.
Noi de obicei uitam sa spunem cat de mandri suntem de copii nostri fiindca suntem prea ocupati cum sa-i educam mai bine,cum sa-l schimbam daca ceva nu ne place la el.Da,este adevarat ca ei stiu poate lucrul asta si stiu si cat de mult i iubim dar todeauna este foarte important ca ei sa si auda lucrul acesta din gura noastra.
Plus de asta trebuie sa ne gandim si la noi cum trebuie ca parinti sa fim,mai linistiti ,mai iubitori de asta trebuie sa facem multe lucruri pozitive si pentru sufletul nostru.Atunci cand noua ne este bine si copii nostri vor primi parinti mult mai buni si fericiti.
bereea
Scris: Wednesday, February 11, 2009 7:15 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
shirel wrote:
[color=red]
Noi de obicei uitam sa spunem cat de mandri suntem de copii nostri fiindca suntem prea ocupati cum sa-i educam mai bine,cum sa-l schimbam daca ceva nu ne place la el.Da,este adevarat ca ei stiu poate lucrul asta si stiu si cat de mult i iubim dar todeauna este foarte important ca ei sa si auda lucrul acesta din gura noastra.
Plus de asta trebuie sa ne gandim si la noi cum trebuie ca parinti sa fim,mai linistiti ,mai iubitori de asta trebuie sa facem multe lucruri pozitive si pentru sufletul nostru.Atunci cand noua ne este bine si copii nostri vor primi parinti mult mai buni si fericiti.

exact asta mi-a lipsit mie ca si copil si ma straduiesc din rasputeri sa nu fac aceeasi greseala.M-am invatat sa-i cer parerea la orice hotarare o priveste si ei ii place la nebunie lucrul acesta.
Roxanel
Scris: Thursday, February 12, 2009 6:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Eu o rasplatesc verbal de cate ori face ceva bun sau nou. Well done, I am proud of you, Good job si asa mai departe. Fiica-mii ii creste increderea in ea si in tot ceea ce face. La noi functioneaza yes
shirel
Scris: Thursday, February 12, 2009 7:12 AM
Nivel

Roxanel wrote:
Eu o rasplatesc verbal de cate ori face ceva bun sau nou. Well done, I am proud of you, Good job si asa mai departe. Fiica-mii ii creste increderea in ea si in tot ceea ce face. La noi functioneaza yes

Si la noi!pupici pupici pupici
shirel
Scris: Wednesday, April 22, 2009 9:42 PM
Nivel

Tot ce se intampla in copilarie devine important pentru mai tarziu si actioneaza la distanta asupra copilului. Indiferent daca sunt lucruri mari sau marunte, ele actioneaza. Chiar si modul prin care stim sa le organizam activitatea zilnica sau camera unde se joaca si invata se va imprima in felul lor ulterior de a se comporta.
O camera organizata bine si ordonata ii va ajuta pe copii sa stie unde isi gasesc jucariile atunci cand au nevoie de ele, unde isi gasesc anumite haine sau carti. Acest lucru ii va ajuta sa devina independenti si organizati, si vor sti cum sa se descurce singuri mai tarziu.La fel, un program regulat si bine organizat ii vor invata sa fie disciplinati. Cand unui copil care nu stie niciodata ce urmeaza sa faca i se spune pe neasteptate ca trebuie sa faca ceva (sa mearga de exemplu la culcare sau la masa), el se poate opune pentru ca este posibil sa nu ii convina o schimbare de situatie in acel moment.
Rutina zilnica a activitatilor, la fel ca si in cazul ghidarii comportamentului, ii va face la fel sa se simta mai in siguranta si sa invete stapanirea de sine pentru situatiile cand nu au de ales. Daca copilul traieste sentimentul sigurantei va invata sa aiba incredere in sine.
Pe de alta parte, o anumita dirijare a activitatii si mediului in care traiesc ii va ajuta ca mai tarziu sa isi poata planifica singuri viata pentru a-si atinge obiectivele.
shirel
Scris: Wednesday, April 22, 2009 9:50 PM
Nivel

Trebuie sa incercam sa evitam sa criticam copilul,inteleg ca de foarte multe ori nu ne dam seama si nu ne putem stapani,mi s-a intamplat si mie nu zic ca nu si uite asa m-am si trezit ca imi cer scuze in fatza unui copil de numai 2 ani.Daca criticati copilul ii veti distruge simtamantul valorii personale. El nu trebuie sa simta niciodata ca el este ca persoana cel criticat, ci comportamentul sau. Modul de a se comporta trebuie dezaprobat si nu persoana sa. Indiferent de ce a facut, el trebuie sa simta ca este iubit in continuare si tratat la fel.
Sansele de a-si schimba un comportament nedorit sunt mult mai mari atunci cand nu ranim prin cuvinte si prin actiunile noastre aspre. Desigur ca un copil trebuie sa inteleaga ca exista pedepse pentru orice fapta de a sa ,dar oferindu-i dragoste si in aceste situatii, ii veti furniza suficienta incredere in sine, astfel incat va alege el insusi sa-si schimbe acel comportament.
Daca ii veti spune si ca aveti incredere in el ca se va schimba, atunci el va cauta sa se schimbe ca sa raspunda asteptarilor dumneavoastra, sa nu va dezamageasca. Evitati sa cultivati in ei sentimentul vinovatiei cand au facut ceva gresit. Invatati-i sa accepte unele consecinte naturale si logice ale faptelor lor, pentru ca numai astfel greselile lor vor putea deveni trepte pentru dezvoltare.
toamna
Scris: Thursday, May 28, 2009 1:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna fetelor! Este foarte interesanta discutia voastra de aici.

Vorbeati despre cat de important este sa nu critici copilul ci comportamentul lui.
Cum exact credeti ca ar trebui facut lucrul asta?
Daca ii spui : Nu ai procedat corect in situatia asta! tot la persoana lui te raportezi.

la un copil mic este mai usor sa eviti criticatul pentru ca este in perioada in care depinde de tine si , in general, asteapta indrumare din partea ta in majoritatea actiunilor pe care le intreprinde.
In cazul copiilor mai mari cred ca se complica putin lucrurile.Incep sa aiba pareri proprii , pentru tine gresite dar la care el tine cu incapatinare si in momentul in care ai epuizat toate argumentele si toata rabdarea de care dispui esti foarte tentat sa spui: Faci asa pentru ca asa spun eu!banghead
Ce e de facut atunci?
La ce arme si trucuri mai apelezi ca sa eviti astfel de lucruri!

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.