Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Esti insarcinata si esti foarte bucuroasa, numai ca multe din obiceiurile tale alimentare se schimba, unele de voie, altele de nevoie.
SAREA, pana mai ieri indispensabila, poate deveni un mare dusman pe perioada sarcinii. Daca mai sunteti si genul care retine multe lichide in corp, atunci ar fi bine sa evitati cat se poate de mult sa consumati sare.
Eu nu m-am putut abtine pe perioada sarcinii si am mancat in continuare sarat, poate chiar prea sarat, dar am "platit" acest lucru cu picioare umflate, maini umflate ...
Voi ce ati facut? Ati consumat sare pe parcursul sarcinii? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Eu mananc mai putin sarat, obicei pe care mi l-am insusit de cand fac mancare la comun si pt Razvan, asa ca nu mi-a fost foarte greu sa ma abtin de la sare...poate singurul "viciu" de care nu m-am lasat in timpul sarcinilor a fost varza murata, care mi-a fost alinare in perioada "gretoasa"...probleme cu picioare umflate? am avut si eu(in ultima luna de sarcina), dar nesemnificative, mai ales la prima sarcina, dar nu atat cat sa-mi puna probleme. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am avut noroc, ca nu prea mananc sarat. Nici inainte de sarcina nu mancam sarat si nici acum nu prefer mancarea sarata. Am avut picioarele umflate putin (asta vad dupa pantofi, ca s-au largit putin), in rest, nimic deosebit! Nici degetele nu mi s-au umflat, toata sarcina am putut sa scot lejer verigheta si inelele. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu mananc de obicei foarte sarat... stiu, stiu... In sarcina am incercat sa mai moderez consumul, iar in ultima luna nu am avut voie deloc. Am suferit, ce sa zic... imi ardea sufletul dupa alune sarate (si acum imi aduc aminte) sau seminte - nu stiu ce am avut cu astea cat am fost burtica-... aaaaa si muraturi (ca nici de astea nu mi-au dat voie). |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Nu mananc sarat, dar in timpul sarcinii daca nu vreti sa aveti probleme cu picioarele umflate, eu zic sa renuntati la ea.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Din sarcina am renuntat si eu la sare, nu chiar in totalitate, sar in mare parte. Si am avut si picioare umflate , da' nu e chiar de mirare |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mie imi place mincarea si condimentata, si sarata...Iar de muraturi ce sa mai zic?Preferatele mele!TOata sarcina visam la un castron de varza murata,tocata, cu ulei si piper ! Asa ca am avut parte de picioare umflate si de "urecheala"din partea medicului meu! Cine face ca mine...ca mine va pati! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Miri wrote:Mie imi place mincarea si condimentata, si sarata...Iar de muraturi ce sa mai zic?Preferatele mele!TOata sarcina visam la un castron de varza murata,tocata, cu ulei si piper !
Si tu? Deci ma intelegi... Cred ca de asta nu au Sara si Alexia dinti Scuze de off topic |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| kali wrote:Si tu? Deci ma intelegi ... Cred ca de asta nu au Sara si Alexia dinti Scuze de off topic
|
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am mancat normal pana prin luna sase, cand a trebuit sa reduc aportul de sare pentru ca mi se umflau picioarele si doctorita tot dadea cu "sare deloc" . Am mancat mai putin sarat si dupa ce am nascut, dar din obisnuinta. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/9/2006 Mesaje: 27
| Incerc sa evit sarea mai ales ca am avut perioade in care o foloseam in exces. Pe perioada sarcinii m-am abtinut sa mananc sarat si am reusit de dragul bebitei si am evitat o multime de neplaceri. In concluzie se poate manca si nesarat, este un beneficiu pentru sanatate. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote:Si tu? Deci ma intelegi ...
Si eu te inteleg .... eu mananc sarat si foarte condimentat
Cat am fost gravida am renuntat cat am putut la aceaste obiceiuri, dar nu de tot, iar in ultimele zile de sarcina m-am umflat atat de rauuu ca nici un inel nu mai puteam purta pe degete, iar de incaltat mi-am cumparat o pereche de saboti/papuci cu un nr mai mare, bine ca am nascut vara (pe 23 iulie) ..... m-am internat cu 2 zile inainte sa nasc si am stat pe furosemit, pana mai m-am mai dezumflat putin
Asa ca e mai bine fara sare, daca puteti |
|
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| fetele, inceracti si sarea de mare, daca tot nu va puteti abtine de la sare.. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Nici mie nu-mi place sarea, iar in timpul sarcini am renuntat aproape de tot sa adaug sare pe mancare spre disperarea sotului. Totusi spre sfarsitul sarcinii am retinut apa. In special picioarele imi erau ca niste pernite |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Si eu maninc destul de sarat de obicei iar pe perioada sarcinii am mincat la fel de sarat cu riscul ca aveam spre sfirsit mainile si picioarele umflate dar nu exagerat de umflate. Eu fara sare mai bine nu maninc. |
|
|