Cat se mai da la o bona?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, September 6, 2006 6:48 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Are cineva idee cat costa o bona?
oana_nicole
Scris: Wednesday, September 6, 2006 7:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
In Bucuresti nu stiu cat cere o bona "calificata", angajata printr-o firma specializata. Pot doar sa iti spun ca am niste amici care au o fetita de aproape 11 luni. Au fost convinsi ca le va fi foarte usor sa gaseasca pe cineva printr-o firma (sincera sa fiu, aceeasi parere o aveam si eu), insa au organizat cateva interviuri si au ramas de-a dreptul socati de persoanele pe care le trimiteau cei de la agentie. In cele din urma s-au lasat pagubasi si au gasit pe cineva prin cunostinte. Doamnei respective ii dau 7 miloane pe luna (nu stiu daca in aceasta suma face si treaba prin casa) pentru program 8-16. Destul de mult, dar ei sunt foarte fericiti ca au gasit pe cineva de incredere.

In Galati, din cate am aflat, treaba sta mult mai bine. 3 milioane pentru program 9-16 da o prietena de-a mea bonei sale (si este a 2-a pe care o plateste cu acest salariu) si in plus ii mai si gateste uneori si mai face si curatenie.

Daca e cineva in masura sa ne mai furnizeze informatii pentru Bucuresti, chiar ma intereseaza si pe mine problema. pupici
Maria & Mario
Scris: Wednesday, September 6, 2006 7:21 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Prietena mea din Bacau da bonei 8.000.000 in mana , plus cafea , tigari , diferite chestii si bona sta cam toata ziua cu fata. Face ordine prin casa dupa fata , ii gateste , etc. ei sunt multumiti de nu se poate de ea, Dar dupa aproape doi ani Andreea ( fetita ) o iubeste pe bona mai mult decat pe mami sau pe tati. ( Asa ca aveti grija ). oare
lori16ro
Scris: Wednesday, September 6, 2006 7:58 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Iasi, 8 ore - 3.5 -4 milioane - fara menaj; numai supravegheat si hranit copilul.
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, September 6, 2006 8:12 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Piatra Neamt: 8 - 14.00, 4 milioane pe luna, fara menaj si gatit pentru copil. Doar supravegheat, plimbat, hranit, culcat!
fdianamaria
Scris: Wednesday, September 6, 2006 9:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Eu am p prietena care are bona super-calificata : sta cu bebe, ii da sa pape, il schimba, face mancare, face curat...totul intr-un program de 8 ore si cu...4 milioane, ceea ce mi se pare super-ok. Ii mai da si la tanti, cateodata, mancare, dar rar.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, September 6, 2006 11:02 PM
Nivel

Bucuresti:menaj (curatenie+gatit), supraveghere copil iesiri afara, pt.10 ore=10 mil
AdrianaC
Scris: Thursday, September 7, 2006 12:16 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Mai, nu imi vine sa cred ca e chiar asa mult what .

Pai tot bona sa te faci in cazul asta si nici nu iti trebuie cine stie ce carte. Cred ca e mai mult si decat castiga un invatator / profesor, ce sa mai zic de salariul unui medic rezident. fool
mihaela75
Scris: Thursday, September 7, 2006 12:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
parerea mea, scorurile sunt prea mari.pai daca dau 7 mil. cat trebuie sa fie salariul meu?14?Si mai ales ca la noi nu exista bone calificate.Adica ce scoala au urmat ele,ca la noi dupa cate stiu eu nu exista asa ceva.

1 mil pe ora?Ma las de servici si ma fac bonaras
lori16ro
Scris: Thursday, September 7, 2006 6:42 AM
Nivel

Dupa mine bona trebuie sa stea cu copilul si sa stringa doar in urma lor mincare hainute etc, nu sa faca menaj si mincare.
australiana
Scris: Thursday, September 7, 2006 8:07 AM
Nivel: Guest

Pentru 8 ore prin agentie, trebuie sa le dai 6 sau 7mil.
Eu pt.6 ore dau 4 mil. si sa aiba grija numai de bebe.
Acestea sunt scorurile prin agentii, dar nu reusesti sa-ti gasesti de la primul interviu.
Mai bine sa-ti fie recomandata de cineva la care a fost si a fost multumit.
Tina
Scris: Thursday, September 7, 2006 9:29 AM
Nivel: Guest

Fratele meu a gasit o bona, printr-un eveniment foarte trist, adika este bona unui baietel din grupul lor din parc, acest baietel, in varsta doar de un anishor, a murit in urma cu 2 luni, intr-un accindent stupid de masina.
Ca sa nu deviez de la subiect, ei o platesc 5 milioane pe luna, pentru 8h/zi, de la 11.00 - 19.00, si ii spala si ii calca lui bebe, il duce in parc, ii da sa pape, ii face mancare, deci strict ce tine de copil.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, September 7, 2006 11:09 AM
Nivel

Eu daca as alege o bona, vai de dosul ei daca sta o clipa locului!Eu o angajez sa munceasca, nu sa huzureasca.I-as da mancare si atat.Nu cafea, nu tutun, nu alcool, nu TV, nu calculator.

I-as explica inca de la inceputul inceputului ca eu doresc ca fiecare zi sa fie filmata, astfel incat sa stiu ce a facut copilul meu toata ziua.Deci, daca este cinstita, va accepta ca timp de 8-10 ore sa fie filmat absolut orice moment din camera copilului si bucatarie.Abia cand ma conving sc este de incredere, ii acord ceva mai multa flexibilitate.

Nu as pune-o sa faca menaj.Tot timpul ea trebuie sa si-l dedice ingrijirii copilului.Nu as pune-o sa spele rufe, ci doar plimabt copil, hranit copil, joaca cat cuprinde, nu leganat, nu luat in brate, ci mangaiat.

Casa la venirea mea trebuie sa fie cum am lasat-o:in ordine si curatenie.Unde copilul a facut murdar (in bucatarie, sterge).Daca jucariile sunt imprastiate, cand vin eu trebuie stranse (tot de ea).

Mancarea i-as gati-o eu pt.copil.Pt.ea, ca si bona, se poate servi dupa un platou lasat de mine, nu sa imi haleasca ea tot frigiderul si sa mai ia si la paket pt.tot neamul!

Pt.inceput i-as lasa niste instructiuni scrise la calculator, precum o carticica, cu absolut tot ce trebuie sa ii faca.

Conventia inca de la inceput va fi ca eu sa o pot suna absolut oricand.In privinta asta are obligatia sa raspunda oricand la telefonul fix (pe care noi nu il mai avem,dar eu povestesc ipotetic), iar in privinta mobilului, i-as cumpara un telefon daca nu are deja si o cartela cu putini dolarei pe ea.Dolareii ii consuma numai in caz de urgenta cu mine.In rest, eu sun, ea raspunde.Telefonul i-l agat de gat cu snur, ca la copiii prosti,ca sa nu vina cu scuze ca nu l-a auzit sau ca l-a uitat in casa.

Inainte de a-mi fi bona, o pun sa isi faca la medicul ei de familie un set de analize, as lua recomandari de la cel putin ultimele 3 familii in care a lucrat si cateva recomandari de la vecini si preteni de-ai ei.I-as face niste imunizari din august pana in aprilie (imunostimulatoare naturale, dar sa le ia periodic, ca doar nu o sa imi imbolnaveasca ea copilul).

Daca in una din situatiile de mai sus se impotriveste, alta la rand!Eu pun conditiile pt.cresterea copilului meu, nu o oarecare dupa strada sau dintr-o agentie.

Personal nu as apela la o agentie!Nu as putea spune de ce, dar din cate am citit de la mamicile patite cu bone,se pare ca cele mai multe nemultumiri provin de le cele de la agentii, si nu de la cele luate prin recomandare.Ma rog....irelevant, dar...nu as alege o agentie!

Aaaaaaaaaaa, extrem de important: bona trebuie sa debordeze de veselie, sa fie joviala, cu o buna-dispozitie care sa i se citeasca pe fata, sa iubeasca copiii (pt.o prima intalnire as lua-o in parc undeva, pe langa niste copii sacaitori, eventual la-s lua si pe vacinul meu ras , un copil teribilras sa vedem cum reactioneaza).As vrea sa fie curata,sa nu puta a transpiratie, sa nu ii miroasa fundul si alte kestii d'astea de lipsa de igiena (desi suna dezgustator, stiu eu de ce mentionez si asta, ca doar am in spatele blocului 3 bone cu copiii).Mainile trebuie sa fie de la prima intalnire ingrijite, dar sa nu denote nici prea mare preocupare pt.propia-i persoana, ca atunci inseamana ca dedica mai mult timp manikiurii si makiatului, decat ingrijirii copilului.Mai trebuie sa se simta un iz de modestie, sa nu fie tupeista, impertimenta, sa nu se piarda cu firea la un potential accident.

As cere prea multhohot ?
lori16ro
Scris: Thursday, September 7, 2006 11:26 AM
Nivel

Nu ceri prea mult Stelute doar ca in Romania lumea nu-i invatata sa munceasca si intelege mai greu ca cine da banul face regulile ( eu am vazut un reportaj unde o gradinita din Canada era filmata non stop in camere si holuri si parintii puteau accesa internetul in orice moment si vedeau ce se intimpla cu copilul si educatoarele )

oricum esti perfectionista " vai de nora ce o s-o ai"
Kiki
Scris: Thursday, September 7, 2006 11:30 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Stele, o bona ca sa fie ideala trebuie sa faca fata cerintelor parintilor. Daca nu le implineste, alta! cum ai spus si tu.
Nu cred ca ceri mult, asa as face si eu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.