Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Ce aveti voie in timpul sarcinii, ce nu aveti voie, unde mai puteti face rabat si ce e cu totul si cu totul contraindicat?
Aveti voie apa plata cate 2 litri pe zi, cel putin, aveti voie bere fara alcool, sucuri naturale.
Puteti sa beti si sucuri acidulate, dar e recomandat sa le ocoliti.
Este interzisa consumarea bauturilor alcoolice.
Eu cam atata stiu. Am ratat ceva? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Cafeaua(cofeina) nu e recomandata in sarcina. Daca totusi nu se poate fara e bine sa se consume in cantitate mai mica decat inaintea sarcinii si fara cofeina. Pe listuta interziselor intra si tutunul. Apa plata as spune ca mai mult de 2 l in sarcina(2 l tb. bauti iarna de catre orice om, gravidutza tb. sa consume mai mult), mai ales vara + alte lichide. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/1/2007 Mesaje: 47
| dar pepsi, cola? daca beau 0, 5 l pe zi e prea mult? care ar putea fi consecintele asupra fatului? eu am o pofta nebuna de pepsi si de bere, bere beau o gura cand prind la cineva, dar pepsi un pic mai mult. Cat de periculos este? Am vrut sa nu mai beau sucuri deloc, dar am visat toata noaptea numai cola. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| clara_lara wrote:dar pepsi, cola? daca beau 0, 5 l pe zi e prea mult? care ar putea fi consecintele asupra fatului? eu am o pofta nebuna de pepsi si de bere, bere beau o gura cand prind la cineva, dar pepsi un pic mai mult. Cat de periculos este? Am vrut sa nu mai beau sucuri deloc, dar am visat toata noaptea numai cola.
de pofta poti sa bei din cand in cand. eu asa faceam: daca nu mai puteam de pofta, dadeam un pahar pe gat si gata! imi trecea.
cola si pepsi nu se recomanda pt ca agita copilul. si, in plus, fiind acidulate, iti provoaca balonare, gaze.
eu mai faceam o chestie: cand nu il simteam pe Andi, il chemam la "apel" cu un pahar de cola... in 5 minute, ziceai ca e campionatul mondial de fotbal in burta mea!
eu ti-as recomanda sa nu mai bei zilnic. mie mi se pare destul de mult 500 ml...asta inseamna 2 pahare mari pe zi! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/1/2007 Mesaje: 47
| MULTUMESC, o sa incerc sa ma abtin...super tare exprimarea cu chematul la apel :) |
|
| clara_lara wrote:MULTUMESC, o sa incerc sa ma abtin...super tare exprimarea cu chematul la apel :)
da...chiar asa ii ziceam: "hai la apel!" |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| De cand mi-a dat Pasarel liber la cafea beau doua pe zi...sper sa nu iasa zapacit de cap .Pun lapte zic eu ca o mai inmoi dar asa sa nu ma simt prea vinovata |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Cat am fost gravida cu Nico nu am stiut ce sunt alea greturi,acum insa ca sa-mi treaca trebuie sa beau apa minerala ca altfel as da la rati.La prima sarcina am baut si cafea,acum parca as bea venin numai cum o simt la gust imi vine rau,in rest mananc sanatos si nu beau sucuri acidulate. |
|
| oana_buru wrote:Cat am fost gravida cu Nico nu am stiut ce sunt alea greturi,acum insa ca sa-mi treaca trebuie sa beau apa minerala ca altfel as da la rati.La prima sarcina am baut si cafea,acum parca as bea venin numai cum o simt la gust imi vine rau,in rest mananc sanatos si nu beau sucuri acidulate.
Oana dar tu esti gravida? ca eu asa am inteles din ce zici tu!!! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Da ...... ...sapt trecuta am aflat,am facut un test si surpriza cam devreme dar asta e,am sa-i fac o surioara lui Nico |
|
| oana_buru wrote:Da ...... ...sapt trecuta am aflat,am facut un test si surpriza cam devreme dar asta e,am sa-i fac o surioara lui Nico
bravo mami! lasa, sa fiti sanatosi si sa fie bebe bine ca in rest nu mai conteaza!!!!
sa te treci si pe lista de burtici si sa pui un ticker aici ca se vedem si noi cum stati! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Eu am baut putina cafea in timpul sarcinii(si innainte de asta beam 2 cani de 250ml pe zi),am mai baut si cate un pahar de bere (cand imi era pofta)....si cam atat.Aaaa si sucuri cand ieseam in oras sau mergem la prieteni acasa. |
|
| eu mi-am trimis sotul sa imi cumpere Pepsi ca ii e pofta micutzei . am baut si beau cateodata pepsi sau cola, cafea aproape zilnic (dar de genul latte, cu muuuuult lapte). am baut si apa minerala mai multa decat de obicei, asa mi-a trebuit. am mai gustat si cate o gurita de bere si o singura data, cred, o gura de vin de casa. cu toate astea nu am baut alcool desi de dimineata am dat cu nasul de un lichior, preferatul meu si mi se facuse pofta! dar...nu am baut, stiu ca nu e voie. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2007 Mesaje: 766
| Cu cola am avut si eu treaba, tot pofteam. Cafea am baut zilnic, ulterior si in timpul alptarii, putina si cu mult lapte.Dar cum eu beau o cafea de dimineata pana seara, nu cred ca bebe simte prea tare efectul.Bere am gustat ocazional. |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu beau cafea fara cofeina cu lapte cam de o luna ca pana atunci nu mai sufeream mirosul de cafea,in schimb cum vad coca cola sau pepsi ma apuca o poftaaa, ce nu pofteam eu la ea inainte de sarcina ,acum parca ma hipnotizeaza cand o vad ,beau rar dar beau sa zic apropae un pahar. |
|
|