Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Wednesday, February 18, 2015 9:43 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
Yam!Clap
sousourel
Scris: Wednesday, February 18, 2015 10:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Mbunnnn!Lumanari Caut si eu reteta pentru tortul ciocolatos.
bereea
Scris: Wednesday, February 18, 2015 3:01 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Fetelecomputerlove

Sousourel, pentru care tort vrei reteta?
sousourel
Scris: Wednesday, February 18, 2015 9:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Pentru acesta: TORT CARREMENT CHOCOLAT:002:
bereea
Scris: Thursday, February 19, 2015 9:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
sousourel wrote:
Pentru acesta: TORT CARREMENT CHOCOLAT:002:


Blat:

-125 g ciocolata 72% taiata bucati
-125 g unt
-110 g zahar fin
-2 oua mari sau 3 mici
-35 g faina

Se tapeteaza o forma de 20 cm cu hartie de copt si s eincalzeste cuptorul la 180 de grade. Ciocolata maruntita se topeste la bain-marie, se adauga untul taiat bucatele in ciocolata topita. Zaharul se bate cu ouale si faina si s eadauga in compozitia de mai sus.Se coace cam 20 de minute.

Ca o observatie personala: a doua oara cand l-am facut am copt blatul intr-o forma ceva mai mare decat cea in care am montat tortul pentru ca se strange putin cand se raceste.

Crema fina de ciocolata
-70 g ciocolata 72% taiata bucatele
-100 ml lapte
-100 ml frisca lichida
-50 g galbenusuri
- 50 g zahar fin

Se pun la fiert laptele cu frisca . Se amesteca zaharul cu galbenususrile si se combina cele doua amestecuri. Se lasa la foc mic, amestecand mereu pana ajunge la 85° celsius( eu n-am termometru de bucatarie deci l-am lasat cat am crezut).
1/3 din compozitie se pune peste ciocolata maruntita amestecand bine, apoi urmatoare treime si apoi ultima parte.Cand totul e amestecat bine si ciocolata topita se mixeza bine-bine. Se lasa toarna peste blat, se lasa la frigider o ora, apoi la congelator inca o ora.

Mousse de ciocolata
-170 g ciocolata 72%
-80 ml lapte
-1 galbenus
-4 albusuri
-20 g zahar fin

Se topeste cioclta ala bain-marie. Laptele se incalzeste, iar cand este suficient de cald se toarna peste ciococlata topita pana amestecul devine fluid.Se adauga galbenusul, apoi s ebat spuma albusurile cu zaharul si s eadauga in compozitia racita cate putin.Moussul se toarna peste crema de ciocolata niveland bine..Se da la congelator 2 ore.

Stratul subtire de ciocolata
-100 g cioclata fondente tocata marunt

Se topeste ciocolata la bain-marie, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se reincalzeste pana la 32° celsius (bineinteles ca eu am facut totul la ochi).Se decupeaza o bucata de hartie d ecopt la dimensiunile tortului, se intinde bine ciocolata, se acopera cu alta hartie de copt si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.


Sosul de ciocolata
-50 g ciocolata tocata
-95 ml apa
-35 g zahar fin
-50 ml frisca lichida
Se pun toate la fiert amestecand pana sosul devine suficient de gros.

Glazura de ciocolata
-100 g ciocolata-
-80 ml frisca lichida
-20 g unt
-100 ml sos de ciocolata

Se pun la fiert frisca apoi se ia de pe foc. Se adauga ciocolata maruntita, amestecand mereu. Cand se mai raceste se adauga untul, apoi 100 ml sos de ciocolata..Tortul s escaoate din forma, se pune deasupra stratul subtire de ciococlata si s etoarna glazura.Se lasa la frigider 2 ore.Se taie cu un cutit cu lama incalzita.


sousourel
Scris: Thursday, February 19, 2015 9:40 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Cheek Kiss

o intrebare, albusul din mousse ramane crud?
bereea
Scris: Thursday, February 19, 2015 9:48 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Da
bereea
Scris: Monday, March 2, 2015 9:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Am fost foarte curioasa sa fac un tort multlaudat - Tort Esterhazy.Ce sa zic? E ok , dar, cu siguranata, nu m-a dat pe spate.



img
Eileen
Scris: Monday, March 2, 2015 3:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Bereea ,arata super !!! Bravoo Bravoo
L-am tot vazut si eu pe un grup pe FB , ca e facut des , si laudat .
bereea
Scris: Monday, March 2, 2015 3:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
Sincer, nu e pe gustul meu ( si nici al sotului). Am fost curioasa, l-am facut dar nu-l mai repet.
roxinthya
Scris: Tuesday, March 3, 2015 9:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
Bere , ca de obicei arata tareeee bineee!!!!Clap Clap Clap
Poti sa il descri putin te rog?
bereea
Scris: Tuesday, March 3, 2015 9:45 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22790
RoxyCheek Kiss foile sunt de bezea, umplutura e un fel de crema de vanilie+nuca+unt. Daca te intereseaza reteta ti-o scrih.
roxinthya
Scris: Tuesday, March 3, 2015 11:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
Bere merci mult de tot !
Nu te deranja sa pui reteta ca n-o s-o fac Crazy Eu sunt cam paralela cu prajitureala si nici n-am curaj sa incerc. sic
miriam
Scris: Tuesday, March 3, 2015 1:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Arata foarte apetisantLove
Bravoo
kali
Scris: Tuesday, March 3, 2015 3:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
Tortul asta il face bunica mea de muuuulta vreme doar ca nu stiam cum se numeste. E putin cam prea dulce pentru gustul meu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.