Cum abordati problema SEXULUI?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, December 8, 2006 6:09 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cum si mai ales cand credeti ca e bine sa abordati problema referitoare la sex. Ce e bine sa stie si ce e bine sau nu sa faca sau sa nu faca?

Ce va faceti daca nu este cooperanta, sau chiar va spune ca stie deja cum sta treaba?

MNiko
Scris: Saturday, December 9, 2006 7:17 AM
Nivel: Guest

Cred ca depinde de copil si de parinte. Cunosc cazuri cand problema a tot fost amanata si copilul crescand, ajuns adolescent a gresit, iar azi la randul lui are copil(prea devreme), dar cunosc si un caz in car o mamica a considerat ca e mai bine ca fata ei sa stie despre sex din tim si i-a povestit inca de prin gimnaziu. Dupa vreo cateva zile a gasit-o cu un baiat.
Nu stiu cum o sa procedez mai ales ca nu am un exemplu din partea mamei mele. Eu am aflat mai mult de pe la scoala sau de prin carti si reviste. Citeam odata intr-o revista raspunsuri ale diversilor parinti pe aceasta tema. Un tatic de baiat spunea "Prefer sa ii pun in fiecare dimineata un prezervativ in buzunar decat sa deschid o conversatie pe tema asta. N-as sti ce sa-i spun".
taki
Scris: Thursday, October 4, 2007 1:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Spre varsta scolara, copiii au suficienta imaginatie sa isi dea singuri explicatii sau sa inteleaga si "printre randuri", ajutati fiind de filmele vazute la televizor, de discutiile "din bucatarie", de gesturile pe care le surprind in autobuz... Insa ar fi pacat pentru relatia noastra cu el sa nu ii povestim noi ceea ce este de povestit despre viata sexuala! Ar fi pacat sa ii inchidem una dintre cele mai importante porti ale relatiei: aceea a comunicarii, caci la vremea adolescentei va avea nevoie de prieteni reali.

La mine in famile, subiectul a fost tabu!closedtopic
Alina
Scris: Thursday, October 4, 2007 2:02 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
taki wrote:
La mine in famile, subiectul a fost tabu!closedtopic

Cred ca asa s-a intamplat in multe familii, din pacate, iar acest lucru ne-a timorat si pe noi, cele crescute intr-un astfel de spirit al tabu-ului, al negativului. Cand spun timorat ma refer tocmai la subiectul topicului, ne e si noua extrem de greu sa deschidem acest subiect si sa-l abordam.
Cel putin asa mi-a fost mie, cand am avut o astfel de tema la consiliere - clasa a XII a cu cativa ani in urma. Eram ca un actor pe scena, uff uff
Eu zic ca trebuie sa cladim mai intai o relatie cu proprii nostri copii, daca linatul exista, se poate discuta orice, la momentul potrivit.
Mami2x
Scris: Thursday, October 4, 2007 2:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/16/2007
oare M-ati pus pe ganduri...
Sascha a venit in prima saptamana de scoala acasa foarte agitat si spunea intr-una "fetita proasta"...M-am gandit ca o fii din cauza discutiilor din casa ..noi ne mai dorim o fetita...Alta era insa buba..Ajunsa la gradi aud o colega de clasa de-a lui povestind celorlalte fetite cum a fugit toata ziua dupa Sascha sa ii dea "pussy"what Fetita era cu mama ei, sa isi ia surioara care e in grupa la gradi cu baietelul meu cel mic.
L-am intrebat si mi-a spus ca o fetita e ... si il tot pupa si el nu sta, ii face "aua"/ adica o loveste ca sa-l lase in pacepale Nu am mai insistat cu intrebarile pentru ca am observat ca ii este jena si se ascunde cand il intreb, am incercat sa evit subiectul, am intrebat de fetita una alta, fara insa a face referire la incident. Acum nu mai spune nimic, nu se mai ascunde, iar cand il intreb spune "da, iar a fugit dar nu m-a prins" fara a se jena de subiect. Oare cand ar trebuii sa incep sa ii spun una alta, chit ca m-a intrebat alaltaieri uitandu-ne la un film " e indragostit?" Era un tip care facea ochi dulci unei mamici, dar foarte discret..m-am mirat ca el s-a "prins" despre ce e vb.scratch Plus ca mai spune ca "mami, Sebi are un "date" la gradi maine" ..sau " si Sebi are o prietena"...Ce sa inteleg? Ma gandesc ca ar fii totusi cam devreme la 6 anisori sa-i fac educatia sexuala...sau nu??Voi cum procedati?
fdianamaria
Scris: Tuesday, January 1, 2008 9:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Ok, dar ce te faci daca a trecut de o anumita varsta si, desi ai expus problemele legate de subiect extrem de clar, nu are incredere in tine sa-i zica cand si cum a inceput sau daca are de gand sa... Sau chestiile astea nici nu trebuie discutate cu parintii ? scratch
Oricum, cred ca diferenta de varsta iti pune piedici tie ca tanar sa vorbesti cu mama/tata legat de experienta ta. Eu as fi vrut probabil sa-i zic mamei ce si cum dar mi-a fost mereu rusine si a aflat tarziu, cand am izbucnit de nervi la o discutie (ca ma tot batea la cap daca...)
Voi ati zis liber orice, oricand? Incerc pur si simplu sa ma pun si in pielea puiului...ma apuca groaza pe cand va veni vremea uff
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 10, 2008 7:02 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Cred ca trebuie sa incepem discutiile pe aceasta tema cu Andrei, desi a debutat in vara cu intrebari vagi.
Am spus trebuie pentru ca recent a venit si mi-a spus, ca secret intre mine si el, ca ii place o fetita. M-a intrebat daca e ceva rau in asta. E o problema delicata, trebuie abordata serios, cu informatii corecte, dar adaptate varstei. Cum as putea proceda?uff
Alina
Scris: Thursday, March 27, 2008 4:05 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
mariuta wrote:
Cred ca trebuie sa incepem discutiile pe aceasta tema cu Andrei, desi a debutat in vara cu intrebari vagi.
Am spus trebuie pentru ca recent a venit si mi-a spus, ca secret intre mine si el, ca ii place o fetita. M-a intrebat daca e ceva rau in asta. E o problema delicata, trebuie abordata serios, cu informatii corecte, dar adaptate varstei. Cum as putea proceda?uff

In primul rand sa-i spui ca nu e absolut nimic rau in a-i placea o fetita.
Acum eu nu-ti cunosc deloc copilul, tu stii pana unde sa intainzi coarda.
Dar obligatoriu discutiile trebuie deja abordate, in special ca te-a intrebat daca e ceva rau.

Si Catinca imi spune ca-i place un baiat sau chiar doi, de aici imi dau seama ca acesti baieti ii plac ... asa ... cu trecerea vremii. Dar ii zic asa, uite caree treaba, ca-ti plac, foarte bine, dar iubirea ... mai incolo, cand vei fi adolescenta. Incerc sa-i spun: uite, astea-s lucruri de oameni mari, astea-s de adolescenti, astea-s pentru copii, exact ca si filmele; caci stie ca nu trebuie sa se uite la anumite filme, care au limita de varsta. Atentie!!! Nu ca nu o las, pur si simplu imi spune ea, mama, schimba, filmul asta nu e de vasrsta mea.

Am speranta ca aceste discutii nu vor fi greu de purtat cu copilul meu cel mare. Timpul mi-o va demonstra.

Keep in touch.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, March 27, 2008 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
am discutat deja cu el. chitara intre timp au avut si o ora de introducere in educatia sexuala. li s-a spus despre prezervativcyclops, dar destul de ambiguu. sotzulache acum se pregateste (teoretic) pentru discutii serioase, pe mine m-a evitat, s-a jenat cand am incercat sa discut cu el. (men`s stuffalcool )
raly
Scris: Monday, May 5, 2008 1:37 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
uf...Mariuta si ziceai ca ai discutat cu Andrei?Cred ca se apropie vremea sa discutam si noi cu Cosmin!Cum ai procedat?El inca nu e curios de nimic in acest domeniu,intrebari nu a pus,iar la scoala,nimc,nici o ora despre asta!
AdrianaC
Scris: Friday, September 11, 2009 9:25 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Ceva noutati pe acest front? ras
mariana71
Scris: Monday, November 30, 2009 7:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Eu pe aceasta tema am discutat deschis cu fetele mele.Cred ca cea mare avea vreo 14 ani cind am vorbit serios despre sex si la ce te poti astepta si intimpla.Cu toate ca in ziua de azi poate ei stiu mai multe ca noi, dar eu am tinut ca sa vorbesc orice cu ele si ele cu mine.
ingerash
Scris: Tuesday, April 20, 2010 12:07 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am ajuns ziua in care sa fiu intrebata de Ionut:
De unde vin copii?
Tata de ce doarme cu tine?Cand voi fi mare trebuie sa dorm si eu cu o fata?
Are doar 6 ani si ce intreababanghead deseara avem consiliu in familieras chitara
madanuta
Scris: Tuesday, April 20, 2010 1:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Si eu am discutat cu Cristina aceasta chestiune foart eimportanta pe care mama nu a discutat-o niciodata cu mine.
Cristina a venit pe la 8 ani si mi-a spus ca a aflat de la o fetita mai mare cum se fac copiii si eu am inceput sa-i vorbesc despre nastere. La care ea: nu, nu, cum se nasc, cum se fac...hainoroc hainoroc hainoroc I-am vorbit despre faptul ca barbatii si femeile sunt diferiti si copiii sunt rod al iubirii. Va sfatuiesc sa nu discutati mai mult decat e adecvat varstei.

Mi-a placut un filmulet, l-am gasit si tradus ,dar nu-mi amintesc unde.

http://www.youtube.com/watch?v=gd3oYFS9g9I
sweet angel
Scris: Tuesday, April 20, 2010 6:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
treptat , treptat dar la 7-8 ani trebuie sa stie deja ca nu l-a adus barza , si cel tarziu la 12 cred ca trebuie sa stie deja totul despre sex si corpul lui ca pe la 13 ani sa nu ne trezim ca va fi mamica sau tatic deja.
cunosc in romania o fata care a ramas insarcinata la 14 ani cred , parintii nu si-au dat seama , cand au aflat au mers cu ea la medic dar era tarziu pt un avort si nu au vrut sa riste si la 15 ani fetita lor era mamica .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.